Dodaj do ulubionych

Podróż dookoła świata

23.07.14, 01:42
No prawie smile
Chodzi o taką sprawę. Moja mama chce zaliczyć taką trasę: Warszawa-Sydney-Toronto-Warszawa, w lutym 2015. Czas podróży to ok. 15-20 dni. Poszła do jakiegoś biura z biletami lotniczymi i jak jej podali cenę to mało nie padła z wrażenia - policzyli jak za 3 odrębne bilety lotnicze. Wyszło sporo powyżej 10 tys.
Czy jest jakakolwiek szansa, żeby odbyć taką podróż w granicach 5-6 tys? Sydney z Toronto mogą być zamienione kolejnością. Może ktoś z Was ma jakiś patent jak to zrobić w miarę tanio?
Obserwuj wątek
    • jematkajakichmalo Re: Podróż dookoła świata 23.07.14, 02:37
      Nie chce mi sie teraz szukac calej trasy, ale pierwsze co mi przyszlo na mysl to to, zeby poleciala z Niemiec.
      Juz tu ktos twierdzil, ze bilet z Pl do kanady kosztuje 1200 eur (czy dolarow), ktos to skorygowal do 3 tys zl, a ja tak byle jak na szybko znalazlam bilety za 300-500 eur (w zaleznosci od miejscowosci oczywisicie)
      • jola-kotka Re: Podróż dookoła świata 23.07.14, 02:47
        Taka wycieczka to nie lot do Londynu i fajnie jak jest dobrze zorganizowana także najlepsze wyjscie dołożyć kasy nawet jeśli przez to miałby się wyjazd przesunąć w czasie.
    • evee1 Re: Podróż dookoła świata 23.07.14, 05:24
      Cztery lata temu przejechalam w ciagu miesiaca trase Melbourne, Los Angeles, San Francisco, Polska, Tokyo, Melbourne. Oczywiscie w miedzyczasie mialam inne ladowania (Sydney, Monachium, itp), bo nie do wszystkich miast docieraly dlugodystansowe loty. To byla oferta KLMu akurat.
      Cena zalezala od ilosci ladowan na dluzej. Ja mialam trzy i zaplacilam jakies 6600 zl przy przeliczeniu 3 PLN za 1 AUD. Ceny biletu powrotnego bezposrednio na trasie Melbouren-Warszawa, to koszt okolo 4500-4800zl. Roznica byla naprawde atrakcyjna.
      Sprobuj poszukac biletow w jakichs biurach podrozy online, ale sadze, ze w 6tys trudno bedzie sie zmiescic. O naprzyklad tutaj www.helloworld.com.au.
    • goodnightmoon Re: Podróż dookoła świata 23.07.14, 10:14
      Moi przyjaciele odbyli jakiś czas temu prawdziwą podróż dookoła świata i bilety lotnicze byli najmniejszym kosztem całego przedsięwzięcia.

Kupowali tutaj:
      www.travelnation.co.uk/
      Ta firma specjalizuje się w tego typu trasach.
    • jamesonwhiskey Re: Podróż dookoła świata 23.07.14, 12:08
      malaysian ma teraz dobre znizki
      mozna tez sprobowac etihad przez dubaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka