shell.erka 11.12.14, 10:18 Bardzo mnie kręcą, ale mąż twierdzi ze obciachowe i nie bedą do nas pasowały. A moim zdaniem one w swojej prostocie pasują wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grave_digger Re: Meble retro - lata 60 11.12.14, 10:23 Ale zależy jakie i jaki kolor. Podaj jakiś link? Odpowiedz Link Zgłoś
bambzgrozja Re: Meble retro - lata 60 11.12.14, 10:29 Uwielbiam ten styl. Mam dodatki oraz tapety w tym charakterze. Na stare meble z lat 60 siątych po renowacji bym się nie zdecydowała, ale meble inspirowane bardzo mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Meble retro - lata 60 11.12.14, 10:33 Mam w domu fotel 366 Chierwoskiego przykryty szydełkowym pledem. Mam stare przemalowane przeze mie szafki nocne. Własnie chodzę i zastanawiam się jak przetransportować ze wsi stary kredens kuchenny, o taki ALe ja stosuje w domu z żelazną konsekwencją eklektyzm. Jakbym miała mieć cały dom w takim stylu to nie dałabym rady. Pojedyncze elementy pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: Meble retro - lata 60 11.12.14, 10:42 No właśnie. Mamy bardzo prosto wręcz ikeowsko z wyjątkiem sypialni wiec takie fotele sobie wymyśliłam i dzisiaj je kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Meble retro - lata 60 11.12.14, 10:46 Do ikeowskiego wnętrza lata 60 pasuja jak złoto Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Meble retro - lata 60 11.12.14, 11:11 ale ładny ten kredens!! Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Meble retro - lata 60 11.12.14, 13:11 O matko, stało coś takiego w naszym wynajętym mieszkaniu w Nowej Hucie. Zaraz obok rozchwierutanego stolika kuchennego zapewne z lat 60, zabudowy pod oknem z lat 60 i zlewozmywaka wyglądającego, jakby go w latach 60 wygrzebano ze śmietnika. Aż mi się włosy podniosły na plecach na samo wspomnienie, brrr! -- "chłop co nie bł w wojsku do dup...a Ale mój mąz był, co sobie chwali, nauczył się jeśc kaszanki, zmeinił sie na plus." by a.n.a0 Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Meble retro - lata 60 11.12.14, 15:29 to jest kredens babci mej...jak mogłaś..... Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Piękny! 11.12.14, 15:41 Taki kredens mieli moi dziadkowie. Ale to sztuka bardziej z lat 50 chyba nawet. Piękna!!! Moi gupi rodzice powyrzucali piękne meble po swoich rodzicach. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Meble retro - lata 60 11.12.14, 11:07 kurcze, mieliśmy takie meble, te krzesła, fotele, ten disign! nawet dywany tzw persy- też wrociły do mody. doskonale pamietam, jak mama powystawiała te zarąbiste fotele do szopy, (oczywistym było, że zniszczeją tam a potem łatwiej będzie się tego pozbyć. dywany, które wrzucon, a one splesniały (wełniane były!) ani ja (w końcu byłam dzieckiem) a już tym bardziej ona, nie pomyslałabyśmy, że kiedyś moda na to wróci. i to z takim przytupem! nawet teraz jesienią podczas porządków w szopie znalazłam stary kredens i biurko- biurko w pierwszych latach podstawówki słuzyło mi, potem mi wymieniono na coś bardziej eleganckiego. no ale teraz zniszczone, spróchniałe, korniki, ponaklejane naklejki, dramat, nie warto rozważać tego, bo je odnowić. buuu. dlatego od pewnego czasu zmieniłam swoje nastawienie i nie pozwolę niczego wywalić, co jest porządne. np. meble moich rodziców tzw swarzędz z początku lat 80-tych stoi w piwnicy całkiem dobrze zabezpieczony, czy meble dębowe typu stolik pod tv, ława- bardzo charakterystyczne dla końca lat 90-tych, grube nogi zakończone łapami lwimi ) i jeszcze kilka innych stoją w piwnicy i nie pozwolę im zniszczeć, bo teraz to szczyt obciachu, ale moze moja córka, a może jej dzieci kiedyś zachwyca sie tymi meblami a co do staroci. i disignu. właśnie wyciągnęłam moje 2 płaszcze, które nosiłam gdy byłam późną nastolatką - ja pierdzielę, jeden pasuje na mnie jak ulał! i co ważne: ma w składzie 70% wełny owczej i 10 procent moheru, reszta to coś tam coś tam, marka bardzo dobra (wtedy była taka, i nadal jest ceniona) płaszcz taki cieplutki, że hej! będę nosić, w największe mrozy. o! drugi mogłby się nadawać dla mojej córki jako tzw oversize, ze względu na kolor może bardziej na jesień, niż inna porę roku, ale w sumie jest tak stylowy, ze pasuje i na wiosnę. nawet nie wiecie jak się ucieszyłam jak te płaszcze odnalazłam! tylko najpierw oddam je do pralni Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Meble retro - lata 60 11.12.14, 11:13 > nawet nie wiecie jak się ucieszyłam jak te płaszcze odnalazłam! ja na takie mrozy mam skitrany PRAWDZIWY kożuch po babci jeszcze. starannie zabezpieczony, czyszczony, zadbany. cięzki cholernik, ale ciepło w nim jak w uchu. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Meble retro - lata 60 11.12.14, 11:26 >ciężki cholernik, ale ciepło w nim jak w uchu. znalazłam też przepiękną czapkę tzw tort tez bardzo dobrej marki. nosiłam go jak miałam te 18-19 lat i był bardzo szykowny ten tort i się za mną oglądano na ulicy koleżanki mi zazdrościły. teraz go nie założę, bo taką modystką nie jestem, ani żadną szafiarką. ale kto wie, czy córce, albo następnemu pokoleniu kiedys tam w przyszłości, nie przyda się. o, coś w tym stylu, chociaż tez nie do końca: czapka tort Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Meble retro - lata 60 11.12.14, 11:39 aaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!! daj mi jak nie nosisz!! albo sprzedaj!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Meble retro - lata 60 11.12.14, 11:45 pożyczyć sie nie odważę, jak coś sie stanie to nie wiem jak bym Ci miala wynagrodzic. piękna czapka. trzymaj dla dziecka, bedzie wdzieczne Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Meble retro - lata 60 11.12.14, 11:14 Wszyscy się zachwycają designem lat 60-tych, należę chyba do wyjątków. Nie podoba mi się. Nienienie Zalinkowany kredens miałam w moim pierwszym samodzielnym mieszkaniu, został po właścicielce, starszej pani. Miałam tam też inne cuda, typu mała lodówka ukryta w szafce. Takie kredensy mają swój urok, szczególnie ładnie odnowione, ale to nie mój styl. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Meble retro - lata 60 11.12.14, 12:36 Zalinkowany kredens to raczej lata 40-50 Lata 60 to prosta forma, ciekawa kolorystyka. Meblościanki to z kolei lata 80-90 a i u niektórych nawet i 2000 Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Meble retro - lata 60 11.12.14, 11:23 dla mnie obciachowe. Nie kręci mnie cos, na co patrzylam przez całe swoje dzieciństwo i do momentu wyprowadzki z domu rodzinnego. Kiedyś meble jak się kupilo to juz na zawsze niemal. Jesli chodzi o ciuchy to też zawsze jest cos inaczej, jakieś nowe elementy, nawet, jak moda wraca. Kiedy ponownie wrócily koturny, właściwie chyba lepiej powiedziec platformy, to wyciągnęłam swoje stare, kupione kiedyś w Berlinie - to było coś! Młodszy, duzo mlodszy kolega, kiedy mnie w nich zobaczył, obsmiał się jak norka, z mało sympatycznym komentarzem. Skutecznie oduczyłam wyciągania starych ciuchów, które "wróciły do mody". Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Meble retro - lata 60 11.12.14, 11:59 Mnie lata 60. Kojarzą się z meblami Kowalskich. Okropieństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Meble retro - lata 60 11.12.14, 12:34 Akurat meble lat 60 bardzo dobrze współgrają z nowoczesną linią mebli z Ikei, natomiast w zestawieniu z designem lat 90, lub sielsko-anielskim mogą stworzyć koszmarek.Generalnie należy je zestawić z odpowiednimi meblami, inaczej będzie to porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
eve-lynn Re: Meble retro - lata 60 11.12.14, 15:38 Kurcze - takie fotel są może i designerskie, fancy i w ogóle, ale w życiu nie chciałabym mieć takiego w domu, aż mnie plecy bolą od patrzenia. Nie wyobrażam sobie siedzieć na tym z podwiniętymi nogami, książką, szydełkiem, herbatą, kotem, dzieckiem, i jeszcze jednym dzieckiem na kolanach. On się nadaje do poczekalni, ja lubię meble wygodne, Odpowiedz Link Zgłoś
maeve_binchy Re: Meble retro - lata 60 11.12.14, 18:37 Mam kilka elementow z lat 60 - stolik nerka, niski barek, wiszaca przeszklona szafke. Mam tez stol z poczatku XX wieku i u corki lozko z tej samej epoki. Reszta chyba nowoczesna i prosta. Ale ja lubie i cenie eklektyzm. Odpowiedz Link Zgłoś