pomidorpomidorowy 27.08.14, 10:52 czy do 2017r uczniowie wszystkich klas maja otrzymywac wszystkie podreczniki za free?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kbart Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 10:54 pomidorpomidorowy napisała: > czy do 2017r uczniowie wszystkich klas maja otrzymywac wszystkie podreczniki za > free?? mam nadzieje ze nie z moich podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 10:56 skąd taki pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
regin.a1974 Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 10:57 ale jakie wszystkie klasy przecież tylko I klasy w tym roku dostają darmowe podobno w 2016r wszystkie podręczniki mają być darmowe ale to tylko podobno Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorpomidorowy Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 10:59 gdzies widzialam takie info ze w 2014 uczniowie I klasy , 2015 II kl, 2016 III klasy a od 2017 cala podst i gimnazjum Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 11:00 Do 2017 wszystkie podręczniki do końca gimnazjum będą bezpłatne. Tu harmonogram: men.gov.pl/cache/Harmonogram_images_jakosc_edukacji_thumb_medium600_338.png Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 11:01 Coś nie wyszło: [url=http://men.gov.pl/index.php/aktualnosci/wizyty-krajowe-i-zagraniczne-ministra/1001-darmowe-podreczniki-rada-ministrow-przyjela-projekt-ministerstwa-edukacji-narodowej]Harmonogram[/url] Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 11:02 Sorki, już nie kombinuję men.gov.pl/index.php/1001-darmowe-podreczniki-rada-ministrow-przyjela-projekt-ministerstwa-edukacji-narodowej Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 11:03 a dlaczego do 2017 r i co to komu przeszkadza, że z "jego" podatków? Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorpomidorowy Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 11:06 z moich podadków takze sponsorowane sa instytucje i wydatki z ktorymi nie koniecznie sie zgadzam i popieram ale jakos szat o to nie dre.... Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 11:09 Jesli maja byc jakości takiej jak obecnie dostarczony do szkół elementarz to moze lepiej niech zostanie po staremu. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorpomidorowy Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 11:16 ja nie rozumiem o co jest to cale halo...podrecznik jak podrecznik ...ksiazka jest jednym z elementów w edukacji....najwazniejsza jest praca, zaangazowanie nauczyciela.... na elementarzu falskiego pokolenia sie wychowaly i jakos daly rade dzis na pewno by nie przeszedl dzisiejsza jazda rodziców na edukacje jest wrecz przygnebiajaca. Moje dziecko od wrzesnia - 4 latek bedzie mial codziennie angielski, taniec, 2x rytmika, zajecia z psychologiem (!) 2x tyg, religie, logopede, dogoterapie, ceramikie, robotyke (!!!), gimnastyke i jeszcze pewnie cos doloza...bo rodzice chca....a na spacer czesto czasu brak (!) to chyba tylko w PL...mam znajomych w Szwecji, tam dzieci po deszczu zaby lapia, szukaja sladów zwierzat, maja dziecinsto a w Polsce ?jakis dziki chory ped do czego.... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitos Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 11:49 ja nie rozumiem o co jest to cale halo...podrecznik jak podrecznik ...ksiazka j > est jednym z elementów w edukacji....najwazniejsza jest praca, zaangazowanie na > uczyciela.... na elementarzu falskiego pokolenia sie wychowaly i jakos daly rad > e dzis na pewno by nie przeszedl dokładnie; myślę, że więcej pożytku byłoby z codziennego przepisywania przez dzieci prostych rzeczy (liter, sylab, wyrazów) do zeszytu niż z megawypasionego podręcznika; Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 11:54 > Moje dziecko od wrzesnia - 4 latek bedzie mial codziennie angielski, taniec, 2x rytmika, > zajecia z psychologiem (!) 2x tyg, religie, logopede, dogoterapie, ceramikie, robotyke > (!!!), gimnastyke i jeszcze pewnie cos doloza...bo rodzice chca.... i to wszystko w ramach zajęć obowiązkowych ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorpomidorowy Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 12:10 tak coz nie zafunduje mu przenosin do innego....za duzy stres ale to jest odpowiedz na oczekiwania rodziców....dzieci nie maja czasu sie bawic Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: darmowe podreczniki 27.08.14, 12:05 bardzo się cieszę z tej reformy w przyszłym roku się załapiemy z 1 kl.gimnazjum Odpowiedz Link Zgłoś