ichi51e 16.08.14, 20:18 Wiem ze jest plyta z piosenkami z bajek-grajek. Czy ktos ma ja zeby mi podac tytul wydawce etc? Nie moge sobie przypomniec ani znalezc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
memphis90 Re: Bajki grajki pytanie 16.08.14, 20:37 A tu nie ma? www.bajki-grajki.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Bajki grajki pytanie 16.08.14, 20:52 Sprawdź na ich stronie, ale nie słyszałam - choć nawet niedawno rozmawiałam z kimś z bajek-grajek - by mieli płytę z piosenkami z wszystkich/wybranych. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Bajki grajki pytanie 16.08.14, 20:58 Jest na 100% mialam ja w rekach i widzialam gdzies w necie tylko sie zniechecilam bo calosc 60zeta a jedna piosenka 4pln... Bardziej mi sie kojarzy z polskimi nagraniami ale kurcze juz sama nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Bajki grajki pytanie 16.08.14, 21:00 Mam!! www.matras.pl/w-bajkowicach-40-piosenek-z-bajek-2cd.html zmobilizowals mnie do szukania Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Bajki grajki pytanie 16.08.14, 21:01 Stanialo! www.polskienagrania.com.pl/oferta/bajki/w_bajkowicach_40_piosenek_z_bajek/ Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Bajki grajki pytanie 16.08.14, 21:03 Rzeczywiście. Ale już tytuł dziwny - w oryginale były Bańkowice, nie Bajkowice. Nie znalazłam też wydawcy płyty- ślepa jestem, czy nie ma na stronie Matrasa? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw W empiku jest szczegółowy opis 16.08.14, 21:08 www.empik.com/w-bajkowicach-40-piosenek-z-bajek-zawadzka-magda-krafftowna-barbara-stockinger-andrzej-rysiowna-zofia-antoszewski-hubert-pultorak,p1045652849,muzyka-p Wygląda na to, że to oryginalne wykonania, a wydawcą są Polskie Nagrania. I tytuł piosenki "w Bańkowicach" jest poprawny, widocznie tytułem płyty chcieli tylko nawiązać i jednocześnie podkreślić, że to z różnych bajek... Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: W empiku jest szczegółowy opis 16.08.14, 21:17 Tak, już doszłam do tego. Jednak w obliczu posiadania kilkudziesięciu płyt, raczej nie kupię tej "wiązanki" Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_owca Re: Bajki grajki pytanie 21.08.14, 13:45 Skoro juz przy bajkach grajkach jestesmy, to czy ktos moze pamieta co to byla za bajka, w ktorej akcja dziala sie nad jeziorem Goplem, jednym z przewodnich motywow byla zdaje sie sol, ktora byla gdzies tam pozyskiwana i byla bardzo cenna. Byla tam tez chyba Goplana... Ktos cos? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Bajki grajki pytanie 21.08.14, 14:16 Ja pamietam. Czarna okladka? Zaraz ci znajde. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Bajki grajki pytanie 21.08.14, 14:25 Nie moge znalezc tam bylo takie zdanie " o sol z nami Lech boje toczy" czy cos podobnego. Ktos umarl tez pamietam. Smutna. Odpowiedz Link Zgłoś