Dodaj do ulubionych

Kolejny dziwoląg

20.09.14, 19:47
Nie jesteś drag queen. Jesteś hetero. Masz dziewczynę. Jak właściwie o sobie mówisz?

Może transgender to właściwe określenie?

Czy chłopy z zaburzoną własną seksualnością i tożsamością płciową, to ostatnio jakaś moda?

I ciekawe gdzie to cudo znajduje dziewczyny.
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 19:52
      "Krytyka Polityczna". I wszystko jasne. Taki sam zbiór freaków jak w środowiskach "Gazety Polskiej" tylko a rebours.
    • kota_marcowa Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 19:52
      W ogóle zauważyłam, że ostatnio niemodne i niepopularne jest utożsamianie się z własną płcią.

Choćby to medialne ostatnio ubieranie chłopców w przedszkolu w sukienki.
      • triss_merigold6 Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 19:55
        Tylko w bardzo wąskim kręgu, a i to nagłaśniane przez media do nieprzytomnych granic.
      • gazeta_mi_placi Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 19:56
        Teraz wstyd być hetero i być z jednym człowiekiem całe życie.
        • kota_marcowa Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 20:04
          Hmm, to może tłumaczyć, że znalezienie "takiego" chłopaka, to "zaszczyt" i bycie światłym i nowoczesnym.
      • sko.wrona Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 20:26
        Serio? Wszędzie? We wszystkich przedszkolach w okolicy? A w Twoim powiatowym mieście tłumy mężczyzn w damskich ciuchach? big_grin
      • kropkacom Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 20:51
        Media po prostu wiedzą, że przeczytasz i zrobisz szum big_grin Tyle na tema medialności...
    • marychna31 "dziwoląg"? Po prostu człowiek 20.09.14, 19:54
      Tylko nie od matrycy.
      Tacy ludzie byli zawsze, tylko nie zawsze istniał przyjazny klimat do ujawniania się.
      Widzisz w tym jakiekolwiek zagrożenie dla siebie?
      • rhaenyra Re: "dziwoląg"? Po prostu człowiek 20.09.14, 19:57
        10/10

i fajne ciuchy ma na zdjeciu
        • triss_merigold6 Re: "dziwoląg"? Po prostu człowiek 20.09.14, 19:58
          No ale facet to nie jest. Może ma po prostu jakieś silne zaburzenia i w ten sposób sobie z nimi radzi.
          • marychna31 Re: "dziwoląg"? Po prostu człowiek 20.09.14, 20:01

> No ale facet to nie jest. Może ma po prostu jakieś silne zaburzenia i w ten spo
            > sób sobie z nimi radzi.

To nawet wszystko racja, tyle, że może niepotrzebnie akurat w takie słowa ubrane bo brzmi to dyskredytująco. Dla mnie podstawowym kryterium zaliczenia czegokolwiek do zjawisk akceptowalnych, jest fakt, czy dane zjawisko kogokolwiek krzywdzi, czy może stanowić jakieś zagrożenie. Tu nic takiego nie widzę.
            • triss_merigold6 Re: "dziwoląg"? Po prostu człowiek 20.09.14, 20:04
              Najwyżej własnym dzieciom zrobi krzywdę, jesli zdecyduje się na takowe w przyszłości.
              Akceptować tego nie muszę, tolerowanie IMO w zupełności wystarczy.
          • rhaenyra Re: "dziwoląg"? Po prostu człowiek 20.09.14, 20:18
            albo pozazdroscil szafiarkom
            tak czy inaczej nikomu nie szkodzi a ciuchy dobrac umie
          • rosapulchra-0 Re: "dziwoląg"? Po prostu człowiek 20.09.14, 20:32
            triss_merigold6 napisała:

> No ale facet to nie jest. Może ma po prostu jakieś silne zaburzenia i w ten spo
            > sób sobie z nimi radzi.

Zaglądałaś mu pod kieckę, że z taką pewnością piszesz o jego płci?
        • rosapulchra-0 Re: "dziwoląg"? Po prostu człowiek 20.09.14, 20:30
          rhaenyra napisała:

> 10/10
          >
          > i fajne ciuchy ma na zdjeciu
          >
          >
          >
          Spódnicę ma niezłą.
        • kropkacom Re: "dziwoląg"? Po prostu człowiek 20.09.14, 20:53
          Prawda? Też mi rzuciło w oczy, że fajnie dobrane ciuchy.
        • totorotot Re: "dziwoląg"? Po prostu człowiek 21.09.14, 08:56
          To samo pomyślałam. Poza tym rower ma fajny smile
      • kota_marcowa Re: "dziwoląg"? Po prostu człowiek 20.09.14, 20:02
        > Widzisz w tym jakiekolwiek zagrożenie dla siebie?

Nie, ale dziwi mnie wysyp takich przypadków ostatnio i nie uważam żeby to było naturalne, to raz. Dwa, uważam, że część osób podąża za modą chcąc być bardziej "gender", bo teraz modne jest być do wyrzygu poprawnym politycznie. Im większy freak, tym bardziej trendyuncertain
        • triss_merigold6 Re: "dziwoląg"? Po prostu człowiek 20.09.14, 20:08
          Nie ma jakiegoś wysypu poza modą na kuse rurki wśród młodzieńców. Trudno, żeby większość podążała za modą w kierunku gender, skoro przeciętny zbudowany małolat z gitarą i w koszuli w kratę ma jakieś 600 razy większe branie od metroseksualnego yntelygenta. Tacy trafiają przeważnie do friendzony.
          • rosapulchra-0 Re: "dziwoląg"? Po prostu człowiek 20.09.14, 20:40
            Tris, ale zdajesz sobie sprawę, że twoje preferencje przy wyborze faceta nijak się mają do większości preferencji innych kobiet? Facet w koszuli w kratę? Z gitarą? Sorry, ale całkowicie nie dla mnie.
            • fragile_f Re: "dziwoląg"? Po prostu człowiek 20.09.14, 22:39
              Wiadomo, lepsi sa 100% mescy faceci. Niektorzy sa az tak mescy, ze zdradzaja ciezarne zony jak im tylko jajka spuchna wink
            • totorotot Re: "dziwoląg"? Po prostu człowiek 21.09.14, 09:07
              Najważniejsze to żeby facet miał dobry flet smile jak ma gitarę do to lepiej niż jak ma rurki jednak-ale to moja prywatna opinia smile
        • mid.week Re: "dziwoląg"? Po prostu człowiek 20.09.14, 20:20
          kota_marcowa napisała:

> Nie, ale dziwi mnie wysyp takich przypadków ostatnio i nie uważam żeby to było
          > naturalne, to raz

Istotą natury jest różnorodność oraz występowanie osobników innych od sztancy. W końcu to natura a nie taśma produkcyjna.

Dwa, uważam, że część osób podąża za modą chcąc być bardziej
          > "gender", bo teraz modne jest być do wyrzygu poprawnym politycznie. Im większy
          > freak, tym bardziej trendyuncertain

Jasne, w społeczeństwie pełnym tych "normalnych" i "zgodnych z naturą" nic ino zostawać freakiem. Zapewne wszyscu ci odmiency kupuja na czarnym rynku kolorowe pastylki. Po fioletowej zostaje się transą, po zielonej pedałem, po pomarańczowej lesbą, a jak sie je zmiesza to wyskakuje niespodzianka: facet w spodnicy z narzeczoną. Ci których nie stać na chemię zapisują się na specjalne kursy spod szyldu "zrobimy z ciebie takiego odmieńca, że ciocia Tereska padnie pod wersalkę".
          • totorotot Re: "dziwoląg"? Po prostu człowiek 21.09.14, 09:04
            Cudowny wpis.
        • totorotot Re: "dziwoląg"? Po prostu człowiek 21.09.14, 08:59
          Farbowanie włosów też nie jest naturalne. Jeżdżenie samochodem też zresztą nie.

Po prostu poluzowaly się czasy, mamy zachodnia telewizję to i mniej się wstydzą i nie muszą się ukrywać.
      • krejzimama Re: "dziwoląg"? Po prostu człowiek 20.09.14, 20:07
        Krotko i na temat. Juz raz albo dwa pisalam o tym, ze szarobure nudne spoleczenstwo nie lubi kolorowych i innych ludzi. Straszni miieszczanie.
      • rosapulchra-0 Re: "dziwoląg"? Po prostu człowiek 20.09.14, 20:29
        marychna31 napisała:

> Tylko nie od matrycy.
        > Tacy ludzie byli zawsze, tylko nie zawsze istniał przyjazny klimat do ujawniani
        > a się.
        > Widzisz w tym jakiekolwiek zagrożenie dla siebie?

Marychna, bardzo dobrze napisane! 100/100!
    • triismegistos Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 20:08
      Jakbym o swoim osobistym facecie czytała.
      • totorotot Re: Kolejny dziwoląg 21.09.14, 09:00
        I teraz spójrz, jakie nicki potępia chłopaka z artykułu a jakie przyjmą temat na spokojnie. Pamiętam, że chcieliście go leczyć. Ale po co?
    • amy.28 Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 20:19
      Moim zdaniem to wszystko to są zaburzenia psychiczne. I nie jest bezpieczna nadmierna tolerancja i pozostawianie tych ludzi samych sobie. I mówicie co chcecie - ale z gejami też coś jest nie tak.

Bo gdyby kawał chłopa, który wygląda i zachowuje się jak facet i ma wszelakie męskie cechy ma w 100% typowe dla mężczyzn byłby obrazem typowego geja to byłabym skłonna uwierzyć, że istnieje coś takiego jak orientacja seksualna ukierunkowana na tą samą płeć.
      Ale znam wielu gejów i w większości to są osoby, które na pewno mają zaburzenia tożsamości płcowej. Delikatne rysy twarzy, delikatna postura, kobiece ruchy. DO tego ekstremalna wrażliwość, delikatność. Z tymi gościami można gadać o ciuchach, kosmetykach, mają wysoce rozwiniętą empatię, potrafią słuchać, są niespotykanie delikatni, opiekkuńczy, zwracają uwagę na detale, kolory, wychwytują pozornie niewidoczne emocje, czytają między wierszami. Mają ogrom cech kobiecych, niemal wszystko. Ich mózgi są po prostu kobiece i jednocześnie nie ma się co dziwić że pociągają ich mężczyźni, jako jednostki będące przeciwieństwem ich właśnej płci. Oni są heteroseksuani, z ich seksualnością jest wszystko ok, tylko z ich ciałem nie.
      To nie jest oczywiście reguła, ale trochę gejów poznałam. Podbnie lesbijkę (akurat tylko jedną) która w 99% zachowuje się i przypomina faceta i to takiego. I dla niej ideałem jest delikatna, bezbronna kobieta wobecn której jej się włącza instynkt opiekuńczy. Ona jest po prostu facetem w damskim ciele, szukającym kobiety a nie żadną lesbijką. I wiele jest lesbijek gdzie jest ewidentny podział ról i jedna jest bardzo męska.

I te wszystkie ostatnio klujące się jak grzyby po deszczu dziwolągi to są ludzie któzy ewidentnie potrzebują pomocy a nie uznawania że to wszystko to norma. Mnie to abslutnie nie przeszkadza - ale uważam że w więksozści klasyfikacja jako normalności przekreśla ich szansę na odnalezienie swojej prawdziwej tożsamości płciowej.
      • mejerewa Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 20:37
        Ale jaką pomoc zaoferowałabyś tej lesbijce? Leczenie psychiatryczne, żeby zaczęła pożądać mężczyzn? To już przerabialiśmy jako ludzkość i wszelkie badania wskazują, że nie ma skutecznej terapii na homoseksualizm.
        • amy.28 Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 21:58
          Moim zdaniem ona była transeksualna i powinna być facetem. Ona chyba zresztą sama tak czuła bo jej wygląd i zachowanie na to wskazywało. Nie zrozumiałaś o czym pisałam. Moim zdaniem większośc homo to ludzie hetero mający problem ze swoją tożsamością seksualną. Ich orientacja jest ok, to z ich ciałami coś jest nie tak - stąd podałam przykład geków - których mózgi są niemal kobiece - stąd pociąg do facetów.
      • best_bej Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 20:39
        Oni są heteroseksuani, z ich seksualnością jest wszystko ok, tylko z ich ciałem nie.
        Myslisz homoseksualność z transseksualizmem.
      • mary_lu Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 20:48
        Wydaje mi się, że raczej Twoje poglądy rzutują na Twoje obserwacje, a nie poglady wynikają z obserwacji smile

Tak to się ma z różnymi cechami w naturze, że lubią mieć one rozkład normalny, czyli wiekszość osób ma je nasilone średnio, mała grupa bardzo i mała grupa słabo. To samo jest z męskością/kobiecością, czy raczej poszczególnymi cechami, które aktualnie za męskość/kobiecość uważamy. Do tego mamy jeszcze różne nasilenie konformizmu, lęku, wglądu w siebie.

A Ty zauważasz najlepiej osobniki pasujące do Twojej teorii i zapamiętujesz je.
      • semihora Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 21:10
        Nie chrzań, bejbe.
      • latarnia_umarlych Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 21:33
        ale pie...lenie, ja nie mogę, jakąś Wielką Księgę Stereotypów otworzyłaś?
      • fragile_f Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 22:37
        Pacz pani - a ja znam geja, ktory wyglada jak Clooney i podobnie sie ubiera. Ma męża.
        Znam tez innego - jest umiesnionym, wlochatym jak cholera i ultraseksownym w typie wikinga KOWALEM wink Znam tez mase chlopakow, ktorzy sa delikatni jak dziewczynki i przy tym absolutnie heteroseksualni.

Znam tez sporo slicznych, kobiecych lesbijek. Kiedys widzialam w Amsterdamie parę takich lasek, ze mozg staje - robily sobie piknik w parku. I zareczam cie - byly bardzo, ale to bardzo homoseksualne sadzac po tym, jak sie calowaly i tulily wink
      • priszczilla Re: Kolejny dziwoląg 21.09.14, 01:45
        Ależ pie...sz koleżanko. Bardzo wybiórczo sobie dobrałaś tą grupę do obserwacji. Gej może być zabójczo wręcz męski, a kobieta heteroseksualna może preferować męskie, wojskowe ciuchy i mieć mało "kobiecy" styl bycia. I odwrotnie.
      • totorotot Re: Kolejny dziwoląg 21.09.14, 09:03
        - ale uważam że w więksozści
        klasyfikacja jako
        > normalności przekreśla ich
        szansę na odnalezienie swojej
        prawdziwej tożsamości
        > płciowej.

A kto miałby jej szukać i w jakim celu? Bo oni już znaleźli i są zadowoleni.
      • kosheen4 Re: Kolejny dziwoląg 21.09.14, 09:23
        > To nie jest oczywiście reguła, ale trochę gejów poznałam. Podbnie lesbijkę (aku
        > rat tylko jedną) która w 99% zachowuje się i przypomina faceta i to takiego. I
        > dla niej ideałem jest delikatna, bezbronna kobieta wobecn której jej się włącza
        > instynkt opiekuńczy. Ona jest po prostu facetem w damskim ciele, szukającym ko
        > biety a nie żadną lesbijką. I wiele jest lesbijek gdzie jest ewidentny podział
        > ról i jedna jest bardzo męska.

cudowna teoria.
        poproszę jeszcze o równie wnikliwe studium zaburzeń drugiej strony - tych lesbijek, które nie są męskie, tylko kobiece. to musi być dopiero wielowarstwowe zaburzenie, kobiety, które pociągają mężczyźni ukryci w męskich kobietach.
        napisz również słów parę o subkulturze niedźwiadków - przypuszczam, że możesz rzucić na zagadnienie bardzo dużo światła!
    • awidyna Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 20:44
      Wolę takiego człowieka niż pedofila.
      • annakate Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 20:50
        Wyobrazacie sobie, jaki szok i emocje wywoływała George Sand w spodniach?
        • mary_lu Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 20:54
          A niewiele wcześniej normą byli bardzo męscy faceci w kolorowych jedwabiach, koronkach, upudrowani i ze sztucznymi loczkami. Do tego mnóstwo biżuterii i chusteczka obrębiona koronką w dłoni.
          • best_bej Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 21:26
            nie no co ty - oni tak naprawdę musieli czuć się kobietami i w głębi serca (i nie tylko) byli hetero.
    • latarnia_umarlych Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 21:39
      No i fajnie, ma swój styl.
      Boisz się go, że tak wyzywasz od dziwolągów? Coś ci zabiera z życia? Uwiera? Fajną kiecę ci sprzątnął sprzed nosa w sklepie? Bo nie rozumiem oburzenia.
      Któraś forumka tu przywołała bardzo trafny przykład G. Sand w spodniach, która pewnie też wywoływała podobne okrzyki grozy i obrzydzenia.
      • fragile_f Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 22:31
        Generalnie forumowe emamy zachowuja sie jak wroble miedzy ktore wpadnie kanarek - najlepiej zadziobac na smierc, bo taki inny i "uchowajnaspambu dzieci nam spedali".
        • latarnia_umarlych Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 23:01
          "Generalnie forumowe emamy zachowuja sie jak wroble miedzy ktore wpadnie kanarek"
          o, wielce trafne
          dodałabym tylko, że niektóre
    • fragile_f Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 22:29
      Zawsze mnie zastanawia ta niesamowita fascynacja ludzi "normalnych" tym co robia w lozku inni i co maja na sobie. Albo jak mowia. Albo jak chca, zeby ich nazywac.

Ludzie, do ciezkiej cholery - get a life! Przeszkadza wam ten gosc w czyms? Prace wam odbiera? Od ust odejmuje? Dzieci gania z nozem? Zajmijcie sie lepiej swoimi rodzinami i swoimi ultra-meskimi chlopami, ktorzy sadzac po forumowych opowiesciach sa dalecy od ideału a wiekszosc z nich nie potrafi nawet naczyn do zmywarki odstawic czy prania zrobic...

A od ludzi, ktorzy nie wpasowuja sie w 100% w aktualnie obowiazujacy schemacik zachowan i norm spolecznych - odstosunkujcie sie z łaski swojej. Bo to wlasnie ci ludzie ksztaltuja swiat dookola was, zmieniaja i walcza o prawa nie tylko dla siebie - ale i dla innych. Tak jak feministki kilkadziesiat lat temu. Bo bez nich siedzialybyscie wlasnie ukitrane po pachy z siodmym dzieciakiem w brzuchu, a wasz chlop siedzialby z kolegami w burdelu (bo z zona to do buzi nie wypada).

50 lat temu te wszystkie forumowe kwoczki gdakalyby, ze to OBRZYDLIWE ze czarnuch z nimi w tramwaju jedzie i jeszcze chce studiowac z bialymi (to taka przenosnia dla czepialskich - ale tak wlasnie bylo w stanach). A przedtem - ze kobieta w spodniach łazi i wymysla ze moze byc lekarzem, a nie tylko pielegniarka (a pfuj!).

Kiedys ludzie byli segregowani po kolorze skory i plci, dzisiaj po tym jak widza samych siebie i kogo maja prawo kochac.

Wyjedzcie czasem kobity do normalnego kraju - do Szwecji, do Holandii - nawet na pare dni. I zobaczcie jak pieknie moze wygladac kraj i spoleczenstwo w ktorym mozna byc SOBĄ i kochac kogos za to jakim jest czlowiekiem, a nie za to co ma napisane w akcie urodzenia. Gdzie mozna sie ubrac w co dusza zapragnie, mozna byc lesbijska para z wyczekanym dzieckiem i normalnie funkcjnowac (a nie udawac siostry czy psiapsiolki mieszkajace razem), facet moze zalozyc kiecke jesli ma taki kaprys a kobieta moze byc ksiedzem albo profesorem matematyki i nikt nie ma z tym problemu.
      • rosapulchra-0 Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 22:40
        Fargile, normalnych ludzi nie obchodzi to, co inni robią w swoim łóżku, zapewniam.
        I mam prośbę - nie uogólniaj, OK?
        • rosapulchra-0 Fragile ofkors * 20.09.14, 22:42
          rosapulchra-0 napisała:

> Fragile, normalnych ludzi nie obchodzi to, co inni robią w swoim łóżku, zapewni
          > am.
          > I mam prośbę - nie uogólniaj, OK?
        • fragile_f Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 22:45

> Fargile, normalnych ludzi nie obchodzi to, co inni robią w swoim łóżku, zapewni
          > am.
          > I mam prośbę - nie uogólniaj, OK?

To skad ta ekscytacja? Gosc po prostu ma ochote chodzic w kiecce. I tyle.
          Bo przed rokiem 2014 to faceci chodzili tylko w skorach zwierzat, ktore upolowali golymi rekoma a wyprawili wlasnymi zebami wink
          • verdana Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 22:46
            Uważam, ze to straszne. Coś jak baba w spodniach.
            • totorotot Re: Kolejny dziwoląg 21.09.14, 09:18
              !!!!! big_grin !!!!!
          • rosapulchra-0 Re: Kolejny dziwoląg 20.09.14, 23:06
            Dziewczyno, ja tylko piszę, że nie wszystkie ematki są nietolerancyjne, tak jak to zarzucasz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka