Dodaj do ulubionych

Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;)

26.06.14, 21:07
Jak jutro ubierają się wasze dzieciaki?
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 26.06.14, 21:10
      Kwiaty kupuja trójki klasowe, koszula wyprasowana jedna, reszty mi sie nie chce.

Normalnie się ubieraja, chłopcy garnitury, dziewczynki spodniczki i białe bluzki, mlodsza może sukienkę jak będzie chłodno.
      • shumi-mi-las Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 26.06.14, 21:13
        Uuups... Mój ośmiolatek nie ma marynarki... Mam nadzieje ze będzie ciepło. Chociaż nie podoba mi się sama koszula i garniakowe spodniesad
        • kanna Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 26.06.14, 21:17
          Mój dwunastolatek (prawie) tez nie ma tongue_out
    • amoreska Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 26.06.14, 21:13
      Jak to jak - dżinsy i t-shirt wink
      Przecież wg standardów ematkowych elegancka koszula i czarne spodnie (dla gimnazjum wzwyż - garnitur) albo czarna spódnica i biała elegancka bluzka jest absolutnie passe wink

Kto to widział dostosowywać ubiór do okazji big_grin, skoro na egzamin czy maturę "nie trzeba" garnituru wink
      • shumi-mi-las Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 26.06.14, 21:14
        Młoda idzie w małej czarnej. W białej bluzeczki i czarnej spódnicy wyglada pospolicie
        • amoreska Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 26.06.14, 21:16
          Ile ma lat?
          • shumi-mi-las Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 26.06.14, 21:27
            Piecsmile
            • amoreska Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 26.06.14, 21:30
              Starzeję się - przez moment pomyślałam, że ty tak serio wysyłasz pięciolatkę w małej czarnej, żeby było niepospolicie wink
              • shumi-mi-las Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 26.06.14, 21:35
                smile tak serio, to kupiłam jej dwa dni temu fajna mała czarna, a w białej bluzeczki i czarnej spódnicy wyglada korpulentnie. Ma brzuszek.
                Lubi dorosłe ubrania. Księcia jest fajna.
                Dodałam perełkismile))) (ajnol... wink)
                I białe rajtki i buty.

A tak wogole... Kto wymyślił ten biało czarny wymóg i czy w innych krajach jest tak samo????
      • amoreska Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 26.06.14, 21:15
        A tak serio - biała bluzka + czarna spódnica ; garnitur (koszula z długim rękawem)
    • slonko1335 Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 26.06.14, 21:23
      Kwiatów nie kupuję, będą składkowe, koszuli nie zakłada tylko biała bluzkę(własnie sprawdzałam pogodę żeby zobaczyć czy na długi czy krótki rękaw) bluzka już dawno temu wyprasowana, prasuję zanim wsadzę do szafy.
    • moonshana Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 26.06.14, 21:25
      moje dziecko jeszcze małe, stąd zdziwiłam się bardzo widząc wieczorem tłum w markecie. tłum, dziki tłum. łapiący bombonierki, torebki na prezenty oraz jakieś czajniki/kieliszki/wazony. bystro skojarzyłam fakty:- a i tak zastrzeliła mnie pani stojąca przede mną w kolejce do kasy: pytała czy może jutro zwrócić część bombonierek, bo ona przecież nie wie czy nie będzie za dużo. zawzięcie tłumaczyła kasjerce, że jak wszystkie dzieci przyniosą coś słodkiego to nie będzie dobrze.
      • shumi-mi-las Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 26.06.14, 21:31
        Nic nie mów. W kwiaciarniach dzikie tłumy.nweszlam i wyszłam z trzech, przy czym w ostatniej jak zobaczyłam róże za 12 zeta, te same które 10 minut wcześniej kupiłam w hurtowni za 5 zł, zrobiłam facepalma. Wchodziłem bo szukałam kwiatka dla mamy - przypomniało mi się po zakupach w hurtowni
    • jagienka75 Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 26.06.14, 21:40
      kwiatek zakupiony, dziecię pójdzie do szkoły ubrane na galowo.
    • tol8 Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 26.06.14, 21:41
      U nas pani ZABRONIŁA chłopcom przyjść w krótkich spodenkach... Dziewczynki mogą być w spódnicach bez rajstop.
      W związku z tym, młody pójdzie jutro w pięknie wyprasowanych bermudach smile Szkoda, że nie mam kiltu uncertain
      Równouprawnienie to podstawa. Mamy 25 st. w cieniu

I nie, nie jestem niekulturalna. Wystarczyło dać informację o obowiązującym stroju galowym, zamiast zabraniać.
      • amoreska Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 26.06.14, 21:43
        I przy 25 st. nie może iść w długich spodniach???
        • dantonka Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 26.06.14, 21:51
          A takie przegrzanie nie szkodzi płodności? tongue_out
          • moonshana Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 26.06.14, 21:57
            czepiacie się. może iść nawet w kożuchu nałożonym na kombinezon z owczej wełny. ale jak ktoś zabroni zamiast zwyczajnie powiedzieć... to niech się puknie. w łeb. bezmyślne zakazy zawsze wywołują reakcję u normalnych ludzi.
    • mid.week Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 26.06.14, 21:59
      Nie idziemy na zakończenie roku a ubieramy się ciepło bo ma wiać wink
    • vilez Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 26.06.14, 22:03
      W biało koszule i portki granatowe.

Ale kawiatów nie kupił. Odmówi też składki na prezent dla pani! Moja krew smile Autentycznie jestem dumna z niego smile
      • mamkaantka Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 27.06.14, 06:40
        vilez napisała:

> W biało koszule i portki granatowe.
        >
        > Ale kawiatów nie kupił. Odmówi też składki na prezent dla pani! Moja krew smile Autentycznie jestem dumna z niego smile

Żałosne!
      • nickbezznaczenia Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 27.06.14, 07:12
        Wnioskuję, że nie lubił swojej wychowawczyni/wychowawcy, a ona jego?
        • vilez Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 27.06.14, 08:10
          Nie, lubił. Ale prezenty uważamy za niestosowne. A te stosy kwiatów też bez sensu, a klasa sie nie chciała składac na jeden bukiet. No to jest, jak jest.
          • nickbezznaczenia Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 27.06.14, 08:41
            Z prezentami masz rację, ale kwiatek bym jednak zaniosła.
    • jakw Czerwone paski naszykowane? ;-) 26.06.14, 22:12
      Wszak jutro odbiór świadectw z paskami wink
    • neffi79 Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 26.06.14, 22:20
      Moja córka nie daje wychowawcy kwiatów. Kupiłam zestaw luksusowych pralin (chocolissimo)
      koszula w jasnym różu do tego czarna spódniczka.
    • jusytka Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 27.06.14, 06:39
      Piękne lilie zostały wczoraj zerwane z ogrodu, przybrałam je tylko. Koszule wiszą, do tego sportowe marynarki i dżinsy.
    • gretchen184 Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 27.06.14, 06:51
      7-latka miała wczoraj zakończenie- biała koszula, czarna spódnica, granatowy sweter.
      kończący gimnazjum 16-latek idzie dziś w garniturze i białej koszuli.
      • onnomatopeja Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 27.06.14, 07:14
        Syn ubrany będzie w kremowy garnitur, do tego błękitna koszula i mucha. Kwiaty zamówiłam miesiąc wcześniej, dziś po drodze odbiorę, w prezencie kupiłam kosz delikatesowy - dwie kawy, zestaw dobrych herbat, trzy różne wina, czekolady Lindt, zestaw mydeł i żeli pod prysznic, woreczek z potpourri, jakieś tam szynki puszkowane, salami, ser dojrzewający, dużo egzotycznych owoców. Dużo wybuliłam, ale kosz jest przepiękny. Ja po odzyskaniu 59 cm w talii po kuracji odchudzającej wreszcie wbiję się moją ukochaną czerwoną sukienkę, do tego szpilki i czerwony szal. Za pół godziny mam fryzjera, wczoraj byłam na manicure i pedicure. Zakończenie o 10.
        • shumi-mi-las Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 27.06.14, 07:27
          big_grin wymieklam
        • ponis1990 Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 01.07.14, 12:21
          A catering zimnej płyty z łososiem, blinami i kawiorem zapewniliście? big_grin
    • kropkacom Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 27.06.14, 07:19
      Córka biała sukienka w kolorowe paski, syn dżinsy i bluzka, a na nią koszula dżinsowa.
      • kropkacom Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 27.06.14, 07:24
        I każde da pani jedna pąsową różę.
    • solejrolia Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 27.06.14, 07:21
      moja młoda ubiera się w białą, bardzo fajną koszulę (upolowałam w Mango, aż żałuję, ze sobie tez nie wzięłam takiej samej) do tego czarne spodnie coś jak leginsy, i chabrowe trampki (była dyskusja na temat butów, ale się uparła, a to niech idzie)
      do torebki każę wrzucić sweterek granatowy, pewnie się przyda, bo u nas upałów nie ma.
      nic o kwiatach nie wiem, może była składka.
    • sonniva Mój syn 27.06.14, 09:04
      wczoraj o 14 przypomniał sobie, że sztandar niesie i potrzebuje garnitur ;-D
      Więc wczoraj był maraton po sklepach.
      I poszedł w garniturze...
      • mama-ola Re: Mój syn 17.09.23, 16:55
        9 lat minęło, parę lat edukacji zaliczył, to już mam nadzieję wie, że potrzebuje dopełniacza.
    • szczera.wiera Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 17.09.23, 16:35
      A kwiaty to z jakiej okazji???
      • aankaa Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 17.09.23, 16:39
        z okazji końca roku szkolnego 9 lat temu big_grin
        • eliszka25 Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 17.09.23, 16:42
          To już uschły raczej 🤣
    • mama-ola Re: Kwiaty kupione, koszule wyprasowane?;) 17.09.23, 16:54
      Boziu, zrobił mi ten wątek kołowrót w głowie, że jutro jest przed Dzień Nauczyciela i gonitwa myśli, co to mówili na wywiadówce, że trzeba w ten dzień. A to tylko jakieś wykopaliska wątkowe, uff

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka