Dodaj do ulubionych

Jak wybieracie

09.07.14, 01:42
wątki do czytania na ematce? Ja mam kilka kryteriów bo czasu brak by czytać wszystko a jeszcze mniej by odpisywać na wszystkie ciekawe. Zatem:

1. Czytam zawsze wątki niektórych forumek , które piszą ciekawie, intrygująco i w punkt czyli np. wszystkie bez wyjątku triss, gazety, kocianny, lily evans, suellen, jan kran i wielu innych

2. Czytam wątki o intrygujacym tytule - odpadają kuchenne, bo nudy, zakupowe często też bo mam inny gust niż większość tu, jakie kafelki czy kolor scian itd. Wolę nietypowe sytuacje, scenki rodzajowe, problemy rodzinne np. z tesciowymi, mezami, dziecmi, spadki i finansowe analizy, zdrowotne problemy tez.

3. Omijam wątki zbyt dlugie, jak bardzo ciekawe to przejrzę, ale ponad 900 postow mnie przerasta wink

4. Nie wchodzę też w zbyt krótkie - gdy widze że post ma zaledwie 2-3 odpowiedzi to daruje sobie bo albo temat niszowy, mało ciekawy albo mega troll go zalozyl. Najlepsze sa takie z odpowiedziami w ilosci od 50 do 120 - bo zwykle te ciekawe rozwijaja sie naturalnie na ponad 100 postow.

A wy jakie macie kryteria wyboru? wink
Obserwuj wątek
    • veredyta Re: Jak wybieracie 09.07.14, 02:41
      A jaki ma gust większość tu?
      Ciekawe na który punkt twój wątek się załapie, oby nie na 4 wink
    • echtom Re: Jak wybieracie 09.07.14, 08:15
      Najpierw odrzucam takie, które nie są adresowane do mnie ("Do emam z Warszawy", "Do mam 6-latków"), z pozostałych wybieram, kierując się głównie ciekawym tytułem.
    • koza_w_rajtuzach Re: Jak wybieracie 09.07.14, 08:37
      Patrzę na tytuł.
      Niezbyt obchodzi mnie kto to napisał ani jaka jest ilość wypowiedzi.
    • moofka Re: Jak wybieracie 09.07.14, 08:41
      najpierw patrze na gore
      lubie swieze watki
      jezeli mnie nie bylo na foro a cos spada ponizej pierwszej 20 to juz przepadlo smile
      z zasady omijam watki zdrowotne - szmery, owsiki, wyniki thc itd
      i lokalne poleccie w warszawie czy krakowie, bo ja mam daleko smile
      sa niki, ktore mnie nie interesuja i nudzi mnie ich tematyka i styl wiec tez nie wchodze
      lokalny troll gazeta, nudzaca sie mama kropka, wciekle linkujacy antykacap
      i rosa, ktora traktuje forum jak fejsbukowa tablice i wrzuca wszystko co jej sie spodoba, filmik, cytat artykul i dzisiejszy nastroj smile
    • atena12345 Re: Jak wybieracie 09.07.14, 08:43
      bergamotka77 napisała:

> wątki do czytania na ematce? Ja mam kilka kryteriów bo czasu brak by czytać wsz
      > ystko a jeszcze mniej by odpisywać na wszystkie ciekawe. Zatem:
      >
      > 1. Czytam zawsze wątki niektórych forumek , które piszą ciekawie, intrygująco i
      > w punkt czyli np. wszystkie bez wyjątku triss, gazety, kocianny, lily evans, s
      > uellen, jan kran i wielu innych
      >

big_grin big_grin big_grin
    • gaskama Re: Jak wybieracie 09.07.14, 08:49
      patrzę przede wszystkim na tytuły. Ale właśnie są wakacje i w pracy roboty mało, więc czytam niemal jak idzie, ale nie wchodzę na te superdługie, nie mam cierpliwości, by je ogarniać, poza tym w takich na kilkaset postów często jest jatka i personalne dyskusje.
    • neffi79 Re: Jak wybieracie 09.07.14, 09:22
      1. Lubie wątki nowe, kilometrowe mnie nie interesują, chyba, że biorę udział to zerknę na odpowiedź skierowaną do mnie, ale nie zawsze
      2. Wybieram wątki "luźne", typowo rozrywkowe - bo nie jestem tu po to by sobie podnosic cisnienie
      3. nie biorę udziału w wątkach bezpośredniego autorstwa E. i R.

4. lubie zakupowe, finansowe, damsko-meskie, nietypowe, zabawne, dot. konkretnych porad np. jaki ekspres do kawy kupić, uwielbiam o savoir-vivre, modowe.

z zasady omijam zdrowotne, kuchenne, polityczne, z linkami do artykułów, zwierzęce, spadkowe
    • jak_matrioszka Re: Jak wybieracie 09.07.14, 09:38
      Nowe (tzn. z pierwszej polowy pierwszej strony).
      Na mniej niz 30 wpisow w momencie kiedy otwieram po raz pierwszy (zdazaja sie wyjatki, ale jak widze na starcie tasiemca na kilka stron, to odpuszczam).
      Nie segreguje ze wzgledu na tytul, bo nie kazdy umie dac dobry i kryja sie perelki pod nudnym tytulem (lub nudy pod chwytliwym).
      Sue sie zepsula, albo mi sie gust zmienil, a gazeta jest nierowna i nie idzie za nimi nadazyc.
    • dziennik-niecodziennik Re: Jak wybieracie 09.07.14, 10:26
      czytam pierwszy post zawsze i oceniam czy bedzie w nim cokolwiek interesujacego dla mnie czy nie. jak sie okazuje ze to nie dla mnie (typu wątek o niewielkobiuściastych) to nie czytam dalej i sie nie udzielam.
      • andaba Re: Jak wybieracie 09.07.14, 10:34
        Patrzę na tytuł, czy może być coś interesującego, patrze też na autora, ale tu raczej selekcja negatywna - wątków zakładanych rzez niektóre osoby nawet nie otwieram.

Wątków, które w momencie jak je dostrzegę mają 300 wpisów nie czytam, bo mi szkoda czasu, najwyżej zajrzę o co jatka.
        Mała ilość wpisów mnie nie odstrasza.

• bergamotka77 Re: Jak wybieracie 09.07.14, 13:55
          No to dziekuje ze zajrzalyscie w moj wink Wyglada na to ze mamy podobne w sumie kryteria - wielkiej dyskusji tu nie bedzie. Brak potencjalu wink Ale dzieki za opinie.
    • kkalipso Re: Jak wybieracie 09.07.14, 15:01
      Omijam o kościele i polityce.
      Najbardziej lubię o zwykłym życiu codziennym poczciwych forumek, o ich dzieciach i mężach. Plotki i intrygi, o romansach których brak cosik ostatnio. O ich domach i garderobie. Za to nie lubię zbyt osobistych typu tampon czy podpaska, seks 3 razy w tyg. czy raz w miesiącu itp. Autor nie ma znaczenia chociaż wolę te nicki które już dobrze kojarzę. Ilość postów jest mi obojętna zazwyczaj im więcej tym ciekawsza dyskusja jeśli temat mnie interesuje to czytam od deski do deski.
      • kkalipso Re: Jak wybieracie 09.07.14, 15:02
        No i zapomniał o najbardziej ulubionych tematach typu jakie macie włosy/nogi/piersi palce u nóg tongue_out
    • przeciwcialo Re: Jak wybieracie 09.07.14, 15:25
      Czasem tytul, czasem autor- tu pare fajnych kobiet pisze.
    • mamaemmy Re: Jak wybieracie 09.07.14, 17:20
      Tytuł smile Musi mnie zaciekawić .
      Jest kilka dziewczyn,których wątki zawsze przeczytam,a są tez takie,których nawet nie otwieram-bo mnie nudzą.
      Wszelkie kłótnie polityczno-religijne staram się omijać,długaśne wątki-też.
      Uwielbiam tematy zwykłe domowe-problemy z tesciową,z męzem,koleżanką,kochankiem smile
      Bardzo często czytam odpowiedzi od tyłu.
    • gazeta_mi_placi Re: Jak wybieracie 10.07.14, 08:29
      Omijam wątki o poważnych chorobach dzieci, wątki nicków typu Rosapulchra i jeśli w momencie gdy dopiero weszłam na forum te co przekraczają 300 wątków, lubię wejść do wątku jeśli ma mniej niż powiedzmy 150 postów, wtedy nawet jeśli przekroczy 300 udzielam się nadal.
      Omijam wątki z linkami do piosenek/filmów - nie lubię odpalać filmików na forum.
      Omijam wątki Pedałkowej, ale czasem robię wyjątek by ją podrażnić i wtedy wpisuję bardzo dużo by ją podrażnić, biedula nie wie czemu ktoś coś odpowiada bo mnie wygasiła, zabawnie jest wtedy.
    • drinkit Re: Jak wybieracie 10.07.14, 11:58
      - omijam dziecięce
      - omijam te na setki postów (czasem się rozpędzę, zaczynam czytać, a potem założycielka nie pisze jak rozwiązała sprawę i czuję się jakbym czytała kryminał bez zakończenia)
      - raczej omijam kulinarne, wnętrzarskie, jaki hotel na majorce wybrać etc
      - jest kilka tematów, o których wiem, ze na tym forum nikt nic ciekawego dla mnie nie powie, więc mimo dużego zainteresowania nimi nie ma co strzępić języka (np sporty ekstremalne - tu większość to matki, więc siłą rzeczy to "samo zło")
      - jakieś zabawy forumowe, komentowanie wczorajszego meczu czy mielenie popularnych spraw społeczno-politycznych - omijam
      - interesują mnie te, które pokazują styl życia forumek, poglądy na temat mody (tu niezmiennie dziwi i bawi mnie konserwatyzm), sprawy damsko-meskie
      - omijam posty zakładane przez osoby kwalifikowane przeze mnie jako pieprznięte
      - wchodze na posty zakładane przez osoby, które jakoś tam mnie interesują
      - lubie wątki o urodzie i o obgadywaniu celebrytów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka