Dodaj do ulubionych

darmowe podreczniki

27.08.14, 10:52
czy do 2017r uczniowie wszystkich klas maja otrzymywac wszystkie podreczniki za free??
Obserwuj wątek
    • kbart Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 10:54
      pomidorpomidorowy napisała:

> czy do 2017r uczniowie wszystkich klas maja otrzymywac wszystkie podreczniki za
      > free??

mam nadzieje ze nie z moich podatków.
    • dziennik-niecodziennik Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 10:56
      skąd taki pomysł?
    • regin.a1974 Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 10:57
      ale jakie wszystkie klasy przecież tylko I klasy w tym roku dostają darmowe
      podobno w 2016r wszystkie podręczniki mają być darmowe ale to tylko podobno
      • pomidorpomidorowy Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 10:59
        gdzies widzialam takie info ze w 2014 uczniowie I klasy , 2015 II kl, 2016 III klasy a od 2017 cala podst i gimnazjum
      • naturella Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 11:00
        Do 2017 wszystkie podręczniki do końca gimnazjum będą bezpłatne.

Tu harmonogram:
        men.gov.pl/cache/Harmonogram_images_jakosc_edukacji_thumb_medium600_338.png
        • naturella Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 11:01
          Coś nie wyszło:
          [url=http://men.gov.pl/index.php/aktualnosci/wizyty-krajowe-i-zagraniczne-ministra/1001-darmowe-podreczniki-rada-ministrow-przyjela-projekt-ministerstwa-edukacji-narodowej]Harmonogram[/url]
          • naturella Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 11:02
            Sorki,
            już nie kombinujęsmile
            men.gov.pl/index.php/1001-darmowe-podreczniki-rada-ministrow-przyjela-projekt-ministerstwa-edukacji-narodowej
            • pomidorpomidorowy Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 11:05
              o dzieki wink

• jagienka75 Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 11:03
      a dlaczego do 2017 r i co to komu przeszkadza, że z "jego" podatków?
      • pomidorpomidorowy Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 11:06
        big_grin z moich podadków takze sponsorowane sa instytucje i wydatki z ktorymi nie koniecznie sie zgadzam i popieram ale jakos szat o to nie dre....
    • przeciwcialo Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 11:09
      Jesli maja byc jakości takiej jak obecnie dostarczony do szkół elementarz to moze lepiej niech zostanie po staremu.
      • pomidorpomidorowy Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 11:16
        ja nie rozumiem o co jest to cale halo...podrecznik jak podrecznik ...ksiazka jest jednym z elementów w edukacji....najwazniejsza jest praca, zaangazowanie nauczyciela.... na elementarzu falskiego pokolenia sie wychowaly i jakos daly rade dzis na pewno by nie przeszedl wink

dzisiejsza jazda rodziców na edukacje jest wrecz przygnebiajaca. Moje dziecko od wrzesnia - 4 latek bedzie mial codziennie angielski, taniec, 2x rytmika, zajecia z psychologiem (!) 2x tyg, religie, logopede, dogoterapie, ceramikie, robotyke (!!!), gimnastyke i jeszcze pewnie cos doloza...bo rodzice chca....a na spacer czesto czasu brak (!) to chyba tylko w PL...mam znajomych w Szwecji, tam dzieci po deszczu zaby lapia, szukaja sladów zwierzat, maja dziecinsto a w Polsce ?jakis dziki chory ped do czego....
        • kosmitos Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 11:49
          ja nie rozumiem o co jest to cale halo...podrecznik jak podrecznik ...ksiazka j
          > est jednym z elementów w edukacji....najwazniejsza jest praca, zaangazowanie na
          > uczyciela.... na elementarzu falskiego pokolenia sie wychowaly i jakos daly rad
          > e dzis na pewno by nie przeszedl wink
          dokładnie; myślę, że więcej pożytku byłoby z codziennego przepisywania przez dzieci prostych rzeczy (liter, sylab, wyrazów) do zeszytu niż z megawypasionego podręcznika;
        • iwles Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 11:54

> Moje dziecko od wrzesnia - 4 latek bedzie mial codziennie angielski, taniec, 2x rytmika,
          > zajecia z psychologiem (!) 2x tyg, religie, logopede, dogoterapie, ceramikie, robotyke
          > (!!!), gimnastyke i jeszcze pewnie cos doloza...bo rodzice chca....

i to wszystko w ramach zajęć obowiązkowych ???
          • pomidorpomidorowy Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 12:10
            tak sad coz nie zafunduje mu przenosin do innego....za duzy stres ale to jest odpowiedz na oczekiwania rodziców....dzieci nie maja czasu sie bawic
    • aneta-skarpeta Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 12:05
      bardzo się cieszę z tej reformy
      w przyszłym roku się załapiemy z 1 kl.gimnazjum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka