Dodaj do ulubionych

Co o tym myslicie?

21.03.14, 15:17

m.edziecko.pl/edziecko/1,113162,12504981,Dzieci_tancza_na_rurze_i_chodza_na_silownie___czy.html?utm_source=m.gazeta.pl&utm_medium=testbox&utm_campaign=styl_zycia
Na serio poledance jest be?

"Znasz mnie lepiej niż ja siebie? Widziałeś mnie na glebie?
Znasz upadek i cierpienie? Znasz każde wydarzenie,
Które miało wpływ na mnie? Znasz mnie lepiej niż ja klaunie?...
Śmiejesz się,zgadnij,kto się będzie śmiał ostatni"
Obserwuj wątek
    • seniorita_24 Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 15:29
      Nowe oblicze patologii - współczuję tym "dziecią", których rodzice za najlepszą formę relaksu/treningu uważają naukę tańca na rurce lub siłownie dla kilkulatka.
      • aneta-skarpeta Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 15:34
        a w przerwie ogladanie sekcji zyrafy, bo szkoda zmarnowac taka okazjęwink
      • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 15:36

A jesli dziecko uwaza poledance za fajny Sport?
        • aneta-skarpeta Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 15:37
          to trzeba mu wytłumaczyc, że nie jest to odpowiedni czas na taki sport

taka rola rodzica, aby czasem było mądrzejsze od dziecka
          • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 15:39

Jest nieodpowiedni,bo?
            • aneta-skarpeta Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 15:47
              bo to sport dla dorosłych, tak jak siłka

sa rzeczy przeznaczone tylko dla dorosłych
              • morgen_stern Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 15:49
                Sporty siłowe i "pakowanie" dla dziecka, które wciąż rośnie i się rozwija? Chyba zrozumiałe, że to nieodpowiedni pomysł.
                • ichi51e Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 16:26
                  Akurat rura czyli gimnastyka wydaje sie raczej wskazana dla dzieci tongue_out z silka gorzej ale dostosowany do wieku sport silowy nikomu nie zaszkodzi. Dzieciaki tam przeciez nie biora 200k z podrzutu.
                  • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 16:50

Oczywiscie,histeryczny ton autora tego artykulu rozbawil mnie so lez.Tak to jest Jak sie wszystko niektorym z dooopa kojarzy.Juz nawet ubranie bikini w wzor w panterke to seksualizacja dziewczynektongue_out ciekawe Jak sie mu kazdy konna kojarzy?tongue_out

• edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 16:43

Piszemy o poledance.
              • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 16:42

Sport dla doroslych?niby czemu?Tam sa wszystkie elementy akrobatyki.
                Akrobatyka tez nieodpowiednia dla dziecka?

• kolteta Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 16:03
          edelstein napisała:
          > A jesli dziecko uwaza poledance za fajny Sport?

A jesli dziecko uważa plucie na innych i bicie ich po glowie za fajną rozrywkę to co robisz?
          Co to w ogóle za argument?
          • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 16:47

Bzdurniejszego argumentu Jak twoj to juz dawno nie czytalam.W jaki sposob poledance jest nieodpowiednim zachowaniem,przemoca i robi komus krzywde?Rozumiem,ze Jak twoje dziecko uwaza,ze rower jest cool i chce miec to nie dostanie,bo jesli dziecko uwaza to nic nie znaczy?
      • saszanasza Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 15:37
        m.forumtrenera.com/w-numerze/nauka/dziecko-w-silowni-wciaz-budzi-kontrowersje,143,article.html
        W nawiązaniu do powyższego nie pozwoliłabym dziecku na ćwiczenia na siłowni, ponieważ w praktyce zazwyczaj nikt nie kontroluje sposobu wykonywania ćwiczeń.

Co do tańca na rurze...uważam również że istnieją inne formy aktywności fizycznej....
        • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 16:54

W czym jest gorsze poledance od kazdy konnej?
          • saszanasza Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 17:39
            edelstein napisała:

>
            > W czym jest gorsze poledance od kazdy konnej?

To nie działa tak, jak zakładasz, moim zdaniem. Równie dobrze można zadać pytanie: w czym język angielski jest lepszy od niemieckiego, a balet od tańca nowoczesnego.
            To wyłącznie kwestia wyboru - dla mnie. Dla innych to kwestia postrzegania tańca na rurze jako elementu seksualizacji dzieci. Ja tego w ten sposób nie postrzegam. Tak samo jak nie widzę w zdjęciach nagich dzieci erotyzmu. Nie mam skłonności pedofilskichsmile
          • chalsia Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 18:09
            > W czym jest gorsze poledance od kazdy konnej?

naprawdę nie wiesz czemu jazda konna jest lepsza od poledance?
            • ichi51e Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 20:01
              Ja nie wiem. Na koniu mozna zginac. Na rurze - raczej nie.
              • chalsia Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:52
                > Ja nie wiem. Na koniu mozna zginac. Na rurze - raczej nie.

NA koniu to nie można zginąć
                natomiast spadając z konia - tak samo jak i z rury - można się nabawić urazów, a nawet zginąć

faktem natomiast jest, że rura nie kopie i nie gryzie
                ale większość koni też tego nie robi
                • 1borgia Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:54
                  wie bitte?
                  lepiej pojde bubu. polski jezyk dziwna jezyk.
                  borgia
            • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 21:34

Nie,nie wiem.Poza tym,ze jazda konna jest drozszym hobby i bardziej kontuzjogennym.Oswiec mnie.

• rhodesian_ridgeback Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:11
                > Nie,nie wiem.Poza tym,ze jazda konna jest drozszym hobby i bardziej kontuzjogen
                > nym.Oswiec mnie.

Droższym na pewno. Ale z kontuzjami w czasie jazdy konnej nie jest tak źle. Owszem bywają spektakularne, ale nie zdarzają się często.
                • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:52

Na poledance na podstawowym poziomie szanse na kontuzje sa niemal zerowe.

• chalsia Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:46
                    > Na poledance na podstawowym poziomie szanse na kontuzje sa niemal zerowe.

w jeździe konnej na poziomie podstawowym czyli na lonży w stępie szanse na kontuzje również są niemal zerowe
                • chalsia Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:50
                  > Droższym na pewno.

niekoniecznie, albo nie o wiele droższym

droższym jest wtedy, gdy kupuje się własny sprzęt i/lub ewentualnie konia
                  droższym jest jeśli się płaci za jazdy

można jeździć w zamian za pracę w stajni w zwykłych dresach i butach, a chapsy (takie skórzane cholewki nakładane na łydki) czy kask można mieć pożyczone
              • chalsia Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 00:05
                czemu jazda konna jest lepsza od gimnastyki na rurze?

- rura to przedmiot a koń to istota żywa - kontakt ze zwierzętami, odpowiedzialność za nie
                - uwrażliwienie na potrzeby innych
                - przebywanie na świeżym powietrzu / w naturze
                - nauka, że nie wszystko i nie zawsze od człowieka zależy / nie zawsze i nie wszystko wolno
                - nauka dbania o sprzęt/rzeczy
                - nie wiem do końca jak z rurą, ale konno jeżdżą i 70-cioletni ludzie
                - no i na rurze nie da się pojechać na zakupy do sklepu smile
                • edelstein Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 00:13

Zdajesz sobie sprawe,ze nie kazdy moze,na mozliwosc jezdzic konno? Jezdzac konno sie nie chudnietongue_out nie rzezbi sie ciala.Idealne dla hipopotamow.

-
                  • chalsia Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 00:21

> Zdajesz sobie sprawe,ze nie kazdy moze,na mozliwosc jezdzic konno?

możliwość ma praktycznie każdy (choć mogą być ograniczenia finansowe), ale nie każdy może (np. alergik na koński naskórek/sierść)

jezdzac konn
                    > o sie nie chudnietongue_out nie rzezbi sie ciala.Idealne dla hipopotamow.

widać, że nie masz o tym pojęcia - mało co tak odchudza i rzeźbi świetną sylwetkę jak jazda konna - tyle tylko, że trzeba jeździć co najmniej ze 2-3 razy w tygodniu
                    podobnie jest też z rurą - jak ktoś raz w tygodniu spędzi na niej 30 minut to też nic nie da sylwetce
                    • chalsia Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 00:25
                      aaa, na rurze też nie każdy może - np. nie ma ruroterapii (w przeciwieństwie do hipoterapii)
                    • edelstein Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 00:32

Inzeresujace,kolezanka na ogromna stadnine i wiekszosc jezdzacych na przynajmniej nadwage.Na kursach pole dance nikt takowej nie mial.
                      • chalsia Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 15:15

> Inzeresujace,kolezanka na ogromna stadnine i wiekszosc jezdzacych na przynajmni
                        > ej nadwage.

większość tych jeżdżących zapewne jeździ od przypadku do przypadku albo raz w tygodniu i to tzw. rekreacyjnie czyli 45 min po ujeżdżalni) i dostaje konia gotowego do wsiadania, a potem zsiada i wraca do domu
                        jak się jeździ często i na poważnie (jazda co najmniej 1 godz), także w terenie ORAZ oporządza konia przed i po jeździe (co stanowi nieodzowną część jeździectwa), to zaręczam Ci, że jest się szczupłym

>Na kursach pole dance nikt takowej nie mial.

się nie dziwię, bo przysłowiowy 100 kg hipopotam po prostu nie będzie chodził na pole dance, bo najzwyczajniej NIE DA RADY nic zrobić
                  • sumire Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 07:00
                    bzdury.
                    po pierwsze, każdy może. konie z powodzeniem wykorzystuje się w terapii osób z upośledzeniami różnej maści.
                    po drugie, wbrew pozorom jeździec musi się trochę napracować, żeby nie być dla konia ciężkim, bezwładnym workiem - to nie jest bujanie się w siodle z lewa na prawo. zatem owszem, można schudnąć. a co do rzeźbienia ciała - przyjrzyj się kiedyś nogom osób często jeżdżących konno. a jeśli spojrzysz wyżej, zauważysz też, że się nie garbią. masz ciekawe wyobrażenie hipopotamów.

poza tym rura nigdy nie szturchnie cię znacząco pyskiem w oczekiwaniu na kawałek jabłka albo marchewki. i to wystarczy, by przegrała w tym dziwacznym porównywaniu.
                    • ichi51e Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 09:01
                      Co nie zmienia faktu ze nie wszyscy lubia konie :p no i dwa drozej wychodzi niz rurka w piwnicy...
      • rosapulchra-0 Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 20:14
        seniorita_24 napisała:

> Nowe oblicze patologii - współczuję tym "dziecią", których rodzice za najlepszą
        > formę relaksu/treningu uważają naukę tańca na rurce lub siłownie dla kilkulatk
        > a.

Lepiej nie można tego ująć. 100/100
    • aneta-skarpeta Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 15:33
      tak, polodance dla 6latki jest beee

bedzie miała czas na taką gimnastykę

naprawdę nie ma konieczności uczenia dzieci od małego dosłownie wszystkiego i pokazywania wszystkiego
      • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 15:38

Yyy czym rozni sie pokazywanie np jazdy na rolkach od poledance oprocz jakis burdelowych skojarzen niektorych?
        • i_love_tweety Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 15:43
          Właśnie chyba problem w tych skojarzeniach, skojarzenieach które mają dorośli, a nie dziecko...
          Dziecku się może podobać, a dorosłym się kojarzy jednoznacznie.
          • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 16:56

No to niech dorosli przestana wszedzie widziec dooope.
            Na wiekszosci placow zabaw w moim miescie sa takie rurki na ktorych sie zjezdza, wygina i robi akrobacje.
            Cud,ze jeszcze ich nie zdemontowali,bo sa niestosowne.

• aneta-skarpeta Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 15:43
          niczym, Edel, niczym...

ale tylko pierdo'niete mamuśki w typie Sarah Burge wysyłają swoje córki na polo dance, uwazając, że to takie zajebiste

nikt normalny tego nie robi
          • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 16:57
            To teraz normalnosc wytycza sie wg sportu jaki sie uprawia i na jaki posyla dziecko.
        • rhodesian_ridgeback Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 15:58
          edelstein napisała:

> Yyy czym rozni sie pokazywanie np jazdy na rolkach od poledance oprocz jakis bu
          > rdelowych skojarzen niektorych?

Edel, powiedz z ręką na sercu - czy gdyby twój syn zażyczył sobie, aby go zapisać na takie zajęcia - zgodziłabyś się?

Oczywiście edel powie "tak", lub "mój syn tego nie chce"smile
            • rhodesian_ridgeback Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 16:37
              A ktoś coś wspominał o erotyce oprócz ciebie i edel?
              • ichi51e Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 16:40
                Lol - to w sumie w czym problem jak nie skojarzenia ero i z pannami na rurkach z nocnych klubow? Ze niebezpieczne? Sport jest niebezpieczny dlatego jest fajny suspicious
              • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 17:03

A skad za niechec do poledance?
                Tylko nie wciskaj kitu,ze jest bardzo kontuzjogenny,bo moge wymienic Pare sportow,ktore duzo bardziej sa obciazajace a na nie dzieci sa posylane.
                Uczestniczylas kiedys w zajeciach poledance?

• rhodesian_ridgeback Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 18:13
                  > A skad za niechec do poledance?

Ale ja nie wykazuję niechęci. Nawet wręcz odwrotnie pole dance w wersji wyczynowej z domieszką artyzmu jest piękny. Zwłaszcza w wykonaniu męskimwink

> Tylko nie wciskaj kitu,ze jest bardzo kontuzjogenny,bo moge wymienic Pare sport
                  > ow,ktore duzo bardziej sa obciazajace a na nie dzieci sa posylane.

Poważnie traktowany jest kontuzjogenny i siłowy. Oczywiście wiem, że wiele sportów jest takich, ale nie jestem zwolenniczką uprawiania przez dzieci (kilkulatki) wszelkich sportów na poziomie wyczynowym.
                  Jeżeli zaś dziecko ma się na takich zajęciach tylko pogibać w obecności rury, to uważam, że do tego celu jest lepiej przystosowanych fefnaście innych możliwości.

Ja wiem, że rodzice posyłają dzieci na różne zajęcia, ale dla mnie, nie jest to żadnym wyznacznikiem, a działanie niebezpieczne (skoki spadochronowe, bungee, sporty motorowe i motorowodne itp) czy siłowe są... niebezpiecznesmile

> Uczestniczylas kiedys w zajeciach poledance?

Ja? No co ty, rura by się pode mną złamałabig_grin
                  Ale temat mam lekko "liźnięty" - najlepszy kumpel mojego syna trenuje od zeszłego roku. Ma czteroletnie przygotowanie z akrobatyki i 17 lat.
            • little_fish Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 19:31
              no tak, ale trudno to co robi ten pan nazwać tańcem. Edel pytała o poledance, więc jakaś różnica jest.
              • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 21:40

Nie,to jest wlasnie poledance.Co ty myslalas,ze to sa panie lizace rure i ocierajace sie o nia czy Jak?

• edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 16:53

Tak.Wyobraz sobie,ze jego mamusia chodzila na zajeciach poledance.Na marginesie sala przylega do Sali polskiego chrzescijanskio kosciola.
            Ksiadz nie jest zbulwersowany,ale ematki i owstem.

• rhodesian_ridgeback Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 18:40
              Ale mamusia nie miała wtedy czterech lat?
              • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 21:38

Wtedy poledance nie istnialo,tak Jak nie istnialy plyty cdtongue_out
                • rhodesian_ridgeback Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:15
                  W związku z tym nie wiem po co na pytanie czy zapisałabyś syna, odpowiadasz, że ty chodziłaś na takie zajęcia.
                  Porównanie z doopy wzięte.
                  • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:55

Chodzilam i zapisalabym,bo w przeciwienstwie do 99%ignorantek w tym watku wiem na czym poledance polega.Ogolnie to mnie to smieszy,bo panowie tez uprawiaja poledance.

• kkalipso Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 15:53
      Może się zdarzyć, że to bardziej przydatne niż balet tongue_out

Jakoś nie budzi w mnie niesmaku, w końcu taniec na rurze to też "sztuka" widziałam w życiu kilka dziewczyn i wzroku nie można było oderwać, poważnie. Zresztą tu chyba nie chodzi o taniec ale o lekcje gimnastyki a przy rurce. Całkiem przyjemne i zabawne może być dla dzieci. Wpływa dobrze na kondycję fizyczną oraz elastyczność mięśni , kojarzy mi się z jogą . Nie mam nic przeciwko.
      • paliwodaj Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 16:22
        hmmm, mnie to nie oburza... Wprawdzie moje dzieci nie cwicza na silowni, ani nie tancza na rurze. Widzialam jednak dzici cwiczace z trenerem I nie widze w tym nic zdroznego, Cwiczenia sa przystosowane do wieku, kondycji, zdrowia . Kilku latki nie wyciskaja na klate 120 kg, a raczej cwicza pod kontem sportu jaki uprawiaja. Np dziecko cwiczy hokey I trener rozwija te miesnie ktore beda mu pomocne w osiagniecu sukcesu. Wielu rodzicow juz nastolatkow stara sie by dziecko nalezalo do jakiejs ligii, czesto kluby sportowe daja stypendia w college, ktore kosztuja czasami setki tysiecy dolarow. Stad glownie rodzice maja cisnienie aby dziecko odnosilo w czyms sukcesy, glownie wlasnie chodzi tu o dyscypliny sportowe

Pole dancicng kojarzy sie nieslusznie z tanczacymi na rurze dziwkami . W sumie jest to piekna dyscyplina tanca, wymajagajaca wielkiej sprawnosci fizycznej. Uwazam ze nie mialabym nic przeciwko gdybym miala te opcje w szkole tanca corki

Niechec ematek wynika tylko i wylacznie z pobieznej znajomosci tematu
        • pederastwa Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 19:52

> Pole dancicng kojarzy sie nieslusznie z tanczacymi na rurze dziwkami .

Dlaczego niesłusznie? Dziwki nie tańczą już przy rurach?
          Zostały wyparte przez niemieckich przedszkolaków?
          • rosapulchra-0 Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 20:16
            pederastwa napisała:

>
            > Dlaczego niesłusznie? Dziwki nie tańczą już przy rurach?
            > Zostały wyparte przez niemieckich przedszkolaków?

big_grinbig_grinbig_grin
          • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:56
            Taniec erotyczny uprawiaja striptizerki.Osoby uprawiajace poledance nie sa striptizerkami.
          • morgen_stern Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 08:41
            K..., prawie się kanapką zakrztusiłam, mistrzostwo big_grin big_grin big_grin
            • wioskowy_glupek Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 17:21
              10/10 big_grin
    • aquella Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 16:07
      wychodzi na to, że na każdym starym placu zabaw jeszcze z lat 80tych jest ten "pole" na którym można trenować poledance .
      U mnie dziewczynki od 6do 12go roku życia skaczą na ten pole i tak się kręcą i która więcej obrotów naokoło zrobi to wygrywa, a menele z naprzeciwległej ławki siedzą i patrzą uhahani, że mają poledance za free - także każdy coś innego widzi w tym i ma radość z tego
      żadna z dziewczynek oczywiście nie zrobiła szpagatu na tej rurze z głową do dołu także nie ma się czym oburzać i czego obawiać
    • ichi51e Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 16:23
      Wiekszosc ludzi w pl o sporcie i zdrowym zyciu/jedzeniu wie tyle co w tv widziala. Sami dupska z olowiu i apetyt gornika...
      • noname2002 Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 00:54
        Tak, te tłumy biegaczy w moim parku pod oknami to najpewniej fatamorgana...
        • edelstein Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 01:00
          My nie o bieganiutongue_out
    • lelija05 Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 16:35
      Kiedyś dzieci wywijały ewolucje na trzepaku czy drabinkach, teraz muszą mieć do tego specjalne zajęcia, ot takie mamy czasy, nie oburza mnie to.
    • daisy Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 17:15
      Żyjemy w określonej kulturze, nie w próżni. Wszystko wokół nas jest kulturowo obciążone - skojarzeniami wynikającymi z pochodzenia na przykład, tak jak w przypadku tańca na rurze, który wywodzi się z prostej linii z, excusez-moi, burdelu. Dlatego niesmak wobec małych dziewczynek tańczących na rurze jest zupełnie zrozumiały. Być może jest obiektywnie nieracjonalny, ale właśnie rzecz w tym, że nie ma na Ziemi czegoś takiego jak "obiektywnie".
      Podobnie jest z malowaniem się - to rytuały zarezerwowane dla sfery życia płciowego. Przecież co to właściwie małej dziewczynce szkodzi, że będzie chodziła pomalowana, z ładną biżuterią, w ubraniach takich jak mamusia? Z punktu widzenia Marsjan - wsio ryba.
      I tak dalej.
      Kto tego nie widzi, zwyczajnie mało rozumie.
      • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 17:29
        W Polsce sie kojarzy,w Niemczech poledance jest pokazywany w Tv w wydaniu meskim i damskim o roznych porach,wiec widocznie skojarzen nie wywoluje.
        Jak ktos mysli o doopie to mu i ogorek i jazda konna sie z doopa skojarza.Przy czym wiekszosc "kojarzacych" nigdy nie byla w,klubie ze striptizem ani nie cwiczyla poledance.

• daisy Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 17:41
          Trywializujesz bez polotu. Spójrz na świat z większą ciekawością. Różnorodność to zaleta.
          Kankana tez jakoś dzieci w szkołach nie uczą - a właściwie czemu, fajny taniec i w ogóle osochozi.
          • ichi51e Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 17:49
            Ale np zumbatomic tym sie rozni od zumby dla dorosly h ze instruktorzy maja przykazane zeby pewnych ruchow dzieci nie uczyc. W sumie slusznie. suspicious
            A potem trafil mi sie ten odcinek teletubisiow: Tekst linka
            I w sumie czemu nie? Przeciez te piekne sa te dzieci w swojej naturalnosci
          • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 18:01

Jak nie?ja sie uczylam.
            Nie widze zadnej roznorodnosci widze zacofany ciemnogrod,ktoremu wszystko,sie kojarzy z seksem,a seks jest zly i be.Przynajmniej w Polsce.
            Ten sam schemat co z aborcja,nikt nie zmusza,a krzycza jakby ich ktos sila na fotel ciagnal.Nie podoba ci sie poledance,nie puszczasz dziecka i ok,als nie produkuj glupawych artykulow w ktorych nie Ma grama prawdy tylko jakies urojone uprzedzenia typowe dla katotalibow.
            Wyprodukuje artykul,ze dziewczynki nie powinny jesc bananow,bo mu die kojarzytongue_out
            • aneta-skarpeta Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 18:13
              edel mysle, że powinnaś ochłonąć, bo żadna z nas nie napisała na ten temat artykułu, wyrazamy swoje zdanie- do ktorego mamy prawo
              • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 21:42

Zdanie,ktore podziela poglady autora,ktory o poledance wie tyle Ile zobaczyl w Striptizerce z Demi Moore.
            • raczek47 Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 18:17
              Nie mówię kategorycznie nie, ale to jakieś takie głupie mi się wydaje-czy 3-latek nie może po prostu pobiegać z innymi dziećmi na placu zabawa albo pojeździc na rowerku tylko musi mieć indywidualne ćwiczenia z trenerem? Tak samo z poledance- czy pięciolatki nie lepiej najpierw uczyć jazdy na łyżwach, rolkach i rowerze tylko zaraz musi być gimnastyka ekstremalna?
              To dla snobów po prostu, a ja snobów nie lubię, a może raczej śmieszą mnie.
      • rhodesian_ridgeback Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 18:28
        Jakby nie było, to tango argentyńskie też wywodzi się z burdelu.

A jakie piękne jest i wpisane na liste UNESCObig_grin
        • daisy Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 18:50
          Wywodzi się zupełnie skądinąd, ale rzeczywiście ma burdelową przeszłość.
          No i jakoś nie słychać o kursach tanga dla dzieci, prawda?
          • rhodesian_ridgeback Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 18:59
            A czy ja polecam tango dla dzieci?

Piszę to w odniesieniu do twojej wypowiedzi na temat uwarunkowań kulturowych. Jak widać kody kulturowe się zmieniają.

A skąd pochodzi tango argentyńskie?

• daisy Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 19:28
              No właśnie nie piszę, że polecasz, bo nikt nie poleca, głównie ze względu na podane przez ciebie konotacje kulturowe, jak można przypuszczać. Bo to taniec "nie dla dzieci". smile
              Kody oczywiście się zmieniają, ale trochę to trwa zazwyczaj. Tango ma już swoje lata.
              • rhodesian_ridgeback Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 21:24
                Nie wiem czy o konotacje chodzi. Bardziej chyba o erotyzm w wydaniu milongowym na ten przykład. Wersja turniejowa tanga zdarza się być tańczona przez pary młodociane.
          • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 21:43

Jak najbardziej tanczone jest na turniejach przez dzieci.
    • mejerewa Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 18:45
      Niektórzy zaczynają bardzo wcześnie
      deser.pl/deser/51,111858,15659980.html?i=6
      i mają nawet "odpowiednie" ciuchy smile
    • lauren6 Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 18:51
      Widocznie mamuśki uznały, że dziecko nie będzie w stanie zarobić na siebie głową, więc niech ma fach kręcąc pupą na rurze przed obcymi chłopami. Ekonomiczne i rozsądne podejście.
      • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 21:45

Poledance nie polega na kreceniu pupa na rurze.Zanim zaczniesz pisac te glupoty zapoznaj sie z tym o czym piszesz,albo zamilknij.
        • lauren6 Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 08:48
          Nastepnym razem dokladnie sie przyjrzyj jaki link wklejasz prostaczko.
          • edelstein Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 09:20

Nastepnym razem pomysl glowa zamiast sugerowac sie uprzedzeniami autora artykulu.Kazdy inteligentny domysli sie na jakie zajecia posylane sa dzieciaki.Specjalnie z reszta dalam wskazowke i napisalam pole Dance.Wyzywanie mnie od prostaczek nie zmieni tego,ze absolutnie nie zrozumialas o co chodzi.Ua to swietnie dalas sie zmanipulowac artykulowi.

• neffi79 Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 19:04
      nic
      sport jak sport
      szkoda mi ludzi, którym wszystko kojarzy się jednoznacznie
      moja instruktorka fitnesu cwiczy na rurze, siły, elastyczności i gibkości mogę jej tylko pozazdrościć. I jakoś ćwiczenia które wykonuje nigdy nikomu nie skojarzyły sie z burdelem. (jest ubrana w strój do gimnastyki)
      zresztą. obecnie trwają starania by poledance był dyscypiliną olimpijską (i ile już nie jest, nie mam najświeższych info)
    • mary_lu Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 19:20
      Jest tyle fajnych dyscyplin sportowych, po co wybierać akurat coś, co nie tylko "niektórym kojarzy się z d..ą", ale powiedzmy szczerze: wszystkim. Ale pewnie zaraz ktoś do fitnesowni wprowadzi lap dance i będzie się upierał, że to już kompletnie "czysta" dyscyplina, i tylko ciasnym umysłom dalej kojarzy się z erotyką.

Mój ojciec trenował gimnastykę i wszystkie dzieciaki zmusza do wykonywania choćby jej elementów. Pole dance ćwiczeniom na obręczach może piwo nosić, po co namawiać dziecko do za przeproszeniem, k...kich wygibasków? Jest też taniec towarzyski, umiejętność fajna na całe życie. Ale niektórym można każdy makaron na uszy nawinąć: taniec na rurze - neutralny, nieerotyczny, dla dzieci w sam raz.
      • daisy Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 19:32
        Mary Lu, gratuluję miłej i rozsądnej wypowiedzi.
      • rosapulchra-0 Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 20:18
        Mary_lu, 100/100
        • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 21:52

Ty zadnej rury nie potrzebowalas,by krecic dooopa przed zonatym facetem.Twoja moralnosc pozostawia b.wiele do zyczenia.
      • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 21:49

Nie kojarzy sie wszystkim.
        I niektorzy w przeciwienstwie do ciebie Maja pojecie na czym poledance polega.Gdybys wiedziala nie pisalabys glupot.Jak widac niektorzy lubia wypowiadac sie na temat o ktorym nie Maja zielonego pojecia.
        • mary_lu Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:01
          Edelstein, Ty niedługo będziesz oblizywać nieobrane banany przed jedzeniem, ze strachu, że ktoś mógłby uznać, ze masz jakiekolwiek zahamowania erotyczne.

O tej dyscyplinie jest głośno tylko dlatego, że budzi takie dyskusje.

To, co jest nadającym się do oglądania układem, jest wynikiem wielu lat porządnego trenowania gimnastyki. Tradycyjnej.

Stawianie przy rurkach pańć i ich córeczek to tylko marketing. Bez przygotowania gimnastycznego pozaciskają sobie udka i potrzepią fryzurkami, ciesząc się jak durne, że są takie sexy. Ale bez erotyki, oczywiście.
          • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:22

Pograzasz sie co raz bardziej.
            Juz nie wiesz jak masz wybrnac to zaczynasz wycieczki personalne.
            Uczestniczylam w kursie poledance i nie trzeba zadnego przygotowania gimnastycznego,moja trenerka trenuje od lat 6.W ciagu pierwszych 3godzin poznajesz pierwsze chwyty i jestes w stanie wspiac sie na sztange,zrobic polobrot,obrot i jeszcze Pare rzeczy.Nie Ma jednak sensu z Toba o tym rozmawiac,bo nie masz o poledance zadnego pojecia,a udajesz specjalistke,ktora wysmieje kazdy kto choc przez piec minut mial z poledance doczYnienia.

• mary_lu Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:31
              Edelstein, to, że poszłaś na takie zajęcia i tak o tym piszesz, jest najlepszym dowodem na to, że mam rację opisując target tego "sportu".
              • lady-z-gaga Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:42
                Jesli poszła, to jest to dowodem na to, że ma odpowiednią figurę, wiek i sprawność, czego i Tobie życzę wink
              • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:00

Doprawdy?Akurat na moim kursie bylo trzech panow i cala teoria o zadnych erotyzmu kobietach ci sie zawalila.
                -
                • mary_lu Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:29
                  To nie ma żądnych erotyzmu panów? W Niemczech?

Gdyby poręcze były w poziomie, to na zajęciach gimnastycznych byłoby więcej facetów, prawda?
                  • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:44

OJP,po raz kolejny,pole dance nie Ma nic wspolnego z erotyzmem.Panowie przychodza najczesciej rzezbic miesnie ramion i brzucha.
                    Pojmij to wreszcie.
                    Jestes tak zafiksowana w swojej klamliwej wizji,ze nawet nie czytasz tego co linkujesz.
                    -
    • kkalipso Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 20:20
      Obleśny ten taniec przy rurze doprawdy tylko dlaczego nie mogę przestać patrzeć.

• mary_lu Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 20:56
        Nie w każdym wykonaniu taniec na rurze jest obleśny. Dita Von Teese potrafi nawet striptiz zrobić tak, że jest wręcz elegancki, ale to nie powód, żeby czterolatki zaraz na stosowne zajęcia zaprowadzać.
        • rhodesian_ridgeback Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 21:42
          Och, Dita jest przewspaniała, przepiękna i z wielką klasą. Sam miódsmile

Mnie się wydaje, że połowa tej dyskusji rozbija się o niedopowiedzenie/niezrozumienie. Bo tak: "taniec na rurze" zdecydowanej większości ludzi kojarzy się z niskimi lotami i wyuzdanym seksem. W sumie słusznie, boć nadal w klubach go-go, oraz wszelkich przybytkach podobnego typu wykonuje się go w celu pobudzenia erotycznego klienta. I choćby nie wiem co, to nie o sztukę tam chodzi.

Ale z drugiej strony jest pole dance, jako dyscyplina sportowa. I tu skojarzeń z seksem nie ma. To trudny, wysiłkowy sport, który wymaga nieprawdopodobnej koordynacji, elastyczności ale i wdzięku. Bardziej w swej istocie podobny do akrobatyki niż do tańca.

I właściwie nie wiadomo do końca, o którym rozmawiamy.

Ja ani na jeden, ani na drugi nie zapisałabym mojego kilkuletniego dziecka.
          Na pierwszy (mam nadzieję jednak, że tego rodzaju zajęć dla dzieci nie ma) z powodów skojarzeniowych. I tu nie dałabym zgody nawet dziecku nastoletniemu.
          Na drugi z powodów, jakie wymieniłam we wcześniejszym poście.

• edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:06

Rozmawiamy o poledance,a,ze dla niektorych poledance to to samo co taniec erotyczny,rowniez dla autora tego miernego artykulu to g.jest a nie dyskusja.Znakomita wiekszosc moglaby darowac sobie wypowiedz w tym watku,bo wypowiadaja sie o tancu erotycznym a nie o poledance i czytajac te wypociny mam wrazenie,ze nigdy sie z tym sportem nie zetknely.

• lady-z-gaga Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:09
            Bo tak: "taniec na rurze" zdecydowanej większości ludzi kojarzy się z n
            > iskimi lotami i wyuzdanym seksem.

Zdecydowanej większości ludzi różne rzeczy się źle kojarzą, bo nie dbają o znajomość tematu a swoje poglądy budują na stereotypach, uprzedzeniach i niewiedzy, a czasem głupocie.
            A żeby sobie poprawić samopoczucie, będą twierdzić z przekonaniem, że "wszyscy tak uważają".
            Kołtunstwo i ignorancja aż się wylewa z tego wątku.

> I właściwie nie wiadomo do końca, o którym rozmawiamy.
            >

Wiadomo, bo Edel (i nie tylko ona) 10 razy powtarzała, ze chodzi o pole dance.
            • rhodesian_ridgeback Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:25
              No ale nie pluj się tak.wink

Taniec na rurze, to taniec na rurze, a nie pole dance.

Jakby pole dance wykonywano w burdelach, to by się klientela porządnie przerzedziła.

Więc taniec na rurze słusznie kojarzy się z paniami o lekkim trybie prowadzenia.
              • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:07

W USA nauczaja poledance,a ze dla autora artykulu poledance to samo co taniec erotyczny a taniec erotyczny to dla niego tanczenie na rurze to Taki mamy efekt.Autor nie wie o czym pisze,wiekszosc forumek tutaj tez nie.Zastanawiam sie kto pozwolil na wypuszczenie takiego artykulu,ktory opiera sie na wyobrazeniach koltuna,a nie na faktach.Kazdy czlowiek,ktory na choc troche oleju w glowie domysli sie,ze chodzi o poledance i jesli juz ten olej ma to bedzie potrafil odroznic taniec erotyczny od poledance.A Jak nie to dalej bedzie zgrywal specjaliste Jak mary lu,ktora nawet nie wie czemu sluzy skape ubranie w poledance i mysli,ze to striptiz.

• edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 21:54
          My nie o striptizie,my o pole dance.To gimnastyka na rurze bez podtekstow erotycznych.
        • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:00

Gdzie ty tam widzisz erotyke?
          Gdzie tam striptiz?
          Czysta gimnastyka bez zadnych podtekstow.
          • mary_lu Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:02
            A koszulkę pani zdjęła, bo jej gorąco było.
            • lady-z-gaga Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:14
              Nie masz pojęcia, masz za to ustalone poglądy.
              Nie da się ćwiczyc na rurze w ubraniu - bo poledance nie polega na ocieraniu się o rurę i potrząsaniu cyckami, ale na akrobacjach. A ubranie byłoby za sliskie, aby utrzymać się na wysokości np jedną nogą.
            • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:14

Wiedzialam,ze wlasnie to napiszesz dlatego darowalam sobie wyjasnienie dlaczego zdjela w pierwszym poscie.Upewnilas mnie,ze jestes kompletna ignorantka i nie wiesz o czym piszesz.
              Teraz wytlumacze zarowno tobie Jak i innym dlaczego pani sciagnela koszulke.Otoz,by wykonac pozniejsze akrobacje odpowiednia czesc ciala musi miec kontakt z rura w tej sposob utrzymujemy sie na niej.Ubranie nie daje potrzebnej przyczepnosci.Dlatego pole dance cwiczy sie w sportowym staniku i krotkich spodenkach.Wiekszosci Figur nie da sie wykonac w koszulce.
              Proponuje bys wybrala sie na zajecia poledance i trenerka ci wszystko wyjasni lacznie z tym,ze poledance to NIE JEST TANIEC EROTYCZNY.
              • mary_lu Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:20
                Ależ oczywiście, jej strój, sposób pozbywania się go, to co potem miała na sobie - absolutnie zbieg okoliczności.

Gimnastyka jest taka nudna... Kto by poszedł trenować ją do klubu. Ale taniec na rurze - tabuny bab teraz na to chodzą. Kompletnie nie wiążąc tego z erotyka, gdzieżby...
                • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:32
                  Ile razy uczestniczylas w kursie poledance?Na kursie jestes od poczatku do konca ubrana w stanik i spodenki lub majtki sportowe,najlepiej i nikt nie uczy pozbywania sie odziezy.Gdybys nie byla kompletnie zielona w tym temacie mialabys o tym pojecie.
                  Tak.b.duzo kobiet uprawia poledance,nie,nie od teraz,tylko od lat i nir ma w tym grama erotyki.Gdybys byla zapoznana z tematem to bys o tym wiedziala.Nie zgrywaj ekspertki,bo wiesz okragle zero.Chcialas blysnac,nie wyszlo.

• lady-z-gaga Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:17
              Tak samo durne stereotypy wiążą się z tańcem brzucha na przykład - bo ktoś w hotelu albo knajpie widział "erotyczny" występ i nie pojęcia, czym jest prawdziwy taniec orientalny. Tam też tancerka odsłania ciało, bo lepiej widac fantastyczną pracę mięsni. Nie odsłania np tyłka i ud, jak w sambie, a mimo to samba nie jest uznawana za taniec erotyczny. Ciekawostka, prawda?
              • mary_lu Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:23
                Gdyby nie te stereotypy, nawet pies z kulawą nogą na te zajęcia by nie poszedł.

A potem trzeba obracać kota ogonem.
                • lady-z-gaga Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:36
                  mary_lu napisała:

> Gdyby nie te stereotypy, nawet pies z kulawą nogą na te zajęcia by nie poszedł.

Ty na pewno nie. Ale nie sądź wg siebie. tongue_out
                  • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:40
                    No ona z pewnoscia nie,als z innego powodu niz pruderia.Rury wytrzymuja tylko okreslona ilosc kgtongue_out
                • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:37
                  W Niemczech nie Ma takich stereotypow,a kursy sa oblozone do ostatniego miejsca.Bo to bardzo fajny Sport,ktory swietnie wplywa na sylwetke.
                  Gdybym miala odpowiednio duzo czasu ciagnelabym dalej.Moze w przyszlosci.
                  Aha najstarsza kursantka byla po 50tongue_out pewnie erotyzmu jej sie zachcialo,bezboznica,w kosciolku powinna siedziec,a nie sie na rurze gimnastykowac.
                  Mary skoncz juz,jest jasne,ze nie masz o tym pojecia,swoimi psedowywodami psujesz wizerunek b.fajnego sportu.

• mary_lu Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:44
                    I dlatego takie zajęcia nazwano tańcem na rurze. Żeby baby zajmowały wszystkie miejsca do ostatniego. Na ćwiczenia na poręczach nie znaleźliby chętnych.

Trzeba naprawdę bardzo się bronić, żeby tego nie rozumieć big_grin
                    • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:51
                      Jak ty sie pograzasz,zajecia sa z poledance i tak sie te kursy nazywaja.Ten sport ma nazwe POLEDANCE.

Znasz mnie lepiej niż ja siebie? Widziałeś mnie na glebie?
                      • mary_lu Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:52
                        To sobie przetłumacz na polski.
                        • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:12

Tego sie nie tlumaczy na polski,bo to nazwa wlasna.Tak samo Jak nie tlumaczy sie na polski slowa Hot dog.Poledance to poledance.Pod taka nazwa wystepuje w Usa,Niemczech czy Czechach.

• mary_lu Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:25
                            Niestety, od lat ten termin jest tłumaczony.
                            • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:36

Nie,nie jest,tlumacza go w tej sposob tylko osoby o ciasnych umyslach,niedopchniete,Jak mniemam,Jak wiadomo glodnemu chleb na mysli.
                            • lady-z-gaga Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 09:19
                              mary_lu napisała:

> Niestety, od lat ten termin jest tłumaczony.

big_grin big_grin big_grin
                              nawet tego nie wiesz, że w żadnej szkole tańca nie występują zajęcia pod nazwą "taniec na rurze"
                              Twoja ignorancja w połączeniu z pewnoscią siebie w gadaniu bzdur jest porażająca
                              • rosapulchra-0 Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 12:48
                                Występują pod angielską nazwą "pole dancing", czyli taniec na rurze.
                          • rosapulchra-0 Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:40
                            edelstein napisała:

>
                            > Tego sie nie tlumaczy na polski,bo to nazwa wlasna.Tak samo Jak nie tlumaczy si
                            > e na polski slowa Hot dog.Poledance to poledance.Pod taka nazwa wystepuje w Usa
                            > ,Niemczech czy Czechach.
                            >
                            Jesteś pewna, że tego się nie przetłumaczyć? Proszszsz..
                            • edelstein Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 00:16

translate.google.com/m/translate
                              A prosze,pole dance tlumaczone na niemiecki to pole Dance.
                              • rosapulchra-0 Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 00:26
                                No i?
                              • pederastwa Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 08:02
                                Ale czemu nie tłumaczyć czegoś, co się doskonale daje przetłumaczyć? Po co zaśmiecanie polskiego kolejnymi anglicyzmami?
                                Pole -rura,drąg, pręt
                                Dance -taniec

Poledancing - taniec na rurze.
                  • rosapulchra-0 Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:33
                    CytatMary skoncz juz,jest jasne,ze nie masz o tym pojecia,swoimi psedowywodami psujesz wizerunek b.fajnego sportu. - odezwała się specjalistka..
                    • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:38

Nie,nie jestem specjalistka,bo nie mam czasu na kolejne poziomy,als uczestniczylam w kursie i wiem o co w poledance chodzi w przeciwienstwie so paru mundrych,ktorym wszystko sie kojarzy z jednym.

• rosapulchra-0 Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:31
                Niech ci będzie, że jestem kołtunem, ale ja nie mam zgody na żaden pool dancing dla małych dzieci. Na siłownię tym bardziej. Po prostu uważam, że nie są to zajęcia dla małych dzieci. Mało tego, uważam, że są duże lepsze, zdecydowanie bardziej rozwijające dzieci pod wieloma względami niż taniec na rurze, sorry pool dancing i siłownia. Seniorita_24 bardzo IMHO napisała, że to jest nowe oblicze patologii.
    • anika772 Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 21:17
      Taniec na rurze dla dzieci...? W życiu. Rozumiem, że niektórzy nie widzą w tym niczego niewłaściwego, trudno. Nie do wiary, jakimi sposobami pcha się do mainstreamu biznes pornograficzny.
      A siłownia chyba nie jest wskazana dla nieletnich? Może zaburzyć wydzielanie hormonów, czy coś mylę?
      • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 21:57

Nastepna,ktora nie wie o czym mowa,a paple.Pole dance nie Ma nic wspolnego z pornografia.Nie Ma nic wspolnego z tancem erotycznym.
        Taniec erotyczny to taniec erotyczny,poledance to poledance.
        • rosapulchra-0 Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:54
          edelstein napisała:

>
          > Nastepna,ktora nie wie o czym mowa,a paple.Pole dance nie Ma nic wspolnego z po
          > rnografia.Nie Ma nic wspolnego z tancem erotycznym.
          > Taniec erotyczny to taniec erotyczny,poledance to poledance.

Jako że pole dancing jest tańcem na rurze, to wikipedia mówi, że rodzaj tańca erotycznego, szczególnie rozpowszechnionego w klubach ze striptizem. Taniec ma na celu wywołania podniecenia seksualnego poprzez ukazywanie nagiego ciała w różnych pozycjach lub obrotach tancerki w oparciu o pionowo ustawioną rurę, która może być wykonana z tytanu bądź niklowanego metalu zmniejszającego opór. Gładszy i śliski materiał umożliwia płynne obroty i ruchy.
          • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:59
            Masz Problem ze wzrokiem,haslo ktore wygooglowalas to taniec na rurze,a nie poledance.Poledance nie Ma nic wspolnego z erotyka.
            • rosapulchra-0 Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 00:28
              Jasne.
              Biorąc pod uwagę fakt, że pole dancing jest tłumaczone jako taniec na rurze, to rzeczywiście mam coś ze wzrokiem sciana
              • edelstein Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 00:35

Tylko juz nie doczytalas,ze sa rozne rodzaje tanca.Po raz milionowy pole dance to nie taniec erotyczny.Pole dance to nie jest taniec erotyczny,i jeszcze raz pole dance to nie jest taniec erotyczny tylko Sport.

• bloopsar Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 00:43
                  > pole dance
                  > to nie taniec erotyczny.Pole dance to nie jest taniec erotyczny,i jeszcze raz
                  > pole dance to nie jest taniec erotyczny tylko Sport

Poprawnie powtórzyłaś trzy razy, ale zapomniałaś stuknąć złotymi obcasikami (szpileczkami oczywiście), więc się nie ziściło. Jeszcze raz tongue_out
                  • edelstein Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 00:57
                    No,nie licze,ze tak ograniczone Jak ty pojma roznice miedzy poledance sportem,a tancem erotycznym.

• edelstein Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 00:58

Aha,nie nosze zlotych szpileczek,wiec poszukaj innej zaczepki.

• aga_rn Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 18:54
            O, a ja z ciekawosci sprawdzilam co mowi o poledance wikipedia po angielsku:

Pole dance is a form of performance art, historically associated with strip clubs, which combines dance and acrobatics centered around a vertical pole. This art form has recently gained popularity as a form of fitness and mainstream entertainment, practised by many enthusiasts in gyms and in dedicated dance studios. A wide range of amateur and professional competitions are held in many countries around the world.

Since the mid 2000s, promoters of pole dance fitness competitions have been trying to change peoples’ perception of pole dance and to promote it as a non-sexual form of dance and acrobatics. Pole dance has furthermore been influenced by Chinese pole, a form of acrobatics that is most notably performed in circus. Competitive pole dance competitions are by and large performed in a non-prurient fashion which combines a range of dance styles and/or gymnastics.

Pole dance requires significant strength, flexibility and endurance.[1] In a commercial pseudo-erotic setting, however, pole dance is often performed less gymnastically and is used more as a prop in striptease, go-go or lap dancing, with the performer simply holding the pole or moving around it without performing acrobatics. Pole dance proper involves athletic moves such as climbs, spins, and body inversions using the limbs to grip. Upper body and core strength are required to attain proficiency, and rigorous training is necessary.[2][3]

Pole dance is now regarded as a form of exercise[4] which can be used as both an aerobic and anaerobic workout.[5] Recognized schools and qualifications are now commonplace.[6

en.wikipedia.org/wiki/Pole_dance
    • lady-z-gaga Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:22
      Co o tym myslicie?
      Myślę, że - zależnie od intensywności i zaawansowania - może to byc zbyt duże obciążenie dla stawów w okresie intensywnego wzrostu. Z drugiej strony - dzieci uprawiają wiele dyscyplin sportowych i tanecznych, które są równie inwazyjne i kontuzjogenne, a nie wywołuje to takiego oburzenia.
      • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 22:46
        Oburzenie to wynik nieznajomosci tematu.Przyznam,ze zdziwil mnie poziom ignorancji w tym watku,a rozsmieszylo kreowanie sie na specjalistke mary lu,ktora o poledance nie wie doslownie nic.To juz podpada pod koltunstwo.
        • mary_lu Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:19
          Prawdziwym kołtuństwem jest zapisanie się na zajęcia, które zostały wypromowane przez skojarzenia z klubem nocnym i zapieranie się rękami i nogami, że absolutnie nie miało się tego na myśli. Po prostu były bardziej wszechstronne niż tradycyjna gimnastyka?
          • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:33

To,ze tobie sie wszystko kojarzy z dooopa to twoj Problem,inni nie Maja takich koltunskich skojarzen i wybrali Sport,ktory laczy w sobie te elementy,ktore im sie podobaja lub np.postanowili wzmocnic okreslone partie miesni.Szczegolnie mezczyzni przychodza z okreslonym celem.B.duzo panow cwiczy,wiem,ze tobie sie to w glowie nie miesci.Ciemnogrod rulez.

• daisy Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:47
              Edelstein, zupełnie niepotrzebnie się zacietrzewiasz, broniąc straconej sprawy.
              Pole dance to zwyczajny taniec na rurze, dosłownie, w przenośni i w każdej konfiguracji, czy tego chcesz, czy nie (równie dobrze mogłabyś się upierać, że "HR manager" to coś lepszego niż kadrowa).
              I jako taki budzi jednoznaczne i jak na razie przemożne (i niemiłe) skojarzenia burdelowe, u zdecydowanej większości dorosłych ludzi (przynajmniej w naszym kręgu kulturowym). Choćbyś nie wiem jak zaprzeczała, jest to twardy sprawdzalny fakt.
              Nikt przecież tutaj nie pisze, że to coś nieodpowiedniego dla dorosłych. Jak się komuś podoba... Dorosła kobieta może się "kojarzyć" z burdelem jeśli ma ochotę, na zasadzie przewrotności, żartu, przekory, czegokolwiek.
              Piszemy o zajęciach dla dzieci. Dzieci z burdelem kojarzą się źle. A przy tym można dla nich znaleźć cała masę fajnych gimnastycznych zajęć sportowych, które z powodzeniem zastąpią taniec na rurze w wyrabianiu sprawnych mięśni.
              Więc o co ta awantura.
              • edelstein Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 00:04

Poledance nie Ma nic wspolnego z burdelem,to nie jest taniec erotyczny.To nie jest taniec na rurze,jesli juz to akrobatyka na rurce.Taniec na rurze nie jest wlasciwym okresleniem.Mozecie szczekac Ile chcecie,nie macie zielonego pojecia o czym piszecie.Ja o poledance,wy o tancu erotycznym i nie dochodzi so was,ze to nie ma nic wspolnego z erotyka.Wystarczyloby przeczytac co zalinkowala kary lu strzelajac sobie w stope ze zrozumieniem,a nie z nastawieniem.

• mary_lu Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 00:12
                  Litości, obejrzyj sobie grafikę choćby pierwszej strony i przeczytaj jeszcze raz te głodne kawałki o "nowoczesnych kobietach z klasą". Jakbyś się nie broniła, cały ten biznes jest oparty o proste skojarzenia z erotyką. Idź wreszcie do seksuologa i przestań robić te acting-outy na forum.
                  • edelstein Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 00:29

Zrob sobie dobrze i zastosuj swoja rade do siebie.Tobie juz nawet kobiety z klasa kojarza sie z seksem.Stanowczo potrzebujesz seksuologa.To nie ja widze wszedzie podteksty seksualne.
                    Moze Jak wreszcie seksuolog pokona twoj syndrom niedopchniecia przestaniesz w akrobacjach na rurze widziec seks.

• mary_lu Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 00:37
                      Edelstein, na mnie takie teksty wrażenia nie robią. Za to całkowicie odkrywają Twoje problemy.
                      • edelstein Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 00:48
                        Padlambig_grin osoba,ktora widzi w zwyklych akrobacjach seks i erotyke,wysyla osobe,ktora nie widzi takowych podtekstow do seksuologabig_grin To ty masz Problem z seksem,a raczej z jego brakiem.Na twoim miejscu poszlabym,do seksuologa,bo to nie jest normalne widziec seks gdzie go nie Ma.

• bloopsar Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 00:46
                  > Taniec na rurze nie jest wlasciwym okresleniem

To przestać to tak określać. Dla ułatwienia podpowiedź: pole = rura, dance = taniec. To teraz ty: pola dance = ? Dasz radę? big_grin
                  • edelstein Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 00:50

pole bloopsiu,pole, a nie pola.Uzywam nazey,bo za jest uzywana w przypadku sportu wlasnie dlatego,ze idiotkom polska wersja taniec na rurze kojarzy sie jednoznacznie.
                    • edelstein Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 00:52

Uzywam angielskiej nazwy,bo polska wersja kojarzy sie idiotkom z burdelem.
                      Moge tlumaczyc do woli,ze w,poledance chodzi o Sport i tak niedopchniete nie pojma.

• sumire Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 07:14
                        w całym wątku protestujesz przeciwko skojarzeniom seksualnym...
                        ... i przeciwniczkom zarzucasz, że są niedopchnięte.

żelazna logika.

• edelstein Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 09:31
                          Pisze na ich poziomie.
                          Im sie wszystko z doopa kojarzy,a mi sie one nie tyle z seksem kojarza, co z frustracja z powodu jego braku.

• rosapulchra-0 Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 12:03
                            edelstein napisała:

> Pisze na ich poziomie.
                            Piszesz na swoim poziomie. Niziusieńkim. Żadna z dziewczyn cię nie obraziła, a ty niemalże do każdej sypiesz teksty o niedopchnięciu, kołtunerii, itp.
                            > Im sie wszystko z doopa kojarzy,a mi sie one nie tyle z seksem kojarza, co z fr
                            > ustracja z powodu jego braku.
                            Taniec na rurze zawsze się będzie kojarzył z seksem, bo jest z założenia erotyczny i dziwi mnie, że ciebie dziwią całkiem normalne w tym przypadku reakcje dziewczyn. Pole dancing może i jest dziedziną sportową, ale jego początki zaczęły się w nocnych klubach dla facetów i zupełnie nie jest dziwne, że nie ma dobrej opinii. Poza tym większość wypowiadających się tutaj jest przeciwnych nauki tańca na rurze małych dzieci, co mnie specjalnie nie dziwi.
                            • edelstein Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 12:15

Doksztalc sie na temat historii tanca na rurze.
                              Wtedy tez pojmiesz,ze nie jest z zalozenia erotyczny.
                      • rosapulchra-0 Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 11:48
                        edelstein napisała:

>
                        > Uzywam angielskiej nazwy,bo polska wersja kojarzy sie idiotkom z burdelem.
                        > Moge tlumaczyc do woli,ze w,poledance chodzi o Sport i tak niedopchniete nie po
                        > jma.
                        >
                        Cała edel. Każdy kto ma inne zdanie niż ona, to idiota, kołtun, w dodatku niedopchnięty. Argumenty z jej poziomu konwersacji i kultury po prostu powalają uncertain
                    • shumi-mi-las Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 09:32
                      Edel, co w tobie siedxi, ze ty tak ludzi nie lubisz? Tak nimi pogardzasz...?
                      • edelstein Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 12:17

Ja nie lubie ludzi?dobrebig_grin
                        Gardze zacofaniem,ktore sporo tutaj prezentuje.
    • mary_lu Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:05
      www.poledance-academy.pl/index.php/strona,o-nas

www.esensai.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=50:pole-dance&catid=13:bez-kategori

Wszystko całkowicie neutralne, nic tylko dzieci zapisywać.
      • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:17

No i co tam takiego strasznego wyczytalas?
        Gdzie tam jest o tym,ze na zajeciach poledance nauczysz sie rozbierac itd.

• mary_lu Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:23
          Ale dlaczego uważasz, że coś, co nie nadaje się dla dzieci, musi być straszne?

To przerażające kołtuństwo z Ciebie wychodzi?
          • edelstein Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:40

Nie obracaj Kota ogonem,ci takiego tam wyczytalas ci powoduje,ze poledance nie nadaje sie dla dzieci.Konkretne przyklady prosze,bo twoich bajan mam juz po uszy.
            • mary_lu Re: Co o tym myslicie? 21.03.14, 23:48
              Gdybyś była normalna, wypisałabym moje spostrzeżenia punkt po punkcie, zaczynając od grafiki na stronach.

Niestety, z osobą która ma takie problemy z seksualnością jak Ty, nie da się normalnie rozmawiać.

Dla mnie to już EOT.
              • edelstein Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 00:11
                To ty masz Problem z seksualnoscia,wszystko ci sie z doopa kojarzy.Juz chyba cie dawno nikt w obroty nie wzial,ze nawet widok kawalka metalu oznacza dla ciebie seks.A z czym ci sie banan kojarzy?tongue_out a ogorektongue_out
                • pederastwa Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 08:20
                  Ale jak się ma nie kojarzyć z seksualnością dyscyplina sportu od dawna zaadaptowana do potrzeb klubów ze striptizem? Chyba słyszałaś że w takich przybytkach panie tańczą/gimnastykują się przy rurach?
                  Jarozumiem, że ta gimanstyka ma też swój wymiar sportowy i są osoby któ¶e urowaiają to bez podtekstół erotycznych.
                  Ale zdziwienie że ktoś ma skojarzenia tak powszechne i utrwalone przz kulturę masową, to tak jak zdziwnei że komuś sie kura kojarzy z rosołem.
                  • edelstein Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 09:38

Ach tu stale bywalczynie klubow ze striptizem Jak widzebig_grinRaczej watpie,po prostu wlascicielki zlasowanych przez hamerykanskie filmy mozdzkow,gdzie co jakis czas pojawia sie taniec erotyczny.
                    Poza tym ignorantki,bo ten watek nie jest o tancu erotycznym.Tylko o sporcie.
                    Az strach pomyslec co mysla Jak gotuja zupe.Marchewka moze byc przyczynkiem do roznych fantazjitongue_out

• pederastwa Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 14:18
                      A ty ciągle swoje. W kółko to samo. Tak,wiemy że ten lapdance to sport. Tyle że łagodnie mówiąc dość niszowy.
                      A w wersji uproszonej i erotycznej wykorzytywany przez striptizerki. Chyba słyszałaś o tym? Czy dopiero z tego wątku się dowiadujesz?
                      Nie rozumiem, czemu dziwią Cię skojarzenia, jak widać częste i powszechne.
                      Równiedobrze możesz bulwersować się, że jak ludzie słyszą nazwę "Hiroszima" to im się kojarzy z bombą atomową. A przecież to miasto znane z tego, że było organizatorem igrzyk azjatyckich. NO jak to? NIe wiedziałaś? Masz mózg zlasowany przez filmy wojenne, że ci się tylko z jednym kojarzy.

• rosapulchra-0 Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 12:13
                  edelstein napisała:

> To ty masz Problem z seksualnoscia,wszystko ci sie z doopa kojarzy.Juz chyba ci
                  > e dawno nikt w obroty nie wzial,ze nawet widok kawalka metalu oznacza dla ciebi
                  > e seks.A z czym ci sie banan kojarzy?tongue_out a ogorektongue_out

Kolejny edelowski argument w dyskusji. Ohyda.
                  BTW, jak na razie to ty rzucasz przykładami warzyw, owoców, jazdy konnej i czegoś tam jeszcze i wmawiasz swoim interlokutorkom, że im się to z seksem kojarzy. Jakoś żadna dziewczyna, oprócz ciebie, nie używa takich argumentów. No i co i komu tak naprawdę tutaj się seksem kojarzy? I o czym to świadczy? Syndrom niedopchnięcia?
      • rosapulchra-0 Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 12:08
        CytatStudio Pole Dance Academy powstalo z myślą o nowoczesnych kobietach z klasą.

Nowa definicja "nowoczesnej kobiety z klasą" - rozwiera nogi nie w łóżku, ale na rurze i uskutecznia z partnerem pozycję na pająka big_grin
    • saszanasza Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 06:16
      narurze.pl/o-tancu/historia-tanca-na-rurze/
      Taniec na rurze pierwotnie w założeniach nie miał nic wspólnego z erotyką. Dopiero później zaczęto go w ten sposób postrzegać głownie poprzez wprowadzenie go do klubów nocnych. Natomiast aktualnie dąży się, by nadać mu formę dyscypliny sportowej.
      Ja nie widzę różnicy między Polodance, a gimnastyką artystyczną, zwłaszcza z hulahop. Widzę nawet pewne podobieństwo....

Natomiast własnej córki nie wysłałabym na tego typu zajęcia, tak samo jak syna nie wysłałabym na siłownię.
    • guderianka Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 06:48
      Podoba mi się, zawsze z zazdrością patrzę na to co ludzie wyczyniają na rurze, fascynują mnie ich ciała-jak dla mnie idealne, piękna rzeźba, koncentracja, precyzja ruchu a zarazem płynność, niektóre figury są arcydziełami sztuki ciała, aż dziw że tak można..Sama bym chciała się nauczyć, może z czasem będzie możliwość ? Ale bez muzyki bo słoń nadepnął mi na ucho tongue_out
      Co do dzieci-nie bardzo je sobie wyobrażam, nie w naszych realiach, jest zbyt mało trenerow personalnych dla dorosłych a co dopiero dla dzieciaków. Nie wiem też dokładnie na czym miałaby polegać ta siłownia dla dzieci. Bo ma chyba tyle samo z nią wspólnego co taniec na rurze z poldance ?
      Artykuł już samym tytułem manipuluje czytelnikiem i ustawia go w odpowiedniej pozycji. Zauważ , że Ty piszesz o czym innym "sport" a autor o czym innym, ani razu nie używa sformułowania "poledance" -autor nie jest obiektywny, ma z góry ustalony pogląd, który dobitnie wyraża w tekście "uczyć tańca na rurze", 'sprawa się nieco komplikuje", porównanie grubego polskiego chłopca, który polubił gotowane warzywa (a co z IG ?) do mieszkanek NY które ZAMIAST namawiać do ruchu podwórkowego zapisują na fitness, powoływanie się na tę matkę, że to ona wyśmiewa taniec na rurze, 'dzieci będą musiały mieć wyrzeźbione ciała", seksualizacja " "jest szansa, że ich córki i synowie pozostaną dziećmi, a nie pozującymi na dorosłych Lolitkami i nastoletnimi mięśniakami." Bleeeeeh, dno
      • saszanasza Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 07:13
        Bo to jest tak, że tańcowi na rurze historia nadała pewien pejoratywny charakter, kojarzący się z erotyzmem. W założeniach to była forma sportu i nadal dąży się, by tak była postrzegana. Bardzo dużo zmieniłoby zakwalifikowanie jej jako dyscypliny sportowej, tak jak taniec z szarfą lub z hulahopem, ale o tym już wspominałam.
        Niestety aktualnie umiejętność tańca na rurze jest zupełnie nieprzydatna. Gdyby moje dziecko miało predyspozycje, chęci do ćwiczenia, było giętkie, zwinne i co tam jeszcze.... zapisałabym je na takie zajęcia sportowe, która dałyby jej możliwość rozwoju i a w perspektywie odniesienia sukcesu i szansę zdobycia medali. Niestety Poledance nie jest na tyle rozwiniętą formą gimnastyki(sic!) by coś takiego zaoferować. Być może to się zmieni.
        • guderianka Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 07:24
          Prawda. Ale czy aktywność dziecka czy nawet dorosłego musi być nastawiona na odniesienie sukcesu i szansę na medal ? Ja tak nie uważam-ruch w sam sobie jest zdrowiem zarówno dla ciała jak i duszy, kształtuje nawyki organizuje czas, rzeźbi ciało. Wiele sportów uprawia się dla samej "drogi" a nie dla "celu".
          • saszanasza Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 08:52
            > Ale czy aktywność dziecka czy nawet dorosłego musi być nastawiona na od
            > niesienie sukcesu i szansę na medal ?

Nie musi, ale daje taką możliwość. To tak jak z wyborem szkoły czy kierunku studiów.
            • guderianka Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 08:55
              Chyba niezupełnie tak
              Masz możliwość wyboru "kierunku", który pozwoli na osiągnięcie sukcesu. Ta możliwość tak naprawdę ogranicza wybór wink
      • ichi51e Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 09:11
        No wlasnie. Artykul z teza nie ma watpiliwosci.
        1. Kazdy ekstra ruch jest wskazany - jesli jakies dziecko kreci akrobatyka to czemu nie rura? Przeciez to taki uproszczony malpi gaj...
        2. Smutne jest to ze zeby dziecko sie ruszalo trzeba je zapisac na zajecia - miala taka refleksje po watku o "grubej" (pisze w cudzyslowiu bo osobiscie nie mam przekonania czy dziecko moze byc grube - bez czepialstwa) matka nie miala kiedy jej zapisac na zajecia wiec dziecko ruchu nie mialo. Teraz na basen beda jezdzic raz w tygodniu to sie porusza uncertain
        3. Takie artykuly robia imho krecia robote - no tak silownia dla dzieci ha ha ha fitness? Co one tam moga robic? Taniec? Ma rytmike w przedszkolu! Akrobatyka? Erotyzowanie dziecka! Hokej? Zabija! Kon? Zrzuci stratuje pogryzie. Podworko? Zboczency sie czaja... I tak rosna sieroty
      • lady-z-gaga Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 09:30
        Nareszcie ktoś tu pisze z sensem. smile
        Rozumiem argumenty matek, ktore uważają, że ten typ zajęc (tak, jak i siłownia) jest dla dziecka nieodpowiedni. Jest wiele rodzajów aktywności zdrowszych i bardziej kojarzących się z dziecinstwem niż kluby fitness. Mozna miec opory zarowno natury zdrowotnej, jak i obyczajowej.
        Ale sugerowanie, że pole dance robi z dziewczyny dziwkę to juz jest ciemnota jak z Konopielki.
        Ciekawe, że nikt nie oburza się na wysyłanie dzieciakow na taniec towarzyski.
        Stroje są tak samo skąpe (na występach i turniejach), makijaż dziwkarski, ruchy sto razy bardziej seksualne niz w pole dance. I małe dzieci to tańczą, w dodatku w parach, wyginając się, kręcąc biodrami i ocierając o siebie! ruja i porobstwo! bogobojne ematki powinny oczy zamykać smile
        • edelstein Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 09:45

Ale sugerowanie, że pole dance robi z dziewczyny dziwkę to juz jest ciemnota jak z Konopielki.
          Ciekawe, że nikt nie oburza się na wysyłanie dzieciakow na taniec towarzyski.
          Stroje są tak samo skąpe (na występach i turniejach), makijaż dziwkarski, ruchy sto razy bardziej seksualne niz w pole dance. I małe dzieci to tańczą, w dodatku w parach, wyginając się, kręcąc biodrami i ocierając o siebie! ruja i porobstwo! bogobojne ematki powinny oczy zamykać smile

amen
          • rosapulchra-0 Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 12:55
            Sama to sugerujesz od samego początku, czyli wmawiasz innym, że to robią, dokładnie tak samo jak z tym ogórkiem czy bananem. Tylko ty podajesz takie przykłady, nie twoje rozmówczynie.
            Idąc twoim tokiem rozumowania - niektóre owoce, warzywa i czynności (jazda konna) kojarzą ci się jednoznacznie z seksem, więc jesteś reprezentantką kołtunerii i zacofania i w dodatku cierpisz na syndrom niedopchnięcia, a co za tym idzie twoje bajeczki o tym jedynym, kochającym cię partnerze, z którym uprawiasz seks minimum pięć razy dziennie, gdy twoje dziecko spędza z wami czas, można między bajki włożyć. Nie ma żadnego kochającego faceta, nie ma seksu pięć razy dziennie, są ogórki, banany i.. twoja rozbuchana erotycznie wyobraźnia.
            Twoja logika w tym wątku pracuje przeciwko tobie.
        • noname2002 Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 16:54
          A czy ktokolwiek w tym wątku napisał, że poledance zrobi z dziewczynki dziwkę? Chyba nikt.
          Dla mnie to po prostu dziwnie wygląda, dziecko wijące się przy rurze kojarzy mi się z dzieckiem trzymającym papierosa albo dziewczynką ubraną w kabaretki i szpilki na 12cm obcasie.
          Dzieci w tańcu towarzyskim też wyglądają dla mnie nienaturalnie.
          • rosapulchra-0 Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 18:42
            noname2002 napisała:

> A czy ktokolwiek w tym wątku napisał, że poledance zrobi z dziewczynki dziwkę?
            > Chyba nikt.
            Jak to nikt? Autorka wątku tak napisała, wmawiając całej reszcie, że to ich słowa.
    • rosapulchra-0 Re: Co o tym myslicie? 22.03.14, 12:47
      A merytorycznie to w ogóle masz coś do powiedzenia?
    • rhodesian_ridgeback Edel i rosa 22.03.14, 13:04
      Obie wytykacie sobie nawzajem zwyczaje seksualne, a potem obie płaczecie w innych wątkach, że to ta druga wyciąga haczyki niezwiązane z tematem. Zadziwiające podobieństwo suspicious

Wy to się chyba jednak lubiciebig_grin
      • rosapulchra-0 Re: Edel i rosa 22.03.14, 13:14
        Chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem suspicious
        Ja jej nie obrażam, pokazuję tylko, że to co zarzuca innym rozmówczyniom w tym wątku, nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Edel za to wyzywa i operuje danymi poza tematem, zero merytoryki.
      • edelstein Re: Edel i rosa 22.03.14, 13:30

Gardze kichanicami cudzych mezow.Wszyscy wiedza,ze to sa szmaty.
        • rhodesian_ridgeback Re: Edel i rosa 22.03.14, 13:39
          Edel staraj się opanować emocje, bo nie trafiasz (notorycznie) we właściwe klawisze.suspicious

W pierwszej chwili przeczytałam, że gardzisz kichnięciami cudzych mężów i rozmył się cały przekaz tej informacji.big_grin

Z drugiej strony możesz gardzić kim chcesz, ale tego typu argumenty powodują, że stajesz się bardzo słabym i nieprzekonującym interlokutorem.
          • rosapulchra-0 Re: Edel i rosa 22.03.14, 18:46
            rhodesian_ridgeback napisał(a):
            >
            > Z drugiej strony możesz gardzić kim chcesz, ale tego typu argumenty powodują, ż
            > e stajesz się bardzo słabym i nieprzekonującym interlokutorem.

Nigdy nie była przekonująca, poza tym jej się chyba wydaje, że jak komuś naubliża lub wyciągnie jakieś osobiste fakty po raz tysięczny na forum i doda od siebie trochę kłamstw, to jest na wygranej pozycji. Sorry, ale nie tędy droga..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka