Gość: xyz IP: 89.16.78.* 03.08.09, 11:27 Hej,czy słyszeliście coś na temat bakterii candida a występowaniem bólów migrenowych?Czy istnieje taka zależność? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anthonka Re: candida 03.08.09, 11:50 Podobno taka zależność może występować, chociaż ja akurat nie znalazłam żadnych wiarygodnych publikacji na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelia Re: candida IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 01:25 ja tą zależność wykluczyłam. pozbyłam się candida pomogło na różne sprawy ale nie na migreny:( ale próbowałam w ten sposób pozbyć się migren bo istnieją teorie, że mogą one być ich przyczyną, nie wiem ile w tym prawdy, w końcu każdemu pomaga inne leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arleta78 Re: candida IP: 89.16.78.* 16.12.09, 15:26 W lutym będę w Polsce i chciałabym sobie zrobić test na candidę, ponieważ chcę i tą ewentualność wykluczyć ...W związku z czym mam do Was pytanie: czy muszę mieć skierowanie od lekarza i właściwie czy to jest badanie krwii czy kału, bo nie mam zielonego pojęcia ? Odpowiedz Link Zgłoś
aga1200 Re: candida 16.12.09, 18:36 ooo ciekawe zeczy piszecie. Musze sie spytac mojego lekarza czy mialam na to robione badania. Teraz jestem w trakcie leczenia na bakterie zoladka mialam ja 33lata po mamie czyli tyle ile mam lat!!! HELICOBACTER PYLORI robiono mi endoskopie,i ona tez powoduje bole glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
aga1200 Re: candida 16.12.09, 18:41 www.candida.info.pl Tu dozo pisza,i tez jak wykonuje sie badania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arleta78 Re: candida IP: 89.16.78.* 17.12.09, 09:51 Dzięki Aga za podanie stronki...Wiem teraz więcej na temat samych badań,nie jestem tylko pewna czy mogę je wykonać bez skierowamia od lekarza,ale sądzę że raczej tak... Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
aga1200 Re: candida 17.12.09, 19:41 Alez proszę Cię bardzo:) Tego to ja niestety nie wiem czy skierowanie jest potrzebne:( Ale wydaje mi się ze chyba prawie na wszystkie takie badania są potrzebne skierowania,bo czasami nawet tez nie jesteśmy wstanie zrozumieć wyników badania - co w normie co nie w normie... Tak czy inaczej nie wiem czy jest potrzebne skierowanie. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś