Dodaj do ulubionych

Do sprzedających na Allegro.

22.07.14, 21:41
Jak namierzyć dziada/dziadówkę który pojechał/a mi po gwiazdkach?
Co ile komentarzy gwiazdki się aktualizują?
Na bank to jedna osoba, obniżyła mi menda gwiazdki o jeden punkt ze wszystkich dziedzin - od rzekomego złego opisu, po zły kontakt (na maile odpisuję w ciągu maksymalnie kilku godzin i wyczerpująco), zawyżanie kosztów wysyłki i czas realizacji zamówienia kłamczuch/a nie myty/a.
Wysyłam najpóźniej następnego dnia po wpłacie Pay-u. Nie czekam nawet aż z Payu przeleją na moje konto.
Oczywiście neutralnego czy negatywnego komentarza bał/a się napisać.
Macie jakieś metody na takich?
Czy to ktoś z ostatnich 10 komentarzy czy z innej jeszcze liczby?
Obserwuj wątek
    • kerri31 Re: Do sprzedających na Allegro. 22.07.14, 22:01
      gazeta_mi_placi

Ty jesteś skazany na porażkę już od zapłodnienia.
    • atrakcyjna.kazia Re: Do sprzedających na Allegro. 23.07.14, 00:02
      Chyba się nie da namierzyć takiego dziada crying.
    • gretchen184 Re: Do sprzedających na Allegro. 23.07.14, 06:31
      chyba nic się nie da z tym zrobić sad
      pełno takich dziadów na allegro. poczta nawali- nie sprawdzi daty nadania tylko od razu obniża ocenę, zapłaci z opóźnieniem- obniża bo za późno dostał przesyłkę..itp., itd...
      swoją drogą sprzedający też powinni mieć możliwość oceniania kupujących. obecny system jest do bani.
    • q_fla Re: Do sprzedających na Allegro. 23.07.14, 07:49
      Masz się czym przejmować...
      To normalne, że zawsze możesz trafić na jakiegoś oszołoma.
      W swoim dorobku mam dwa neutrale. Pierwszy za to, że wysyłka nie nastąpiła minutę po zakończeniu aukcji (pół godziny po zakończeniu aukcji dostałam mejla z pytaniem, czy buty już zostały wysłane), dodam że pan zapłacił przez Pay-u trzy dni później.
      Drugi za to, że buty okazały się, cyt: "o 1 mm większe niż w opisie" big_grin
      Przypomniała mi się trzecia sytuacja, w której pani wybrała opcje dostawy - odbiór osobisty i była przekonana, że to moim obowiązkiem jest osobiście dostarczyć jej przesyłkę.
      Każdego takiego upierdliwca wpisuję na czarną listę i mam pewność, że już nigdy więcej nic u mnie nie kupi. wink
      • gazeta_mi_placi Re: Do sprzedających na Allegro. 23.07.14, 11:52
        Ale jak dostajesz neutrala to przynajmniej wiesz od kogo i "za co" (tj. w Twoim wypadku akurat za nic, po prostu oszołom), a przy gwiazdkach nie wiesz kto i za co.
        No i po taki neutralu możesz się się zrewanżować odpowiednim komentarzem, a przy gwiazdkach jest tak jakby ktoś anonimowo napluł Ci na ryja a Ty nie wiesz ani kto ani za co sad
        Jeszcze bym zrozumiała obniżenie w 1-2 dziedzinach, ale we wszystkich? Przecież nawet jeśli ktoś niecierpliwy to przecież dostał towar zgodny z opisem, kontakt ze sprzedającym czyli ze mną jest naprawdę dobry, zawsze odpisuję na maile, po wysłaniu od razu w ten sam dzień wysyłam w dodatkowym mailu informację wraz z nr nadania wysyłki itp.
        • neffi79 Re: Do sprzedających na Allegro. 23.07.14, 13:10
          chyba lepiej , ze nieznacznie pojechała po gwiazdkach niż wystawiła negatywa
          niestety NIC z tym nie zrobisz.
        • q_fla Re: Do sprzedających na Allegro. 23.07.14, 14:53
          W przypadku tych dwóch neutrali nie wystawiłam żadnego komentarza.
          Obniżane noty, mimo że sumiennie wywiązałam się ze wszystkich opcji transakcji czasem się zdarzają się, ale się nie przejmuję. Choćbyś stanął na głowie wszystkich nie zadowolisz.
          • gazeta_mi_placi Re: Do sprzedających na Allegro. 23.07.14, 16:06
            Racja, ale zwyczajnie chcę wiedzieć co to za menda, zwłaszcza że żadna z osób nie skarżyła się, że coś nie jest tak czy z przedmiotem czy ze zbyt (rzekomo) późną wysyłką, ciekawość kto to i tyle.
            Taki cichociemny allegrowiczowski uncertain
            Po co udawać zadowolonego z zakupu, nie zgłaszać żadnych zastrzeżeń, a potem jechać po wszystkich gwiazdkach przy pozytywnym komentarzu, dziwne uncertain
            • q_fla Re: Do sprzedających na Allegro. 23.07.14, 16:22
              Jeżeli po ostatnim komentarzu spadły ci noty, no to wiadomo kto.
              Albo napisz mejla do ostatnich klientów i poproś o wyjaśnienie.
              • oteczka Re: Do sprzedających na Allegro. 23.07.14, 16:44
                A ja już parę razy trafiłam ,najgorsza to jest osoba co jęczy bo za długo ,za drogo i czepia się wszystkiego ,taki pozytyw to na 100% z zaniżonymi gwiazdkami,a parę razy wystarczyło napisać do kupujących wytypowałam 3-4 osoby ,napisałam z pytaniem co było nie tak że zaniżyli mi ocenę i dwa razy trafiłam,bo coś tam pytam dlaczego mnie nie poinformowali jak coś nie tak cisza. Jestem wredna z natury wystawiłam 2 negatywy.
    • mnietoniemi Re: Do sprzedających na Allegro. 23.07.14, 18:29
      "Jak namierzyć dziada/dziadówkę który pojechał/a mi po gwiazdkach? "

Zapoznać się z policjantem.

UWAGA!!
      Może się okazać, że zapoznany policjant nie doceni emamy i jej poświęcenia dla sprawy i znajdzie jej nieregulaminowe zachowania.
      Potem nazwie ją "dziadówką" i opisze sprawę na tym forum.
    • jopowa Re: Do sprzedających na Allegro. 23.07.14, 18:31
      Co prawda finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy już się skończył, ale nasza aukcja charytatywna jeszcze trwa. Zobacz co 6win.pl przygotowało na ten szczytny cel. Wspomóż już dziś życie dzieci i seniorów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka