Dodaj do ulubionych

Ach, piekną być

12.04.14, 08:30

Kosmetyki różnią się tylko marketingiem, opakowaniami, reklamą.
Ot i cała prawda. Uroda jest dana albo ją masz albo nie. I nic tu krem nie pomoże, a do tego okazuje się, że ten za 14, 99 ma to samo co ten za 669, 00.
Fajny tekst
wyborcza.biz/pieniadzeekstra/1,137631,15771509,Ile_kosztuje_chemiczny_cud__czyli_szukamy_sposobu.html#MT
Obserwuj wątek
    • vilez Re: Ach, piekną być 12.04.14, 08:35
      Od "zawsze" to wiem. Używam tanich kremów i cerę mam ok.
    • iuscogens Re: Ach, piekną być 12.04.14, 08:47
      no wlasnie koncowka ta o zrob sobie krem beznadziejna. Robia antyreklame naprawde dobremu sklepowi. Pani dermatolog tez glupoty gada, ja wiem ze im zalezy zeby ludzie wierzyli, ze zrobienie kremu czy toniku to wiedza tajemna. Idiotyzm, wiele osob korzysta z mazidel, zsk i o ile potrafia czytac to nie maja zadnych problemow. I mozna miec dobry, skuteczny i tani kosmetyk zrobiony przez siebie a tu kobieta sieje panike.
      • rhaenyra Re: Ach, piekną być 12.04.14, 10:59
        w pelni sie zgadzam
      • black-cat Re: Ach, piekną być 12.04.14, 16:21
        Dobrze prawisz iuscogenssmile
        Czasami, gdy słucham pani Chlebus odnoszę wrażenie, że polecając kremy nie czyta składów INCI a jedynie marketingowe brednie na ulotkach. Pani Chlebus dość często poleca kosmetyki, które zawierają 99,9 procent wody, gliceryny i konserwantów, a substancji aktywnej jest mniej niż parabenów. No, ale według niej proporcje są ważnesmile
    • lady-z-gaga Re: Ach, piekną być 12.04.14, 08:51
      >ten za 14, 99 ma to samo co ten za 669, 00.

Nieprawda. Nie ma napisu na pudełku, ktorym właścicielka podnosi swój prestiż smile
      • wpak Re: Ach, piekną być 12.04.14, 08:58
        To faktsmile
    • lola211 Re: Ach, piekną być 12.04.14, 08:59
      No wlasnie nieprawda.Wystarczy dokladnie przeczytac ten tekst.
      • maggi9 Re: Ach, piekną być 12.04.14, 09:16
        No właśnie niektórzy chyba nie doczytali tekstu big_grin
        • vilez Re: Ach, piekną być 12.04.14, 09:19
          Doczytali. Ja się odnosiłam do wniosku Autorki, który brzmi, jak brzmi.
          • maggi9 Re: Ach, piekną być 12.04.14, 09:22
            Co to znaczy "tani" krem? Za 5zł? Mnie takie z najniższej półki nie interesują, tak samo popularne kremy Ziai bo tam niemal nic nie ma, to tłuste mazidła oparte na oleju mineralnym.

Kremy ze średniej półki już ok. Używam, jest większy wybór, mają składniki aktywne. Płacić za krem 1000zł nie trzeba, zresztą i 500 też nie bo to jest już snobizm ale ten za 5zł też w sobie nic dobrego nie ma.
            • vilez Re: Ach, piekną być 12.04.14, 09:26
              Tani, to tani. Ziaja np. Taki do 18 zł powiedzmy.
              • vilez Re: Ach, piekną być 12.04.14, 09:27
                Ps. Ziaja mi słuzy, prawie nie ma zmarszczek (lat 48 mam, gdyby co). Ale nie pogardzę też np. Cieniem z Q10 z Lidla (10 zł). Byle skóra nie była sucha.
            • vre-sna Re: Ach, piekną być 12.04.14, 12:00
              Ha, a właśnie Ziaja ma też kremy dla cery tłustej, czyli z klucza nie są to tłuste mazidła. I nie chodzi o kremy na trądzik.
              Używam nieregularnie na przemian z La Roche i są te kremy naprawdę niezłe.
              Dwa razy w życiu wydałam na krem ok. 300 zł - Juwena pod oczy - i dla mnie różnica była kolosalna. Sama konsystencja oraz wchłanianie i w sumie też efekt nie da się ukryć, że jednak bardziej hm... spektakularny. To trochę tak jakby porównać opla z mercedesem.
          • wpak Re: Ach, piekną być 12.04.14, 16:14
            vilez napisała:

> Doczytali. Ja się odnosiłam do wniosku Autorki, który brzmi, jak brzmi.

smile
    • pe.tronela Czy aby na pewno? 12.04.14, 09:15
      Eh, ja w to prawie wierze, w to ze krem za kilka stow nie bedzie dzialal lepiej niz ten za kilkadziesiat zlotych. W ogole nie oczekuje od kremu jakichs cudow - po nalozeniu chce miiec uczucie nawilzonej skory i tyle. ALE: jedynym kremem ze wszystkich jakie do tej pory wyprobowalam i ktory mi takie uczucie daje jest Shiseido Bio-Performance. Umyje twarz, naloze ten krem i jest super - nie mam uczucia sciagnietej skory do nastepnego mycia. Wszelkie proby z Ziajami czy innymi Lorealami to jedna wielka porazka. Albo mimo nalozenia kremu czuje sucha skore, albo zaczyna sie to uczucie niedlugo po nalozeniu. Czesto zapychaja pory. Troszke lepiej dzialal La Roche Posay Hydraphase - nie zapycha i troche nawilza ale nawilza raczej krotkotrwalo. Szybko czuje lekko sucha skore. Nie dorownuje Shiseido. Tak wiec kupuje ten krem i place jak za zboze. Nie oczekuje cudow od kremu, ale porzadnego i drugotrwalego nawilzenia juz tak. I po latach doszlam do wniosku ze jednak jest roznica miedzy tanimi i drogimi kremami. I nie chodzi tu o efekt botoksu. Bardzo chetnie bym zmienila zdanie. Ma ktos jakis pomysl na dobry krem do cery MIESZANEJ-ODWODNIONEJ? Ma dobrze nawilzac cala twarz, nie zapychajac porow w czesci tlustszej. Eh, ide na forum Uroda...
      • mayaalex Re: Czy aby na pewno? 12.04.14, 09:30
        O, dzieki za wskazowke smile bo ja mam ten sam problem - mieszana odwodniona i rzeczywiscie hydraphase dziala lepiej niz inne ale to jeszcze nie jest ideal. A jakies serum nawilzajace stosujesz?
      • ina_nova Re: Czy aby na pewno? 12.04.14, 10:35
        Bardzo proszę. FLOS-LEK Happy Per Aqua. Świetnie nawilża, efekt ten utrzymuje się do następnego mycia twarzy, nie zapycha, jest własciwie bezzapachowy, cudowna, śmietankowa konsystencja. Cena ok 18zł.
        • vilez Re: Czy aby na pewno? 12.04.14, 12:02
          O, wypróbuję smile
    • mayaalex Re: Ach, piekną być 12.04.14, 09:38
      Ziaja ma wg mnie calkiem fajne kosmetyki do ciala - i zawsze w PL cos sobie od nich kupuje, nie sa gorsze od aptecznych, ktore stosuje zazwyczaj ani tych z tej mitycznej wyzszej polki (no dobra, te z wyzszej polki zazwyczaj pachna inaczej - bardzo ladnie ale nie tak intensywnie).
      Zreszta wydaje mi sie, ze nie ma co sie sugerowac cena, trzeba szukac opinii innych kobiet, bo wiele firm wsrod morza kosmetykow ma jedna-dwie perelki i wtedy takie rzeczy mozna kupowac zupelnie nie zwracajac uwagi na cene. Np Ziaji (Ziai?) krem oliwkowy, w zielonym pudelku, jest genialny na suche lokcie/kolana/stopy ale nie wyobrazam sobie klasc go na twarz.
      A z kosmetykow do twarzy zazwyczaj apteczne sa lepsze niz te najdrozsze - no ale to dla mojej skory akurat.
      • lola211 Re: Ach, piekną być 12.04.14, 09:54
        Opinie kobiet to zaden wyznacznik.
        Najwazniejszy jest SKŁAD.
        • araceli Re: Ach, piekną być 12.04.14, 16:19
          lola211 napisała:
          > Opinie kobiet to zaden wyznacznik.
          > Najwazniejszy jest SKŁAD.

OJP! Czyli krem może nie działać ale będziesz się nim smarować bo ma dobry skład???? Twoje oszołomstwo sięgnęło właśnie zenitu big_grin
        • gryzelda71 Re: Ach, piekną być 12.04.14, 16:50
          Hmmm ja oceniam efekty.
    • d.o.s.i.a Re: Ach, piekną być 12.04.14, 13:17
      A pomyslec, ze kiedys nie moglam zrozumiec, ze 80% Polakow to funkcjonujacy analfabeci.
      A tu autorka przeczytala, a nic nie zrozumiala... Ale watek zalozyla.
      • wpak Re: Ach, piekną być 12.04.14, 16:11
        a niby czego nie zrozumiałam, pisząc "Uroda jest dana albo ją masz albo nie. I nic tu krem nie pomoże," ( vilez duży ukłon , przywracasz wiarę w ludzi i właśnie w to tak wyświechtane na tym forum czytanie ze zrozumieniem), weź no d.o.s.i.a mię oświeć w tym swoim rozbudowanym rozumieniu tekstu, w tej nadinterpretacji.
        A jeśli chodzi Ci o cytat
        "Kosmetyki różnią się tylko marketingiem, opakowaniami, reklamą " to niestety musisz pod inny adres, do Pana Zenona Ziai, właściciela firmy Ziaja, ciekawe czy czuje się analfabetą?
        • araceli Re: Ach, piekną być 12.04.14, 16:21
          wpak napisał:
          > a niby czego nie zrozumiałam,

Ale w tekście są różne opinie na ten temat. A Ty sobie wybrałaś coś i twierdzisz, że tekst to potwierdza. Nie potwierdza.

> "Kosmetyki różnią się tylko marketingiem, opakowaniami, reklamą " to nie
          > stety musisz pod inny adres, do Pana Zenona Ziai, właściciela firmy Ziaja, ciek
          > awe czy czuje się analfabetą?

Pan Zenon Ziaja produkuje tanie kosmetyki. Co ma powiedzieć? 'Te droższe są lepsze'???
          • wpak Re: Ach, piekną być 12.04.14, 16:25
            araceli napisała:

> Ty sobie wybrałaś coś i tw
            > ierdzisz, że tekst to potwierdza. Nie potwierdza.

Nigdzie nie twierdze, ze tekst to potwierdza. Nigdzie. A opinie o urodzie kobiet i owszem mam jak i o wileu innych rzeczach. Ty nie?
            >
            > > "Kosmetyki różnią się tylko marketingiem, opakowaniami, reklamą "
            > to nie
            > > stety musisz pod inny adres, do Pana Zenona Ziai, właściciela firmy Ziaja
            > , ciek
            > > awe czy czuje się analfabetą?
            >
            > Pan Zenon Ziaja produkuje tanie kosmetyki. Co ma powiedzieć? 'Te droższe
            > są lepsze'???

Musisz go zapytaćsmile
            >
            • araceli Re: Ach, piekną być 12.04.14, 16:29
              wpak napisał:
              > Nigdzie nie twierdze, ze tekst to potwierdza. Nigdzie. A opinie o urodzie kobie
              > t i owszem mam jak i o wileu innych rzeczach. Ty nie?

Nie potwierdzam swoich opinii linkiem do artykułu, który tego nie potwierdza.

> Musisz go zapytaćsmile

A Ty naiwnie wierzysz, że ma rację big_grin
              • wpak Re: Ach, piekną być 12.04.14, 16:54
                araceli napisała:

> wpak napisał:
                > > Nigdzie nie twierdze, ze tekst to potwierdza. Nigdzie. A opinie o urodzie
                > kobie
                > > t i owszem mam jak i o wileu innych rzeczach. Ty nie?
                >
                > Nie potwierdzam swoich opinii linkiem do artykułu, który tego nie potwierdza.

Kobieto, ja nie potwierdzam! Napisałam fajny tekst i dałam linka.
                >
                > > Musisz go zapytaćsmile
                >
                > A Ty naiwnie wierzysz, że ma rację big_grin

Nie istotne jest w co ja wierzę , istotne co Ty o nim powiedziałaś podeślę linka do firmy z naszej dyskusji może się ustosunkuje?
    • araceli Re: Ach, piekną być 12.04.14, 16:17
      wpak napisał:
      > do tego okazuje się, że ten za 14, 99 ma to samo co ten za 669, 00.

A to ciekawe, bo w zalinkowanym tekście nic takiego nie piszą big_grin
    • x.i.007 Re: Ach, piekną być 12.04.14, 16:17
      Bardzo mnie cieszy że pani Patrycja zajmuje się tematami innymi niż ekonomia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka