Dodaj do ulubionych

Mama wraca do pracy

25.03.14, 21:45
Jestem zdania, ze jeśli matka nie musi to powinna z dzieckiem siedzieć jak najdłużej w domu
Obserwuj wątek
    • noemi29 Re: Mama wraca do pracy 25.03.14, 22:16
      21becia napisał(a):

> Jestem zdania, ze jeśli matka nie musi to powinna z dzieckiem siedzieć jak najd
      > łużej w domu

Ja też. Byłam z dzieckiem 4 lata i 4 miesiące, potem musiałam wrócić (hmm pójść, bo wracać nie miałam do czego) do pracy. Gdyby było mnie stać finansowo, to chętnie pracowałabym w niepełnym wymiarze.
    • malgosiek2 21becia, co znowu zareklamujesz :/ 25.03.14, 22:47

• z_lasu Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 05:41
      Chcesz siedzieć, to siedź. Ktoś Ci broni?
    • ichi51e Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 05:54
      Moim zdaniem nie kazdy sienadaje do "siedzenia" z dzieckiem. Sa takie ktore by tylko siedzialy.
    • shumi-mi-las Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 06:08
      Moim zdaniem dobrze jest byc z dzieckiem w domu do momentu jego pojscia do przedsxkola. I jeszcze z pol roku na adaptacje do tej sytuacji. Potem? Potem to juz jest siedzenie w domusmile
      I jesli byloby mnie stac na to ze przez te 6 czy 8 godzin jak dziecko sie rozwija w plscowce edukacyjnej na wlasny rozwoj czyli na kursy, szkolenia, codzienne spa, kosmetyczke i fryzjera, a nie musialabym tylko siedziec i ogladac ddtvn oraz na wspilnej gotujac, piorac i sprzatajac, to taaak posiedzialabym w domu nawet do osiemnastych urodzin dziecismile))
      • lauren6 Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 06:21
        shumi-mi-las napisała:

> Moim zdaniem dobrze jest byc z dzieckiem w domu do momentu jego pojscia do prze
        > dsxkola. I jeszcze z pol roku na adaptacje do tej sytuacji. Potem? Potem to juz
        > jest siedzenie w domusmile

Potem to zakłada się na forum wątki: wysyłam 30 cv dziennie i nikt mnie nie chce zatrudnić! Co robię nie tak???!!!!
        • shumi-mi-las Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 10:52
          Albo: boje sie powrotu do pracy ( taki pamietam)
    • ina_nova Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 11:26
      a ojciec?
      • kleo881 Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 12:56
        Wg mnie stosownie jak najdluzej, czyli do przedszkola.
    • ewa_mama_jasia Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 12:03
      A ja jestem innego zdania. No i co?
    • iziula1 Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 13:00
      Może niech tatuś siedzi w domu z dzieckiem kolejny rok lub dwa aż do wieku przedszkolnego.
      Dlaczego matka?
      • kleo881 Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 13:02
        Prosze, a co "zostanie" z faceta, ktory przez trzy lata bedzie siedzial z dzieckiem w domu, pral, gotowal i sprzatal?
        • nickbezznaczenia Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 13:30
          Facet.

kleo881 napisała:

> Prosze, a co "zostanie" z faceta, ktory przez trzy lata bedzie siedzial z dziec
          > kiem w domu, pral, gotowal i sprzatal?
          • kleo881 Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 13:33
            e tam, facet, raczej 'flaki z olejem'.
            raczej malo ktory facet 'na stanowisku' moze sobie pozwolic na taka przerwe.
            • nickbezznaczenia Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 13:59
              Według mnie nadal facet.
        • madzioreck Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 13:35
          kleo881 napisała:

> Prosze, a co "zostanie" z faceta, ktory przez trzy lata bedzie siedzial z dziec
          > kiem w domu, pral, gotowal i sprzatal?

A co zostanie z kobiety w analogicznej sytuacji?
      • kasiap0585 Re: A my siedzimy oboje :) 26.03.14, 14:56
        A my siedzimy oboje, ale spokojnie, nie jednocześnie smile
        Tak nam się życie ułożyło, że pracujemy w tej samej firmie i przed urodzeniem dziecka pracowaliśmy w te same dni, a po urodzeniu i po rocznym urlopie macierzyńskim zdecydowaliśmy się opiekować dzieckiem na zmianę (teraz pracujemy na dwóch różnych zmianach).
        Czyli tata "siedzi z dzieckiem" 4 dni, a mama w pracy, następnie na odwrót mama "siedzi" 4 dni a tata w pracy. W tej chwili nie mamy dużo czasu dla siebie, ale to jedyne wyjście. Dziecko cały czas jest pod opieką swojego rodzica (nawet jak byśmy chcieli z babcią zostawić to nie ma takiej możliwości bo mieszkamy bardzo daleko od teściów).
        Jak będzie później to się okaże, na razie ten system działa 3 miesiące i jest super.
        Mąż docenia teraz kobiety "siedzące z dzieckiem w domu" big_grin
    • to_ja_tola Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 13:35
      dlaczego i po co są te stare wątki wywlekane???
      • to_ja_tola Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 13:36
        czekaj...nie ten wątek to jest..ten drugi ;P
    • jdylag75 Re: Mama wraca do pracy 26.03.14, 14:06
      Jestem zdania, ze każdy powinien robić jak mu pasuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka