Dodaj do ulubionych

Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach?

02.05.14, 08:41
Oczywiście mam tu na myśli legowiska zakupione/zrobione/wyznaczone przez pana, a nie łóżko w sypialni państwa, które piesek jako własne legowisko sobie upodobał wink

Z kotami chyba jeszcze trudniej, bo te moszczą się dosłownie wszędzie, mając wskazania właściciela co do miejsca spania w kompletnym poważaniu.
Obserwuj wątek
    • vilez Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 08:46
      Gdy pies spi z nami ( w sensie- w naszym pokoju), to śpi we własnym legowisku. Gdy spi z synami ( w ich pokojach), to niestety włazi im do łóżka. Taki dwutorowy jest wink
    • triismegistos Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 08:47
      Moje kociska śpią pod łózkiem. Albo na pralce. Albo na koszu z ciuchami do prania. Albo na parapecie. To nie pierwsze moje koty, więc nawet nie próbowałam im kupować legowiska.
    • asia_i_p Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 08:48
      Nasz kot nie ma legowiska - próbowaliśmy, ale patrzył jak na wariatów.
      Sypia na fotelu w salonie, jeśli ja śpię w salonie, na fotelu w sypialni, jeśli obydwoje śpimy w sypialni, względnie na górnym poziomie łóżka piętrowego córki. Czasem pół nocy tu, pół nocy tam. We dnie też w tych miejscach oraz na parapetach, ławie w przedpokoju, a wieczorami w łazience albo w kanapie (wewnątrz, w skrzyni na pościel), zwłaszcza, kiedy potrzebuje spokoju.
      • asia_i_p Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 08:49
        A póki miałam psa, jamniczkę, sypiała w swoim legowisku. Chyba, że była na przechowaniu u babci, wtedy sypiała z moją ciotką, ale przenosiła się do niej dopiero, kiedy się upewniła, że babcia poszła spać.
    • b-b1 Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 08:50
      Psy owszem sypiają na swoich legowiskach tudzież na wykładzinie/panelach/ jak gorąco. Koty tam gdzie chcą big_grin
      Nocne legowisko też mamy(obok łóżka)-bo największy psiak nie mieści się do łóżka, małe zazwyczaj gdzieś na naszych kanapach spędzają noc.
      • amoreska Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 08:53
        To ile ty masz zwierząt?- naliczyłam ok.6 wink
        • b-b1 Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 09:01
          amoreska napisała:

> To ile ty masz zwierząt?- naliczyłam ok.6 wink
          Na dzień dzisiejszy dokładnie tyle domowych big_grin
    • marzeka1 Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 09:14
      W ciągu dnia mój piesek śpi w legowisku, bardzo je lubi, ale gdy przychodzi noc, jego legowiskiem jest nasze łóżko, ma swoją poduszkę i 2 na zmianę tylko jego powłoczki na nią.
      • niutaki Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 09:23
        Czasem kotka spi w kocim domku z gabki, jesli akurat nie moszcza sie tam jeze, albo nie zalega jakis koci tymczas, spia takze w koszach wylozynych kocem/poduszka. Nie ma reguly. Wedlug jednego z tymczasow legowiskiem specjalnie dla niego kupionym byla torba od lapkawink
    • opium74 Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 09:27
      A Ty pracujesz w jakimś zoologicznym lub coś podobnego?? smile
      Bo zakładasz ostatnio dużo wątków z pytaniami o psy/koty i zachowania właścicieli.
      • amoreska Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 14:08
        Opium, a nie bierzesz pod uwagę, że można zostać psiarą - neofitką wink ?
    • gretchen184 Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 09:28
      kotu nawet nie próbowaliśmy kupować legowiska.
      śpi z nami w łóżku, najchętniej na moim jaśku, na krześle, u syna na łóżku, na lodówce, na chlebaku i pralce.
    • klamkas Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 09:33
      W dzień starszaki śpią poukrywane (w budce w drapaku, w kanapie, w szafie, w pudle w kącie (mają tam kocyk), w koszach na pranie, bo najmłodszy im przeszkadza i uważa za niezwykle zabawne napadanie na nie w trakcie snu. Młodzian śpi gdzie padnie, czasami na środku przedpokoju bo akurat przed drzemką nie zdążył dojść w inne miejsce. W nocy śpią różnie - zwykle wszystkie w jednym pomieszczeniu, zwykle w pokoju córki, a jak jej i męża nie ma, to ze mną w sypialni, ale raczej nie pakują się łóżka.
      • niutaki Klamkas:D 02.05.14, 09:43
        Fajniebig_grin mialam takiego szoguna jakis czas co to napadal na wszystko i wszystkich, Rysiek dostawal szalu, bo spal a tu znienacka wskakiwal na niego Pan Patyczekbig_grin Piszczalka uciekala z wielkim krzykiem,a ten maly dzik szalal po calej chaciebig_grin Rysiek maskowal sie pod kocami i koldrami, albo siedzial w ogrodzie.
        • klamkas Re: Klamkas:D 02.05.14, 10:51
          Liczę, że wyrośnie, młodziutki jest (7 miesięcy), zresztą już trochę stonował, bo oberwał od starszych po gębie (na początku się bały reagować ostro, teraz już się nie hamują, kocie bitwy to u nas codzienność, kłaki ciągle fruwają, towarzystwo wyraźnie ustawia hierarchię w stadzie wink).
    • aankaa Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 09:41
      wszędzie, poza wyznaczonym specjalnie miejscem big_grin
    • klubgogo Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 09:47
      Kot, śpi na łóżku, zimą pod kołderką big_grin Psu nie pozwoliłabym, ale domowemu kotu jak najbardziej.
    • zakonna Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 10:17
      jaja sobie robisz z tymi kotami? koty śpią w 50 różnych miejscach, nie ma opcji spania tylko na wyznaczonym. Nie wiem w jakim celu miałabym kotom wyznaczać jedyne miejsce do spania. Jak ktoś tego oczekuje to niech sobie kupi pluszaka
    • morekac Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 10:30
      Kot nie ma legowiska... Sypia u psa.
      • chalsia Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 12:00
        morekac napisała:

> Kot nie ma legowiska... Sypia u psa.

boskie smile
      • lady-z-gaga to dla Was, kociary :) 02.05.14, 13:58
        www.edisproduction.de/2013/10/16/compilation-of-cats-stealing-dog-beds/
        • szpil1 Re: to dla Was, kociary :) 02.05.14, 21:09
          Świetne big_grin!
        • rosapulchra-0 Re: to dla Was, kociary :) 03.05.14, 07:43
          Super! smile
    • wielkafuria Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 10:53
      w nocy kota śpi w koszyku swoim w kuchni. jesli wchodzi tam w ciagu dnia tzn ze jest akurat na cos obrazona. jak nie ma focha to lezy na kanapie.

wczesniej spała na krzesle pod stołem, albo na skórze owcy.
      • wielkafuria Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 11:09
        a w zimie spi totalnie rozpłaszczona pod kaloryferem, ewent w mojej sypialni gdzie przy scianie i podłodze ida rury w goraca wodą. Jak sie ja podniesie to jest wrzaca, az dziw ze sie jej białko nie scina uncertain
    • dziennik-niecodziennik Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 11:03
      koty swoje legowiska traktowały lekceważąco i uwalały sie tam gdzie im bylo akurat ciepło i wygodnie.
      psy w znakomitej wiekszosci spały na legowiskach, ale mozliwe ze dlatego ze je im układalismy w ich ulubionych "spotach". natomiast wszystkie psy bezwzględnie były nauczone ze nie ma wstępu na kanapy/łóżka/fotele itd.
    • kosheen4 Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 11:07
      gdy mąż jest w domu, śpią grzecznie każda na swoim legowisku
      kiedy mąż wyjeżdża - zaczynają się kombinacje.
      stara suka z automatu pakuje się do łóżka - cóż robić, przygarniam, młoda przychodzi na chwilę, potem wraca na swoje.
      kiedy jest ciepło, wieczorami sypiają na balkonie - w dni bezdeszczowe mają tam wstawione jedno legowisko, ale i tak najczęściej wracają do środka.
      w dzień panoszą się, gdzie im wygodnie. łóżko, legowisko, dywan, czasem fotel. nie wyganiam znikąd smile
    • panidemonka Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 13:01
      Moje psy i koty nigdy nie sypiały w legowiskachsmile
    • m_incubo Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 13:15
      Kot ma swoje legowisko, ale i tak spi gdzie chce, najczęściej ze mną. Z początku swój kat uwielbiał, teraz nawet nie spojrzy, jeszcze mu się pewnie nie raz odmieni.
      Pies spał głównie na swoim legowisku, ewentualnie przyłaził się uwalić koło łóżka. Na kanapach i fotelach nie było mu wolno.
    • motylka34 Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 13:50
      Mam 2 koty. W ciagu dnia spia na swoich legowiskach, w nocy w lozkusmile jeden w nogach pod kolderka, drugi centralnie na poduszcesmile
    • kai_30 Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 14:59
      Pies śpi w swoim legowisku albo na dywanie, albo na podłodze pod balkonem, albo pod stołem w kuchni na gołych kafelkach z podusią pod łbem, albo w przedpokoju na samym środku, albo na którymś pustym łóżku (na niepuste nie włazi, bo ogólnie mu nie wolno spać w łóżkach big_grin) albo w ogóle nie wiem gdzie. W nocy najczęściej jednak w legowisku.
      • escollo Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 16:07
        Mój obecny pies o dziwo uwielbia swoje legowiska. Ma 3 - jedno pod kaloryferem gdzie się wygrzewa zimą, drugie z widokiem na salon aby mogl nas obserwować i trzecie, ulubione to budka-domek, w ustronnym miejscu gdzie się chowa jak rano wstaję u hałasuje. W nocy czasem śpi w łóżku z namismile.
    • hamerykanka Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 16:28
      U nas legowiska sluzyly jedynie do ciamkania kosci. W koncu zlikwidowalam. Psice i tak i tak spia na kanapie smile
    • eo_n Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 19:20
      Śpi.
      • 3-mamuska Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 20:25
        Moj spi na legowiska , leży tam tez podczas naszych posiłków.
        Śpi tez na kanapie lub u nas w łóżku ale to w nocy.
        Koty maja w rożnych miejscach kocyki , u nas na szafie i u syna, na parapecie, na lodowce.
        Spia tez w córki na górnym łóżku pietrowym.
    • rosapulchra-0 Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 20:31
      Legowiskiem moich kotów jest przede wszystkim nasze łóżko, potem kanapa w salonie, czasem fotel (skórzany, więc niespecjalnie im pasuje), a na końcu jest legowisko. I to jak się który pomyli i tam wlezie.
    • kerri31 Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 21:47
      Kot mojej siostry sypia na jej głowie, tworząc czapkę coś na taki styl
      https://bi.gazeta.pl/im/8/7005/z7005518X.jpg

Mój pies sypia w różnych miejscach, w swoim kojcu na wygodnej podusi, w przedpokoju bp tam jest najchłodniej, w pokoju na dywanie...

Nigdy nie braliśmy go do łóżka i nigdy z nami nie spał. Nie uznaję takiego spoufalania z psem.
      • wioskowy_glupek Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 23:31
        Spał dopóki go nie zeżarł wink
    • misterni Re: Czy wasze psy/koty sypiają w legowiskach? 02.05.14, 23:49
      Piesa ma wypasioną budę, ale najchętniej, zwłaszcza w lecie, śpi na werandzie. Mąż jej zrobił specjalny podest drewniany, żeby nie marzła od płytek, a na podeście leży jeszcze pled.
      Kot śpi wszędzie - na parapetach, kaloryferach, pralce, suszarce bębnowej, lodówce, w plecaku szkolnym córki, w umywalkach i bidecie. Oczywiście o łóżkach, fotelach i kanapach nie wspominając wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka