zofijkamyjka 08.10.14, 10:13 Właśnie oglądam w TVN. Czy te dzieciaki rozum postradały? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
triss_merigold6 Ależ skąd 08.10.14, 10:18 Ależ skąd. Skoro wiele dorosłych osób nie widzi nic złego z rozsyłaniu własnych oraz cudzych - także bez zgody fotografowanych - zdjęć, wrzucaniu na portale społecznościowe, nie widzi nic złego w posiadaniu profilu na fb przez dziesięciolatki itd., to o czym rozmawiamy? Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Ależ skąd 08.10.14, 10:25 ja akurat jestem przeciwniczka publikowania jakichkolwiek zdjęć na portalach ale mimo wszystko to chyba róznica zamieścić fotkę z wakacji a wysyłać gdziekolwiek swoje własne zdjecia roznegliżowane. To jak strzał w stopę. Odpowiedz Link Zgłoś
ortruda Re: Ależ skąd 08.10.14, 10:48 Nie oglądałam programu, więc nie wiem dokładnie o co chodzi. Ale.. 20 lat temu byłam nastolatką. Aparat fotograficzny był wówczas może nie rarytasem, ale również nie dobrem dostępnym dla wszystkich. Klisza miała 36 klatek i trzeba to było potem jeszcze wywołać, czyli dać do obejrzenia zupełnie obcym osobom. A i tak wiele nastolatek potrafiło to przeboleć - że kosztuje i że trzeba swoje cycki udostępnić obcemu kolesiowi w zakładzie fotograficznym. Wiem, bo byłam taka głupia, przyznaję się bez bicia. I dałam takie piękne zdjęcie bez stanika mojemu ówczesnemu chłopakowi. W wieku 18 lat uważałam to za szczyt romantyzmu. 10 lat później - za szczyt głupoty. Niestety - nastolatki SĄ GŁUPIE. Jedne mniej, jedne bardziej. Jedne nie zrobią sobie nagich zdjęć nigdy - wcale nie dlatego, że znają zagrożenie, tylko mają za duże kompleksy. A te, które odkryją swoje dojrzewające ciało i uznają je za wartość wysoką, będą chciały się tym podzielić. Bo dzielą się tym gwiazdy. A co tam gwiazdy! ja w tej chwili z prawej strony na monitorze mam dwa zdjęcia brzuchów - "Płaski brzuch w 2 tygodnie" i "5kg w 7 dni, schudnij naturalnie". W przypadku tego pierwszego pani wygląda, jakby nie miała majtek. Seksi fota znaczy się. Na drugim zdjęciu pani w majtkach i staniku, słit focia z chudnięcia. A na dole "PREMIERA! Aplikacja Moja ciąża z Edziecko.pl" i ręce obejmujące nagi ciążowy brzuch. Jeśli takie zdjęcia są ogólnodostępne i nikt nie zwraca na to uwagi, to intymność między parą musi sięgać dalej, prawda? Tak rozumują nastolatki. One chcą być piękne, chcą się podobać, chcą wiedzieć, że ktoś po drugiej stronie telefonu będzie te zdjęcia podziwiał. Nastolatki zawsze takie były, tylko kiedyś nie było możliwości tak szybkiej wymiany danych. Nie byłam jedyna, która dała zdjęcie swoich cycków swojemu ukochanemu. W swoim zbiorze zdjęć mam zresztą wiele innych wyjątkowo kompromitujących fot, które w tej chwili uważam za żałosne, a czasem nawet skandaliczne. Zresztą jeśli chodzi o moją młodość, to mam na koncie skandal dużo, dużo większy i do dziś się zastanawiam, jak w ogóle mogłam wpaść na tak kretyński pomysł. Kretyński to mało powiedziane - pomysł nałożony chyba największym tabu, jakie może być. Coś, za co powinnam iść do więzienia - sama bym na siebie w tej chwili złożyła donos. A jak miałam 18 lat, to uważałam to za nadzwyczaj fajne. Mało tego - moi znajomi też uważali to za czadowe i nikt nie zgłaszał sprzeciwu. A pewnie teraz pewnie jak o tym myślą, to w głowie im się to nie mieści. Nastolatki głupie som. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnia_umarlych Re: Ależ skąd 08.10.14, 14:12 "Zresztą jeśli chodzi o moją młodość, to mam na koncie skandal dużo, dużo większy i do dziś się zastanawiam, jak w ogóle mogłam wpaść na tak kretyński pomysł. Kretyński to mało powiedziane - pomysł nałożony chyba największym tabu, jakie może być. Coś, za co powinnam iść do więzienia - sama bym na siebie w tej chwili złożyła donos." wybacz wścibstwo, ale rety, co to było? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ależ skąd 08.10.14, 14:25 Tez sie zastanawiam... Rozpijala mlodsze rodzenstwo? 10letnie? Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Ależ skąd 08.10.14, 14:35 Obstawiam uwodzenie mlodocianych chlopcow. kto przyjmuje zaklady? Czemu tu na emamie wszystkie najsmakowitsze kawalki sa przemilczane wczoraj nic o nobliscie, dzis pewnie tego sie nie dowiemy Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Ależ skąd 08.10.14, 16:43 Obstawiam puszczanie się ze starymi dziadami... Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Ależ skąd 08.10.14, 14:33 Rany, uwodzilas chłopaków poniżej 15-go roku życia!? Odpowiedz Link Zgłoś
ortruda Re: Ależ skąd 08.10.14, 14:58 Nie wyjawię, co to było. Nigdy, nigdy, na pewno nie na forum. Uwodzenie młodych chłopców to pryszcz, zresztą to nie miało nic wspólnego z seksem. Mam 35 lat i przyznaję, że dopiero po trzydziestce dotarło do mnie, jakim byłam, hm, debilem? Bo w tej chwili uważam, że tylko upośledzona osoba nie zdawałaby sobie sprawy, jaką głupotę robi. I jakim cudem NIKT z mojego otoczenia (a o sprawie wówczas wiedziało sporo osób) nie uznał, że coś jest nie tak, że sprawę należy rozwiązać inaczej. Zresztą ja zostałam w to wplątana przez dziadka mojego kolegi (ojca znanego chirurga w moim mieście) i owego kolegę (wyrósł na znanego muzyka). O sprawie wiedziało dwóch przyszłych prawników, którzy już w liceum prawem się interesowali, przyszła księgowa i w ogóle osoby, które bardzo wyszły na ludzi, więc już wtedy powinny niby myśleć. Nie myślały, więc ja mam bardzo dużo zrozumienia dla nastoletnich głupot - zarówno tych związanych z przesyłaniem nagich zdjęć, jak i robieniem sobie zdjęć w piecach krematoryjnych w obozach zagłady. Wiele osób ma krótką pamięć i jak coś z tej pamięci uleci, to w dorosłości nie wraca. Zapominają o swoich koszmarnych głupotach lub nie chcą pamiętać, a potem same pierwsze rzucają kamieniami. Ja pamiętam bardzo dobrze i bardzo dużo, zresztą od 4 klasy podstawówki do 22 roku życia prowadziłam pamiętniki. Jak je czytam... Nie tylko o sobie, o innych, to czasem sama w to uwierzyć nie mogę. A nie było wtedy zuego internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
priszczilla Re: Ależ skąd 08.10.14, 15:05 Bezczeszczenie zwłok, dręczenie zwierząt, kanibalizm? Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Ależ skąd 08.10.14, 15:30 E to chyba nie jest karalne Mam nadzieje ze Ortruda nie ma nam za zle naszej forumowej zabawy w zgadywanie. Ten ojciec znanego chirurga mnie na handel tkankami naprowadza, ale to chyba za duzy hardcor. Odpowiedz Link Zgłoś
priszczilla Re: Ależ skąd 08.10.14, 15:43 Sekret jej widocznie ciąży, inaczej by o tym nie wspomniała. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Ależ skąd 08.10.14, 15:46 myslisz, ze w ten sposob ja podejdziemy ? Odpowiedz Link Zgłoś
priszczilla Re: Ależ skąd 08.10.14, 15:56 Nie, jeśli to naprawdę karalne było to musiałaby być głupia, żeby się przyznać. Możemy tylko pogdybać. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Ależ skąd 08.10.14, 22:39 e tam pewnie sie przedawnilo. Platnym morderca chyba nie byla Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0000 Re: Ależ skąd 08.10.14, 20:49 Nie było seksu, był chirurg. I nie związane z seksem. Handel receptami na nieładne substancje? Pamietam proceder dawania zwolnień koleżankom/kolegom z, że tak powiem, bliskiego źródła. Tak bliskiego, że bliżej sie nie da Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0000 Re: Ależ skąd 08.10.14, 20:52 Ale sie ładnie zdublowalam z tym seksem , sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
priszczilla Re: Ależ skąd 08.10.14, 10:49 Takie mamy młodzieży chowanie. Ja bym zabroniła w ogóle emitowania programów, które ku...enie się pokazują jako łatwą drogę do kariery - Playboy Mansion, Kardiashianki, program Siwiec i pewnie masę innych, które w mojej świadomości w ogóle nie zaistniały. Uważam też, że na oficjalnych imprezach powinien obowiązywać nakaz noszenia przyzwoitych strojów - bez cycków i dupy na wierzchu. W ogóle nie rozumiem czemu niektóre kobiety się w ten sposób publicznie obnażają, chociaż nie muszą - mogłyby wyglądać równie pięknie w normalnej sukience pod którą można założyć bieliznę. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Ależ skąd 08.10.14, 10:58 akurat nie uważam, aby to publikowanie swoich nagich zdjęc wynikało z jakiegoś świadomego puszczalstwa tylko raczej z głupoty i braku reflekcji nad konsekwencjami takiej głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
priszczilla Re: Ależ skąd 08.10.14, 14:18 Dzieciaki robią to z głupoty, ale też wzorują się na tym co widzą. Stosunek do eksponowania nagiego ciała ogromnie się zmienił w ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat i to w chorą, czysto merkantylną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Ależ skąd 08.10.14, 14:29 Zwroc uwage jak to sie zaczyna. Mloda kobieta zachodzi w ciaze, pokazuje przez social media swoj rosnacy brzuch, "caly swiat" widzi, ze bedzie baby etc. etc. Potem pojawia sie million zdjec tego baby o wszystkich porach dnia i w kazdej mozliwej dekoracji etc. etc. Baby rosnie, ilosc zdjec zamieszczanych gdzie sie da i wszedzie dostepnych takoz. Baby staje sie dzieckiem, uczy sie poslugiwac iPhone, computer, digital camera i ... zaczyna robic dokladnie to samo, co jego rodzice od momentu (a przeciez i przed!) jego poczecia - bez umiaru, bez (auto)cenzury, bez refleksji na temat zasiegu w jakim pojawiaja sie te zdjecia zamieszcza je gdzie sie tylko da. And things do happen ... "Zaufany przyjaciel" czy "najlepsza przyjaciolka" (czesto nawet bez zlych intencji) link zdjecie/zdjecia dalej, czesto takie ktore w ogole nigdy nigdzie publicznie nie powinny byly zaistniec a potem tego sie juz nie da zatrzymac. Wychowujemy przez wlasny przyklad. Life. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Ależ skąd 08.10.14, 16:32 zatem mam nadzieję, że moja córka nie będzie taka durna. Ja nigdy niczego w necie nie zamieszczałam i nie zamieszczam w sensie fotem czy w ogóle informacji prywatnych. Nie mam nawet konta na fb, moja córka tez nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Ależ skąd 08.10.14, 14:43 priszczilla napisała: > Uważam też, że na oficjalnych imprezach powinien obowiązywać > nakaz noszenia przyzwoitych strojów - bez cycków i dupy na wierzchu. Taa, najlepiej w burkach Odpowiedz Link Zgłoś
priszczilla Re: Ależ skąd 08.10.14, 14:59 Nie, nie w burkach. Po prostu bez widocznych nagich piersi, pośladków i narządów płciowych na publicznych oficjalnych imprezach, z których fotki widać potem w telewizji, gazetach i internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnia_umarlych Re: seksting wśród mlodzieży 08.10.14, 14:22 Nie postradały, tylko idą za tłumem. Jeśli dla 80% dzieciaków to jest normalne, to działa społeczny dowód słuszności, w końcu "wszyscy to robią". W internecie reklamy z roznegliżowanymi modelkami, na bilbordach szczucie cycem, w telewizji pan maca piersi młodej dziewczyny w "Top Model", żeby sprawdzić, czy jest coś warta. Ich to nie szokuje. Na dodatek to taki głupi wiek... Ja się tylko cieszę, że kiedy dorastałam, nie miałam do dyspozycji internetu/komórek z mms, bo uchroniło mnie to może w jakimś stopniu przed konsekwencjami nastoletnich odpałów. Czy gdyby w moim pokoleniu były do dyspozycji dzisiejsze cuda techniki, takie zjawisko jak seksting by nie istniało? Nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 08.10.14, 15:13 zofijkamyjka napisała: > Czy te dzieciaki rozum postradały? Czy tylko dzieciaki? A slynny przeciek z iCloud golych fotek celebrytek? Kuzwa, dlaczego ludzie sa az tak glupi? I to znani ludzie, ktorzy wyjatkowo powinni dbac o swoj wizerunek? O co w ogole chodzi z tym fotografowaniem sie na golasa? Po co to I dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: 08.10.14, 15:29 majenkir napisała: > O co w ogole chodzi z tym fotografowaniem sie na go > lasa? Po co to I dlaczego? Przypomnialas mi moje dziecinstwo Przasnosc gomulkowskich lat, wraz z rodzicami odwiedzamy ciotke i kuzyna na Zoliborzu. Kuzyn jest 2 lata starszy ode mnie, mamy wiec tak pewnie 6-8 lat, ciotka jest rozwiedziona i ma nowego beau Dorosli siedza przy stole, kawa, ciastka etc. A my sie z kuzynem bawimy. W jakims momencie kuzyn z tajemnicza mina wyciaga z szuflady biurka koperte i pokazuje mi czarno-biale nagie zdjecia swojej mamy i jej nowego beau na balkonie jakiegos hotelu chyba w Zakopanem. Moj maloletni kuzynek to znalazl (poza wiedza swojej mamy, oczywiscie) i swoim nieletnim gosciom (przeciez nie tylko mnie!) pokazywal. The more it changes, the more it stays the same, eh BTW, ciotka byla naprawde super atrakcyjna kobieta ale zdjecia byly crappy robione pewnie jakims Druhem czy inna Zorka - lepsze czasy mamy dla lepszych obrazow Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: seksting wśród mlodzieży 08.10.14, 17:02 Eee tam, mnie juz nic nie zdziwi. Mam ponad 30 lat, ostatnio spotkałam sie z przemiła para 22latkow. Bardzo fajn młodzi ludzie, wykształceni, kulturalni, uprawiający sport, etc. rozmawialiśmy sobie na luzie (nie wiedzieli ile mam lat) dopóki nie doszliśmy do tematu, ekhm serialu "beverly hills". Cos tam planelam o Dylanie, spotkałam sie z brakiem zrozumienia, wiec zaczęłam wyjaśniać (czując sie jak kretyn), ze to taki serial o nastolatkach, ze Dylan miał problemy z alkoholem o znaleziono u niego kilka mini buteleczek, ze to był super serial w latach 90, ze to, ze tamto... A oni mi na to: "eeeeeh....juz wiem o co chodzi! To my teraz mamy New Jersey shore!" Pomijając fakt, ze pierwszy raz miałam styczność z kimś kto nie zna "bh 90210" to jeszcze zupełna norma jest dla nich jakiś tam "shore". I naprawde to sa kulturalni, nie imprezowi i uprzejmi ludzie. Po prostu nagość i szczucie cyckami doszło do granic absurdu. Jesli małolata słucha jakiejś tam nicki mintaj i widzi ze jej idolką co chwile na golasa chodzi, z każdego rogu widzi cycki no to uważa ze to normalne... Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: seksting wśród mlodzieży 08.10.14, 17:13 A ja znam dużo młodych zrównoważonych dzieciaków (nie wiem co robią za zamkniętymi drzwiami w pokoju) ale na fb dają naprawdę ciekawe fotki. Córka mojej sąsiadki robi sobie prześliczne zdjęcia sama jest piękną nastolatką aż miło na nią popatrzeć. Skromna i widać że ma poukładane w głowie. Bardziej mnie zastanawiają chłopcy wciąż pindrzący się przed lusterkiem z minkami i gołymi katami ...wyprzedzają dziewczyny o głowę swoim narcyzmem. Ja sama jako małolata zdjęć nagich sobie nie robiłam ani moje koleżanki bardziej nam zależało w czym jej robimy czyli ciuchy ciuchy ciuchy. Jednego czego się wstydzę to całowania obmacywania w miejscach publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: seksting wśród mlodzieży 08.10.14, 20:36 kkalipso napisała: > A ja znam dużo młodych zrównoważonych dzieciaków (nie wiem co robią za zamknięt > ymi drzwiami w pokoju) ale na fb dają naprawdę ciekawe fotki. Córka mojej sąsia > dki robi sobie prześliczne zdjęcia sama jest piękną nastolatką aż miło na nią p > opatrzeć. Skromna i widać że ma poukładane w głowie. nie rozumiem idei publikowania publicznego swoich zdjęć choćby najpiękniejszych...na oklaski czeka czy na oferty? Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: seksting wśród mlodzieży 08.10.14, 22:11 Czego oczekiwać od nastolatków, skoro gros ematek, kobiet dorosłych i matek tych nastolatków nie widzi nic złego w pokazywaniu cycków ? Przecież, jak tylko jest jakiś wątek o tym, że pokazywanie i ogólnie focenie swojego bobra i nagich cycków jest niesmaczne to od razu odzywają się głosy o sztuce, zaścianku i kompleksach ? Kto ma nastoletniej smarkuli malującej się do szkoły jak pod latarnię, powiedzieć że to jest niebezpieczne, skoro mamusia takie sesje czy filmiki bezrefleksyjnie sama sobie robi ? Bo to przecież tylko dla męża Kto ma wyjaśnić córce, że taka fota "tylko dla męża" może łatwo wpaść w niepowołane ręce i narobić dużo szkód, skoro sama jest na tyle durna by o tym nie myśleć ? Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: seksting wśród mlodzieży 09.10.14, 07:53 kkalipso napisała: > Nie musisz. wytłumaczysz te ideę zatem? Odpowiedz Link Zgłoś