nowi-jka 20.06.14, 11:20 czy ktos uzytkował i jak to sie sprawdza taki hol do roweru dziecięcego, nie doczepiany rower tylko hol + rowerek dzieciecy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanga_roo Re: hol do roweru 20.06.14, 11:39 dobrze się sprawdza, tylko trzeba poświęcić czas na równe zamocowanie elementów, żeby ten drugi rower nie jechał przechylony. my używamy drugi sezon, dzięki czemu nasza cztero(obecnie pięcio)latka może uczestniczyć w wycieczkach rowerowych. dopóki ma siłę, jedzie sama, a później podróżuje na holu. Odpowiedz Link Zgłoś
nowi-jka Re: hol do roweru 20.06.14, 11:42 ale to jest sztywne zupełnie?? ten rowerek raczej si enie wywraca czy dziecko musi dobrze tzrymac równowage? Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: hol do roweru 20.06.14, 11:51 dobry i przydatny tylko drogie to dziadostwo. Sztywny jest ale lepiej żeby dziecko już tę równowagę posiadało. Jak nie panikuje to może śmiało być ciągnięte. Polecam ogólnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: hol do roweru 20.06.14, 11:54 nie, dobrze zamocowany rowerek jest sztywny w płaszczyźnie pionowej, połączony stabilnie z holem, dlatego trzeba dobrze zamontować elementy, żeby mały rowerek był idealnie pionowo. przegub jest na łączeniu holu i dużego roweru, dzięki czemu całość jest skrętna. zobacz sobie filmiki na youtube, wpisz trailgator. w kwestii równowagi - nie odważyłabym się wozić dziecka, które nie umie jeździć na rowerze czy laufradzie, więc nie wiem, jak się takie dziecko może zachowywać na holu. Odpowiedz Link Zgłoś
nowi-jka Re: hol do roweru 20.06.14, 12:33 na biegówce "jezdził" na dwóch kólkach własnie ta równowaga kuleje Odpowiedz Link Zgłoś
panpaniscus Re: hol do roweru 20.06.14, 11:59 Sprawdzać, się sprawdza - tyko ja np. na krętej wyboistej drodze w dół nie podejmuję się ciągnąc, bo jestem z moim rowerem za lekka, a ten tył wchodzi mi przy szybszej jeździe w rezonans. Więc raczej mąż/inny facet ciągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: hol do roweru 20.06.14, 12:26 Zapewne wygodne toto i praktyczne, ale trzeba uwazac, bo bardzo slabo wypada w testach bezpieczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
nowi-jka Re: hol do roweru 20.06.14, 12:32 a jakis rower wypada dobrze w testach bezpieczeństwa? bo w kontakcie z samochodem to raczej nie ma szans Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: hol do roweru 20.06.14, 12:40 Ale tu raczej nie o to chodzi... bo ja na rolkach tez nie mam szans z samochodem, a byc moze nawet z pedzacym rowerem... Chodzi o to, ze te "rury" same w sobie sa malo bezpieczne, dochodzi nawet do zlaman... Jak kupujesz fotelik samochodowa to Cie testy nie interesuja?? Mnie osobiscie tak, ale kazdy robi jak uwaza. Dla mnie ta rura jest tak bezpieczna jak jazda bez kasku. Odpowiedz Link Zgłoś
nowi-jka Re: hol do roweru 20.06.14, 12:43 jak kupuje fotelik to zwracam uwage, jak kupuje samochód to patrze na awaryjnosc ale jak kupuje rower to nie patrze z reszta ja tak wyczynowo i duzo nei jezdze tylko rekreacyjnie i niewymagajace trasy Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: W jakie ceny? 20.06.14, 12:34 jak myśmy kupowali to trzeba było się nalatać bo nie każdy rower jest kompatybilny z tym ustrojstwem. Tak jak np kółka wspomagające. Odpowiedz Link Zgłoś
kuragan Re: hol do roweru 20.06.14, 12:50 family-cycling.com/ To jest fantastyczne, tylko bardzo drogie. Odpowiedz Link Zgłoś