Dodaj do ulubionych

"Bardzo tęsknię...

19.11.14, 23:04
... za rodziną". Takiej treści sms dostałam dziś od znanej Wam koleżanki, która chyba chce robić konkurencję siostrze Triss uncertain Nie odpisałam, bo nie miałam pomysłu, co, ale znów poczułam się podle. Bronię desperacko twierdzy, ale gdzieś tam z tyłu zaczyna mi kiełkować myśl "a jeśli ona sobie coś zrobi?"
Obserwuj wątek
    • stacie_o Re: "Bardzo tęsknię... 19.11.14, 23:11
      Nie, nie, nie. Ten sms jest właśnie zamierzony na wywołanie takiej reakcji u ciebie. Mój radar wyczuwa wampira energetycznego i finansowego. Nie daj się.
    • dziennik-niecodziennik Re: "Bardzo tęsknię... 19.11.14, 23:51
      a ja nie wiem o co chodzi?...
      • bi_scotti Re: "Bardzo tęsknię... 19.11.14, 23:59
        OK, teskni za rodzina. Rodzina! Ty nie jestes jej rodzina, jestes jej kumpela ale przeciez nie siostra, ciotka czy nawet milionowo-wodo-po-kisielu-kuzynka! Jesli teskni za rodzina to powinna sie skontaktowac z ta jaka gdzies po swiecie ma, bo na pewno ma. Nie poczuwaj sie do wiezow krwi wink No chyba, ze jako kilkuletnie dziewczynki polaczylo Was braterstwo/siostrzanstwo krwi przy pomocy szpilki czy finki, to wtedy umarl w butach - teskni za Toba wink Zachowaj cool, dystans i spokoj ducha. Jak juz koniecznie Cie palce swedza zeby respond jakims textem, to jej mozesz (niekoniecznie delikatnie) przypomniec o tym, ze zblizajace sie swieta to super okazja odnowienia kontaktow z rodzina, za ktora sie teskni - mozna zaczac od kartek pocztowych takich old-fashion ze znaczkiem wink Stay strong - yes, you can smile
        • konsta-is-me Re: "Bardzo tęsknię... 20.11.14, 00:22
          Nie mozes z nia po.prostu pogadac chwile?
          Co za swiat dzisiaj, nie mozna geby otworzyc do nikogo, bo bedzie sie okrzyknietym wampirem/szantazystka/nie wiadomo.czym jeszcze.

• echtom Re: "Bardzo tęsknię... 20.11.14, 08:14
            Gadam z nią regularnie od ponad roku uncertain
      • echtom Dziennik - specjalnie dla Ciebie 20.11.14, 10:21
        forum.gazeta.pl/forum/w,567,149273329,149273329,_Nie_asertywnosc_tez_tak_macie_.html
        • dziennik-niecodziennik Re: Dziennik - specjalnie dla Ciebie 20.11.14, 10:47
          dziękuję smile
          niech sobie tęskni.
    • wies-baden Re: "Bardzo tęsknię... 20.11.14, 06:09
      Zastanówmy się, co ona może sobie zrobić?
      • echtom Re: "Bardzo tęsknię... 20.11.14, 10:09
        Wolę nie uruchamiać wyobraźni - już raz leczyła się psychiatrycznie.
    • solejrolia Re: "Bardzo tęsknię... 20.11.14, 07:07
      tęskni, bo zima idzie?
      (chyba że coś pokręciłam i to nie ta koleżanka)
      • echtom Re: "Bardzo tęsknię... 20.11.14, 08:13
        Taką koleżankę mam tylko jedną.
    • feel_good_inc Jeżeli masz ochotę być manekinem, na którym... 20.11.14, 08:22
      echtom napisała:
      > ... za rodziną". Takiej treści sms dostałam dziś od znanej Wam koleżanki, która
      > chyba chce robić konkurencję siostrze Triss uncertain Nie odpisałam, bo nie miałam po
      > mysłu, co, ale znów poczułam się podle. Bronię desperacko twierdzy, ale gdzieś
      > tam z tyłu zaczyna mi kiełkować myśl "a jeśli ona sobie coś zrobi?"

...owa koleżanka będzie wyładowywać swoje emocje, to dalej ciągnij tę znajomość.
      Jeżeli nie, to albo ją zerwij, albo przypomnij "koleżance" VI przykazanie.
    • asia_i_p Re: "Bardzo tęsknię... 20.11.14, 08:42
      Rozumiem twój ból, ale zaprzyjaźnić się z kimś z litości to chyba równie kiepski pomysł co wyjść za kogoś z litości za mąż.
      Między innymi dlatego, że dając mu ersatz relacji uniemożliwiasz mu znalezienie prawdziwej relacji.
    • guderianka Re: "Bardzo tęsknię... 20.11.14, 09:16
      To sobie zrobi- nie masz na to wpływu, ani się do tego nie przyczynisz, ani od tego nie odwiedziesz
    • gazeta_mi_placi Re: "Bardzo tęsknię... 20.11.14, 09:20
      Ale której bo nie wiem? Napisz mi, jak chcesz to na priv, zobaczę co za jedna, a na trollach i różnych manipulatorach znam się jak mało kto.
      Oczywiście być może to nie troll ani manipulator, ale to muszę zobaczyć po nicku.
      • chocolate_cake Re: "Bardzo tęsknię... 20.11.14, 09:36
        ona chyba nie jest z forum
        • gazeta_mi_placi Re: "Bardzo tęsknię... 20.11.14, 09:37
          Chyba, że tak.
    • triss_merigold6 Re: "Bardzo tęsknię... 20.11.14, 09:48
      No nie, moja siostra nie wysyła ludziom rzewnych sms-ów, bez przesady.
      Współczuję Ci poczucia dyskomfortu i wrabiania w poczucie winy.
      • echtom Re: "Bardzo tęsknię... 20.11.14, 09:59
        Nie miałam na myśli konkretnych działań, tylko absorbowanie innych w kółko tymi samymi problemami. Po moich wątkach dojdziesz jeszcze do wniosku, że Twoja siostra jest całkiem fajna wink
        • triss_merigold6 Re: "Bardzo tęsknię... 20.11.14, 10:14
          Już doszłam do takiego wniosku. big_grin
        • zona_mi Re: "Bardzo tęsknię... 20.11.14, 10:16
          Zauważyłam, że dobrym sposobem na takie zaczepki bywa rozkminienie.
          Tęsknisz za rodziną? A konkretnie czego oczekujesz? CHCESZ, żebym JA cię zaprosiła? O co ci KONKRETNIE chodzi?
          Przy takim, umiejętnym, wypytywaniu jest szansa, że ta osoba nie da rady Cię wkręcić, tylko będzie zmuszona wyjawić prawdziwe (uświadomione bardziej lub mniej) intencje.
          Mam w najbliższym otoczeniu osobę X, która właśnie zarzuca takie haczyki i oczekuje, że reszta się DOMYŚLI i jeszcze ja POPROSI, by uczyniła to, czego dokładnie sama oczekuje. Niejasności się kończą, gdy zaczynam drążyć:
          X - Och, Y jest taki... On PEWNIE myśli, że ja... - i leci litania żalów.
          Ja - Skąd wiesz CO ON MYŚLI? Pytałaś? Powiedział, zrobił coś konkretnego, z czego wynika...? Czego w związku z tym oczekujesz ode mnie? (Znamy się dobrze, więc wiem, kiedy chodzi tylko o takie ludzkie wygadanie się, które akceptuję).
          Po krótkim czasie X ma dość wkręcania mnie w swoje gierki i zabawa się kończy.
          Dobrze umieć zostawiać sprawy innych - im. Nie brać na własne plecy. I nie mylić tego z egoizmem i brakiem zainteresowania - wkręcanie się w takie zagrywki to inna rzecz, niż nieczułość i chłód.

Z drugiej strony - nie znam Twojej koleżanki, może z kolei z nią bezpieczniej nie wnikać.
          Tęsknisz za rodziną? Aha.
          Ii tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka