Dodaj do ulubionych

trampolina 2,5m

09.03.14, 17:41

czy ktos wie, czy trampolina o takiej srednicy jest duzo gorsza od takiej ponad 3m?
Chodzi mi glownie o jakosc skakania, bo siatke zabezpieczajaca to ma taka sama jak te wieksze i wydaje sie byc tak samo stabilna.
Bede wdziecza za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • misterni Re: trampolina 2,5m 09.03.14, 17:47
      2,5 m to trochą mało, żeby jednocześnie mogło skakać chociaż dwoje dzieci.
    • princy-mincy Re: trampolina 2,5m 09.03.14, 18:52
      Jesli masz mozliwosc, kup taka na 3 m. Większa wygoda dla dwojga dzieci.
    • rosapulchra-0 Re: trampolina 2,5m 09.03.14, 19:55
      Od czasu, gdy moja najmłodsza córka złamała sobie nogę na trampolinie (tak, na trampolinie), to jestem mi zdecydowanie przeciwna.
      • mamma_2012 Re: trampolina 2,5m 09.03.14, 20:01
        Jest trochę dzieci, które złamały nogę na chodniku, czy ich rodzice powinni zabraniać chodzenia po chodnikach? Już nawet nie wspominając o tych, które miały wypadek w szkole czy na domowych schodach?
        A w temacie, to najlepiej kupić jak najwieksza trampolinę, bo im większa tym lepsza zabawawink
      • bbuziaczekk Re: trampolina 2,5m 09.03.14, 20:01
        Na trampolinie powinna skakać TYLKO 1 osoba. I nie ważne jakiej ona będzie wielkości.
        Mamy trampolinę 2,5 taka z siatka wewnątrz czyli ze te sprężyny sa za siatka (takie trampoliny sa najbezpieczniejsze, nie kupuj takiej ze sprężynami wewnątrz)
        I skacze na niej 2 dzieci (obecnie 3 i 5 lat)
        Teoretycznie maja duuuzo miejsca. No ale to jest skanianie i odbijanie się wiec logiczne ze nie będą skakać w jednym miejscu tylko na siebie wlatywać. I nie ważne czy to będzie 2,5 czy 3,5
        I tak i tak na siebie trafia i dobija.
        Wiec jeśli masz miejsce i cena nie gra roli to kup jak najwieksza.
        Jeslo się wahasz pomiędzy 2,5 a 3 to weź 3 m jeśli masz miejsce.
      • bbuziaczekk Re: trampolina 2,5m 09.03.14, 20:03
        rosapulchra-0 napisała:

> Od czasu, gdy moja najmłodsza córka złamała sobie nogę na trampolinie (tak, na
        > trampolinie), to jestem mi zdecydowanie przeciwna.

Noge czy reke to można zlamac wszędzie !
        Nawet idac po prostej drodze.

Ja reke zlamalam wysiadając z auta. I tez się dalo big_grin
        • ola33333 Re: trampolina 2,5m 09.03.14, 21:00
          Dziekuje za odpowiedzi. Mam tylko jedno dziecko, wiec trampolina bylaby uzywana tylko czasami przez dwojke, no moze trojke. Chcemy taka z obciazeniem dopuszczalnym 150 kg. Tylko tak ciagle sie zastanawiam, czy taka dwu i polmetrowa dobrze sprezynuje w porownaniu z wieksza.
          • bbuziaczekk Re: trampolina 2,5m 09.03.14, 21:40
            Sprezynuje bardzo dobrze.
            Ja początkowo chciałam wziąć 3 m ale maz mnie przekonal ze 2,5 wystarczy. I faktycznie! Miejsca a miejsca w niej jest. Wydaje się na oko/na wyobraźnie ze może male ale w rzeczywistości jest wystarczajaca. A już wogole wystarczajaca dla 1 czy 2 dzieci.
            Ja jestem zadowolona bardzo, dzieci i maz tez wink
            Nieraz maz skakal razem z dziecmi.
            • bbuziaczekk Re: trampolina 2,5m 09.03.14, 21:44
              My mamy taka allegro.pl/trampolina-z-siatka-8-ft-244-cm-hop-sport-150kg-i4037969161.html
              I jest wystarczajaca dla 2 dzieci.
      • rosapulchra-0 *im (tym trampolinom) przeciwna ofkors. n/t 09.03.14, 20:10

• baltazar76 Re: trampolina 2,5m 17.03.14, 13:58
      Według mnie taka trampolina nie jest gorsza pod względem konstrukcyjnym od 3 m. Jedynie może być kwestia bezpieczeństwa bawiących się dzieci. Piszę to z doświadczenia bo sam posiadam trampolinę 10F 306 cm . Na większej trampolinie dzieci mogą swobodnie skakać np dwoje, bez jakiegoś większego ryzyka że zderzą się podczas zabawy. Polecam też taka batutę z siatką wewnętrzną która zapewni odpowiedni dystans od sprężyn oraz słupków które naciągają siatkę.
    • ciubabka Re: trampolina 2,5m 11.04.14, 14:15
      Niby niewiele różnią się te trampoliny, a komfort skakania jest znacznie inny. Na trampolinie 244 cm (a dodatkowo z wenętrzną siatką) mamy dużo mniej miejsca do skakania niż na trampolinie 3-metrowej. Dla małych dzieci to nie jest problem, ale dla tych starszych lub dla rodziców może być odrobinę za mało. Skakałam na obydwu rozmiarach - wybicie podobne, ale lepiej czułam się na większej, taka mała jest trochę jak taki kojec smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka