Dodaj do ulubionych

Oflagowali mi blok....no żesz....

25.04.14, 14:21
Ktoś z zarządu wspolnoty wywiesił flagi państwowe...z biało-zółtymi przepaskami. Administrator nie odbiera. No żesz kurcze.

A u Was? Też 100% dewocji?
Obserwuj wątek
    • karola10008 Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 14:23
      żyjesz w państwie wyznaniowym moja droga big_grin big_grin big_grin
    • rhaenyra Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 14:33
      u mnie spokoj smile
    • moonshana Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 14:36
      łomatko koniec świata. zazdroszczę takich problemów
    • sadosia75 Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 14:37
      U nas zarządca zapytał czy ktoś chce na swoim balkonie mieć taką flagę.Z tego co widzę to nie było zainteresowanych bo u nikogo flagi nie ma.
      Czyli moge się domyślać iż świętujących katolików brak.
    • kosheen4 Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 14:37
      łamiąca wiadomość. szok i niedowierzanie.
    • solaris31 Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 14:39
      rzeczywiście, wielki to problem big_grin

co to ma wspólnego z dewocja, nie rozumiem wink może sobie poczytaj definicję dewocji.

za chwilę święta państwowe, pewnie flagi zostaną do 3 maja.
      • wielkanocnaniespodzianka Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 14:41
        czy ci się to podoba, czy nie - religia w Polsce przeplata się ściśle od ponad 1000 lat, może czas to zauważyć..?
        przecież nie musisz instalować flagi na własnym balkonie...
        • atteilow Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 15:02
          Podobnie jak i w innych krajach. No od kogo przyjęliśmy to chrześcijaństwo? Aktualnie na tych terenach istnieje panstwo jak najbardziej swieckie, z rozdzialem kościoła od państwa i w innych cywilizowanych tez tak właśnie jest.
          • kub-ma Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 26.04.14, 00:35
            atteilow napisała:

> i w innych cywilizowanych tez tak właśnie jest.

No a w niecywilizowanych tak nie jest.
            Jak rany, szukanie problemu tam gdzie go nie ma.
      • ola Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 16:45
        Pierwsze słyszę, żeby flaga biało-żółta była flagą państwową w tym kraju.
        Warszawa też cała obwieszona. Krakowskie Przedmieście, ul. Jana Pawła...
    • sitniczek Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 14:52
      Mam nadzieję, że u mnie spokój... Za 15 minut sprawdzam..
      • kosheen4 Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 15:00
        sitniczek napisała:

> Mam nadzieję, że u mnie spokój... Za 15 minut sprawdzam..

a jak wisi, to co, będziesz strzelać z kałacha, czy zrywać, jak Szare Szeregi flagi hitlerowskie? big_grin
    • gazeta_mi_placi Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 14:54
      Na jednej kamienicy wisi plus cały kościół (kilkanaście flag).
    • edelstein Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 14:59

• neffi79 Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 15:04
      na szczęscie jedyne co możesz zrobić ty i podobni tobie to sobie ponarzekać. albo pod sklepem albo na forumtongue_out
      • izak31 Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 15:08
        Skontatkowałam się z zarządem i administratorem budynku. Najbardziej mi chodzi o sposób podjęcia takiej decyzji.
        • jak-nie-ja-to-kto Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 16:15
          Czyli jaki?
        • edelstein Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 17:13

146ludzi mialo sie zebrac,by uzgodnic Taki bzdet Jak wywieszenie flagi?ciebie na serio Bog opuscil.Nie wszyscy chca marnowac czas na takie pierdoly.
    • izak31 Wyjaśnienie 25.04.14, 15:07
      Tak, przeszkadza mi flaga państwowa na moim bloku mieszkalnym. Decyzja ta, była decyzją trzech osób składających się na zarząd. członków we wspólnocie jest 146. I taka decyzja powinna być decyzją całej wspólnoty.
      • neffi79 Re: Wyjaśnienie 25.04.14, 15:11
        marnujesz czas. jeśli to naprawdę aż tak powazny problem to Już dawno powinnaś zbierać podpisy przeciw - osobiście. czemu tego nie zrobiłaś?
        • nowabiala1 Re: Wyjaśnienie 25.04.14, 15:19
          Przejdz po sasiadach i zbierz podpisy pod pismem, ze lokatorzy żądają kazdorazowego uzgadniania z nimi przez administracje wywieszania flag : papieskich, narodowych i maryjnych.

N pewno ci odpowiedza, ze lokatorzy mają obowiazek uzgadniac z administracja wywieszanie flag na swoich balkonach smile)))))
      • menodo Re: Wyjaśnienie 25.04.14, 15:16
        Może jakiś strajk głodowy pod tym blokiem zorganizuj czy co?
        • gazeta_mi_placi Re: Wyjaśnienie 25.04.14, 15:23
          Proponuję działania z Małego Sabotażu, w nocy podmień flagi na antyreligijne.
          • iuscogens Re: Wyjaśnienie 25.04.14, 15:47
            koniecznie z napisem " nie plakalam po papiezu", pojdzie im w piety big_grin
      • atena12345 Re: Wyjaśnienie 25.04.14, 16:49
        izak31 napisała:

I taka decyzja powinna być decyzją całej wspólnoty.
        >
        >

najlepiej zrobić zebranie wspólnoty co?
        Rzeczywiście się stało. Flaga powisi kilka dni i zniknie. Chyba Ci nie ubędzie
        • izak31 Re: Wyjaśnienie 26.04.14, 16:52
          Ubędzie bo to nie pierwszy numer zarządu tego typu. Jak było otwarcie placu zabaw to został zaproszony ksiądz. To też było przegięcie.
      • iwoniaw Zarząd jest waszym reprezentantem 25.04.14, 16:56
        jak ci flaga nie pasuje, to zawsze możesz spróbować go odwołać, żeby ci na przyszłość nie podejmował skandalicznych decyzji. Tylko się upewnij, że od tygodnia nie wydzwania do niego co najmniej kilkunastu sąsiadów z monitami, żeby o fladze nie zapomniał big_grin
      • kub-ma Re: Wyjaśnienie 26.04.14, 00:39
        Nigdy nie chciałabym być w takim zarządzie bo jak widać można oberwać za każdą decyzję.
        Nie szkoda Ci zdrowia na takie złości o byle bzdurę?
    • naomi19 Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 15:20
      na razie spokój...na razie smile
    • mid.week Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 15:20
      wywieś konkurencyjną big_grin

https://p.alejka.pl/i2/p_new/47/62/flaga-piracka-47x30cm_0_b.jpg
      • vilez Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 18:36
        big_grin
    • gazeta_mi_placi Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 15:22
      Nie przepadam za KK i klerem (delikatnie rzecz ujmując), ale tu moim zdaniem przesadzasz.
      A jak niezależnie od wszystkiego pięciu innych sąsiadów wywiesi u siebie na balkonach (ja widziałam w kilku oknach obrazy z JPII) to co? Podasz ich do sądu o obrazę uczuć antyreligijnych?
    • attiya Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 15:27
      a broń boże, u nas wywieszamy tylko: państwową, unijną, regionalną - mimo, że w innym regionie mieszkam tongue_out
    • miliwati Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 15:28
      > Ktoś z zarządu wspolnoty wywiesił flagi
      państwowe...z biało-zółtymi przepaskami
      > . Administrator nie odbiera. No żesz kurcze.
      >
      > A u Was? Też 100% dewocji?

Niestety, ale Twoja sygnaturka uniemożliwia traktowanie Cię jak poważnej, dorosłej osoby. Twoje żale na poziomie nastoletniego buntu licealisty nie wzruszają.

• mid.week Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 15:42
        sygnaturka niepoważna, a szaleństwo kanonizacyjne owszem...
        • miliwati Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 16:01
          > sygnaturka niepoważna, a szaleństwo
          kanonizacyjne owszem...

Szaleńcy kanonizacyjni, w odróżnieniu od ludków z racjonalisty albo apostazji, nie utrzymują jakoby kierowali się tylko trzeźwym osądem obiektywnej rzeczywistości.
    • izak31 Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 15:38
      Nie rozumiem co ma do dyskusji moja sygnaturka. Tylko moderator może miec do niej zastrzeżenia.
      I wam to ktoś moze zasr... na balkon w imie religii i nie będzie wam to przeszkadzało?
      Nie widzicie, że ktoś sobie zakpił z demokracji?
      • miliwati Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 15:51
        izak31 napisała:
        > Nie rozumiem co ma do dyskusji moja
        sygnaturka. Tylko moderator może miec do ni
        > ej zastrzeżenia.

Ależ ja nie mam zastrzeżeń, mnie ona pomaga smile Dzięki jej treści widzę że mam do czynienia z osobą niepoważną, dla której znaczenie mają dziecinne demonstracje. Podobnie uprzedza mnie demonstracyjny medalik, albo szalik klubowy.

> I wam to ktoś moze zasr... na balkon w imie
        religii i nie będzie wam to przeszk
        > adzało?

Musiałoby mnie pop*erdolić żeby się przejmować jakąś flagą wywieszoną z nieszkodliwego powodu.

> Nie widzicie, że ktoś sobie zakpił z
        demokracji?

Nie widzimy. Administracja wywiesiła flagi z okazji międzynarodowego uhonorowania obywatela Polski. I ostatnie co mi potrzebne to zawracanie d*py pytaniami czy i jak to mają zrobić. Za to mają płacone, żeby flagi wywieszać.
        • naomi19 Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 15:52
          z okazji międzynarodowego uhonorowania
          napisała osoba poważna big_grin
          • miliwati Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 15:58
            > z okazji międzynarodowego uhonorowania

> napisała osoba poważna big_grin

No a co to niby jest innego?

Aspekt religijny pomijam zupełnie, bo dla mnie z Wojtyły żaden święty, ale aspekt "naszemu się udało" oczywiście istnieje.
            • naomi19 Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 19:17
              ale co się naszemu udało? mieć aureolkę nad głową? żarty big_grin
              • miliwati Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 21:04
                naomi19 napisała:

> ale co się naszemu udało? mieć aureolkę nad głową? żarty big_grin

No już dobrze, dobrze. Wykazałaś mi swoją racjonalistyczną wyższość, a ja jestem zacofany moher. Miejże tę satysfakcję.
                • naomi19 Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 21:43
                  nie muszę budować swojego poczucia wartości na ludziach głupszych i bardziej zacofanych, tak robią tylko słabe wewnętrznie osoby
                  ale pośmiać się można, śmiech to zdrowie
                  na zdrowie!
                  • miliwati Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 21:46
                    naomi19 napisała:

> nie muszę budować swojego poczucia wartości na ludziach głupszych i bardziej za
                    > cofanych,

To bardzo dobrze; gdybyś miała taką potrzebę czekałoby Cię nader trudne zadanie.

• naomi19 Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 26.04.14, 15:20
                      że też ci się chce, malutki człowieczku... otrzyj buzię z jadu i zastosuj się do mojej rady, życie wyda ci się wtedy dużo łatwiejsze
                      • miliwati Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 27.04.14, 08:49
                        naomi19 napisała:

> że też ci się chce, malutki człowieczku... otrzyj buzię z jadu i zastosuj się d

RRRRRROTFL smile
                      • m_incubo Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 27.04.14, 10:04
                        Piłaś coś? big_grin
              • ksionzka Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 26.04.14, 16:10
                No nie obraź się ale jadem to ty nieźle plujesz. A co mu się udało? No cóż ignorantka? Udało mu sie stanąć na czele kościoła, władza te klimaty, jego nazwisko zna pół świata, piszą o nim książki, ludzie padają na kolana. Cóż osiągnęłaś coś większego?
                • naomi19 Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 27.04.14, 08:46
                  Stalin i Lenin też mają ogromną rzeszę fanów, do dziś, i książki o nich piszą, pomniki stawiają... eh... doprawdy nic nie osiągnęłam tongue_out
      • gryzelda71 Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 16:10
        Wywieszenie flagi = nasra...na balkon
        OJP
        • gazeta_mi_placi Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 16:22
          Takie wypowiedzi robią szkodę tylko nam - agnostykom i ateistom, że są wśród nas i takie osoby.
      • demonii.larua Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 17:19
        To wywiesili flagi państwowe czy religijne?
        Weź się w końcu zdecyduj.
      • cosmetic.wipes Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 17:23
        > Nie widzicie, że ktoś sobie zakpił z demokracji?

No właśnie nie zakpił. Demokracja tak działa. Wybraliście sobie demokratycznie waszych reprezentantów i oni w waszym imieniu podejmują decyzje.
    • beataj1 Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 15:40
      Wywieś na swoim balkonie 2x większą flagę tęczową.
      Będzie ładnie i wkurzy tych co ma wkurzyć smile
      • naomi19 Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 15:45
        dobry pomysł!
        • naomi19 Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 15:46
          znalazłam, tylko 20zł a ile szczęścia tongue_out
          allegro.pl/flaga-pokoj-tecza-90x60-cm-flagi-peace-rainbow-i4181147769.html
          • vilez Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 16:28
            Nawet fajna smile
    • gazeta_mi_placi Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 16:03
      Kup 20 koszulek i wywieś na balkon niby że wyprałaś i suszysz:

werynajs.pl/blog/wp-content/uploads/2013/06/nie_plakalem.png
      • iwoniaw :-D To ci się gazeta udało :-D 25.04.14, 16:22
        Zamiast koszulek mogą być rozwleczone bure gacie - nawet taniej wyjdzie, jeśli kupi w szmateksie w dziale "czyściwo", a przy tym bardziej kontrowersyjnie big_grin
      • niutaki Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 16:25
        >>Tak, przeszkadza mi flaga państwowa na moim bloku mieszkalnym.<< to nie jest Twoj blok, jak by byl Twoja wlasnoscia, to moglabys sobie protestowactongue_out
        • izak31 Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 16:36
          I tu nie masz racji. Bo jest moją własnością - tak samo jak 146-ciu innych członków wspólnoty. A wywieszanie tęczowych flag czy koszulek to zniżanie się do poziomu tych co wywiesili flagę.
          • iwoniaw A kto wam wybrał ten zarząd? 25.04.14, 16:39
            Nie przypadkiem 146 członków wspólnoty? Skoro tak, to pisz petycję o ich odwołanie, jeśli twoim zdaniem przekroczyli swe uprawnienia. Ciekawe, ilu ze 146 sąsiadów cię poprze big_grin
          • niutaki Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 16:57
            jesli juz to jestes jedynie WSPOLwlascicielem, pienisz sie aby pienic, mi by bylo szkoda energii.
          • aka10 Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 16:57
            Izak, ilu czlonkow siedzi w Zarzadzie? Zarzad moze podejmowac decyzje. W tym wypadku mogli tez rozeslac ankiete, zeby sie czlonkowie wypowiedzieli, czy chca flag czy nie, czy tez jest im to obojetne.
          • kub-ma Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 26.04.14, 00:43
            A jeżeli tych 145 jest za?
    • mayaalex Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 17:08
      Doskonale Cie rozumiem bo w trakcie okolopapieskiej histerii agonalno-pogrzebowej jeszcze mieszkalam w PL i pamietam, jak to wygladalo. Bardzo doceniam teraz belgijski luz w tych sprawach.
    • kota_marcowa Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 17:23
      Wolę żółte flagi, niż burki i dzień bez wieprzowiny tongue_out
    • annajustyna Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 18:32
      O zesz, lece sie oflagowac - bym zapomniala!
    • kozica111 Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 19:33
      Oddychaj...........oddychaj....
      • aka10 Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 19:39
        A co Wy na flagi na balkonach, np. flaga polska?
        • una_mujer Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 25.04.14, 23:54
          To zgłoś się do zarządu na następnym zebraniu. Z reguły jak ktoś sie zglasza, to ci, co przyszli się cieszą i przegłosowują taką kandydaturę. Wtedy będziesz miała realny wpływ na takie decyzje.
          Z perspektywy członka zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej bardzo mnie wkurzają takie typy, co to tylko wrzeszczą, ale palcem nie kiwną. Ankieta - śmiech na sali. Zebranie podpisów pod uchwałą o wysokości czynszu zajmuje 2 miesiące, a u nas jest mniej mieszkań, niż w Waszej wspólnocie... Generalnie ludzie mają to gdzieś.
          A, my nie wywieszaliśmy flag na kanonizację, wywieszamy na święta państwowe.
          • kub-ma Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 26.04.14, 00:45
            Jesteś członkiem zarządu? Szacun, podziw i wyrazy współczucia równocześnie. Nigdy, przenigdy bym nie chciała być takim członkiem
            • una_mujer Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 26.04.14, 20:37
              Jestem , już od paru lat. Sama się zgłosiłam i bardzo długo robiłam to za darmo, teraz koledzy się zbuntowali i wystąpili do wspólnoty o uchwalenie wynagrodzenia, ale to w sumie śmieszne pieniądze.
              Ja to traktuję w kategorii ciekawego doświadczenia życiowego, zawsze chciałam przejść przez jakiś wolontariat, a to jest jednak mniej obciążające psychicznie niż np. praca z chorymi dziećmi. Spotykam ludzi, których normalnie bym nie spotkała, znam większość sąsiadów, uczę się nowych ciekawych rzeczy i przede wszystkim mam poczucie bezpośredniego wpływu na to, jak wygląda moje najbliższe otoczenie. To fajne uczucie i bardzo polecam.
              Ale przyznaję, że duży wpływ na moje odczucia ma fakt, że oprócz mńie w zarządzie jest dwóch bardzo sympatycznych sąsiadów; jak byłam kiedyś w radzie nadzorczej spółdzielni mieszkaniowej pod poprzednim adresem, to zrezygnowałam, jak spółdzielcy dokooptowali nam do rady panią oszołomkę z manią prześladowczą...
    • jagienka75 Re: Oflagowali mi blok....no żesz.... 26.04.14, 00:54
      no i co takiego się stało???surprised

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka