Dodaj do ulubionych

Mam diagnozę

20.06.14, 08:15
Po wykonaniu dziesiątek badań i wykluczaniu stopniowym wszystkiego co mogłoby mi dolegać, w tym arytmii, nadciśnienia...wreszcie mam diagnozę.

To alergia.
Może nie do uwierzenia, ale...
Alergikiem jestem od zawsze.
Natomiast miałam lekką alergię wziewną na pyłki, co prawda większości roślin, ale na tyle lekką, że jakiś preparat bez recepty- najczęściej stosowany do nosa + calcium z kwercetyną pomagały idealnie.
Okazało się, że na stare lata alergia nasiliła mi się do tego stopnia, że zaczęła dawać takie objawy.

Podczas robienia testów, reakcja na zarodniki była tak silna, że musiałam dostać zastrzyk antyhistaminowy natychmiast sad

Oprócz tego mam niedobór magnezu i to taki, że wyszedł w badaniu biochemicznym, a lekarz w przychodni powiedział, że to musi być wysoki niedobór skoro wyszedł, bo rzadko tym badaniem da się coś wykryć i diagnozuje się po objawach.

Mam silne leki na alergię, magnez, witaminy B, wapń oraz zalecenie diety, aby dostarczać jak najwięcej tych pierwiastków.

Alergia mnie martwi, ale i tak się cieszę, że mam diagnozę, bo przynajmniej mogę się leczyć.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Mam diagnozę 20.06.14, 08:21
      Ja piję magnez z B6 z Biedronki, ten rozpuszczalny w wodzie, biorę podwójną tabletkę do wody.
      Od kiedy go spożywam co najmniej o połowę jestem mniej nerwowa.
      • cosmetic.wipes Re: Mam diagnozę 20.06.14, 08:24
        Gazeciarz, zmień nicka na Biedronka_mi_placi.
        • niecierpek_25 Re: Mam diagnozę 20.06.14, 08:25
          big_grin
        • rosapulchra-0 Re: Mam diagnozę 20.06.14, 08:29
          big_grinbig_grinbig_grin
          • bei Re: Mam diagnozę 20.06.14, 09:14
            Uffff, dobrze, ze jest diagnoza, teraz skutecznie drogą ku lepszemu smile
    • pulcino3 Re: Mam diagnozę 20.06.14, 10:45
      A jakie miałas objawy? U mnie też wykryto alergię na roztocza, ale leki tak sobie działają... ciągle mam katar i oczy mnie "swędzą".
      • niecierpek_25 Re: Mam diagnozę 20.06.14, 13:06
        Ja pisałam tu dużo wcześniej o objawach.
        O tu:
        forum.gazeta.pl/forum/w,567,151112747,,Wasza_diagnoza_zdaje_sie_byla_trafna.html?v=2
        Nie były to typowe objawy alergii.
        Te o których Ty piszesz to miewałam nie raz.
        • beverlyja90210 Re: Mam diagnozę 20.06.14, 14:13
          Cieszę się, że diagnoza postawiona.

Jak widac moja teoria sie sprawdziła teraz wszystko wrzuca sie do worka "NERWICA"

Na forach tez same takie specjalistki są jak zreszta mozna przeczytać w tamtym Twoim watku
          Te dziewczyny które postawiły od razu diagnoze powinny sie nad soba zastanowić bo przez takie internetowe leczenie mozna komus zrobić kuku

Gazeta magnez z Biedronki jest g.wno warty on sie nie wchłania prawie wcale, szkoda pieniedzy.Poczytaj sobie o wchłanianiu magnezu do organizmu.

Jak już musisz pić to kup sobie magnesol on sie dobrze wchłania
          • niecierpek_25 Re: Mam diagnozę 20.06.14, 14:21
            Jeszcze lepiej od cytrynianu, którym bodajże jest Magnesol (wchłanianie na poziomie 25%) wchłaniają się chelaty.
            Są droższe, ale się lepiej podobno wchłaniają.
            Ja jeszcze dostałam zalecenia łojenia kranówy, ale w rozsądnych ilościach, bo nadmierne picie i wydalanie wody wydala i magnez i potas.
          • gazeta_mi_placi Re: Mam diagnozę 20.06.14, 15:14
            Skąd wiesz, że się nie wchłania? Naprawdę od kiedy go spożywam jestem co najmniej o połowę mniej nerwowa i zanikły mi lęki poalkoholowe.
            Przypadek?
            • po-trafie Re: Mam diagnozę 20.06.14, 15:26
              Co to sa 'lęki poalkoholowe'?
              • gazeta_mi_placi Re: Mam diagnozę 20.06.14, 16:34
                Czasem po imprezie gdy idę już spać budzę się w nocy z łomotem serca i takimi jakby lękami w środku, coś nieprzyjemnego.
            • cosmetic.wipes Re: Mam diagnozę 20.06.14, 16:29
              > zanikły mi lęki poalkoholowe.

Hłe, hłe.
              A w wątasie o winie/niewinności pijusów, twoje alter ego pisało, że spożywa z umiarem big_grin

> Naprawdę od kiedy go spożywam jestem co najmni
              > ej o połowę mniej nerwowa

O placebo słyszałoś?
              • gazeta_mi_placi Re: Mam diagnozę 20.06.14, 16:33
                Bo z umiarem.
                Nie upijam się tak aby chodzić na czworakach lub nic nie pamiętać albo narobić sobie tzw. wiochy.
    • oqoq74 Re: Mam diagnozę 20.06.14, 14:23
      Czyli jednak nie nerwica? Nie spodziewałabym się, że alergia może dawać takie objawy.

Dużo zdrowia smile Dbaj o siebie.
    • helufpi Re: Mam diagnozę 20.06.14, 15:14
      Jak jesteś uczulona na zarodniki grzybów pleśniowych nie przebywaj w zasięgu klimatyzacji. Gadki szmatki - "ależ oczywiście, że filtry wymieniamy systematycznie" można o kant tyłka rozbić. Naprawdę niestety wiem, co mówię. To jest jeden z niewielu silnych alergenów wziewnych, którymi w ostatnich latach jesteśmy dużo mocniej bombardowani.
      • oqoq74 Re: Mam diagnozę 20.06.14, 15:17
        Do tego kwiaty doniczkowe w domu też mogą siać zarodnikami grzybów.
        • helufpi Re: Mam diagnozę 20.06.14, 16:48
          Zarodniki grzybów mogą być wszędzie w domu - na ręcznikach, w lodówce, w ziemi kwiatowej, na ścianach plus oczywiście na dworze. Ale w ostatnich dziesięcioleciach w tych wszystkich miejscach było ich mniej więcej tyle samo. Wyjątkiem jest klima - ostatnio dużo bardziej dostępna i popularna.
          • niecierpek_25 Re: Mam diagnozę 21.06.14, 11:30
            W domu nie mam klimatyzacji, a pracuje w domu lub u klientów lub w restauracjach, więc siłą rzeczy przez te kilka godzin w tygodniu jestem narażona na klimę.
            W domu miałam odgrzybianie jak się wprowadzałam, bo tak mi doradził rzeczoznawca budowlany.

To było niewiele ponad 2 lata temu, więc powinno być ok.
            Kwiatów w domu nie mam, ale mam na balkonie.

Wiem, że te cholerne grzyby są wszędzie.
            Mam jeszcze silną alergię na trawy, brzozę, topolę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka