Dodaj do ulubionych

Mafia umarła...

17.10.14, 08:49
Dziś w nocy. Przy naszej pomocy, gdyż niestety nie zgasła spokojnie we śnie – dostała jakiegoś ataku, jakby epilepsji, gwałtownych skurczów, skomlała, przewracała oczami, dławiła się. Prędko podjechaliśmy do całodobowej kliniki, na szczęście jest niedaleko nas. A tam jeszcze zeźliła mnie młoda lekarka, która flegmatycznie przystąpiła do rejestracji w komputerze, a na moje prośby, by formalności zostawiła na później, najpierw niech da psu głupiego jasia, poinformowała mnie chłodno, że bez wpisania do komputera to ona nic nie może zrobić. No ale nic, teraz już po wszystkim… Mam mimo wszystko żal do męża, że zwlekał tak długo z decyzją, aż doszło do takiej sytuacji. Do siebie zresztą też, że nie byłam bardziej stanowcza. Mogliśmy jej zaoszczędzić tego końcowego stresu i szoku, mogła odejść w domu, na swojej kanapie, spokojnie, a nie podczas ataku, który na pewno był dla niej dużym cierpieniem. Kolejna nauczka dla mnie na przyszłość, by w takich przypadkach nie oglądać się na niego.
Smutno mi i trochę płaczę, ale w sumie czuję ulgę, że Mafcio ma już spokój na zawsze.
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: Mafia umarła... 17.10.14, 08:53
      Oj wiem co przezywasz. Trzymaj sie.
    • kozica111 Re: Mafia umarła... 17.10.14, 08:56
      O przykre,współczuje.
      • rysa30 Re: Mafia umarła... 17.10.14, 08:57
        współczuję. Trzymaj się.
    • solejrolia Re: Mafia umarła... 17.10.14, 08:57
      przykro mi sad
    • broceliande Re: Mafia umarła... 17.10.14, 09:09
      Współczuję bardzo, też mam starszego psa, ale trzyma się nieźle.
      Najważniejsze, że już nie cierpi...
      Trzymaj się.
    • 3-mamuska Re: Mafia umarła... 17.10.14, 09:13
      Współczuje przeżyć, najważniejsze ze juz ma spokoj.
      Ale wiesz masz intuicje do tych spraw ... Słuchaj głosu serca.
      Przytulamsad
    • dzoaann Re: Mafia umarła... 17.10.14, 09:28
      Szalenie mi przykro. Trzymaj sie...
    • dziennik-niecodziennik Re: Mafia umarła... 17.10.14, 09:47
      przykro mi bardzo.
    • aandzia43 Re: Mafia umarła... 17.10.14, 09:58
      Współczuję, Default. Ale psinka miała dobre i długie życie, a teraz ma święty spokój. Jest dobrze.
    • default Re: Mafia umarła... 17.10.14, 10:42
      Dzięki Wam za kondolencje. Mafcia i jej rodzeństwo:
      www.whippety.topcharty.net/maxymalny_efekt.htm
      Na dziś - żyje już tylko Maraton (nie u nas).
      • kosheen4 Re: Mafia umarła... 17.10.14, 11:36
        braciszek Mobil to taki trochę, hmm, potężny był jak na whippetka? wink

współczuję że umarła. człowiek jakby mógł to by oddał tyle swojego życia, żeby się wypośrodkowało i dało umrzeć razem. tylko co by zrobił, jak w domu więcej psów?
        • default Re: Mafia umarła... 17.10.14, 11:57
          Tak, Mobil miał wręcz chorobliwą skłonność do tycia, a jego właściciele nie bardzo umieli nad tym zapanować. Odszedł jako pierwszy (w wieku ok. 7 czy 8 lat) z powodu chorób wątroby (nie znam szczegółów).

• echtom Re: Mafia umarła... 17.10.14, 12:17
            > Tak, Mobil miał wręcz chorobliwą skłonność do tycia, a jego właściciele nie bardzo umieli nad tym zapanować.

Zdarza się. Mam dwie kotki-seniorki, 15 i 16 lat, obie żyły od początku w tych samych warunkach i tak samo były karmione. Starsza nigdy nie przekroczyła 3,5 kg wagi, młodsza w okresie "świetności" ważyła prawie 7. Żyje dość długo jak na taką nadwagę, ale jest w gorszej kondycji ogólnej niż szesnastka.
    • marychna31 Re: Mafia umarła... 17.10.14, 11:44
      > szoku, mogła odejść w domu, na swojej kanapie, spokojnie, a nie podczas ataku,
      > który na pewno był dla niej dużym cierpieniem.
      Najprawdopodobniej straciła podczas ataku przytomność i w ogóle nic nie czuła. A miała długie dobre życie w kochającym domu.

Bardzo współczuję.
      • niutaki Re: Mafia umarła... 17.10.14, 11:58
        przytulam.....
    • echtom Re: Mafia umarła... 17.10.14, 12:12
      Współczuję. Myślę jednak, że Marychna ma rację i psina nie cierpiała aż tak strasznie, a wam mimo wszystko została zaoszczędzona niełatwa decyzja.
    • rhaenyra Re: Mafia umarła... 17.10.14, 12:14
      przykro mi sad
    • vi_san Re: Mafia umarła... 17.10.14, 12:21
      Żal psicy...
    • dorotek83 Re: Mafia umarła... 17.10.14, 12:21
      Przykro mi
    • marusia_ogoniok_102 Re: Mafia umarła... 17.10.14, 13:41
      Przytulam mocno sad
      • kanga_roo Re: Mafia umarła... 17.10.14, 13:50
        współczuję. przeżyła długie, dobre, psie życie. i byliście z nią do końca. nie rób sobie ani mężowi wyrzutów, ja też bym pewnie nie potrafiła podjąć decyzji o uśpieniu takiej staruszeczki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka