Dodaj do ulubionych

dedykowany kijek

17.08.14, 11:34
w mrowisko

gazeto, zbieraj oręż i do boju!
biznes.onet.pl/praca/nowa-fala-polskiej-imigracji-zarobkowej,18493,5652339,5451429,462,1,news-detal
zastanawiam sie mocno
lecac po forumie, niusach gazetowych i ogolnie, mozna wywnioskowac, ze SIE POPRAWIŁO
i że juz jest zupelnie inaczej w Pl niz kiedyś
i ze pensje, i w ogóle
mysle, mysle, mysle
wiec skad nastepny wylew nieudacznictwa za kanał francuski?
jedna odpowiedz mi sie kołacze- jest nas, niemot i półgłowków biznesowych, o wiele więcej, niz pierwotnie szacowano
no to dawaj, gazeta
ale ja zaczynam, ok?

Obok hotelu "Grand"
Gdzie dają chateaubriand
Stoi hotelik
Dla obywateli
Obok hotelu "Grand"
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: dedykowany kijek 18.08.14, 17:10
      Tania siła robocza ze wschodu bywa ceniona za ichnią granicą.
      Tak naprawdę jesteście dla Zachodu tanią siłą roboczą i tyle. Bez zbędnej filozofii o tamtejszej tolerancji, miłości bliźniego swego itp.
      Jeżeli to wiecie i akceptujecie to ok, każdy powinien znać swoje miejsce w szeregu, pozdrawiam.
      • kagrami Re: dedykowany kijek 18.08.14, 19:22
        A jaką my tu jesteśmy siłą roboczą? Drogą??? wink
        Oszczędzamy oszczędzamy a tu mi dziecko wyjeżdża, że z butów wyrósł i zniszczył i nowe potrzebuje. I skąd ja nagle wezmę 80 zł?

Serio, serio.

Ale jestem urzędnikiem, więc jest oki bo żyję w PL i się nie poddałam wink

Sprostowanie: mój mąż nigdy nie chciał wyjechać.
      • konwalka Re: dedykowany kijek 18.08.14, 19:32
        > Jeżeli to wiecie i akceptujecie to ok, każdy powinien znać swoje miejsce w szer
        > egu, pozdrawiam.

my oczywiscie akceptujemy
        ty za to nie mozesz tego przelknać
        • rosapulchra-0 Re: dedykowany kijek 18.08.14, 19:49
          Nie może przełknąć, bo sam po dpie dostał na otro, gdy się próbował wmanewrować w zachodnie zmywaki. Zapewne myślał, że on jest ten jedyny i niepowtarzalny, któremu wszystko lekką ręką przyjdzie, a tu skucha, zachodni menadżer rzekł - spadaj polski psie! I pies się zawinął z powrotem do matki emerytki i po raz kolejny korzysta z polskich, bidnych zasiłków, na które pracują uczciwi polscy obywatele. I, oczywiście, jątrzy na forum i drze lacha z tych, którym się na tej złej zagranicy ułożyło życie w dostatku i szczęściu. Bidul, po prostu polski bidul.
      • rosapulchra-0 Re: dedykowany kijek 18.08.14, 19:43
        Gazeciarz, a wiesz, że ty też należysz do tej taniej siły roboczej? W końcu przez trzy miechy zasuwałeś na Zachodzie na zmywaku aż furczało.
        Mało tego, powiem ci w tajemnicy, że na Wschodzie jesteś dokładnie tak samo postrzegany? Jako tania i tępa siła robocza. Tam też kokosów nie zarobisz, więc nie pocieszaj się tak bardzo, że żyjesz sobie w Polsce, w której żyjesz z pieniędzy podatników, okradasz swoje państwo i przy okazji te, w których na czarno dorabiasz na zmywaku.
        I żal mi cię trochę, że tylko trzy miesiące z tobą wytrzymali, a potem cię puścili w trąbę, bidulu, nie zasłużyłeś sobie na ich tolerancję i miłość bliźniego - zapewne jak zwykle, próbowałeś oszukiwać, okłamywać i jątrzyć przeciw innym tanim siłom roboczym i wyleciałeś z wielkim hukiem na bruk. No i co ci zostało? Wrócić do tej bidnej Polski i znowu siedzieć na bezrobociu i brać zasiłek, który pokrywają uczciwie pracujący obywatele Polski Rzeczpospolitej.
        Amen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka