Dodaj do ulubionych

Prasowanie.

• naomi19 Re: Prasowanie. 26.10.14, 07:14
      Nie, ale najbardziej je lubię po wypraniu w 90 stopniach.
    • beatazet Re: Prasowanie. 26.10.14, 08:23
      Tak. Mam maglownicę. Żelazkiem nie lubię prasować dużych powierzchni.
      Piorę w 90 stopniach.
    • lauren6 Re: Prasowanie. 26.10.14, 08:43
      Nie, nie prasuję. Mam co robić z wolnym czasem.
    • kozica111 Re: Prasowanie. 26.10.14, 08:43
      Nie, bezsensowne marnowanie prądu, bardzo nieekologiczne podejście.
    • memphis90 Re: Prasowanie. 26.10.14, 19:50
      <parsknięcie>
      Nie, jeszcze nie oszalałam. Nie prasują niczego, co nie jest skrajnie wymiętolone i bez szans na samodzielne wygładzenie na ciele. Tym bardziej ręczników, majtek i ściereczek kuchennych. Od razu mówię, że nie wygotowuję niczego, w tym pościeli, ręczników i majtek. Piorę wszystko razem jak leci. Żyjemy, nikt nie zszedł na dżumę ani cholerę.
      • kota_marcowa Re: Prasowanie. 26.10.14, 22:12
        "Nie, jeszcze nie oszalałam. Nie prasują niczego, co nie jest skrajnie wymiętolone i bez szans na samodzielne wygładzenie na ciele. "

Podpisuję się w 100%, nie mam póki co nerwicy natręctw tongue_out
    • trwe Re: Prasowanie. 26.10.14, 20:09
      Prasuje reczniki, dzinsy, scierki kuchenne, posciel i nie wiem co w tym dziwnego. Nawett jezeli zajmuje mi to 10min wiecej to co? I wcale nie chodzi mi o zadne bakterie ale o moja potrzebe utrzymania porzadku. Dla mnie pogniecione tetrowe pieluchy w kuchni zamiast scierek to niechlujstwo. Zreszta biale scierkii kuchenne wrzucam co jakis czas do wybielacza-w koncu to nie szmata do podlogi (ktora tez warto czasem wyprac). Tak samo jak niewyprasowane T-shirty dzieci, czy pognieciona posciel.
      • nickbezznaczenia Re: Prasowanie. 26.10.14, 20:26
        Nic w tym nie ma dziwnego. Ot po prostu różni ludzie robią różnie.

trwe napisała:

> Prasuje reczniki, dzinsy, scierki kuchenne, posciel i nie wiem co w tym dziwneg
        > o.
        • gaga-sie Re: Prasowanie. 26.10.14, 20:47
          No właśnie. Ja prasuję wszystko, co koleżanka wymieniła oprócz ręczników.
    • alinalen Re: Prasowanie. 26.10.14, 20:31
      jak nie miałam dzieci to prasowałam prawie wszystko, chyba z nudów wink teraz prasuję tylko jakieś świętalne ubrania, strata czasu.
    • magiczna_marta Re: Prasowanie. 26.10.14, 22:05
      Od kiedy mam stacje parową uwielbiam prasowanie.
      Nie prasuje majtek ani skarpetek, ale ręczniki tak.
    • nanuk24 Re: Prasowanie. 26.10.14, 22:27
      Nie, bo susze w suszarce i skladam jeszcze cieple. A jak wystygna, tez nie prasuje. W ogole nie wiem, ludzie, co wy z tymi bakteriami? To juz zwykla woda i mydlo nie wystarczaja? Rece tez prasujecie, czy wkladacie do tostera?
    • rosapulchra-0 Re: Prasowanie. 26.10.14, 22:33
      W ogóle i niczego nie prasuję. Po co?
    • dorotek83 Re: Prasowanie. 26.10.14, 22:48
      Prasować przestałam kilka lat temu. Bunt we mnie długo narastał, bo głęboko wpojone miałam, że należy prasować. W pewnym momencie machnęłam ręką, dałam sobie spokój.
      Prasuje tylko rano przed pracą lub jakimś większym wyjściem, gdzie muszę wyglądać elegancko.
      Świadomie staram się kupować ubrania, które nie wymagają prasowania.
      Dlatego z lekkim politowanie patrzyłam na męża, który przed narodzeniem córki wszystkie jej rzeczy prasował i jeszcze miesiąc po. Powiedziałam mu, że jak chce prasować droga wolna, ja nie będę. Jak wróciłam ze szpitala akurat była fala upałów, więc tym bardziej miałam w nosie prasowanie.
      • naturella Re: Prasowanie. 27.10.14, 07:43
        Nie tylko ręczników (nie przyszłoby mi to do głowy, naprawde!), ale w ogóle niczego nie prasuje. Kupuje rzeczy niewymagające prasowania, po praniu wszystko mocno strzepuje i równo rozwieszam. Maz prasuje sobie 4 koszule tygodniowo (bo w piątek na luzaku) i to tyle.

Ręczniki i w ogóle wszystko piore na 40 stopni. I tak wszyscy mamy te same bakterie, ktore jak widać nam nie szkodzą wink
    • siebiatynska_m Re: Prasowanie. 25.02.15, 16:46
      Przed narodzinsmi córki prasowalam ręczniki,jensay,sztruksy. Pojawienie się dziecka wyleczylo mnie z takiej gorliwoścismile Poza tym płyny do płukania są tak cudne...
    • siebiatynska_m Re: Prasowanie. 25.02.15, 16:47
      Czy reklamy tu są płatne..?
    • ginger.ale Re: Prasowanie. 25.02.15, 18:07
      nie prasuję, mąż też nie prasuje

a ogólnie prasuje więcej niż ja, bo jest b. koszulowo-garniturowy
      ja mam dużo rzeczy, które wystarczy porządnie rozwiesić big_grin
    • klubgogo Nie!!! 25.02.15, 18:10
    • lewapinger Re: Prasowanie. 25.02.15, 18:23
      Nic nie prasuję, nawet pościeli.
      Mam świetną suszarkę. Wyjmuję suche, wystarczy, że od razu powieszę do szafy lub dobrze złożę i jest jak wyprasowane smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka