Dodaj do ulubionych

Dlaczego majtki

21.07.14, 11:44
są takie drogie?
Rozumiem, że stanik kosztuje, ile kosztuje. Pewnie uszycie go nie jest proste - żeby te wszystkie koroneczki, fiszbineczki, ramiączka, etc. trzymały nie tylko siebie, ale i biust.
A takie majtki, takie do kompletu? Nie mówię o nie wiem jak wywalonych w kosmos koroneczkach, ale najczęściej to są dwa-trzy-cztery kawałki materiału, wcale nie specjalnego przeznaczenia (nie chodzi mi o bieliznę korygującą, tylko najnormalniejsze w świecie figi), zszyte razem (no dobra, pod kolor do stanika) i potraktowane lamówką. A w przecenach sa po 60 i więcej zeta.
Próba dorzucenia jeszcze marży do i tak raczej drogiego stanika, czy jest tam jeszcze jakaś tajemnica, która usprawiedliwiałaby taką cenę majtek?
Obserwuj wątek
    • martishia7 Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 11:46
      Bo najprawdopodobniej kobieta i tak kupi wink
      • wuika Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 11:48
        Tak podejrzewam, ale może kryje się za tym coś jeszcze. Może mnie ktoś oświeci, że to musi kosztować nie dlatego, że nadarzyła się okazja do sprzedania kawałka materiału za TYYYYYLE kasy, tylko jakiś powód wink
        • martishia7 Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 11:50
          Obawiam się, że niestety nie. Nawiasem mówiąc, ja zazwyczaj nie kupuję kompletów, bo mam swoje ulubione fasony majtek i się ich trzymam. Czasami się skuszę i to w sumie zazwyczaj są niewypały wink Zalegają potem na dnie szuflady gaciowej.
          • wuika Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 12:02
            Ja też nie kupuję. Też mam ulubione, tylko w różnych kolorach. A ostatnio mam taką zagwozdkę, bo byłam zmuszona znowu iść na zakupy.
        • opium74 Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 11:52
          ja najczęsciej i tak nie kupuje do komplety gatek bo:
          - o ile staniki mają podszewki, mocniejsze szycia itd to gatki najczęsciej traca życie 2 x szybciej niż stanik od kompletu. Rozłaża się te szwy, delikatne materiały itd.
          - majtki jednak wolę z bawełny
          - niezbyt często jestem ubrana tak żeby dół był w tym samym kolorze co góra i jeśli staram się wybrać stanik odpowiedni do bluzki to także nie założe białych majtek pod czarną spódnicę czy odwrotnie.
        • mnietoniemi Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 11:56
          Piękny klejnot powinień być w pięknej oprawie.
          Więc nie powinno się oszczędzać na oprawie klejnotów.
          • spalona_gora Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 12:19
            Ty opraw lepiej swoje klejnoty.
            • rosapulchra-0 Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 12:59
              O ile je w ogóle posiada big_grin
            • mnietoniemi Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 17:41
              spalona_gora napisała:
              > Ty opraw lepiej swoje klejnoty.

rosapulchra-0 napisała:
              > O ile je w ogóle posiada big_grin

===================

O, powoli powstaje mój fan club jubilerski big_grin

Poświęciłbym wam więcej uwagi ale moja osobista jubilerka mówi, że nie warto zwracać uwagi na sztuczną biżuterię.
              Moja osobista jubilerka zna się na klejnotach, więc postanowiłem nie zwracać na was uwagi.

• ailia Re: Dlaczego majtki 02.03.15, 12:52
                A kto ty jesteś?
                I już sobie idziesz ?!?
    • nenia1 Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 11:52
      Dlatego, że ludzie za tyle kupują. Gdyby nikt nie kupił cena poleciałaby na dół.
    • antychreza Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 12:08
      Nie wiem, 3 razy skusiłam się na majtki do kompletu, żadne nie były wygodne, więc już nie kupuję i nawet nie patrzę ile kosztują.
    • triismegistos Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 12:17
      Dla mnie zagadka. Ja majtki kupuję w H&M, albo w TKMAX a i to wyłacznie po przecenie.
    • andaba Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 12:56
      wuika napisała:

> są takie drogie?
      A w przecenach sa po 60 i więcej zeta.

Że co?

Jakim cudem najdroższe matki, jakie w życiu kupiłam kosztowały 5 zł?

Faktycznie drogie są męskie i chłopięce bokserki, koło 10 zł sztuka i trudno trafić cos tańszego, przeważnie są droższe.
      • little_fish Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 13:02
        jestem świeżo po zakupach stanikowych i jak zwykle przy takich okazjach sie nad tym zastanawiam. I jak zwykle nie mam pojęcia big_grin Ale chyba na zasadzie - przyjdzie głupi i kupi, zwłaszcza jak stanik w odjechanym kolorze/wzorze
        • ailia Re: Dlaczego majtki 02.03.15, 12:53
          To oferta dla panów. I tyle.
          Rozsądne babki wiedzą, co im najbardziej na tyłek pasuje i kupują komplety tylko wtedy, gdy rzeczywiście są warte swej ceny.
      • wuika Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 13:21
        Mówię o takich do kompletu, w sklepach bieliźnianych. Nie trafiłam tam na majtki w cenie kilku-kilkunastu zł, pomijając jedną okazję pt: likwidujemy sklep, jutro musi tu nas nie być, kupujcie COKOLWIEK za psie pieniądze.
        • andaba Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 13:34
          I po co takie majtki?
          Chodzisz w samej bieliźnie, że musi ci stanik do majtek pasować?

Albo mnie stać i kupuję bez mrugnięcia okiem majty za 60 zł, albo mnie nie stać i kupuję tanie. Za to wkładam spódnicę lub spodnie smile
          • wuika Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 13:47
            Po co? Po co? Nie wiem, ja aż takich drogich nie kupuję, bo mi się dziwne wydaję, też wole chodzić w bawełnie. Ale nie dziwi mnie np. kupowanie ładniejszych, bardziej dopasowanych do stroju majtek np. pod sukienki, spodnie w miarę przylegające. W dowolnych to sobie można w dżinsach chodzić, a i to nie we wszystkich wink
    • rosapulchra-0 Re: Dlaczego w takim razie ubrania 21.07.14, 13:01
      dla małych dzieci są takie drogie? Zużycie materiału wielokrotnie mniejsze niż na ubranie dla dorosłego, podobnie buty dziecięce - a ceny często wyższe niż dla dorosłego. No dlaczego?
    • elmberas Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 13:03
      Bo ludzie za tyle kupują. I tyle w temacie.

Ja kupuję piękne majtki na bazarze koło domu. 5-7 zł za parę. Żadne babcine majtochy - tyle tam kosztują dokładnie te same majtki, które w galeriach chodzą po 50 zł za parę.

A jak mąż akurat leci do USA, to przywozi mi majtki od Victoria's Secret. 5 par naprawdę dobrych jakościowo, o ślicznych wzorach i bardzo wygodnych majtek za jakieś 26 dolarów, czyli ok. 80 zł. W Polsce raz weszłam do VS i tylko się zaśmiałam, bo owe 5 par kosztowało prawie 200 zł, jeśli nie więcej.
      • marzeka1 Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 13:14
        O ile nie żałuję pieniędzy na dobre staniki (no i rozmiaru F nie kupi się wszędzie), to nie kupiłabym tak drogich majtek, pomijam, że miałam ze 2 komplety i te majtki mi nie pasowały; lubię proste i bawełniane, a one tyle nie kosztują.
      • memphis90 Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 17:08
        > Ja kupuję piękne majtki na bazarze koło domu. 5-7 zł za parę. Żadne babcine maj
        > tochy - tyle tam kosztują dokładnie te same majtki, które w galeriach chodzą po
        > 50 zł za parę.
        Niemożliwe. Ja kupuję w sklepach bieliżniarskich, sieciówkach i na bazarach- w zależności od stanu portfela w danym momencie życia i z całą pewnością bazarowe nie są w żaden sposób zbliżone do majtek "firmowych" (choćby Triumpha). Są zdecydowanie gorszej jakości, szybciej się spierają i niszczą, z reguły zdecydowanie gorzej leżą- a szew w kroku zawsze wypada w jakimś dziwnym miejscu.
        • lauren6 Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 18:56
          Tak szczerze mówiąc to ja nie widzę żadnej różnicy między bawełnianymi majtkami z Pepco za 5 zł, a niemal identycznymi bawełnianymi figami z Triumpha za 60zł/ 2 sztuki.
          • annajustyna Re: Dlaczego majtki 02.03.15, 10:59
            Roznica jest chocby zapach wink. W Triumphie nie smierdzi dezynfekowana chinszczyzna...
            • iwoniaw Re: Dlaczego majtki 02.03.15, 11:07
              Nie no, co jak co, ale gacie to jednak przed założeniem na tyłek piorę, niezależnie czy są z pepco czy triumpha, więc zapach mają taki, jak proszek do prania/płyn do płukania w każdym przypadku.
        • pitahaya1 Re: Dlaczego majtki 02.03.15, 10:52
          Nie zawszesmile
          Mam kilka sztuk od kompletu.
          Są dobrej jakości, misternie wykonanie, nic się nie pruje, nie gryzie, nie uwiera na szwach.
          Podobnie, jak w majtkach kupionych z pierwszej ręki w Chinachsmile Kupiłam, bo celowo wzięłam za mało a prać mi się nie chciało. Majtki kupione po 1 zł, wytrzymały prawie tyle, że wstyd napisać, ale nadal wyglądają jak po zakupiesmile Zresztą wszystko tam kupione było takiej jakości.
          Kurtki, bluzy, bielizna... Nic nie zmieniło rozmiaru czy wyglądu.
    • enatealie Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 13:31
      Ja kupuję w esotiq i sobie chwalę. Nie potrzebuję szczególnych gaci, patrzę wyłącznie na wygląd. Kosztują ok. 50 zł przed promocją, po promocji między 20-30 zł.
      Nie mam zamiaru płacić więcej za stringi, bo dla mnie to niedorzeczne, że za 100 zł kupuję sobie koszulkę i tyle samo miałabym płacić za bieliznę, na którą zużyto o wiele mniej materiału.
      • hiacynta90 Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 14:54
        a ja ostatnio w esotiq na wyprzedaży kupiłam super ładny komplet, stanik 34 zł a majyki masujące do niego 12. Byłam przeszczęśliwa
    • mondovi Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 14:58
      Z tego samego powodu, dla którego sandały są w podobnej cenie co półbuty - i tak kupisz.
    • solejrolia Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 15:11
      a moim zdaniem, bo:
      niewiele osób takie majtki od kompletu kupuje,
      a ktoś , kto kupuje (dla siebie albo na prezent) to go stać i nawet nie pyta o cenę, pewnie i droższe by kupił, gdyby tylko podobały się.
      i tyle w temacie.
    • gretchen184 Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 16:36
      nie kupuję majtek od kompletów
      kiedyś kupowałam zwykłe bazarowe i były guzik warte- rozłaziły się,gumki się odrywały itp.
      teraz kupuję gacie jakieś tam firmowe, cena za parę to średnio 20-30 zł i różnica jest ogromna- w wytrzymałości, komforcie noszenia i jakości wykonania.
    • zewszad_i_znikad Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 16:55
      Majtki są tanie, w supersamach można dostać je za parę złotych. Na Allegro też.
      Zaznaczam, że ja akurat korzystam z tego, że tanie są gacie, które mi odpowiadają:
      1. Jako alergiczka noszę wyłącznie gatki czysto bawełniane. (Staniki zresztą też noszę z bawełny, ale po co miałabym mieć komplet? No litości, bielizny nikt poza mną nie widzi, więc nie musi być ładna.)
      2. Nie interesuje mnie sex appeal, więc "babciowy" fason jest dla mnie w sam raz.
      Ale nie tylko takie łatwo dostać, ostatnio w Leclercu właśnie nic dla mnie - jakieś skórobójcze syntetyki, nie ma mowy, żebym coś takiego założyła; poprzednio z kolei owszem bawełna, ale trudno było znaleźć odpowiednio duże majtadały...
    • mynia_pynia Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 17:16
      Dawno nie kupiłam sobie majtek powyżej 20 zł sztuka.
      Teraz tyle przecen sklepów z różnymi gatkami po 3,99 że wydać powyżej 20 dych to sztuka. Owszem mam staniki za sporo pieniędzy ale w kolorze czarnym, białym i ciałowym, zawsze gładkie, majtek do tego całe stada.
      • andaba Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 19:09
        mynia_pynia napisała:

ale w kolorze czarnym, białym i
        > ciałowym,

Określenia "ciałowy" nie słyszałam od 30 lat, moje koleżanki tak serio nazywały cieliste rajtki.
        Strasznie mnie to w uszy gryzło smile

To regionalizm, czy napisałaś tak żartem?
        Bo stawiam na to drugie, tak jak piszę "dziecka" zamiast "dzieci".
        • jan.kran Re: sloggi 21.07.14, 19:23
          Podłączę się do wątku . Od lat kupuję sloggi , drogie ale jakośc bdb i wolałam kupić droższe majtki z których miałam pociechę długo.
          Od kilku lat zauważyłam że jakośc się zepsuł.a
          Najpierw moja kuzynka w Szwecji , też fanka zaczęła narzekać.
          Potem ja zauwazyłam w Oslo że jakby gorzej.
          Rok temu nabyłam w Monachium i też do dupy , kupiłam kilka par i szybko się rozpadły.
          Macie podobne doświadczenia ?
          • iwoniaw Re: sloggi 02.03.15, 11:11
            CytatRok temu nabyłam w Monachium i też do dupy

Jak na majtki to chyba nieźle? wink

A tak serio, to mam wrażenie, że absolutnie wszystkie ubrania są coraz gorszej jakości (w sensie: kiedyś w sklepie X było coś jakiejś tam jakości, a teraz w tym samym sklepie jakośćdużo gorsza).
    • klubgogo Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 18:36
      Nie wiem, gdzie kupujesz, ale za drogo. Majtki kupuję w esotiq na przecenach za 20 zł lub nowe za 30, i wcale nie są złej jakości.
    • aankaa Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 18:46
      kupujesz biustonosz za ... zeta
      pani, przy kasie, uprzejmie pyta : a może dół do kompletu ?
      zachwycona znalezieniem odpowiedniego stanika (rozmiar, fason, kolor, cała reszta fintyfluszków, które robią to "coś") tracisz rozum i odpowiadasz "oczywiście"

i tu pies pogrzebany ;P
      • mnietoniemi Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 18:54
        "tracisz rozum"

Trza sie starać nie tracić rozumu, bo to może prowadzić do utraty zmysłów.
        Dla mnie, ktoś tracący rozum, jest po prostu głupi.
        A tracące rozum z powodu różnych efektów specjalnych stanika, są debilnymi istotami, bo przecież nie kobietami.
        • aankaa Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 19:16
          majciochy B.Jones smile
      • zewszad_i_znikad Re: Dlaczego majtki 22.07.14, 02:45
        Może dlatego mam tanie gatki: staniki kupuję na Allegro, bo tylko tam da się znaleźć staniki bawełniane odpowiadające mi krojem (druty tak, usztywnienie miseczek nie)...
    • 7dosia Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 19:31
      wuika napisała:

> są takie drogie?

Bo nasze doopy są takie cennesmile
      • mnietoniemi Re: Dlaczego majtki 21.07.14, 19:51
        "Bo nasze doopy są takie cennesmile "

Chciałbym z taką lekką nieśmiałością napomknąć, że majtki są oprawą nie tylko dla tej pięknej części ciała.

Dlatego pisałem o klejnotach.
        Fan club jubilerek już się zaczyna formować. Nie mam nic przeciwko temu big_grin

• lilly_about Re: Dlaczego majtki 02.03.15, 11:02
      Bo potem w promocji kosztują 30 a to już jest przystępna cena wink
    • guderianka Re: Dlaczego majtki 02.03.15, 11:13
      Majtki bawełniane-szorty , stringi z włókna bambusowego- to koszt. ok 5-7 zł/szt
      Te za 60zł to chyba szyte złotą nicią tongue_out
    • triismegistos Re: Dlaczego majtki 02.03.15, 11:23
      I dlatego za chińskiego boga nie kupuję gaci "do kompletu". Miałam kiedyś jedne, bo dostałam komplet w prezencie (avocado), ale były tak beznadziejnie uszyte, ze wywaliłam.
    • szamanta Re: Dlaczego majtki 02.03.15, 12:25
      Ponieważ jak chłop bierze swoją Lady na łowy , jego lady radarem namierzy sklep z bielizną, to Maurycy zawsze większego ma plusa ,gdy zasponsoruje galoty za 70 zl, niż za 7 zl i to trójpak big_grin
      To tak z żartem i sarkazmem,no ale cos może w tym być tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka