blablanie
10.10.14, 08:58
Kopiuję ze zdrowia małego dziecka,bo tu większy ruch - proszę o choć chwilowe nie usuwanie...
Witam, Moja córka z alergia pokarmową i refluksem ma dodatni wynik IgG z surowicy na lamblie,IgM jest ujemny. Z objawów: źle śpi w nocy,mocno się rzuca (ale to też mogą być objawy refluksu...), słabo przybiera na wadze (ale idzie swoim kanałem centylowym), ma niskie żelazo (poniżej normy) ale morfologia w porządku,a ferrytyna w dole normy (jeszcze rok temu była znacznie poniżej). Inne objawy to drapanie po plecach, bramie wszystkiego do buzi i gryzienie z całych sił (ma już 2lata i 3miesiące). Badania z kalu nigdy nie wyszły (kilkukrotnie badałam). Gastrolog przepisała metronizadol lub macmiror (to drugie ponoć skuteczniejsze ale zarejestrowane dla dzieci od 6lat). No i właśnie mam dylemat-podać lek i który?są te lamblie czy nie ma?a może to jednak refluks i trzeba się na tym skupić? Refluks na podstawie wcześniejszych objawów,które teraz się zmniejszyły do tych nocnych szaleństw...testy skórne też ostatnio wyszły ujemnie (to apropos alergii - wcześniej były dodatnie). Proszę o pomoc.