Dodaj do ulubionych

Tupperware - warto?

05.03.14, 17:25
Znacie tę firmę? Byłam u koleżanki i ma całą kuchnię zastawioną ich produktami. Garnki, sztućce, jakieś pojemniki i pojemniczki, kubeczki etc. I zachwala jakby sama sprzedawała te cuda. Niby design ok, ale ceny!!! Obiektywnie, któraś ma? Poleca? dlaczego to jest takie drogie? Szukam jakichś dobrych naczyń, garnków, brytfann, kuchennych utensylii, mogę trochę zainwestować, ale to Tupperware wydaje mi się naciągactwem.
Obserwuj wątek
    • moofka Re: Tupperware - warto? 05.03.14, 17:31
      Zależy co, mam sporo rzeczy i nie zamienię na nic. Uwielbiam.
      • pastilka Re: Tupperware - warto? 05.03.14, 17:34
        Garnki? Czy drobnicę kuchenną? Z tych uwielbianych to co polecasz?
        • moofka Re: Tupperware - warto? 05.03.14, 17:38
          Raczej akcesoria do przygotowywania, garnki mam zwykle - tefal i ikea, mam sporo pojemników do przechowywania, michy do ciasta drożdżowego, cheesmarta, silikonowy deskę, rożne kluseczkomanie, dekorator do ciasta, lyzkonoz, szejker itd,
          • ichi51e Re: Tupperware - warto? 05.03.14, 18:37
            Ja tez lubie. Plastik jakis lepsiejszy
          • zona_mi Re: Tupperware - warto? 05.03.14, 19:11
            U mnie jak u Moofki - niektórych akcesoriów i pudełek nie zamienię na nic.
            • ichi51e Re: Tupperware - warto? 05.03.14, 19:14
              Kluseczkomania mi sie np super sprawdza. W 5 min mam dla dzieciaka posilek... Ale odkrylam to sopiero w zeszlym tygodniu lezala odlogiem ze 2 lata...
    • solejrolia Re: Tupperware - warto? 05.03.14, 17:34
      nie. moim zdaniem nie warto.
    • neffi79 Re: Tupperware - warto? 05.03.14, 17:37
      miałam sporo naczyń, kilka razy organizowałam pokaz u siebie w domu, mąż miał juz dość bo co spotkanie dokładałam do to miskę, to wałek do ciasta, to pojemniki, to maselniczkę...
      ale to był taki etap fascynacji...teraz cała górę moich rupieci używa teściowa i siostra męża.
      Nie lubie plastiku w kuchni, wszystko zastapiłam szkłem i naczyniami ceramicznymi
      zostawiłam sobie tylko obieraczkę do warzyw, jest rewelacyjna
    • wielkanocnaniespodzianka Re: Tupperware - warto? 05.03.14, 18:06
      od wielu lat używam w kuchni rzeczy tej firmy i bardzo, bardzo sobie chwalę. zdecydowanie polecam.
      • shih-mo Re: Tupperware - warto? 05.03.14, 18:25
        mam tego pełno, ale część leży w piwnicy nie używana. Za to nie mogę się obyć bez: obieraczki, mix maxa, rozdrabniacza, misek, miseczek i pojemników różnego rodzaju, otwieracza do puszek, wyciskacza do czosnku (chociaż inny też by spełniał tę samą funkcję), stolnicy, dzbanka, kubków, pojemnik do lodu
        A w piwnicy leżą: szef kuchni, kuchcik, różne formy silikonowe (okazało się że nie jestem fanką pieczenia), kluseczkomania, liliana i cała masa innych rzeczy których nie używam.
        Ogólnie bardzo fajne i trwałe rzeczy, ale zauważyłam że jakiś czas temu pojawiło się wiele podobnychproduktów innych firm, w znacznie niższych cenach.
    • skarolina Re: Tupperware - warto? 05.03.14, 18:28
      Mam i kocham nad życie ich pudełka, te najzwyklejsze, okrągłe - żadne inne nie są tak dobre i szczelne. Ostatnio dostałam durszlak złożony z dwóch części i pokochałam go od pierwszego wejrzenia. Dzieci mają też świetne bidony.

Za zbędne uważam ich niby nowoczesne wynalazki typu "cud kuchenny" itd.
      • shih-mo Re: Tupperware - warto? 05.03.14, 18:35
        ooo cud kuchenny to pomyłka jakaś. Moje psy z niego potem jadły.
        Durszlak świetny no i butelki. Bidon wywaliłam do śmieci bo nie dało się go w ogóle domyć w tych załamaniach w środku.
        • shih-mo Re: Tupperware - warto? 05.03.14, 18:38
          aaa noże genialne. Kocham szczególnie ten do pieczywa. Teraz innym nie umiem ukroić chleba.
        • anetchen2306 Re: Tupperware - warto? 05.03.14, 18:52
          Polowa z ich wyrobow to drogie buble ...
          W De bardzo popularne.
          Jednak cena nie idzie w parze z jakoscia.
          Pudelka do przechowywania zywnosci mozna kupic z lepsza jakoscia za 1/3 ceny pudelka z TW. Taka smutna prawda. Tylko poszukac trzeba (a to kosztuje troche wysilku i zachodu), a TW same do nas do domciu przychodza (i jeszcze prezencik dodaja). W dodatku masa osob przejechala sie na interesie z TW jako akwizytorzy sad Firma bardzo dyskusyjna, z dyskusyjna polityka dystrybucji i reklamy. Maja tyle samo zwolennikow, co przeciwnikow.
          Mam pare pudelek i perdol z TW: nie potwierdzam ich rewelacyjnosci.
          Przetestowalam wiele z nich, bo moja kolezanka jakis czas bawila sie w tzw. Tupperparty.
          Mam tez forme do robienia raviolli - bubel jakich malo.
          Ogolnie: kolorowe bzdety sprzedawane pod "marka" i za gruba kase.
      • zona_mi Re: Tupperware - warto? 05.03.14, 19:14
        Tak, z tym cudem to i mnie nie wyszło, w zasadzie używam go tylko blanszowania warzyw. Ew. gotowania kaszy.
        Bo przepisy do niego (albo mam niewłaściwe?) to w większości bazują na kostkach rosołowych, lub osobnym ekstra gotowaniu półproduktów.
        • moofka Re: Tupperware - warto? 05.03.14, 19:32
          cud tez mam
          ale tez w nim nie gotuje
          za to jako gadzet podrozny jest super
          biore go na wyjazdy gdzie nie mam wyzywienia
          malutkie poreczne
          a sluzy i jako miska do saletk i pojemnik do przechowywania pieczywa
          i sitko do kazdych owocow
          kasze i ryze gotuje tradycyjnie
          no kuskus moze w nim zalewam, ale rzadko, bo i razdko go robie
    • to_ja_tola Re: Tupperware - warto? 05.03.14, 18:41
      WARTO!!!
      Też byłam sceptyczna...Do momentu jak dostałam od kuzynki miskę do ciasta...
      smile
    • memphis90 Re: Tupperware - warto? 05.03.14, 19:21
      Ja mam sito z pokrywką i je uwielbiam, bardzo fajny jest też "wieniec" do robienia galaretek czy ryżu. Ceny mają wysokie, ale produkty naprawdę są świetnej jakości. Sitka używam od 7 czy 8 lat i wygląda jak nowe.

Z tańszych odpowiedników masz Betterware czy jakoś tak, ale nie wiem, czy jakość jest podobna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka