21becia 25.03.14, 21:45 Jestem zdania, ze jeśli matka nie musi to powinna z dzieckiem siedzieć jak najdłużej w domu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noemi29 Re: Mama wraca do pracy 25.03.14, 22:16 21becia napisał(a): > Jestem zdania, ze jeśli matka nie musi to powinna z dzieckiem siedzieć jak najd > łużej w domu Ja też. Byłam z dzieckiem 4 lata i 4 miesiące, potem musiałam wrócić (hmm pójść, bo wracać nie miałam do czego) do pracy. Gdyby było mnie stać finansowo, to chętnie pracowałabym w niepełnym wymiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 05:41 Chcesz siedzieć, to siedź. Ktoś Ci broni? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 05:54 Moim zdaniem nie kazdy sienadaje do "siedzenia" z dzieckiem. Sa takie ktore by tylko siedzialy. Odpowiedz Link Zgłoś
shumi-mi-las Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 06:08 Moim zdaniem dobrze jest byc z dzieckiem w domu do momentu jego pojscia do przedsxkola. I jeszcze z pol roku na adaptacje do tej sytuacji. Potem? Potem to juz jest siedzenie w domu I jesli byloby mnie stac na to ze przez te 6 czy 8 godzin jak dziecko sie rozwija w plscowce edukacyjnej na wlasny rozwoj czyli na kursy, szkolenia, codzienne spa, kosmetyczke i fryzjera, a nie musialabym tylko siedziec i ogladac ddtvn oraz na wspilnej gotujac, piorac i sprzatajac, to taaak posiedzialabym w domu nawet do osiemnastych urodzin dzieci)) Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 06:21 shumi-mi-las napisała: > Moim zdaniem dobrze jest byc z dzieckiem w domu do momentu jego pojscia do prze > dsxkola. I jeszcze z pol roku na adaptacje do tej sytuacji. Potem? Potem to juz > jest siedzenie w domu Potem to zakłada się na forum wątki: wysyłam 30 cv dziennie i nikt mnie nie chce zatrudnić! Co robię nie tak???!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
shumi-mi-las Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 10:52 Albo: boje sie powrotu do pracy ( taki pamietam) Odpowiedz Link Zgłoś
kleo881 Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 12:56 Wg mnie stosownie jak najdluzej, czyli do przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 12:03 A ja jestem innego zdania. No i co? Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 13:00 Może niech tatuś siedzi w domu z dzieckiem kolejny rok lub dwa aż do wieku przedszkolnego. Dlaczego matka? Odpowiedz Link Zgłoś
kleo881 Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 13:02 Prosze, a co "zostanie" z faceta, ktory przez trzy lata bedzie siedzial z dzieckiem w domu, pral, gotowal i sprzatal? Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 13:30 Facet. kleo881 napisała: > Prosze, a co "zostanie" z faceta, ktory przez trzy lata bedzie siedzial z dziec > kiem w domu, pral, gotowal i sprzatal? Odpowiedz Link Zgłoś
kleo881 Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 13:33 e tam, facet, raczej 'flaki z olejem'. raczej malo ktory facet 'na stanowisku' moze sobie pozwolic na taka przerwe. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 13:59 Według mnie nadal facet. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 13:35 kleo881 napisała: > Prosze, a co "zostanie" z faceta, ktory przez trzy lata bedzie siedzial z dziec > kiem w domu, pral, gotowal i sprzatal? A co zostanie z kobiety w analogicznej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiap0585 Re: A my siedzimy oboje :) 26.03.14, 14:56 A my siedzimy oboje, ale spokojnie, nie jednocześnie Tak nam się życie ułożyło, że pracujemy w tej samej firmie i przed urodzeniem dziecka pracowaliśmy w te same dni, a po urodzeniu i po rocznym urlopie macierzyńskim zdecydowaliśmy się opiekować dzieckiem na zmianę (teraz pracujemy na dwóch różnych zmianach). Czyli tata "siedzi z dzieckiem" 4 dni, a mama w pracy, następnie na odwrót mama "siedzi" 4 dni a tata w pracy. W tej chwili nie mamy dużo czasu dla siebie, ale to jedyne wyjście. Dziecko cały czas jest pod opieką swojego rodzica (nawet jak byśmy chcieli z babcią zostawić to nie ma takiej możliwości bo mieszkamy bardzo daleko od teściów). Jak będzie później to się okaże, na razie ten system działa 3 miesiące i jest super. Mąż docenia teraz kobiety "siedzące z dzieckiem w domu" Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 13:35 dlaczego i po co są te stare wątki wywlekane??? Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 13:36 czekaj...nie ten wątek to jest..ten drugi ;P Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 14:06 Jestem zdania, ze każdy powinien robić jak mu pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś