guderianka 08.10.14, 15:19 Zamiast kwiatów na Dzień Nauczyciela-akcja polegająca na przyniesieniu karmy lub puszki dla dla zwierzaka.. Co sądzicie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gazeta_mi_placi Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 15:19 A głodne dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
pederastwa Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 15:23 Głodne dzieci mogą nie przynosić karmy. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 15:27 moga zjesc po drodze np Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 15:24 Jak dla mnie pomysł idiotyczny i obraźliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
anula_anka Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 15:26 Obraźliwy dla kogo??? Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 15:54 To prezent dla nauczyciela. Pytanie czy nauczyciel jest psem by dostać karmę dla psa ? Odpowiedz Link Zgłoś
pederastwa Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 17:37 A pary biorące ślub i proszące o przyniesienie karmy dla zwierząt zamiast kwiatów? Są psami czy nie są? Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 20:11 Co innego gdy pomysł wychodzi od obdarowywanego , a co innego gdy od ofiarodawcy Odpowiedz Link Zgłoś
pederastwa Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 22:42 A to jest szkolna akcja, a nie inicjatywa ofiarodawców. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 15:26 serio myslisz ze zwierzak sie obrazi bo puszke dostanie z okazji dnia nauczyciela? Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 15:55 zwierzak nie, ale czy nauczyciel nie poczuje się obrażony sprowadzeniem go do pozycji psa tego już raczej nie byłabym powiedzieć. W sumie do tej karmy dla psa można dokupić piłkę do aportowania. Odpowiedz Link Zgłoś
manieczkagrosik2 Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 18:55 dobry pomysł na prezent na dzień policji Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 18:56 nie da rady, święto jest w lipcu Odpowiedz Link Zgłoś
eve-lynn Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 15:26 Dżizaz - myślałam, że to taki dowcip ma być, że to ma być dla nauczyciela Jak zdawałam na studia pedagogiczne to mnie spytano na egzaminie, co bym zrobiła, gdybym na zakończenie roku dostała od klasy wieniec pogrzebowy i teraz jak zobaczyłam tytuł "Puszka karmy na dzień nauczyciela" to od razu miałam takie skojażenie" Ale do rzeczy - to dla zwierzaka nauczyciela (czyli poniekąd łapówa) czy dla schroniska jakiegoś? I kto ma wystoąpić z pomysłem - nauczyciel czy klasa? Jak dla schroniska i zaproponowane przez nauczyciela to uważam, że to fajny pomysł... Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 09.10.14, 21:10 <<Jak zdawałam na studia pedagogiczne to mnie spytano na egzaminie, ..... to od razu miałam takie skojażenie>> Zdalas na te studia? Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 15:29 Niesmaczny pomysł. Sensu largo rzecz jasna Odpowiedz Link Zgłoś
tuya Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 15:31 Jak dla mnie bardzo ok, jeśli karma dla schroniska. Odpowiedz Link Zgłoś
oteczka Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 15:36 Bardzo dobry pomysł , u mnie w pobliskiej podstawówce też dzieci mają kupić jakąś karmę,koleżanka pytała co kupić bo wnuczka ma przynieść do szkoły, nie wiem czy na dzień nauczyciela czy dzieciaki jadą do schroniska w odwiedziny,ale popieram w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 16:04 Bardzo fajny pomysł, szczególnie jeśli wyszedł od samego nauczyciela Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 16:05 wioskowy_glupek napisała: > Bardzo fajny pomysł, szczególnie jeśli wyszedł od samego nauczyciela > jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 19:17 pomysl fajny ale WYLACZNIE jezeli wyszedl od nauczyciela.... Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 15:59 Jesli zarcie dla schroniska to ok. Nauczyciele mogliby jskies pogadanki itp jeszcze zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 15:59 Najlepiej to byloby dac kase - nic bysie nie zmarnowalo i wszyscy zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 16:01 Jeśli to inicjatywy szkoły/nauczycieli to tak w innym przypadku głupi pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
awidyna Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 16:14 Ja bym nie miała nic na przeciwko W sumie to lepsze, bo coś dla psiaka by było a kwiatek i tak mi zwiędnie. Ale już oczami wyobraźni widzę miny niektórych koleżanek w pokoju nauczycielskim ;D A co do karmy dla psiaków to u nas w szkole raz w roku jest właśnie zbiórka. A dla głodnych dzieci zbieramy przybory szkolne - wiem ekierki nie zjedzą, ale to co na ekierkę mieli przeznaczyć mogą przeznaczyć na bułkę. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 16:25 Świetny pomysł . Mam nadzieję że to nauczyciele zaproponowali. U mnie w szkole i u dzieci, też w innym okolicznych zbieramy na operację dla chorego dziecka zamiast kwiatów. Uważam że to bardzo dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 16:28 guderianka napisała: > Zamiast kwiatów na Dzień Nauczyciela-akcja polegająca na przyniesieniu karmy lub puszki dla dla zwierzaka.. > > Co sądzicie ? Super pomysł.Kwiatki uschną, a karma się do schroniska zawsze przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
anilka Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela. 08.10.14, 16:45 Dziecku i rodzicowi naprawdę nic się nie stanie jeśli ten raz w roku kupi jeden łysy kwiatek. Po prostu jako miły gest w stosunku do kogoś. Albo jeden od całej klasy jak szkoda pieniędzy i się zmarnują bo uschną. Po jakiego łączyć dzień nauczyciela ze wspomaganiem schroniska? Ale jeśli nauczyciele w tej konkretnej szkole tak zdecydowali to ok i chwała im za to. Ale jesli pomysł wyszedł od kogoś innego to wtedy to chamstwo jest. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela. 08.10.14, 16:49 Jeżeli inicjatywa nie wyszła od nauczycieli, to nie podoba mi się. Jak najbardziej popieram zbieranie karmy dla schronsk, ale dla schronisk, nie dla nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela. 08.10.14, 19:45 Nie bój się, kwiatki jeszcze nie raz dostaną multum i na pęczki. A, nic się nie stanie jak raz zamiast kwiatka będzie np.wspomniana karma dla zwierząt. Więc nie rozpaczaj Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela. 09.10.14, 12:21 Na gwiazdkę też dziecku kupisz karmę dla psów ze schroniska i powiesz nic się nie stanie jak nie dostaniesz prezentu. Prezenty dajemy bo tak chcemy, jak kogoś się nie lubi to prezentu się nie daje kupowanie prezentu dla Kasi który w założeniu ma być przekazany Asi jest zwyczajnym świństwem. Zbieranie karmy jak najbardziej tak ale nie z powodu dnia nauczyciela. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 16:50 Jeśli nauczyciel zwierzolub i tak chce, to ok. Jeśli pomysł darczyńców, to kiepski. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 17:00 Czy ten zwierzak jest wlasnoscia nauczyciela? Zbiera dla wlasnego zwierzaka? (Do glowy by mi nie przyszlo, ale czytajac.. ) Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 18:35 A któż taką akcję wymyślił? Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: akcja Samorządu Uczniowskiego 08.10.14, 18:44 ( pod opieką nauczycielek ) Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: akcja Samorządu Uczniowskiego 08.10.14, 18:47 fantastyczna akcja tylko jakby nie ta okazja! Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: akcja Samorządu Uczniowskiego 08.10.14, 19:36 no troche nie bardzo... a na dzien dziecka tez beda chcieli puszke karmy dostac zamiast twixa? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: akcja Samorządu Uczniowskiego 08.10.14, 22:52 Na Dzień Matki zaniosą swińskie ucha do pogryzania. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 18:46 Oj masakra.... czy to naprawdę taki jest kłopot kupić tego kwiatka z okazji dnia nauczyciela?????kuźwa, choćby jedną różę????jak nie ma byc wiązanka, to chociaż symbolicznie.... a to tak aprops wątku o florystyce, i tego, że florysta (czy też bukieciarz, jak również kwiaciarz) w Polsce z zawodu nie wyżyje....HA HA no faktycznie. tym sposobem NIE WYŻYJE ... jakby nie mozna było i kwiatka, i karmy kupić. bo kwiatek to ile kosztuje? bez przybrania kilka złotych, z przybraniem kilkanaście do 30-35zł , no dobra z 50zł za wielki bukiet . dobra, no to weźmy kwiatek doniczkowy, powiedzmy storczyk, to jakieś 20 do 35zł, ale fiołek afrykański , małe to i niekłopotliwe, to też raptem kilka złotych. KILKA ZŁOTYCH. jak się 20czy 25osób złoży to ten koszt jest naprawdę groszową sprawą a puszka dla kota to ile? 6zł? to jak już musi być ta karma , to razem z kwiatem. bo inaczej po prostu żenada Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: pytam , bo 08.10.14, 18:52 Pomijając fakt, że to takie trochę dziwne-nie ta okazja i nie ta akcja -dla mnie osobiście żenującym jest ZAKŁADANIE z góry, ze na Dzień Nauczyciela trzeba COŚ nauczycielowi dać- czy to kwiatka czy czekoladkę. Z tego sami zainteresowani często podkreślają, ze to Dzień Edukacji Narodowej, i( ci, których ja znam prywatnie) nic nie TRZEBA. Wydaje mi się, że najmilszym są spontaniczne gesty dzieciaków, a nie zorganizowane akcje.. I jeszcze-gazeta z Netto - tam w ramce również- kwiaty (bodajże) i czekoladki i napisane : NA DZIEŃ NAUCZYCIELA>.. Jakoś mnie to mierzi... Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: pytam , bo 08.10.14, 19:01 U nas praktykuje się bukiet składkowy, tak było od I klasy, do tego jestem przyzwyczajona. Spytałam młodą- w tym roku składają się aż po 3zł U nas w szkole akcja dokarmiamy zwierzaki w schronisku jest corocznie. oczywiście daję pieniądze, zwykle przy takiej akcji to 10zł, albo kupuję w biedronce 5kg chrupek i zawożę do szkoły, kurcze, nie pamiętam dokładnie kiedy nosimy karmę ale jakoś zimą to się dzieje. no ale w każdym razie nie jest to z okazji dnia nauczyciela.... Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: pytam , bo 08.10.14, 20:22 > Z tego sami zainteresowani często podkreślają, ze to Dzień Edukacji Narodowej, Wlasnie edukuja tych, ktorzy musza cos sprezentowac. Na inicjatywe nauczycieli, ich gotowosc do rezygnacji z narecza kwiatow nie mogli pewnie liczyc, wiec "wzieli sprawy w swoje rece", brawo))) Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: pytam , bo 09.10.14, 12:18 Dlatego taką akcję uważam, za obraźliwą dla nauczycieli a jednocześnie wymuszającą podarunek. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 19:10 Sądzę, że lepiej kupić karmę niż kwiatek, który zwiędnie. Jeśli za inicjatywą samorządu uczniowskiego stoi ciało pedagogiczne to tym bardziej zacna akcja. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 09.10.14, 12:23 Tak samo jak lepiej kupić karmę niż kolejną zabawkę którą dziecko pobawi sie pięć minut . Za takiego furbiego można by wykarmić całkiem dużą ilość psiaków, a jednak rodzice wolą wydać na zabawkę niż dokarmić te psy. Odpowiedz Link Zgłoś
szamanta Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 19:30 jeśli to Pni osobiście wysnuła taką propozycje z własnej woli byłabym bardzo zadowolona Jeśli to pomysl rodzicow ,czy dzieci- raczej tu bym się wahała Ale łudzie się ,ze to Pani prośba ( np. nie lubi kwiatków a dobra okazja żeby wspomóc schronisko w zywnosci) i jestem wtedy ZA... nawet 10 puszek by moje dostarczyło Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 19:33 To info OGÓLNe, szkolne , nie jednej nauczycielki Odpowiedz Link Zgłoś
szamanta Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 19:42 Nie razi mnie to jakoś Powiem więcej.. nie przypominam sobie ,aby moje na dzień nauczyciela w ogóle jakieś kwiatki kupowali czy inne prezenty dla nauczycieli. Co innego na zakończenie roku ,ale tak poza tym to chyba nie o ile pamięć mnie nie myli. Jeśli takie info poszło to zapewne nikt nie robiłby z tego afery i ja nie protestowałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 19:59 > Nie przypominam sobie ,aby moje na dzień nauczyciela w ogóle jakieś kwiatki kupowali czy inne PREZENTY dla nauczycieli. Co innego na zakończenie roku Też mi się tak wydaje. Tylko jakiś apel uroczysty był. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 20:38 Pomysł idiotyczny jak każdy inny tego typu czyli nie przynoszenie kwiatów na taką czy inną uroczystość. Jako nauczyciel, panna młoda, solenizantka, jubilatka czy ostatecznie trup w trumnie chciałabym dostać kwiatek, choćby jeden, a nie karmę dla kota, datek dla psa czy paczkę żywnościową dla ubogich. Niedługo święta i uroczystości przestaną mieć jakiekolwiek znaczenie, bo przeradzają się w zastraszającym tempie w kwesty i zbiórki wszelakie. Odpowiedz Link Zgłoś
szamanta Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 21:05 To ja się już oficjalnie dowiedziałam od moich dzieci w zróżnicowanym wieku i szkołach ,ze na Dzień Edukacji Narodowej nie było przynoszenia kwiatów nauczycielom Byłabyś najwyraźniej zawiedziona ze kwiatka nie dostałaś na 14 października? trauma Na koniec roku zrekompensowanie następuje lawiną kwiatków Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Świetna sprawa 08.10.14, 21:02 guderianka napisała: > Zamiast kwiatów na Dzień Nauczyciela-akcja polegająca na przyniesieniu karmy lu > b puszki dla dla zwierzaka.. > > Co sądzicie ? Lepiej karmę dla psow/kotów niz kolejne kwiaty ktore ze chwile zwiędną. Jesli tylko wyszedł z taka inicjatywa nauczyciel/dyrektor szkoły. Luz zostało to ustalone z rada rodziców i nauczycielami. Gorzej jesli to któryś rodziców wyskoczył niespodziewanie z takim pomysłem, ale i tak dobra sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Świetna sprawa 08.10.14, 21:11 Tylko ze nikt nie musi. To dla tych ci chca obdarować nauczyciela i chciałby przynieść kwiatek lub czekoladkę. Jesli chcesz to nauczyciel prosi o to zeby zamiast kupic kawiatek to za ta kwote kupuje puszkę żarełka. Mozna tez umówić sie , we 3 osoby kwiaty dla nauczyciela i zbiorowa kartkę od dzieci, a reszta 1-10zl (ile kto chce wydać) przeznaczyć na karmę. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Świetna sprawa 08.10.14, 21:12 Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela. Autor: anilka 08.10.14, 16:45 <....Dziecku i rodzicowi naprawdę nic się nie stanie jeśli ten raz w roku kupi jeden łysy kwiatek. Po prostu jako miły gest w stosunku do kogoś. Albo jeden od całej klasy jak szkoda pieniędzy i się zmarnują bo uschną. Po jakiego łączyć dzień nauczyciela ze wspomaganiem schroniska?.......> No comment. Odpowiedz Link Zgłoś
anilka Re: Świetna sprawa 08.10.14, 21:49 Ale czego nie komentujesz? . Cóż takiego gorszącego jest w tym, że chcę dać komuś KWIATEK A NIE KARMĘ ? Nauczycielowi, koleżance, sąsiadce, czy komukolwiek innemu. Bo go lubię, dziękuję mu, ma urodziny. A jeśli jesteś zupełną przeciwniczką dawania komuś kwiatów, czy prezentów, to pomył z karmą już cię nie razi? Gdybym ogłosiła teraz ? zamiast kwiatka na moje urodziny, ematki niech mi wyślą karmę, to co wyślesz? Przecież to taki szczytny cel. I nie sądzisz że sam pomysł ? PRZYNIEŚCIE KARMĘ ? zamiast kwiatka już coś narzuca? Bo może ktoś nie ma zamiaru nic kupować. Że powiedzenie? przynieście coś zamiast czegoś innego? też nie jest w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Świetna sprawa 08.10.14, 21:55 Zapewne jak zawsze znajdzie się dziecko/rodzic, który i tak przyniesie tego kwiatka. Po drugie nikt nie zabrania przyniesienia tylko karmy. Wyluzuj na wieczór. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 21:12 Myślę, że to bardzo słaby pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 08.10.14, 22:50 To zalezy od kogo wychodzi propozycja - jesli od konkretnej nauczycielki, ktora dokarmia piwniczne koty (na przyklad) - super. Jesli od uczniów, ich rodzicow czy mediów - zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 09.10.14, 12:01 u nas nie zamiast kwiatow, ale niezaleznie od nich. Akcja trwa do konca pazdziernika, ale nie ma obowiazku brania w niej udzialu. Odpowiedz Link Zgłoś
aquella Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 09.10.14, 16:50 że super, i na koniec roku też puszkę mogę przynieść i wór suchej karmy - byleby chodziło o psy/koty ze schroniska Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: Puszka karmy na Dzień Nauczyciela 10.10.14, 01:33 Ja sądzę, że to smutny pomysł. Pokazywanie dzieciom, że ich miły gest został już przekalkulowany na forsę i z obliczeń wyszło, że lepiej im powiedzieć na co mają tę forsę wydać. I w zasadzie wymusza się na nich ten prezent, bo nie ma opcji, że się zwierzakom laurkę narysuje albo bukiet z ogródka przyniesie. Pokazywanie dzieciom, że nie należy świętować, że w sumie to powinny się wstydzić tego, że chciały forsę zmarnotrawić, bo gdzieś tam są głodne zwierzaki. A już tak na poważnie: czy na dzień dziecka dzieci mogą poprosić o wyjście na lody zamiast głupich zawodów sportowych? A na konice roku zamiast nudnych książek o gumkowe bransoletki? Odpowiedz Link Zgłoś