45zosia 03.05.14, 14:42 Zawsze byłam szczupła ale to się chyba skończy. Teraz mam 45 lat i przez ostatnie 8 miesięcy przytyłam 4 kg. Ważę 57 kg, mam gruby brzuch i grube uda przy wzroście 164 cm. Dawniej nigdy nie przybierałam więcej niż 1 kg. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konwalka Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 15:06 boze, jak ja ci zazdroszcze wagi((( Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 15:25 z cala pewnoscia nie stracisz wiele kalorii piszac na forum, nie sadze tez zebys uskutecznila wiele miesni robiac to. Albo wiec ruszysz sie od komutera I cos bedziesz robic w tym kierunku, albo zaakceptuj swoja wage - nie tak dramatyczna zreszta Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 15:31 Dużo białek, mniej węgli. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 16:20 Pięć małych posiłków i zero słodyczy - dieta cukrzycowa odchudza jak złoto. Tylko trzeba do niej podejść tak poważnie, jakbyś rzeczywiście miała cukrzycę. Odpowiedz Link Zgłoś
45zosia Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 16:59 Oczywiście wiem że taka waga to nie tragedia ale jak się w wieku 20-30 lat ważyło 50 kg a w wieku 40 lat 52 - 53 kg to robi się niefajnie. Tyję szybko a niby jem niewiele, czy to już ten wiek? Wiem że jem za dużo czekolady, w ogóle nie ćwiczę, wszędzie jeżdżę samochodem. Nie słodzę kawy ani herbaty, nie piję coli, nie jem czipsów ani frytek ale kocham słodycze i nienawidzę ćwiczyć. Mam wielki wystający brzuch i po zimie grube uda. Jestem niezgrabna, zresztą z wagą 54 kg 8 miesięcy temu też nie byłam zgrabna, bo nie ćwiczę, mało się ruszam. Lubię spacery, jazdę na rowerze ale nie znoszę biegać ani ćwiczyć aerobic i tego rodzaju ćwiczenia. Odstawiam czekoladę i majonez. Pokręcę hula hop. Macie pomysł na dietę dzień po dniu na tydzień? (nigdy nie byłam na żadnej diecie, bo nie musiałam ale w wieku 45 lat nie pomaga mi ograniczenie kalorii przez 2 dni jak kiedyś) Odpowiedz Link Zgłoś
ira_07 Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 17:03 Żadne diety, tylko zmiana odżywiania. Wywal to, od czego tyjesz i rusz się z kanapy. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 17:03 A wciaz umiesz krecic hula-hop? Bo ja niedawno sprobowalam i okazalo sie ze juz nie umiem! A myslalam ze to jak z jazda na rowerze albo z ulamkami: raz sie nauczyc, miec na cale zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
45zosia Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 17:08 Umiem i kręcę od 2 dni Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 17:11 O matko! To i ja musze sie nauczyc od nowa! Kurcze, po co ja tu wlazilam, moglam sobie zyc w blogiej nieswiadomosci i twierdzic ze po 40 juz sie nia da Podobno w wieku mocno doroslym apetyt na czekolade i slodkosci spada. Nie wiem kiedy to ma nastapic, ale moj apetyt na slodkosci wskazuje ze moj biologczny wiek to ok. 17 lat, dalej jak mam chec na lody to mam na mysli pudelko 2L. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 04.05.14, 09:34 No to ja biologicznie mam 12 lat . Odpowiedz Link Zgłoś
morticia50 Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 17:06 rzuciłam węglowodany: słodycze,pieczywo,makarony,ryż,pyry mięso,ryby i warzywa. 4 kg? chyba zajęło mi ok.2 tyg w sumie od 4 lutego zeszło mi 16 kg chodzę na spacery z psem codziennie po 6 -8km razy dwa raz w tyg nordic walking z grupą plus ćw rozciągające w trakcie-około 2 godz zajęcia wchodzę w 38/40 Odpowiedz Link Zgłoś
morticia50 Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 17:07 jestem bliżej 50 niż 40,ale zgadzam sie jest trudniej schudnąć w tym wieku niż dychę wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
45zosia Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 17:08 Bardzo trudno Odpowiedz Link Zgłoś
45zosia Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 17:12 morticia50 napisała: > rzuciłam węglowodany: słodycze,pieczywo,makarony,ryż,pyry > mięso,ryby i warzywa. > 4 kg? chyba zajęło mi ok.2 tyg > w sumie od 4 lutego zeszło mi 16 kg > chodzę na spacery z psem codziennie po 6 -8km razy dwa > raz w tyg nordic walking z grupą plus ćw rozciągające w trakcie-około 2 godz za > jęcia > wchodzę w 38/40 Podziwiam szczerze Ja nadal noszę 36. Już nie 34. Ale podobno takim osobom jak ja czyli chcącym zrzucić 2-4 kg jest najtrudniej. Gotujesz tylko dla siebie? Jak to zrobić w praktyce bo przecież gotuję też dla mojej rodziny, wracam późno z pracy a w pracy niczego nie mam gdzie podgrzać. Zwykle jem w pracy kanapki. Masz jakiś rozpis diety na 1 dzień? Odpowiedz Link Zgłoś
morticia50 Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 19:19 piję dużo wody i zielonej herbaty.mieso i warzywa dają dużo wariantów odżywiania. fatalnie czułam sie po węglowodanach i wreszcie posłuchałam siebie. i to niepopularne co napiszę,ale dostosowałam sie do swoich potrzeb : nie jem pięć razy dziennie tylko wtedy kiedy naprawdę mam na to ochotę. czesto jest tak ,ze do 14-15 nie jem nic tylko piję.i wcale nie rzucam sie potem na jedzenie jak pantera.jestem wysoka więc 38/40 jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 17:15 Co ty wlasciwie jesz, skoro rzucilas weglowodany (pieczywo, makaron, ryz, zimeniaki), bialka (mieso i ryby) oraz warzywa??? Samym nabialem zyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 17:26 Co prawda wagi zrzucac nie musze, bo cwiczac spalam okolo 4000kcal tygodniowo, ale diete od kilku lat zmienilam radykalnie. Jak najmniej przetworzonej zywnosci. Na lunch zabieram salate na bazie jarmuzu, z oliwkami, avokado, i wrzucam co mam: w sezonie truskawki, jagody, pomidory coctailowe, pieczone buraki, marchewki, albo suszone pomidory, wedzony losos, albo jajko na twardo, platki migdalow, albo ziarna slonecznika, ziarna rzezuchy, albo kielki rozmaite. w 5 minut potrafie zrobic. Na sniadanie robie szejki tez wszystko naturalne, mleko migdalowe, ryzowe:, mrozone owoce rozne, albo mrozony szpinak, pomarancza, naturalne kakao i naturalne ziarna czekolady, chia seeds, i lyzke masla orzechowego, migdalowego, awokadu, albo nieprazone nerkowce. Oczywiscie w roznych kombinacjach, mnostwo przepisow na necie. Nie jem chleba, makaronow, miesa, jem ryby, owoce morza, mnostwo warzyw, 3 litry wody dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 17:38 No to polecam przesiąść się z auta na rower i wyrzucić czekoladę. Będziesz do przodu na paliwie i do tyłu na kaloriach Za zaoszczędzoną kasę warto zakupić jakieś witaminy albo/i coś z chromem, żebyś z czekolada przestała. Plus złota na prawdę rada powyżej: pięć małych porcji dziennie, dieta jak dla cukrzyka, czasem nie odjadaj (...bo ja już tyle pewnie na tym rowerze spalam). Zgadzam się, że przytyć nawet ledwie 5 kg kiedy byłaś szczupła to koszmar: żadne ciuchy nie pasują, brzuch wystaje i normalnie środek ciężkości się zmienia. Wszyscy się pytają "o co ci chodzi?!" a to chodzi o to, że wszystko jest inaczej, prawie jak być w ciąży była. Odpowiedz Link Zgłoś
45zosia Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 17:53 anorektycznazdzira napisała: > Zgadzam się, że przytyć nawet ledwie 5 kg kiedy byłaś szczupła to koszmar: żadn > e ciuchy nie pasują, brzuch wystaje i normalnie środek ciężkości się zmienia: > 62;. Wszyscy się pytają "o co ci chodzi?!" a to chodzi o to, że wszystko jest i > naczej, prawie jak być w ciąży była. O dokładnie. Brzuch wystaje, uda grube. Mieszczę się w ubrania sprzed roku, ale wszystko jest ciasne Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 19:55 To nie odpuszczaj. Sama postawiłaś najtrafniejszą diagnozę: wszędzie samochodem i za dużo słodyczy. Ze słodyczy zrezygnuj zupełnie. Da się. Z doświadczenia wiem, że człowieka "nosi" (i nie może przestać z czekoladą) kiedy mu czegoś innego w diecie brakuje. Dlatego witaminy, magnez, najlepiej w jak najnaturalniejszej formie, czyli duuuużo warzyw i trochę owoców. Jeśli nienawidzisz ćwiczyć na fitnessie, to łap ten rower oraz chodź na piechotę. Podobno 1h "spaceru" szybkim marszem to dla organizmu odpowiednik... 1h na sali. Zastanów się, gdzie możesz chodzić a gdzie jeździć (ile masz do pracy? jeżdżę 10km w jedną stronę, polecam, po takim czymś żaden fit Ci niepotrzebny). Zaplanuj to i trzymaj się planu. Jak się rozkręcisz, to się zapisz na coś co lubisz: taniec? basen? Nie waż się częściej niż raz w tygodniu, bo to strasznie dołujące, że już 3 dni się wysilasz i nic nie widać i zaraz polecisz po czekoladę. Ja zrzucałam kilogramy po depresji, bo jak przytyłam to myślałam, że jestem śmiertelnie chora: zadyszka od wszystkiego, stawy łupią, w plecach strzyka, źle się chodzi, źle się siedzi (brzuch mi przeszkadzał!!!), schody to wyzwanie. I robiłam to właśnie tak, jak tu dziewczyny piszą. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Nie trzeba od razu rzucać jedzenia 03.05.14, 17:28 Trzeba się intensywnie ruszać. Codziennie (!) po około 45 minut ćwiczeń - skakanka, rolki, biegi, lub choćby truchtanie. A posiłki - bez słodyczy i na małych talerzykach. I dużo wody. Odpowiedz Link Zgłoś
45zosia Re: Nie trzeba od razu rzucać jedzenia 03.05.14, 17:56 Skakanka i hula hop to dla mnie fajna zabawa. Znajdę gdzieś skakankę, bo hula hop wydobyłam z piwnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 17:34 Bylo sobie zrobic dziecko . Ja urodzilam na 40 te urodziny, po kilku miesiacach schudlam do wagi sprzed ciazy, po kilku kolejnych do wagi jaka mialam w wieku lat 26.I tak trzymam od roku. Wlasnie zjadlam:grillowane warzywa +roszponka+zapiekana kasza jaglana pod warstwa szpinaku z feta.Popijam czerwone winko. Przy dziecku ciagle sie ruszam.Poza tym intensywnie pracuje i nie mam czasu na obzeranie sie. Figure mam taka, ze 30 latki moga pozazdroscic. Na twoim miejscu zmienilabym po prostu menu, juz ci widocznie nie słuzy. Odpowiedz Link Zgłoś
shan_sa prośba do lola211 03.05.14, 17:41 mogłabyś lola podać jakiegoś maila, na który mogłabym z Tobą skontaktować się Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: prośba do lola211 03.05.14, 17:56 Napisz na gazetowego lola211@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
45zosia Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 17:55 Co jeść konkretnie? Jak rozłożyć te 5 posiłków? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 18:04 Paradoksalnie im mniej i rzadziej się je, tym więcej tyje. Możesz jeść normalnie, ale musisz pilnować tych pięciu posiłków, nie opuszczać żadnego. No i żadnych przekąsek i czekolady poza tymi posiłkami. Jeśli chwyci ochota na czekoladę- zjeśc kostkę gorzkiej. Przy dłuższej diecie zniknie ochota na słodycze, przestaniesz mieć skoki insuliny. Słodycze zastąp suszonymi morelami-miej je pod ręką na wypadek napadu wilczego apetytu. Mniej chleba, ziemniaków, makaronu, więcej chodego miesa, nabiału,warzywa w zasadzie bez ograniczeń, ale bez masełka, zasmażek i tartej bułki. Na śniadanie owsianka z suszonymi owocami- syci na długo. Mięso gotowane/pieczone/duszone, bez panierki. Rodzinie spokojnie możesz serwować to samo, ewentualnie dorabiać im jakiś sos do mięsa, skoro będą nalegać. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 18:10 sniadanie: owsianka, dodac zmielone siemie lniane, troche syropu klonowego, albo miodu, garsc jagod, albo banana II sniadanie: garsc orzechow laskowych, albo jakichkolwiek, pomarancza, truskawki, jagody, kiwi, no jakis owoc obiad: kasza jaglana, gryczana, warzywa (fasolka szparagowa, brokul, szparagi, jarmuz, skropione oliwa, posypane platkami migdalowymi) na parze, albo pieczone (wszystkie korzenne), salata z aruguli, rukoli, z sosem winegret, grilowana piers kurczaka, pieczona ryba podwieczorek: owoce kolacja: twarozek z rzodkiewka, wedzony losos, albo dorsz, albo jajko na twardo, lampka wina Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 18:18 ja jeszcze lubie fasole wszelkiego rodzaju, mozna wrzucic roznokolorowa fasole, do tego pomidory, slodki ziemniak. Na talerzu wrzucic garsc szpinaku. Ja zreszta szpinak i jarmuz wrzucam do kazdej zupy juz na talerzu. Warto zainwestowac w elektrycznego grilla. Piersi z kurczaka, rybe marynowac rano, po pracy wrzucic na grilla na 6 minut, w tym czasie zrobic kuskus z orzeszkami piniowymi, tez 5 minum. Jakies warzywa na parze 8 minut i masz obiad, zdrowy i kolorowy. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 19:46 45zosia napisała: > Zawsze byłam szczupła ale to się chyba skończy. Teraz mam 45 lat i przez ostatn > ie 8 miesięcy przytyłam 4 kg. Ważę 57 kg, mam gruby brzuch i grube uda przy wzr > oście 164 cm. Hmmm, czy to aby już nie początki chorobliwego postrzegania siebie ? Mam 46 lat, ważę 57 kg przy wzroście 164 cm. Jestem szczupła,tak widzę siebie i widzą mnie inni. Noszę rozmiar 36/38 . Nie można być grubym przy Twojej wadze i wzroście niezależnie od wieku. A w naszym wieku jak się ma trochę tkanki tłuszczowej to zmarszczki łagodnieją. Nie wiem , czy widziałaś p. Stenkę w ,,Lekarzach"? Przy całym szacunku do niej, bo uważam ją za dobrą aktorkę i ładną kobietę, to wychudzona jest za mocno. Parą kilogramów dobrze jej zrobiłoby. Odpowiedz Link Zgłoś
45zosia Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 03.05.14, 20:55 Sarah masz pewnie rację ale ja mam oponkę na brzuchu i grubsze uda od 8 miesięcy, nie jestem wychudzona, mam okrągłą twarz, nawet zmarszczek nie widać. Mam szczupłe ręce, wąskie ramiona, małe piersi ale brzuch lepiej wyglądał przy 53 kg niż teraz przy 57 kg. To co mi ostatnio przybyło weszło mi w brzuch, wyglądam jakbym była w ciąży, też w biodra i uda. Nie rozłożyło mi się równo. Widać chudą górę i wielki dół a tego 4 kg temu nie było. Chcę schudnąć 2-4 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 04.05.14, 09:29 ###Paradoksalnie im mniej i rzadziej się je, tym więcej tyje. -------------> W życiu bym w powyższe nie uwierzyła gdyby nie osobiste doswiadczenia plus rozmowy z psychologiem i dietetyczką. Od ponad roku walcze żeby jeść kilka razy dziennie i jest ok , śniadanie to dla mnie masakra ale cośtam wrzucam na ruszt. U mnie 50 + sprawdza sie jedzenie czesto małych porcji i fitness. Chudnę bardzo powoli , z tym że ja się nie skupiam na wadze a raczaj na nadwadzePP tylko na formie. Teraz sobie odpuściłam treningi trochę i od razu bolą mnie plecy i jestem ociężała. Ale od przyszłego tygodnia zaczynam ostro , lubię ćwiczyćtylko mam problemy z mobilizacją... Nie jem w ogóle masła , mało chleba, minimalnie ziemniaki , pasta , ryż. Za slodyczami nigdy nie przepadałam , pozwalam sobie na coś slodkiego ale rzadko. Muesli na śniadanie , jogurt od czasu do czasu , dużo warzyw , tofu , jajka . Kalorii nie liczę ale wiem że mam niskie spalanie , 1600 kalorii , więc jak nie będę ćwiczyć to nie schudnę... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 04.05.14, 09:41 Rower jest super Przez wiele lat jeździlam kilkanaście km dziennie ... z konieczności ale bardzo lubilam.Teraz spinnig to moja ulubiona aktywnośc. Polubiłam pilates , chodzę też na siłkę i ćwiczenia na plecy/brzuch. Mam w planie yogę . Chciałabym też iśc na kurs tańca , cśs południowoamerykańskiego , na pewno to zrobię ale jeszcze nie w tej chwili. Chodzić nienawidzę , biegania nie lubię więc wybieram to co mi pasuje. Ważne żeby robić to co lubisz. Ja od kiedy zaczęłam drugie zżcie i stanęlam na nogi mam marzenia. Oprócz tego co powyżej postanowiałam że za rok nabędę rower i kask i bedę jeździła do pracy rowerem , 40 minut około. Jeszcze nie czuję się na siłach ale to raczej zahmowanie psychiczne a nie fizyczne) Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 04.05.14, 09:45 jan.kran napisała: > ###Paradoksalnie im mniej i rzadziej się je, tym więcej tyje. To mi uświadomiła pewna pani biolog. W momencie, kiedy organizm dostaje rzadko energię to spryciarz magazynuje ją na zapas i racjonalnie z jego punktu widzenia gospodaruje .I wtedy odkłada się tłuszczyk na biodrekach, brzuszku ... te pięć posiłków w ciągu dani głupi nie wymyślił. Często, niedużo i niskokalorycznie Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 04.05.14, 09:54 Ja nie jestem nawiedzona i nie musi być pięć akurat PP Ale jem często , moze być i siedem małych Zanim zaczęłam chudnąćj adłam dwa dziennie , dochodziłam do tego powoli latami... Dużo by pisać... Zahodowałam sobie super nadwagę , teraz nie ma co sie zastanawiać do tyłu . Ja przyjęla filozofię ... do końca życia zdrowe odżywianie i trening. Jak czasem zjem za dużo albo trenuję za mało to się nie stresuję bo i tak mam cale lata przed sobą. Zmiana trybu życia po 50 + to jedna z najlepszych rzeczy jaka mnie w życiu spotkała , oprócz oczywiście moich niewątpliwie genialnych dzieci PP Odpowiedz Link Zgłoś
45zosia Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 04.05.14, 10:09 jan.kran napisała: > Nie jem w ogóle masła , mało chleba, minimalnie ziemniaki , pasta , ryż. Spróbuję ograniczyć chleb. Gdy jest sobota czy niedziela to żaden problem ale co brać na 8 godzin do pracy? Nie mogę nic podgrzać. Co szybkiego zrobić o 6 rano? Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 04.05.14, 10:29 O szóstej rano to raczej nic nie zrobisz ale mozesz sobie przygotwać akieś jedzenie poprzedniego dnia albo zrobić więcej i zamrazać. Ja noszę do fabryki moje jedzenie , pracuję wieczorami i zawsze mam jakies curry lub sałatkę albo musakę , wok z tofu i do tego jogurt. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 04.05.14, 09:39 45zosia napisała: > Sarah masz pewnie rację ale ja mam oponkę na brzuchu i grubsze uda od 8 miesięc > y Na oponkę ćwiczenia. > akbym była w ciąży, też w biodra i uda. Nie rozłożyło mi się równo. Widać chudą > górę i wielki dół a tego 4 kg temu nie było. Chcę schudnąć 2-4 kg. A ja się boję wahań wagi, bo jak chudnę to najpierw schodzi z twarzy, potem z piersi, a na koniec z brzucha i ud. A jak mi trochę przybywa to najpierw na brzuchu a w górę potem.Nie stosuję przeróżnych diet - cudów. Tylko ćwiczenia i ruch, zwłaszcza ruch. 2-4 kg to niedużo ( połowa to woda) , ćwiczeniami da się zwalczyć Odpowiedz Link Zgłoś
45zosia Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 04.05.14, 10:04 sarah_black38 napisała: A jak mi trochę przybywa to najpierw na brzu > chu a w górę potem Ja miałam zawsze małe wahania wagi typu 1-2 kg ale zawsze wchodziło w brzuch, może w uda też, ale w zasadzie w brzuch. Jak chodzi to tylko z brzucha. Biust mam bardzo mały czy ważyłam 10 lat temu 50 kg czy teraz 57 kg. Tu by mi mogło wejść Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 04.05.14, 09:34 Witam Bardzo prosto. Dieta cukrzycowa i tyle. Ja muszę, ty możesz. Schudniesz jak ta lala. Jak zrzucisz kilka kilogramów to ci się zachce sportów i innych. Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 04.05.14, 09:47 Ocet jablkowy 3x dziennie na pol godziny przed wiekszymi posilkami (biore aplefit w tabsach, ale moze byc tez plynny) + rezygnacja z kolacji. U mnie pomaga na zrzutke pojedynczych kegsow... Odpowiedz Link Zgłoś
45zosia Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 04.05.14, 10:06 Kolacji to ja raczej nie jem w ogóle a już na pewno nie po 18.00. Do 40 to pomagało, nie przybierałam na wadze. W wieku 45 lat to się nie sprawdza Spróbuję ocet jabłkowy Odpowiedz Link Zgłoś
vi_sovari Re: Jak schudnąć 4 kg po czterdziestce no jak? 04.05.14, 10:20 Bosz, ocet , może jeszcze jej poleć waciki nasączone wodą... Prawdziwe jest powiedzenie, że kobieta, aby schudnąć diabłu duszę sprzeda. Odpowiedz Link Zgłoś