Dodaj do ulubionych

wakacyjnie

14.04.14, 11:13
tak sie zastanawiam, kiedy hotele zaczna zadac opłaty za czystą posciel, zuzytą energię i sprzatanie....tak, jak ma to miejsce własciwie w 99% kwater prywatnych, pokoi/mieszkan/domkow letniskowych do wynajecia...cena za dobę 300 zł plus całą litania dodatkowych oplat, pazernosc, głupota?
ciekawa jestem zdania wlascicieli kwater/domkow...nie macie wrazenia, ze to zniecheca? nie lepiej dac 350 za dobe i nie pisac tej całej litanii? na prawde letnocy przyjezdzaja ze sprzetem podłączanym do wysokiego napiecia,a domki obrocone sa w perzynę? tak ciezko zmyc podłoge po letnikach w cenie 300 PLN/dobę? chociaz ritz to nie jest, tylko drewniany domek w lesie, czesto zaplesniały i zbutwiały? przeciez zawsze pobierana jest kaucja i jezeli ktos wyjatkowo nabałagani mona ja zatrzymac...
no i wisienka na torcie, płatna czysta posciel, rozumiem, ze brudna jest w cenie...
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: wakacyjnie 14.04.14, 11:19
      Wybierz miejsce w którym gospodarze nie robią takich fochów.
    • anias29 Re: wakacyjnie 14.04.14, 11:20
      jako właścicielka kwatery czuję się wywołanawink

nie, nie pobieram dodatkowych, wymienionych przez Ciebie opłat

natomiast:
      > no i wisienka na torcie, płatna czysta posciel, rozumiem, ze brudna jest w cenie...
      stosuję w przypadku wynajmu na 1 noc, bez pościeli jest faktycznie taniejtongue_out
      wynika to stąd, że na 1 noc często przyjeżdżają młodzi ludzie np. na koncert i maja ze sobą śpiworywink
    • joa66 Re: wakacyjnie 14.04.14, 11:20
      Nigdy nie płaciłam (nawet za kwatery prywatne) cząstkowo. Zawsze za całość, bez wyliczania ile za posciel ile za prąd, itd.

Być może jest to opcja dodatkowa? Może z listy tych dodatków ludzie nie zawsze chcą brac wszystkiego (Np mają spiwory???).
      • kietka Re: wakacyjnie 14.04.14, 11:22
        no,to dajcie mi strony, gdzie sa takie kwatery, prosze, szukam od kilku dni w zasadzie nie trafiam na inne (kaszuby, bory tucholskie).
        • joa66 Re: wakacyjnie 14.04.14, 11:26
          Wieczorem mogę Ci dać namiary na takie nad Bałtykiem i parę w górach (Tatry, Karkonosze).

p.s. to nie będzie rekomendacja, bo nie z kazdej kwatery byłam zadowolona.
          • kietka Re: wakacyjnie 14.04.14, 11:27
            bardzo proszę smile
    • mdro Re: wakacyjnie 14.04.14, 11:41
      To często zależy od strony internetowej z ofertami. Poszukaj np. na serwisie fajnewczasy, tam nie ma dodatkowych opłat (choć niekiedy jest zaznaczone, że energia el. płatna dodatkowo albo się tego dowiadujesz przy rozmowie - to akurat rozumiem, bo na ogół ogrzewanie wody jest elektryczne i licznik potrafi sporo nabić).
    • melancho_lia Re: wakacyjnie 14.04.14, 12:08
      Mnie takie coś zniechęca.
      • kietka Re: wakacyjnie 14.04.14, 12:15
        powiem szczerze, ze mnie tez. widac po prostu chciwosc włascicieli i niestety przekłada sie to na "live". zdarzylo mi sie, ze kobieta nie chciała zwrococ kaucji, bo uwaga: nie było pozamiatane (skasowała 100 zł za sprzatanie) i wg niej w jej ocenie lezy, czy kaucje zwroci, czy nie...dlatego uwazam juz na takie ogłoszenia. zwrociła, jak zaproponowałam pani telefon do znajomej z US (blef).
        dostłam tez rachunek na sześet złotych...zniecheca mie taka pazernosci i juz.
    • moguer Re: wakacyjnie 14.04.14, 12:30
      Pamiętam jak w zeszłym roku chcieliśmy wynająć coś nad polskim morzem. Piękny apartament, w budynku basen kryty i widok na morze, chciałam na 3 dni , Pani powiedziała, ze na 3 dni jej się nie opłaca , chyba , ze do 700 zł dopłacę 200 zł za sprzątanie sad
    • heca7 Re: wakacyjnie 14.04.14, 12:32
      Mogę Ci dać namiary na sprawdzone miejsce smile Byliśmy tam 3 razy. Najpierw z dwójką dzieci a potem z trójką. Nad morzem. Sarbinowo.
    • slonko1335 Re: wakacyjnie 14.04.14, 13:05
      Nigdy nie jadę do takich miejsc-zawsze interesują mnie takie z ceną ostateczną ale szczerze mówiąc nie mam też problemu ze znalezieniem takich bo to tych rozbijajaych na czynniki pierwsze jest jednaka znacznie mniej.
      • to_ja_tola Re: wakacyjnie 07.05.14, 16:54
        jak już widze taką litanię to sobie odpuszczam.Nie interesuje mnie co ile kosztuje właściciela,tylko ile ja mam zapłacić za dobę.
    • kukaszkaa Re: wakacyjnie 07.05.14, 17:38

Byliśmy kiedyś w nadzwyczajnie miłym pensjonacie. No, a już jedzenie - bajka, bajka. Kaczka z jabłkami, domowy chleb i ser, a te wędliny, a te ciasta, grzyby...
      Drogo było, ale nie narzekałam. Jednak kiedy zapłaciwszy po tygodniu bardzo solidny rachunek zorientowałam się, że mam dorzucić jeszcze za skorzystanie z pralki poważną kwotę (dokładnie nie pamiętam, ale wyliczylam sobie, że przy umiarkowanym obłożeniuj mogliby po 2 miesiacach kupić za to nową pralkę) szlag mnie trafił. Moja noga więcej tam nie postanie, mimo sernika, kaczki i kurek.
    • fomica Re: wakacyjnie 07.05.14, 19:12
      A ja mysle że właścicielom trafiają się takie okazy gości o jakich ci się nie śniło i te cenniki są elastycznie dostosowane do nich. Np. jestem w stanie uwierzyć że ktoś przyjeżdża ze śpiworem i własnym ręcznikiem, więc się wykłóca że nie zużył ani pościeli ani ręczników, jada w okolicznych barach, więc się wykłóca że nie korzystał z prądu czy gazu, sam po sobie zamiata podłoge więc sie wykłoca że nie potrzebuje płacić za sprzątanie, a w konsekwencji próbuje wynegocjowac zniżki.
      Ciekawa jestem jaki procent gości stanowią takie zosie-samosie. Bo jeśli większość czy nawet połowę, to rozumem właścicieli, że zamiast szarpać się o rabaty wola ustanowic absolutnie minimalny zakres w stałej cenie i cały "ponadstandardowy" serwis rozliczać osobno smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka