Dodaj do ulubionych

typ figury lajtowo

18.02.14, 10:40
podkresl-swoja-urode.blogspot.com/p/rodzaje-sylwetki-wedlug-trinny-i.html
No powiem, że jak tak czytam te opisy, to żaden nie pasuje wink jak 3 rzeczy się zgadzają, to czwarta nie. No bo co pasuje do: szerokich ramion, drobnych piersi (acz zauważalnych...), bardzo wąskiej talii, szerokich bioder i ud, szczupłych łydek?? Moim zdaniem... nic. I jak tu się, k..., dobrze ubrać. No chyba, że trzeba kombinować z dwóch typów.
Znajdujecie się dokładnie w jakimś typie?
Obserwuj wątek
    • gretchen184 Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 10:42
      wychodzi na to,żem wiolonczela
      tylko proponowane ciuchy mi nie podchodzą tongue_out
    • bri Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 10:47
      Klepsydra. Obwód biustu mam identyczny jak bioder, ramiona dość szerokie. Talia znacznie węższa.
    • guderianka Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 10:52
      Chyba nie-po trzecim porodzie zmieniła mi się sylwetka- w biuście i w biodrach tyle samo ale talia raczej szeroka
      No i wszystkie te babki jakieś takie...duże są tongue_out
      • ichi51e Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 14:35
        Angielki :p
        • guderianka Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 14:43
          przejrzałam dokładnie
          one coś mają z nogami uncertain
          i jednak bliżej mi chyba do kolumny
          ale jak można mieć długie nogi mając 153cm tongue_out
        • totorotot Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 21:46
          big_grin
    • mamameg Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 10:54
      Ja się odnajduję aż w dwóch typach smile Jak jestem szczupła to jestem kolumną, jak jestem gruba to jestem jabłkiem.
    • loola_kr Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 10:59
      ja jestem kolumna. albo rożek. Nie wiem do końca.
    • cukierpuppe Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 11:07
      chyba najbliżej mi do rożka, tylko że nóg nie mam długich
    • agaja5b Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 11:11
      Ja bym się określiła jako wazon
    • melancho_lia Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 11:53
      Ja już kiedyś pisałam, ze ja nie widzę siebie w żadnym typie.
      Chyba, ze klepsydra tylko że cierpię na płaskodupie.
    • edelstein Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 12:02

100% klepsydra.Masywne uda to moja bolaczka
    • lady-z-gaga Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 13:15
      > Znajdujecie się dokładnie w jakimś typie?

Tak. Dokładnie w tym, ktory opisałas wink
      To jest figura "zazdroszczona" przez kolezanki i komplementowana przez obie płcie, ale wcale nie taka łatwa do ubrania. A żadne poradniki modowe jej nie uwzględniają.
      • morgen_stern Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 13:22
        No właśnie! Chlip
        • agaja5b Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 14:14
          E tam, dziewczyny, nie mozecie byc az tak nieforemne, gdzieś pasować musiciewink
          • lady-z-gaga Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 14:20
            Wypraszam sobie big_grin ja nie jestem nieforemna, tylko ludziom wymyslającym te podziały i typy budowy brakuje wyobraźni tongue_out
            • agaja5b Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 14:52
              lady-z-gaga napisała:

> Wypraszam sobie big_grin ja nie jestem nieforemna, tylko ludziom wymyslającym te pod
              > ziały i typy budowy brakuje wyobraźni tongue_out
              O, i w końcu konstruktywny wnioseksmile
          • morgen_stern Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 14:22
            To te typy są nieforemne, nie ja... ;P
            • agaja5b Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 14:47
              To po co sie chcecie wpasowywać w cos co jest nieforemne? Najlepiej zapytaj kogoś kto cie widzi w realu ,nie jest od ciebie zależny, nie chce ci nic sprzedać itp i spróbuj mu uwierzyc na słowosmile
              • rhaenyra Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 15:24
                ale o co zapytac ?
                • agaja5b Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 16:55
                  No jak o co, o figure.
                  • rhaenyra Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 17:37
                    ale co ?
                    na sile ma dopasowywac do jednego typy wym,yslonego przez jakies 2 laski ?
                    bo nie kumam
                    • agaja5b Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 17:48
                      No właśnie nie, po co ma się dopasowywać na siłę, ale z drugiej strony samemu trudno sie ocenic obiektywnie, obcy z reguły widzą nas bardziej realistycznie więc może wcale nie jest tak że te powiedzmy ramiona są szerokie, albo talia wąska itp, bo chodzi bardziej o ogólne proporcje a te trudno samemu ocenić. Może trzeba się najbardziej zastanowic nad tym co nam sprawia najwięcej trudności przy dobieraniu ubrań i na tym sie skupić? U mnie jest to np biust, najbardziej rzucał się w oczy bo jestem niewysoka, popracowałam nad tą cześcia ciała (odpowiedni stanik, dekolt i fason bluzek itp i jest o niebo lepiej)
    • lilly_about Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 13:22
      W żadnym typie mnie nie ma, ale byłam blisko w jednym, tylko dali masywne łydki, a ja mam szczupłe.
    • zolla78 Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 14:28
      Chyba kręgiel. Zawsze twierdziłam, że gruszka jestem, ale byłam raz u wizażystki czy coś takiego i ona twierdziła, że ja klepsydra jestem smile Bardzo ją polubiłam smile
    • sanrio Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 14:31
      matko bosko, w żadnym na całe szczęście się nie odnajduję. Czemu te wszystkie kobiety mają iksy?
      • morgen_stern Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 14:42
        Rysunki są schematyczne, patrz na opisy...
        • sanrio Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 14:45
          nie, ja mówię o zdjęciach. Jest powyżej schematów taka jakby tabela z prawdziwymi kobietami - to one mają iksy.
          • morgen_stern Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 14:56
            Aaa, w ogóle nie wchodziłam w to zdjęcie, faktycznie krzywaśne...
    • default Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 14:42
      Chyba kręglem jestem, aczkolwiek nie ma wydatnych ud - zwyczajne, ani chude, ani grube. Za to masywne łydki - owszem smile
      A w polecanych dla tej figury ciuchach czułabym się jak przebieraniec big_grin
    • aquella Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 15:08
      od zawsze tych dwóch nie lubiłam a teraz już wiem dlaczego : wazon, cegła, lizak, dzwon no i ten kręgiel
    • rhaenyra Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 15:17
      jakis dziwny ten podzial
      nigdzie nie pasuje
      i bez sensu ze ten podzial uwzglednia tylko rzut z przodu
      • aqua48 Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 17:27
        Ja jestem klepsydra, jak nieco schudnę to lizak..
        • lucadimontezemolo Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 17:49
          Najbardziej kolumna pasuje, dziwne, bo całe życie myślałam że jestem gruszka ze szczupłymi nogami i chudym tyłkiem.
    • asia_i_p Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 18:04
      Bo opis nie zawsze pasuje do symbolu - ty z opisu wyglądasz na kolumnę, która wcale nie jest prosta jak deska, tylko właśnie proporcjonalna, ale wydłużona, z zaznaczonym lekko biustem, wyraźnie talią. Vide Nicole Kidman.

Ja jestem, zależy jak patrzył
      • asia_i_p Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 18:05
        Ja jestem, zależy jak patrzył, czy na wersję chudszą, czy na grubszą, raz klepsydra, raz wiolonczela - bo kiedy jestem w swojej grubszej części, to bardziej jednak tyję na dole, w chudszej górę i dół mam jednej szerokości.
    • leeah Re: typ figury lajtowo 18.02.14, 18:20
      lizak, z bardzo wąską talią, biodrami i długimi chudymi szynami. Już wiem, dlaczego tak źle się czuje w golfach, chociaż na innych kobietach mi się podobają.
      • nolus Re: typ figury lajtowo 19.02.14, 12:21
        Jestem typowym rożkiem. Górna część ciała( twarz odejmuje) zdecydowanie nie jest moim atutem i muszę bardzo dbać o szczupłość rąk oraz ramion i "wyodrębnienie" ciuchami talii.Dolne partie są akurat super - natura obdarzyła mnie niezłą pupą i ładnymi nogami.To staram się eksponowac, resztę maskować wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka