nelamela 14.02.14, 20:36 Czy ktoś może oświecić blondynkę jak zamontować maszynkę do mięsa w Bosch mum...Mam go już pół roku,wszystko sprawdza się super ale maszynki za chiny ludowe nie mogę zamontować.Pomóżcie kobietki . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wuika Re: Bosch mum...wrrr 14.02.14, 20:43 Chodzi o skręcenie samej maszynki, czy umieszczenie jej w robocie? Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Bosch mum...wrrr 14.02.14, 20:46 Dobra, zanim odpiszesz, to ja zniknę Umieszczenie maszynki w robocie: naciskach guzik, który powoduje, że ramię sobie można poprzesuwać. Dajesz je na dół, tak, żeby miejsce, w które się daje te łapki do ubijania było z tyłu. I właśnie w to miejsce wstawiasz maszynkę. W maszynce odciągasz ten dżingsik w miejscu, które ma być przyłączone, dostawiasz do robota, umieszczasz w środku i potem zaciągasz dżingsik. Jakbyś nie umiała trafić, to sobie całym środkiem pokręć, żeby te elementy się zgrały. Odpowiedz Link Zgłoś
nelamela Re: Bosch mum...wrrr 14.02.14, 20:48 no właśnie tak robię i nic...rozumiem że wkładam końcówkę maszynki tam gdzie pokrętła do ubijania np. piany? ale tam jest taki bolec i nie wchodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Bosch mum...wrrr 14.02.14, 20:49 Odkręć sitko z maszynki i trochę tym pokręć - tak, żeby po wpasowaniu te bolce były na miejscu przerw w miejscu, gdzie się wstawia łapki do ubijania. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Bosch mum...wrrr 14.02.14, 20:49 Aha, no i musisz mieć odciągnięty dżingsik Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Bosch mum...wrrr 14.02.14, 20:47 A to też prawda. Oraz można obejrzeć filmiki na yt Odpowiedz Link Zgłoś
nelamela Re: Bosch mum...wrrr 14.02.14, 20:53 Dzięki,udało się...Pokręciłam środkiem-żeby spasowało...tu był cały myk.Buziaki . Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: Bosch mum...wrrr 14.02.14, 21:06 No, tak trzeba sobie dopasować, bo nie w każdej pozycji maszynka wchodzi, na początku też się pomęczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
nelamela Re: Bosch mum...wrrr 14.02.14, 21:23 eilian napisała: > No, tak trzeba sobie dopasować, bo nie w każdej pozycji maszynka wchodzi, na po > czątku też się pomęczyłam. Mięso zmielone,maszynka umyta-fakt że wszystkie części oddzielnie,zobaczymy czy się złożą hehehe-ale od czego jest forum.. Jeszcze raz dzięki . Odpowiedz Link Zgłoś