Dodaj do ulubionych

Koreański BB cream

26.06.14, 01:41
Kupiłam właśnie takie cudo po zapoznaniu się z wieloma pozytywnymi opiniami na wizazu oczywiściesmile :
SKIN79 VIP Gold BB Cream
Nie jest to tanie, więc proszę napiszcie, że nie wtopiłam big_grin
Reklama to żadna, więc liczę na utrzymanie wątku, w końcu nie podaję źródła zakupu, a jest ich w sieci wiele.

A tak na poważnie, macie jakiekolwiek doświadczenia z BB koreańskimi, czyli oryginalnymi?
Zastanawiałam się też nad tym różowym, czy Misha. Wybrałam na razie ten powyższy.
Zakupiłam też próbkę tego:
SKIN79 Intense Classic Balm Premium BB Cream

Własnie kończę opakowanie z Yves R., nie jest zły, ale chciałam w końcu zakupic to reklamowane w sieci cudo smile
Obserwuj wątek
    • nanuk24 Re: Koreański BB cream 26.06.14, 02:36
      Mialam skin79. Nie bylam z niego zadowolona w ogole. Beznadziejny IMO. Przerzucilam sie na Misha, ten krem jest o tyle fajniejszy od skin79, ze jest dostepny w kilku odcieniach. Kiedy pierwszy raz kupowalam krem Misha, przy zakupie jednego dostalam drugi za darmo w innym odcieniu. Z dwoch odcieni jestem byalm zadowolona. teraz jestm ich stala klientka i zawsze dostaje jakies kupony czy inne prezenty przy zakupie jakiegos produktu.
      • emila.dudek Re: do nanuk24 26.06.14, 07:14
        A możesz podać gdzie kupujesz, bo ja się raz nadziałam na All i sprzedali mi podróbę. Szukam sprawdzonego sprzedawcy.
        • mag1_k Re: do nanuk24 26.06.14, 07:36
          Mam prośbę, możesz mi podać chociaż pierwszą literę nazwy tego sprzedawcy, jakieś wytyczne? Nie wiem, czy mozna całość tutaj. Teraz zaczynam się bać, że nie kupiłam oryginału, chociaż wg opisu wszystko wygląda ok.
        • nanuk24 Re: do nanuk24 26.06.14, 09:33
          Bardzo czesto sprzedawane sa podroby na ebay i amazon, wiec trzeba uwazac. Na youtube w jezyku angielskim jest duzo filmikow jak odroznic podrobe od oryginalu.
          Ja kupuje w ich autoryzowanym sklepie w USA
          www.misshaus.com/
        • default Re: do nanuk24 26.06.14, 12:51
          Asian Store.
    • gryzelda71 Re: Koreański BB cream 26.06.14, 08:47
      Jak chcesz 2 sprawdzonych sprzedawców z ebay napisz na priv.
    • joxanna1 Re: Koreański BB cream 26.06.14, 09:09
      Wypróbowywałam różne, Misshę też, jakieś inne, ale zawsze wracam do Lioele triple solution - wygląda podejrzanie, bo jest szarawy, ale bardzo ładnie kryje różne brzydkości, długo się utrzymuje i jest przyjemny w dotyku (a ja ogólnie mam problem z maziami).
    • koralik12 Re: Koreański BB cream 26.06.14, 09:31
      Kupiłam kilka razy, a ostatnio podejrzanie tanio na allegro. Sprzedajacy pisał że tak tanio bo bez posredników i faktycznie przyszło prosto z Korei big_grin
      Nie mam zastrzeżeń myslę ze to oryginał
    • anomalia_pogodowa81 Re: Koreański BB cream 26.06.14, 09:38
      Uwielbiam koreańskie BB, kupuję je od jakichś dwóch lat. Ja osobiście najbardziej lubię Skin79, mam intense classic balm, ten taki pomarańczowy i klasyczny, różowy.
      Na początek warto zamawiać w sklepie, który dysponuje próbkami - tych azjatyckich bb kremów jest multum, każdy działa trochę inaczej, każdy ma inny kolor, zanim znajdzie się idealny dla siebie to czasem trzeba przetestować dziesięć wink
      • mag1_k Re: Koreański BB cream 26.06.14, 12:06
        Sa bardzo podzielone zdania m.in. na wizażu co do krycia tych dwóch klasyków różowego i pomarańczowego. Jak to oceniasz? Mogą trochę pokryć naczynka i przebarwienia, czy lepiej na to nie liczyć?
    • lady-z-gaga Re: Koreański BB cream 26.06.14, 09:41
      Kiedys kupiłam jakies koreańskie cudo, po cierpliwym przeszukiwaniu internetu, czytaniu niezliczonych opinii i opisów, wybrałam taki, jaki wydawał się byc idealny dla mojej skóry.
      Była to kompletna porażka, nie miałam komu oddac i po pewnym czasie wywaliłam.
      Więcej nie póbowałam.
      Aha, i nie było to Allegro wink
    • edelstein Re: Koreański BB cream 26.06.14, 09:47
      A tak na poważnie, macie jakiekolwiek doświadczenia z BB koreańskimi, czyli ory
      > ginalnymi?
      Bb krrem to wynalazek niemiecki,nie koreanski,koreanczycy tylko go przygarneli.Wymyslono go w De.
      Mialam mnostwo roznych bb kremow i zaden mi nie odpowiada.
    • aleska Re: Koreański BB cream 26.06.14, 12:30
      Jestem fanką koreańskich BB kremów. Ten który kupiłaś bardzo mi odpowiadał. Nie mam swojego ulubionego, bo ciągle testuje różne. Kupuję na e-bay bezpośrednio z Korei. Przesyłka zazwyczaj przychodzi po ok. tygodniu.
      • joanna_poz Re: Koreański BB cream 26.06.14, 12:43
        > Jestem fanką koreańskich BB kremów. Ten który kupiłaś bardzo mi odpowiadał.

mi też bardzo odpowiadał.
        jak go wykonczyłam wzięlam skin79 rozowy.
        mialam tez probkę pomaranczowego i moze nastepnym razem skusze się na tego, aczkolwiek jest chyba sporo drozszy.

• jematkajakichmalo Re: Koreański BB cream 26.06.14, 12:52
          Ja wlasnie chce zamowic zestaw tych kremow w formie mini, w opakowaniu sa 4 sztuki, poprobuje i zobacze, kosztuje grosze wiec biore w ciemno wink wysylaja z korei wiec chyba oryginal.

Ostatnio kupilam z Loreala Nude Magique CC - moim zdaniem rewelacja. Juz kilka osob powiedzialo mi, ze mam super gladka "wypoczeta" cere.
          • mag1_k Re: Koreański BB cream 26.06.14, 19:05
            O dzięki smile
            Kiedys bardzo lubiłam podkłady z Loreala aż zaczęłam czytać wizaż i cudować z nowościami big_grin
            Zapamiętam ten Loreal i spróbuję po koreańskim.
    • elle.hivernale Re: Koreański BB cream 26.06.14, 13:21
      cosmetic-love.com/
      Maja tez sklep na ebay, ale tu jakoś przejrzyściej.
      Miałam kilka, nie pasował mi żaden.
      Różowego nie bierz, chyba, ze masz ziemista cerę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka