Dziś właśnie odczułam dużą ulgę finansową

Przez kilka lat używałam dość drogich kosmetyków myjacych, szukając kosmetyku idealnego, dedykowanego głownie do skóry alergicznej/atopowej (ze względu na problemy skórne córki). Niestety, jak zdążyłam się przekonać, żaden z kupowanych kosmetyków nie był tym, czego oczekiwałam. Oczywiście wśród nich były lepsze, gorsze, ale to nie było to.
Kilka dni temu, w akcie desperacji, zakupiłam zwykłe szare mydło i normalnie po użyciu ogarnęła mnie euforia

Nie wiem jak mogłam przeoczyć tak oczywisty, znany od dawna kosmetyk. Przede wszystkim nie wysusza skóry, nawet skłoniłabym się ku opinii że nawilża. Zapewne nie odmładza i nie robi cudów, ale biorac pod uwagę cenę, to idealny kosmetyk, zarówno dla mnie, jak i mojej córki. Wcześniej, owszem, kupowałam mydła marsylskie, na naturalnych składnikach, ale to szare jest lepsze.
W planach mam umycie sobie nim włosów i wypłukanie w occie z dodatkiem cytryny

Niewykluczone że powróce do zwykłego kremu nivea
I tak, miłe panie

, pytanie do Was:
Czy posiadacie i stosujecie jakieś tanie a dobre kosmetyki, lub czy macie jakieś sprawdzone "babcine" przepisy na "kompozycje myjące", które przynoszą lepsze efekty niż te dostępne w sklepach?
Mam nadzieję że nie powielam jakiegoś wątku