niutaki 01.07.14, 18:40 sie namnozylo tych watkow o imionach to ja tez, co sadzicie o imieniu Róża? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andaba Re: imie dla dziewczynki 01.07.14, 18:45 Śliczne Serio, bardzo mi sie podoba, jezeli jeszcze pasuje do nazwiska,to piękne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: imie dla dziewczynki 01.07.14, 18:58 Szczególnie jak na nazwisko ma Ogrodowa albo Polna Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: imie dla dziewczynki 01.07.14, 19:29 nie zebym spodziewala sie po Tobie Lipcowa innego komentarza ale moze masz jakas fajna propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: imie dla dziewczynki 02.07.14, 09:39 niutaki napisała: > nie zebym spodziewala sie po Tobie Lipcowa innego komentarza ale moze masz ja > kas fajna propozycje? To nie złosliwosc ,tylko szczerosc. Nie lubie tego imienia, w ogole nie lubie imion spozywczo - kwiatowych, typu Roza, Malina, Jagoda, Lila itp. Po prostu, sa pretensjonalne. Fajne propozycje? Dla dziewczyny ? prosze: Aleksandra Anna Alicja Olga Lidia Agata Natalia Natasza To tak na szybko z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: imie dla dziewczynki 02.07.14, 12:46 Aleksandra odpada, nie cierpie Anna oklepane, no Alicja wlasnie ma starsza na imie Olga mi sie zle kojarzy, a Natalii mamy na peczki wsrod znajomych. Lidia piekne, ale nie pasuje do nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: imie dla dziewczynki 03.07.14, 14:00 no Alicja wlasnie ma starsza na > imie u mnie młodsza A Anna wcale nie takie oklepane, teraz jak króluja Leny, Oliwki i Wiktorie.... Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: imie dla dziewczynki 01.07.14, 19:12 Wole w formie Rozalia. Ale Róża tez ładnie jesli sie komponuje dobrze z nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: imie dla dziewczynki 01.07.14, 19:13 Znalam siostry Malwine Kaline i Jagode. Jak dla mnie roslinne moga byc - super laski to byly. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: imie dla dziewczynki 03.07.14, 02:10 Ale na nazwisko by pasowało - Róża Mercedes. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: imie dla dziewczynki 03.07.14, 13:06 Wziawszy pod uwage ze Mercedes znaczy laski pelna (w domysle Maria) a roza jest kwiatem maryjnym to super by bylo Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: imie dla dziewczynki 01.07.14, 19:16 Mam słabość do roślinnych imion, więc bardzo mi się podoba. Chciałam żeby moja córka była Róża, ale słabo by się komponowało z nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: imie dla dziewczynki 01.07.14, 19:27 ech imie dla chlopca byloby banalnie proste, a dla dziewczynki mam problem, bo mam juz corke i ma ona imie doskonale Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej Re: imie dla dziewczynki 01.07.14, 20:09 imię dla chłopca z tych roślinnych to Agrest? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: imie dla dziewczynki 02.07.14, 09:42 > ech imie dla chlopca byloby banalnie proste, a dla dziewczynki mam problem, bo > mam juz corke i ma ona imie doskonale Tak z ciekawości - jakie ma imię? Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: imie dla dziewczynki 01.07.14, 19:48 Zadaj sobie pytanie, czy ta sama chciałabyś nosić takie imię? Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: imie dla dziewczynki 01.07.14, 19:52 To nie ma nic do rzeczy, ja mam koszmarne imie, ale juz przywyklam. Gdybym miala decydowac to druga musialaby miec tak samo jak pierwsza, bo mi sie kazde imie kojarzy...chodzi mi o Wasze zdanie, jaki jest odbior tego imienia, rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: imie dla dziewczynki 01.07.14, 19:56 Rozumiem i jako dorosła kobieta nie chciałbym nosić imienia Róża, jako dziewczynka byłam nim zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: imie dla dziewczynki 01.07.14, 20:00 Hehe ja nie pamietam jakie imiona podobaly mi sie gdy bylam dzieckiem, bylam skupiona na moim - koszmarnym. Wlasnie chyba dla doroslej bardziej mi ta Róża pasuje... nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: imie dla dziewczynki 01.07.14, 20:17 Jesli chodzi o odbior wsrod tluszczy to niestety (mam w rodzinie) zdarzalo mi sie spotkac z pytaniem: Zydowka? niebwiem skad zwiazek ale zdarzylo sie nie raz i nie dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
soczek_bez_gazu Re: imie dla dziewczynki 02.07.14, 13:19 Pamiętam, że w Cudzoziemce guwernantka wołała na Różę - Ewelina, po to właśnie żeby tłuszcza se nie myślała że Żydówka. Wydaje mi się, że po prostu kiedyś to było popularne imię wśród polskich Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: imie dla dziewczynki 01.07.14, 20:00 Kalina. Róża ładne ale nie wiem czy dorosła kobieta byłaby zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: imie dla dziewczynki 01.07.14, 20:01 Kalina tez mi sie podoba, albo tez Jagoda niezla jest. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: imie dla dziewczynki 01.07.14, 20:07 I jeszcze Jaśmina wspomniana w tamtym wątku - cudnie. A z innej beczki lubie jeszcze Jagne i Maryne. Bardzo po swojsku Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Jagna 02.07.14, 09:09 pochodzi od Agnieszki brrrrrrrrrr, a poza tym kojarzy mi sie przasnie Odpowiedz Link Zgłoś
zuwka Re: Jagna 02.07.14, 11:58 Agnieszki nie lubię, ale namiętnie co jakiś czas czytam Chłopów i lubię to imię (bez względu na działania bohaterki) Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: imie dla dziewczynki 01.07.14, 20:11 uwielbiam roślinne imiona róża, jagoda, jaśmina, kalina, dalia, malina, Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: imie dla dziewczynki 01.07.14, 20:22 Mieliśmy dać córce - Róża Julia, po prababciach. Nie trafiła się nam jednak dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: imie dla dziewczynki 02.07.14, 12:09 Ładne, ale niestety bardzo źle mi się kojarzy. Powinno dobrze komponować się z nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: imie dla dziewczynki 02.07.14, 12:26 aneta-skarpeta napisała: > uwielbiam roślinne imiona róża, jagoda, jaśmina, kalina, dalia, malina, Czytam teraz córce Pana Kleksa, więc dodam jeszcze do roślinnych: Hortensja, Piwonia, Rezeda i Multiflora. Nie wiem tylko czy byłyby one mozliwe do zarejestrowania w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: imie dla dziewczynki 03.07.14, 13:10 Odcprzyszlego roku chyba wszystko bedzie mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: imie dla dziewczynki 02.07.14, 12:46 aneta-skarpeta napisała: > uwielbiam roślinne imiona róża, jagoda, jaśmina, kalina, dalia, malina, ja tez moje faworytki to jagoda i kalina roza tez ladnie - troche retro Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: imie dla dziewczynki 01.07.14, 20:27 jeszcze Flora, jeśli chodzi o imię roślinne a może Gaja? Z tych wszystkich tu wymienionych chyba najprzyjemniej brzmi Kalina. Ale swojej córce chyba jednak nie dałabym takiego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: imie dla dziewczynki 01.07.14, 20:31 tak Gaja tez byla na tapecie, jest do przemyslenia Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_z_plazy Re: imie dla dziewczynki 01.07.14, 20:28 Jak siostra Hiacynty Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: imie dla dziewczynki 01.07.14, 20:32 Ładne, ale ja jestem nieobiektywna bo podobają mi się kwiatowo-roślinne imiona:Malina, Jaśmina, Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
olik81 Re: imie dla dziewczynki 01.07.14, 20:36 Róża nie,ale kwiatowe lubię Malina-tak ma na imię moja córka Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: imie dla dziewczynki 02.07.14, 09:19 Imię Róża samo w sobie ładne, ale po filmie Smarzowskiego nigdy nie dałabym go mojej córce... Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: imie dla dziewczynki 02.07.14, 09:45 Jak dla dziewczynki to tylko Tradycja. Odpowiedz Link Zgłoś
maeve_binchy Re: imie dla dziewczynki 02.07.14, 12:08 Róża nie jest złe, ale zdecydowanie bardziej podoba mi się forma Rozalia Odpowiedz Link Zgłoś
militta Re: imie dla dziewczynki 02.07.14, 12:13 Róża ślicznie. Jednak drugie dałabym bardziej klasyczne, gdyby córce w dorosłym życiu Róża nie pasowało. Odpowiedz Link Zgłoś
gazdzinazdaleka Re: imie dla dziewczynki 02.07.14, 12:31 Róża - śliczna, ale Anomalia lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: imie dla dziewczynki 02.07.14, 14:05 Róża- piękne Znam dwie osoby o tym imieniu, jedna była już starszą panią, druga to przeurocza, niebieskooka, utalentowana muzycznie blondynka. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: imie dla dziewczynki 02.07.14, 14:44 ładne. Trochę mi się kojarzy z serialową Panią Bukiet... Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: imie dla dziewczynki 02.07.14, 15:15 A mi się ostatnio spodobało imię Julianna, nie wiem czy aktualnie modne jest Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: imie dla dziewczynki 02.07.14, 17:11 Moja babcia pomagala sie ukrywac na poczatku WWII pewnej mlodej parze zydowskiej o nazwisku Dziewczepolskie, mloda kobieta nazywala sie Roza Dziewczepolskie Para wojne przezyla, pojawili sie oboje na pogrzebie mojej babci, nazwisko po '68 roku zmienili na cos przykro-banalnego Gdy slysze o Rozy, zawsze mysle czule o tamtej Odpowiedz Link Zgłoś
malwa51 Re: imie dla dziewczynki 02.07.14, 21:51 Roza fajne. Poza mainstreamem Mam w rodzinie, posiadaczka nie narzeka. Choc mnie sie bardziej Kalina podoba (o ile pasuje do nazwiska). Moze dlatego, ze bardzo lubie rosline. Ps. Nie na temat, ale. Odbior spoleczny Jagody jest ok - moja byla sasiadka tak ochrzcila swoja corke. Pytalam ja o ten odbior tylko starsi sie troche dziwili. Nie mieszka w jakims wielkim miescie. Nazwisko w rodzaju Englert. Odpowiedz Link Zgłoś
hunkis Re: imie dla dziewczynki 02.07.14, 22:03 nie kojarzy mi się zbyt dobrze, znałam tylko jedną, zaawansowaną wiekiem, trochę skrzywioną psychicznie kobietę, o której rodzice z pewnym politowaniem mawiali "aa...ta Rózia..." Za to uważam, że Ironia to piękne imię dla dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: imie dla dziewczynki 02.07.14, 22:42 niutaki napisała: > sie namnozylo tych watkow o imionach to ja tez, co sadzicie o imieniu Róża? sadze ze jest piekne, bardzo je lubie i bardzo mi sie podoba. Nie znosze imienia Rozalia. Odpowiedz Link Zgłoś