corka.bossa 26.02.14, 23:54 Disco polo? ja tak ,ostatni mój hit! www.youtube.com/watch?v=vwCWwZetRaI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edelstein Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 00:04 Tak slucham i lubie,zarowno w wersji polskiej jak i niemieckiej oraz rumunskiej. Helau!Helau!Helau! Jeck,lohss Jegge lahns! Odpowiedz Link Zgłoś
incubus_1 Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 00:12 Czemu nie jestem zaskoczona? Odpowiedz Link Zgłoś
corka.bossa Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 00:50 nie,wiem ? www.youtube.com/watch?v=5IyRFxkGhRQ ufff, jaka ja bylam mloda wtedy.. Jeśli nie możesz iść obok mnie i trzymać mnie za rękę, to idź za mną i pilnuj mnie,żebym umiała żyć na tym świecie bez Ciebie.. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 21:12 Czemu wiedziałam,że jak w gronie wypowiadających się jest edel zaraz będzie słowna jatka? Edel, czym znów zawiniłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 08:27 Pasuje do ciebie jak rzadko komu Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 11:32 Boshe,boshe i co ja teraz zrobie?kropka napisala,ze muzyka disco polo pasuje do mnie.Normalnie tragedia,moja samoocena spadla na leb na szyjenic tylko ryczec w poduszke,bo ktos na Problem z cudzymi upodibaniami.Mam nadzieje,ze dowartosciowalas sie teraz razem z ta druga.Swoja droga to musi byc straszne szukac czegokolwiek by sie poczuc lepsza. Helau!Helau!Helau! Jeck,lohss Jegge lahns! Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 19:08 Lepiej, ja nawet nie szukałam Odpowiedz Link Zgłoś
naplaze Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 01:55 Ej, to jest Mig! "Co ty mi dasz" Miga oraz głos Zenona Martyniuka z Akcentu to jest najczystsza esencja disco polo! www.youtube.com/watch?v=EDrOriKrV3g www.youtube.com/watch?v=c1kLchbpzRY Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 02:43 Słuchac jako tako nie słucham ale zaobserwowałam u nas w miescie wszyscy szaleją na tle radia 107,4fm radio VOX i tam przeplatają muzykę z disco polo i ta mi wpada w ucho i jeszcze "bujaj sie" albo...biedronka?,albo jeszcze taka fajna jest...w teledysku taka durna laska podnieca sie lizkiem zapomniałam tytuł i kto spiewa Odpowiedz Link Zgłoś
mindtriper Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 08:13 Moje dzieci pragną słuchać (te lat 7 i 4, starsze nie), ale są pewne granice. Po ścianach też pewnie chciałyby pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 08:23 Jak już muszę, czyli na weselu na przykład. Ta parodia mnie rozwesela: www.youtube.com/watch?v=tZe6W_P7VVU Miód malina jest koszmarna! Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 08:28 Koszmarek. Nie, nie słucham. Odpowiedz Link Zgłoś
yeerba Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 08:29 NIE Szczerze nienawidzę i mam nadzieję, że moje dziecko przenigdy nie zacznie słuchać, bo nie chcę jej narzucać własnego gustu muzycznego, a jednocześnie nie zdzierżyłabym muzyki disco w domu. Nawet kanał w tv ręcznie usunęłam, żeby się nie natknąć niechcący. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 08:34 A można? Też bym usunęła bo mnie drażnią ale wydaje mi się, że w kablówce nie można nic usuwać. Odpowiedz Link Zgłoś
yeerba Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 09:11 nooo w ustawieniach telewizora poszukaj tam gdzie przypisujesz numer kanału. Najpierw zamieniasz disco kanał z jakimś ostatnim a potem ten ostatni usuwasz. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 11:42 O muj borze,co ty biedaczko zrobisz Jak sie dziecko okaze gejem lub lesbijka,skoro juz disco polo jest dla ciebie nie do przeskoczenia. Ciekawa rzecz,ze tylko na ematce sa takie ewenementy,w realu na polskich weselach wszyscy tancza do "Jestes szalona"i nawet slowa znaja,albo Jak dzis Cale miasto bawi sie przy niemieckim disco.Z przejezdzajacych autobusow i tramwajow slychac niemieckie szlagiery. To pewnie ci inni. Tylko klasyka muzyki,filmu i ksiazki na ematce. Helau!Helau!Helau! Jeck,lohss Jegge lahns! Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 12:15 ahm... bawienie się po trzech głębszych na weselu przy 'Majteczkach w kropeczki' a słuchanie tego przy pracy albo czytaniu to dwie różne sprawy jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 13:25 Bylo pytanie czego sluchacie przy pracy,czytaniu?-I jeszcze to komiczne przeswiadczenie,ze Jak ktos slucha disco polo to tylko li i jedynie to. Helau!Helau!Helau! Jeck,lohss Jegge lahns! Odpowiedz Link Zgłoś
mindtriper Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 13:30 No, dalej wciskaj kit, jak to ci wisi co inni sadza o twoim guscie... Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 14:01 Wyrazy wspolczucia,ze dla ciebie liczy sie co mysla ematki.Sa w mniejszosci.Wystarczy przejechac sie dzis do d-dorfu Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 14:13 Zależy na czyim weselu. Na moim nie było ani jednej piosenki disco polo. Nie słucham, nie lubię i nie widzę powodu, żeby na weselu nagle zacząć się bawić przy takiej muzyce. Jest tyle innych melodii dobrych do tańca (my mieliśmy np. sporo staroci, raczej zagranicznych). Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 15:09 Czyli przesiedzialabys Cale wesele za stolem,a w karnawale u Nas bys nie uczestniczyla?wow Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 19:01 Nie mam pojęcia, jak wygląda niemiecki karnawał. Jeszcze nie byłam na weselu, gdzie grali tylko disco polo. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 15:28 landora napisała: > Zależy na czyim weselu. Na moim nie było ani jednej piosenki disco polo. Nie sł > ucham, nie lubię i nie widzę powodu, żeby na weselu nagle zacząć się bawić przy > takiej muzyce. Jest tyle innych melodii dobrych do tańca (my mieliśmy np. spor > o staroci, raczej zagranicznych). No własnie też tego nie rozumiem. Przecież nie istnieje tylko wesolutkie disco polo do tańczenia i muzyka poważna do słuchania. Jest pełno fajnej, rytmicznej muzyki do której można potańczyć, pobawić się, pośpiewać, która jednocześnie nie jest przaśna i prostacka. Ale nie - kto nie lubi i nie słucha disco z pola na pewno jest smętnym drętwusem. Cóż wolę być w mniemaniu ludzi bez gustu muzycznego drętwusem niż masakrować swoje uszy tym czymś. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 15:34 Co za niebywale szczescie,ze jednak wiekszosc lubi masakrowac uszy za przasnia i prostacka muzyka.Jak to dobrze,ze ematki siedza w Pl,bo rozwalilyby caly karnawal. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 15:34 maggi9 napisała: > Ale nie - kto nie lubi i nie słucha disco z pola na > pewno jest smętnym drętwusem. Cóż wolę być w mniemaniu ludzi bez gustu muzyczn > ego drętwusem niż masakrować swoje uszy tym czymś Może trochę inaczej, jeśli to twoje własne wesele, wybierasz co chcesz, jeśli cudze - no cóż, nie miejsce na fochy pod tytułem "disco polo jest głupie i co jak co, ale ja na pewno nie będę się do tego bawić". Sztuką jest się dobrze zachować nawet jak coś jest dla nas głupie a korona od tańca przy disco polo nie spada. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 15:40 Nie interesują mnie cudze wesela. Ktoś chce - niech puszcza. Tylko denerwuje mnie postawa "bo tylko to jest dobrą zabawą, tylko przy tym można tańczyć a kto nie lubi ten jest gupi". Sorry serio nie znacie innej rytmicznej DOBREJ muzyki? Bardzo mi przykro z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 15:46 maggi9 napisała: > Sorry serio nie znacie innej rytmiczn > ej DOBREJ muzyki? Bardzo mi przykro z tego powodu. Ale kogo o to pytasz? Przecież nikt tu nie pisze, że nie zna innej muzyki, więc swoje współczucie możesz pozostawić dla tych faktycznie potrzebujących. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 16:13 No skoro niby znają to po co słuchać tego "czegoś" zwanego disco polo? Padają argumenty, że skoczne, że dobrze się tańczy, bawi przy tym i w ogóle. To nie można przy czymś innym? Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 16:23 maggi9 napisała: > No skoro niby znają to po co słuchać tego "czegoś" zwanego disco polo? Pomyślmy, bo na cudzym weselu nie za bardzo masz wybór? Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 16:25 Ale Ty nic nie rozumiesz. Ja nie mówię o czyichś weselach, tak? Ja mówię o weselach własnych oraz innych imprezach lub też słuchania "na własny użytek". Oczywiście jak ktoś puszcza na swoim weselu DP to ja mam średni wybór aczkolwiek byłam na takim weselu może raz i nie, nie bawiłam się przy tej muzyce. Na szczęście puszczanie tego czegoś na weselach wychodzi z mody. Ja mówię o słuchaniu tak sobie do poskakania, potańczenia i tak dalej. Z własnego, nieprzymuszonego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 16:45 maggi9 napisała: > Ale Ty nic nie rozumiesz. Ja nie mówię o czyichś weselach, tak? To trzeba pisać precyzyjnie, w tym wątku ja się wypowiadałam na temat imprez na które chodzę, a nie które organizuję, ty zaś zadajesz pytania w liczbie mnogiej typu "naprawdę nie znacie innej muzyki" albo piszesz "padają argumenty, że skoczne". No bo skoczne, zresztą ja akurat mogę tańczyć do wszystkiego, więc i do disco polo, które traktuję wtedy z przymrużeniem oka. Nie podchodzę do wszystkiego w życiu na zasadzie "a fe, jakie to okropne" o ile takie sytuacji są sporadyczne spokojnie można je przeżyć a nawet się nieźle pośmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
mindtriper Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 20:59 Temat disco polo czasem się pojawia na forum. I oberwałam kiedyś kłonicą oraz tekstem, że pewnie nie umiem tańczyć (buahahaha) i jestem sztywniarą, bo wyznałam, że mnie disco polo do tańca nie rwie, nawet po alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 08:57 Nie słucham disco polo w wydaniu polskim, ale zapewne mimowolnie słucham takiego w wersji anglojęzycznej, bo gdyby tylko zacząć tłumaczyć teksty utworów angielskich, okazałoby się że wiele z nich to takie angielskie dp. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Nie, wolę się podładować taką muzą 27.02.14, 09:28 Metallica - Whiskey In The Jar [;Official Music Video]; Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 A jeśli chodzi o stare, dobre i polskie to np 27.02.14, 09:47 T. Love - Potrzebuję wczoraj Zamykam oczy i czuję się jakbym znów miała naście lat. Ach, te dobre czasy LO Odpowiedz Link Zgłoś
latarnia_umarlych Re: A jeśli chodzi o stare, dobre i polskie to np 27.02.14, 14:34 o tak! linkowałam to ostatnio w wątku o muzyce dzieciństwa! Kocham. A disco polo jest dla mnie męczące i głupie. No nie umiem się przy tym luzować i bawić i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: A jeśli chodzi o stare, dobre i polskie to np 27.02.14, 19:05 Zacny kawałek. Ja kocham to. Tekst niestety cały czas aktualny. Róże Europy - Historii Damy w Mordę Odpowiedz Link Zgłoś
peekaboooo Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 14:22 NIEEEE! Dla mnie słuchanie tego jest nie do obrony, z tym większa ciekawością czytam tutejsze próby. Przyznam jednak, ze nie jest to najgorsze co człowiek moze w życiu popełnić, ale z drugiej strony kurcze jakis cień jednak rzuca Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 14:27 Owszem słucham do sprzątania chałupy i wydzierania się na poprawę humoru Co za wstyd? Muzyka jak muzyka. Czy ktoś kto słucha innej ,,niby lepszej'' jest lepszy? Wszak de gustibus non est disputandum. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 14:24 Nie słucham na co dzień, bo generalnie wychowałam się na zupełnie innej muzie i jakoś disco polo zupełnie do mnie nie trafia, ale zdarzyło mi się szaleć na weselach w rytm "majteczki w kropeczki". Nie widzę w tym sprzeczności - to prosta muzyka do tańczenia, a nawet do wygłupów na parkiecie, na co dzień jednak nuży nadmierną prostotą. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 14:31 CytatNie widzę w tym sprzeczności - to prosta muzyka do tańczenia, a nawet do wygłup > ów na parkiecie, na co dzień jednak nuży nadmierną prostotą. Otóż to. Co innego pobujać się przy tym po kilku głębszych i powygłupiać, a co innego słuchać sobie np. w samochodzie jadąc do pracy czy na empetrójce, pocięłabym się długopisem, gdyby ktoś mnie do tego zmuszał przecież to jest żenua. Odpowiedz Link Zgłoś
peggy_su Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 16:01 Jest parę zwłaszcza starszych kawałków które mnie bawią, ale ogólnie to nie lubię. Na ostatnim sylwestrze mialy być przeboje lat 70-90 a puszczali samo disco polo i dla mnie to byłlkoszmar. Umiem się przy tym powygłupiac 10 minut ale nie całą imprezę Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 16:21 Ja sprzatam przy 'the best of britney'. Liczy sie? DP nie trawie; ocenianie ludzi wedlug ich gustu muzycznego/filmowego/literackiego wydaje mi sie naiwne. Mam taka znajoma,ktora uwielbia wszystko, czego ja nie znosze(muzyka,film,ksiazek nie czyta ). Jest przy tym wspaniala, ciepla osoba, ktora nakarmi kazdego, pocieszy I pomoze bezinteresownie. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_07 Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 16:44 Iii... cienkie. Zobaczcie to www.youtube.com/watch?v=syoIzCZcdSY Mnie odebrało mowę i nie potrafię skomentować Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 17:47 a dlaczego na szczescie? slucham punka, muzyki powaznej, popu i disco, dla mnie disco w takim wydaniu www.youtube.com/watch?v=HRDc31Co8sI to zaden wstyd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 18:39 a, no takie disco tak, Donna Summer, Giorgio Moroder, disco-hiciory Bee Gees etc., nawet Boney M wyśpiewujące psalmy ale disco polo to jednak inna sprawa, oj bardzo inna. Odpowiedz Link Zgłoś
ceide.fields Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 19:26 A ja dopuszczam, że czasami człowiek chce pobawić/posłuchać czegoś innego niż rockowe klasyki z emamy. Maż miał w zeszłym roku zjazd klasowy i rocznika i z kumplem przygotowywali playlistę na imprezę. Nasłuchałam się przy okazji Fancy'ego, Bad Boys Blue i hitów new romatic, a z filmu nagranego na imprezie widziałam, że wszyscy doskonale się bawili. Odpowiedz Link Zgłoś
cygarietka Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 19:41 Never ever.... Akceptuję na weselach i wakacjach, ale tylko po kilku głębszych, na trzeźwo nie przejdzie. W latach 90' miałam koleżankę, która w niedzielę od 10 do 11 była niedostępna, bo leciała lista przebojów DP (na polsacie, może fanki pamiętają) A z obecnych czasów to niedawno podwoził mnie znajomy i całą drogę leciało disco polo, myślałam, że się przekręcę. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 19:57 Nie slucham, ale nie rzucam sie do odbiornika z piana na ustach jak ktos pusci. Moge sie nawet pogibac, i to calkiem na trzezwo, do taktu, chociaz przy wolnym wyborze wolalabym zeby zagrali cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 21:04 Nie ma opcji dyska z pola ani żadnych pokrewnych syfów. Wole to: Kid Rock So Hott Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: słuchasz disco? matko? 27.02.14, 21:09 DP nie slucham. Dzis natomiast wyczytalam to : business.time.com/2014/02/27/this-is-the-most-streamed-song-ever-on-spotify/ Nieco mnie zdziwilo, ze az takie popularne. Odpowiedz Link Zgłoś