Dodaj do ulubionych

Macie sobowtóra?

13.04.14, 15:52
Tu gdzie teraz mieszkam żyje podobno jakaś nauczycielka angielskiego, która wygląda jak ja. Ludzie mówią mi dzień dobry na ulicy, uśmiechają się to i ja im odpowiadam i sie uśmiecham. Niejednokrotnie spotkałam sie z ogromnym zdziwieniem ze strony obcych osób, że mam dzieci. Kobieta chyba jest Angielką bo zaczepiają mnie głównie osoby anglojęzyczne. Poszłam pierwszy raz do jednej restauracji i usłyszałam, że "dawno mnie już nie wiedzieli". Chciałabym poznać kiedyś tę drugą siebie tongue_out
Obserwuj wątek
    • sitniczek Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 15:56
      Tak. Na studiach koleżanka przyniosła zdjęcia...mnie.. Ten sam uśmiech, postawa, wszystko! To była MASAKRA! Ciary po plecach mi do tej pory chodzą..
      Znajome rodzeństwo też ma swoich sobowtórów..
    • voxave Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 16:00
      Mam sobowtóra i to nie jednego.Jedna pani jest pielęgniarką w moim mieście i ma na imie Jadwiga.
      Ludzie pozdrawiają mnie mówiąc -dzień dobry siostro.
      Skorzystałam już nie jeden raz w przychodni do lekarza bez kolejki.
      Druga pani to lekarz neurolog--miałam ogromne względy w szpitalu.
      Jest to korzystne.
      • znowu.to.samo Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 16:07
        Pamiętacie tę historię z warszawy, gdzie podobne do siebie kobiety okazały się bliźniaczkami podmienionymi w szpitalu w dzieciństwie? a zaczęło się od tego, że im ktoś mówił, że mają sobowtóra...
    • m_incubo Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 16:05
      Ja mam, jedna m_incubo pracuje w Castoramie, a druga w tvn24 smile
      • oteczka Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 16:11
        Ja nie i w sumie piszę to tylko jako ciekawostkę jak ludzi może zmylić podobieństwo ,mój dziadek miał brata nie bliźniaka różnica 3 lata i w starszym wieku zrobili się prawie identyczni ,brat mieszkał w USA i przyjechał w odwiedziny ,jest Boże Ciało rodzina się rozdzieliła ja idę ze stryjecznym dziadkiem ,mnie wszyscy znają jako wnuczkę ,dziadek szycha w małej osadzie, Nadleśnictwo to było w tamtych czasach coś,wszyscy się kłaniają rękę podają stryjek taki szczęśliwy jacy to Polacy mili a jest w Polsce 2 raz od 40 lat ,wreszcie zatrzymuje nas jeden ze współpracowników dziadka i zaczyna rozmowę ,ja 9 latka orientuję się że bierze stryjka za dziadka i zaczynam głośno prostować sytuację ,parę lat było to wspominane i żartowano jak głośno krzyczałam że to nie dziadek.
        • aqua48 Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 16:37
          Nie, choć przez jakiś czas podobno byłam bardzo podobna do mojej kuzynki. Rodzina nie widząc nas dłużej brałam mnie za nią smile Fakt, że nasi ojcowie byli też bardzo podobni do siebie choć dzieliła ich niemała różnica wieku.
    • antyideal Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 17:05
      Chyba tak, kilka razy mi o tym mowiono i to w roznych miejscach Polski,
      wiec mam ich kilku chyba. Albo jezdzi za mną tongue_out
    • aknaszilak Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 18:11
      Jestem grubą wersją Scarlett Johansson, podobno. Figury mamy absolutnie różne.

Ja tego podobieństwa nie widzę, ale bardzo wiele osób niepowiązanych ze sobą mi to mówi.
      • imsad Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 18:17
        Kilka lat temu kiedy byłam jeszcze brunetką, dużo osób mówiło o moim podobieństwie do Scarlett O'Hara (Vivien Leigh) smile
      • sitniczek Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 18:17
        Ostatnio na fitnessie spotkałam sobka M. Różdżki, tylko nie taką żylastą. A MR nie lubię..
    • vidy Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 18:29
      Spotkalam "siebie" w kawiarni w Zurichu, siedziałyśmy vis a vis, podobna jak dwie krople wody.
      I mój tato miał sobowtóra, który żył ponad 100 lat temu na Kubiewink Jak zobaczyłam zdjęcie właściciela niewolników na plantacji, to przeszły mnie ciarki po plecach. Wypisz wymaluj mój tato, tylko tamten miał batog w ręku, a mój nigdy nikogo nie uderzył. Zdjęcie b dobrej jakości i zaskoczenie.
      Poznałam sobowtóra mojej przyjaciółki, tyle ze tamta była czarna.
    • zeldaf Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 18:39
      sueellen napisała:

> Tu gdzie teraz mieszkam żyje podobno jakaś nauczycielka angielskiego, która wyg
      > ląda jak ja. Ludzie mówią mi dzień dobry na ulicy, uśmiechają się to i ja im od
      > powiadam i sie uśmiecham. Niejednokrotnie spotkałam sie z ogromnym zdziwieniem
      > ze strony obcych osób, że mam dzieci. Kobieta chyba jest Angielką bo zaczepiają
      > mnie głównie osoby anglojęzyczne. Poszłam pierwszy raz do jednej restauracji i
      > usłyszałam, że "dawno mnie już nie wiedzieli". Chciałabym poznać kiedyś tę dru
      > gą siebie tongue_out

Zabaw się w stalkera wink Ja bym nie wytrzymała z ciekawości.
      Zrobiłam kiedyś zdjęcie w Rzymie, celowałam obiektywem w zabytek i weszła mi przypadkiem kadr jakaś dziewczyna. Wtedy nie zwróciłam na nią uwagi, ale teraz patrząc na tą fotografię, trudno uwierzyć, że to nie ja.
    • estelka1 Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 18:40
      Mam i to koleżankę, z którą znamy się od dziecka. Z daleka nawet nasze mamy nas myliły smile
      • totorotot Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 20:45
        estelka1 napisała:
        > Mam i to koleżankę, z którą
        znamy się od dziecka. Z daleka
        nawet nasze mamy nas
        > myliły smile

To akurat łatwe do wytłumaczenia smile
    • capa_negra Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 18:43
      Mój mąż ma mechanika, który nazywa się identycznie jak on.
      Wizualnie też są do siebie podobni.
      Nazwisko nie jest pospolite ( a raczej historyczne) , a panowie podobno nie są (????) skoligaceni.
      Podobno moja teściowa swego czasu wręcz szalała gdy odkryła istnienie tamtego człowieka.
      Jaka jest prawda nigdy się nie dowiemy - teściowie nie żyją, a ani mąż ani imiennik nie dociekają.
      • sitniczek Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 18:46
        A już miałam zapytać czemu teściowa szalała? W końcu chyba wie ile dzieci urodziła.. Ale się domyśliłam wink
    • sanciasancia Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 18:47
      Gdy chodziłam do wczesnych klas podstawówki, na moim osiedlu mieszkała niejaka Jagoda, z którą myliły mnie inne dzieci.
      Jak już byłyśmy dużo starsze, wpadłam na nią w sklepie i wcale nie była do mnie podobna.
      I Walentin Serow mnie namalował jakies 100 lat wcześniej.
      • zeldaf Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 18:54
        sanciasancia napisała:

> I Walentin Serow mnie namalował jakies 100 lat wcześniej.

To Ty?
        pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Walentin_Alexandrowitsch_Serow_Girl_with_Peaches.jpg
        smile
        • sanciasancia Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 19:03
          > To Ty?
          > rel="nofollow">pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Walentin_Alexandrowitsch_Serow_Girl_with_Peaches.jpg
          > smile
          Jak miałam siedemnaście lat.
      • mamabarta2 Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 18:55
        Miałam,w podstawówce. To był kolega z klasy. Moja babcia i jego mama z daleka nagminnie sie myliły. Raz dostałam za Niego reprymendę, że ostentacyjnie pale papierosy w drodze ze szkoły...
    • ga-ti Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 18:52
      Nie, ale przez trzy lata w liceum babka od polskiego zwracała się do mnie per 'Wioletto' - śmieszne to było, czasem ją poprawiałam, czasem ktoś z klasy zwracał uwagę, że ja tak nie mam na imię, czasem udawałam, że nie wiem, że ona zwraca się do mnie. W czwartej klasie ni z tego ni z owego polonistka oprzytomniała i sobie zapamiętała moje prawdziwe imię.
      • bi_scotti Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 18:58
        Cale zycie sie roznym ludziom kojarze z jakas Malgosia, ktora znali/znaja. Ludzie rozni, z roznych miast i pokolen a ja dla nich wszystkich wciaz "Malgosia" - jak sie mozna domyslac, to nie jest moje ulubione imie tongue_out
        • sanciasancia Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 19:04
          Lepsza Małgosia niż Wioletta.
          • bi_scotti Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 19:08
            sanciasancia napisała:

> Lepsza Małgosia niż Wioletta.

Kwestia gustu, chyba jednak wolalabym byc Viola niz Gocha wink
            • sanciasancia Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 19:16
              > Kwestia gustu, chyba jednak wolalabym byc Viola niz Gocha wink
              W Toronto stanowczo tak, w W-wie stanowczo nie.
          • ga-ti Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 21:15
            sanciasancia napisała:

> Lepsza Małgosia niż Wioletta.

A no big_grin
    • morgen_stern Re: Macie sobowtóra? 13.04.14, 19:20
      Sąsiad uparcie twierdzi, że to mój sobowtór:
      https://www.press.pl/img/news/www-data/news_27553_big2.jpg
      Ja mam wątpliwości tongue_out
      Za to moja przyjaciółka wygląda jak siostra bliźniaczka dziewczyny z mojej pracy, są tak podobne, że ta dziewczyna zbladła jak zobaczyła zdjęcie mojej przyjaciółki wink Jest plan, żeby się w końcu spotkały twarzą w twarz smile
    • obrus_w_paski Re: Macie sobowtóra? 14.04.14, 00:10
      Duzo ludzi, w ty mój partner, zupełnie niezależnie od siebie mi mówią, ze bohaterka "Homeland" jest bardzo do mnie podobna.
      Z tego co wiem, ona ma ciemne oczy, ja niebieskie, jakies tam podobieństwo moze i i est, ale nie przesadzalabm.
      Chociaz nie powiem, zdziwiłam sie jak kolejna osoba mi o tym wspomniała.

Kiedys natomiast widziałam swojego sobowtóra na nartach. Dziewczyna zreszta sie przewróciła dosyć niebezpiecznie, wiec miałam mistyczną schize, ze moze to jakaś halucynacje i jestem świadkiem własnej śmierci, ale nie, dziewczyna wstała, odjechała i tyle ja widziałam...
    • ghrtth Re: Macie sobowtóra? 14.04.14, 01:29
      Tak. Poszłam na wystawę fotografii. Już z daleka zobaczyłam siebie i serce mi stanęło. Podeszłam bliżej i wciąż widziałam siebie - dziwne uczucie. Do tego dnia swoją twarz postrzegałam jako podstawę mojej tożsamości. Wtedy poczułam, że oto moja twarz nie jest tylko moja, że nie jest moją własnością, że ktoś inny ma do mojej twarzy swoją historię, swój typ zachowania, charakter, nazwisko. Bardzo dziwne, trochę przerażające.
    • chocolatemonster Re: Macie sobowtóra? 14.04.14, 01:37
      Z przykrością stwierdzam, że jestem bardzo podobna do tej pierwszej z prawej:
      www.canalplus.pl/film-galerianki_33826
    • chocolatemonster Re: Macie sobowtóra? 14.04.14, 01:52
      Znacie to? Fajna zabawasmile
      celebrity.myheritage.com/celebrity-look-alikes
      Mi wyszło ,żem w 80% Catherine Denevue co po 'galeriance' jest trochę pocieszającesmile
    • koza_w_rajtuzach Re: Macie sobowtóra? 14.04.14, 07:04
      Nie, nie mam.
      Szczerze mówiąc chyba nigdy nikt mnie z nikim nie pomylił. Raczej jestem łatwa do zapamiętania.
      Ale mój syn ma sobowtórasmile.
    • 18lipcowa3 Re: Macie sobowtóra? 14.04.14, 08:13
      Mam a jakże, ale my się znamy bo to moja kuzynka, aktorka wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka