rosapulchra-0 29.10.14, 16:26 Taka fotka krąży właśnie po necie. Zgadzacie się z nią? s2.ifotos.pl/img/179453210_wpnhrpa.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulka.p Re: Polska w pigułce 29.10.14, 16:48 Chyba w srigułce. Matko jakie bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Polska w pigułce 29.10.14, 17:12 Zamiast pisać posty w tym szambianym wątku klikajcie w kosz, ja to już uczyniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polska w pigułce 29.10.14, 17:27 Sprawdź ile tylko dziś twoich postów poleciało. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_07 Re: Polska w pigułce 29.10.14, 17:07 Tak. Na każdym skrzyżowaniu w Polsce stoi krzyż lub kapliczka, a koło nich dziw.ki. Nie wiedziałaś? Tyle, że panie dziw.kami są tylko w dni parzyste, w nieparzyste jeżdżą kraść do Niemiec Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polska w pigułce 29.10.14, 17:11 Ira, to wątek na luzie. Wyjmij kij z tyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Polska w pigułce 29.10.14, 17:20 A równie stosownego obrazka o islamistach nie masz? Tez bym się posmiala Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polska w pigułce 29.10.14, 17:24 No nie mam, ale jak znajdę, to pokażę. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: link: 29.10.14, 19:45 Dzięki, może być Szkoda tylko, że to nie rośka wygrzebała. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: link: 29.10.14, 20:45 Dlaczego szkoda? Nie szukałam, tak samo jak fotki z postu startowego. Poza tym tutaj rzeczywiście tak ubrane kobiety nazywają letter boxes Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polska w pigułce 29.10.14, 17:10 W "Metrze" przeczytałam dziś, że emigranci są gotowi umierać za zasiłki. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Polska w pigułce 29.10.14, 17:12 Zeby miniaturki od pigułki nie odróżnić? Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Polska w pigułce 29.10.14, 17:13 Jakbyś miała jakiekolwiek pojęcie o Polsce to byś wiedziała, że to nie jest aktualnie homologowany model fotoradaru. Takie jak na zdjęciu montowano lata temu. Teraz obowiązują takie: bi.gazeta.pl/im/5b/cb/c4/z12897115Q,Fotoradar-przy-Wislostradzie.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polska w pigułce 29.10.14, 17:25 Tak. Nie mam najmniejszego pojęcia o Polsce. Wygrałaś Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Polska w pigułce 29.10.14, 17:14 Cyba powinni mi odebrać obywatelstwo. Jestem polką, mieszkam w Polsce, nie planuje emigrować, lubię ten kraj. A zdjęcie mnie rozbawiło i muszę przyznać że coś w tym jest. Chce tylko zauważyć, że prostytutki przydrożne to jednak w większości importowane są. To nie nasze pełne witaminy dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Polska w pigułce 29.10.14, 17:22 W sumie zdjęcie samo w sobie jest nijakie, słabo skadrowane, krzyża nie widać, tylko kawałek kapliczki, na brzozę też bym nie zwróciła uwagi, bo w sumie to normalne, że na poboczu rosna jakies drzewa... dopiero tytuł nadany zdjęciu i wyszczególnienie w nim powyższych symboli dopełnia całości i tak - wywołuje uśmiech, no może chociaż uśmieszek. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Polska w pigułce 29.10.14, 17:27 Zazwyczaj widzi sie to co sie chce zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polska w pigułce 29.10.14, 17:28 Nie ja jestem autorką tej fotki, ani tym bardziej komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Polska w pigułce 29.10.14, 17:42 Autor obrazka zapomniał o tej leciwej beemie, pewnie sprowadzonej z zachodu, która stoi za paniami lekkich obyczajów. Poza tym.. true story Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Polska w pigułce 29.10.14, 18:36 Nie. Ale widywałam przykłady słabszego poczucia humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorpomidorowy Re: Polska w pigułce 29.10.14, 18:47 lubisz stereotypy?prosze bardzo....brytyjki sa brzydkie Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorpomidorowy Re: Polska w pigułce 29.10.14, 20:42 bohaterki " little britain" Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: Polska w pigułce 29.10.14, 19:51 O "Mała Brytania"! Boska, tęsknię za tym Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Polska w pigułce 29.10.14, 20:00 to juz rozumiem czemu rosie tak w tym UK dobrze: nie wyroznia sie z tlumu Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Polska w pigułce 29.10.14, 20:09 Zdjęcie jak zdjęcie , nic ciekawego. I Polska nie jest na pewno jednorodna , ja znam Wroclaw , okolice i na pewno nie widzialam takiego obrazu Polska jaka widziałam kilka tygodni temu często nie rózni sie dla mnie od innych krajów jakie znam , pisałam juz o tym. Ale muszę przyznać że ilość krzyży i innych symboli religijnych mnie uderzyla . Plus koszmarne reklamy , plakaty , banery , diabli wiedza co. Estetyka reklamy w PL leży i kwiczy... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Polska w pigułce 29.10.14, 20:17 www.facebook.com/marcingos/media_set?set=a.10152683533719532.1073741826.670444531&type=1 Nie wiem czy możecie to zobaczyc , pochodzi z fejsa a tytuł strony : Polska, kraj małych, ch...owych banerków i naklejek na szybach. Dla mnie te reklamy w kukurydzu w pięknej panoramie przyrody na drodze między Wrocławiem i Trzebnicą pus jakies koszmarne szmaty reklamowe na zabytkowych wrocławskich kaimenicah to Polska w pigułce. O ile Pollska mi się super podoba i nie krytykuję wiele to te krzyże na rozdrozu plus reklamy na płotach , w lesie lub centrum miasta , bez ładu i składu to masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: Polska w pigułce 29.10.14, 20:21 Dzięki Jan.Kran za uświadomienie, bez Ciebie byśmy tego nie wiedzieli, gdzieżby. Odpowiedz Link Zgłoś
slonecznik1981 Re: Polska w pigułce 29.10.14, 20:36 Lepsze banerki niż kraj masowych egzekucji... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polska w pigułce 29.10.14, 20:49 Tak cię zakłuło, że dziewczyna napisała swoją opinię? Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: Polska w pigułce 29.10.14, 20:55 Chodzi o to, że ta "opinia" jest od dawna w Polsce wałkowana, temat sto razy opisywany, przemielony w te i wewte. A Jan.Kran pisze o tym jakby odkrywała Amerykę, przepraszam Polskę Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polska w pigułce 29.10.14, 21:10 Dla kogoś, kto od lat mieszka za granicą przyjazd do Polski jest dokładnie takim odkryciem Am.. Polski Ja wiem, że dla ciebie i innych mieszkających w Polsce nie dość, że to nuuuda, to jeszcze większa nuuuuda, ale emigrantów - zapewniam - zdecydowanie nie. Podam przykład z własnego podwórka - jeżdżę po brytyjskich drogach, więc kierownicę mam nie po tej stronie, co polski kierowca. Gdy ostatni raz byłam w Polsce, to nie dość, że chciałam usiąść na miejscu taksówkarza, to gdy jechaliśmy sobie taką zwykłą ulicą, to wpadałam co jakiś czas w panikę, bo uważałam, że jedziemy pod prąd. Pan miał ubaw, a ja się sobie nadziwić nie mogłam, że prawo jazdy mam od 1993 roku, zrobione w Polsce, a zachowuję się, jakbym po raz pierwszy auto zobaczyła Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polska w pigułce 29.10.14, 20:46 I co w związku z tym? Mam się obrazić? Po 1. nie jestem Brytyjką, po 2. zgadzam się, że tutejsze kobiety nie powalają urodą Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Polska w pigułce 29.10.14, 19:17 jak niby można zgadzac się lub nie zgadzac z fotką? natomiast komentarz jest po prostu celnym żartem i proba dorobienia do tego ideologii świadczy o Twojej kondycji umysłowej, ktora zresztą jest powszechnie znana na forum Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polska w pigułce 29.10.14, 20:50 Jesteś ślepa, czy masz złą wolę?? Gdzie ja dorabiam ideologię?? Odpowiedz Link Zgłoś
jak-nie-ja-to-kto Re: Polska w pigułce 29.10.14, 20:55 A gdzie jest NFZ, ja się pytam Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polska w pigułce 29.10.14, 21:13 Ha! BTW, mój mąż był dziś w warszawskim NFZ-cie. Załatwiał dla swojej matki jakiś rabat na cośtam (nie chcę pisać na forum, na co konkretnie). Doktor jakiegoś kodu nie wpisał na odpowiednim druku, więc pani odmówiła przyjęcia, przy okazji uświadomiła mojego męża, że rabat to 1/4 ceny rynkowej i chorym na raka on nie przysługuje. Odpowiedz Link Zgłoś