krejzimama 17.02.14, 19:46 Gdzie emama kupuje oliwki? Bo wiadomo, że te w sklepach to sama chemia konserwowana. Czy podobnie jak z warzywami i mięsem macie zaprzyjaźnionych chlopów w Grecji albo Hiszpanii i tylko wyłącznie takie jadacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jola-kotka Re: Oliwki 17.02.14, 19:55 Tylko czarne i tylko na wagę w zalewie są w różnych sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Oliwki 17.02.14, 20:25 A te na wagę w zalewie to mniejsza konserwa niż te w słoiku?(Pytam bez złośliwości) Ja tylko w słoiku, bo jak inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Oliwki 17.02.14, 21:19 Ale ja się nad tym nie zastanawiam,kupuje to co mogę jeść,nigdy nie czytam składu itd. Tego co kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: Oliwki 17.02.14, 20:10 od zaprzyjaźnionego chłopa w Hiszpanii.ma setki ha ogrodów oliwnych)))) mąż przywozi .podobnie jak szynke hiszpankę z kopytem Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: Oliwki 17.02.14, 20:35 W słoiku z marketu. Kupuje tylko zielone bo czarne sa bleeee Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Oliwki 17.02.14, 20:36 Netto-oliwki (pomidory , przeciery) firmy La Campagna Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Oliwki 17.02.14, 21:01 W tureckim supermarkecie, stoja w wielkich beczkach, mozna probowac i wybrac te, ktore smakuja najbardziej. Ja lubie czarne albo takie brazowo-rozowe, maz zielone. W domu chlop sprawdza jeszcze raz czy nie sa za slone i ewentualnie doprowadza do odpowiedniego poziomu zasolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
vi_sovari Re: Oliwki 17.02.14, 22:41 Lans forumowy wchodzi na nowy level, oliwki sprowadzane z Hiszpanii... Tiaaaa.... Kupuję w Biedronce. Pyszne są Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Oliwki 18.02.14, 00:10 Zważywszy na fakt, że Hiszpania jest najwiekszym na świecie producentem oliwek, to tak, zapewne 90% oliwek w polskich sklepach pochodzi z Hiszpanii (nawet kiedy udają włoskie albo greckie) a od tych na hiszpanskiech supermarketowych półkach różnią się co najwyżej ceną. Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: Oliwki 18.02.14, 10:04 No ale co zrobić, kiedy takie domowo zamarynowane mają zupełnie inny (lepszy?) smak? P.S. Ja mam to szczęście, że nawet w supermarketach świeże oliwki można kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Oliwki 17.02.14, 22:55 Wcale nie kupuje, bo tak bardzo nie lubi, że żałuje nawet rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
antychreza Re: Oliwki 17.02.14, 23:08 Na Starym Kleparzu jest takie fajne stoisko, jak chcę przylansić, to tam, jak nie, to normalnie, jak wszyscy w Biedrze albo w Lidlu ;p Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Oliwki 18.02.14, 00:07 Czy podobnie jak z warzywami i mięsem macie zaprzyjaźnionych chlopów w Grecji albo Hiszpanii i tylko wyłącznie takie jadacie? Skąd wiedziałas? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Oliwki 18.02.14, 09:52 Jeśli jesteś szczególnie wrażliwa, przerwij czytanie w tym miejscu. W Biedronce. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Oliwki 18.02.14, 10:02 Jadlam kiedys bardzo smaczne oliwki nadziewane pomarancza, kupilam w sklepie gdziesprzedawano wylacznie oliwy i oliwki z Hiszpanii. Takich rarytasow nie kupi sie ot tak w Polsce, a szkoda. A tak, to nie lubie oliwek. Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Oliwki 18.02.14, 10:11 w kerfurze albo lidlu, zależy gdzie akurat jestem na zakupach... Odpowiedz Link Zgłoś