Dodaj do ulubionych

Urodziny pytanie

14.12.14, 15:51
Wyprawiam corce 8 urodziny i chciala bym was zapytac o kilka rzeczy.
1 Czy na koncu urodzin dajecie goscia jakies male podarunki jezeli tak to jakie?
2 Czym oprocz tortu tak w miare ze zdrowych rzeczy mozna poczestowac dzieci?Jakos na mysl o stole pelnym slodyczy robi mi sie nie dobrze a i mc donald jest dosc kontrowesyjny.Urodziny beda w sali zabaw czas ok 2 /3 godz

Z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • mamaemmy Re: Urodziny pytanie 14.12.14, 16:02
      Ja zawsze robie malutkie torebeczki prezentowe ,które dzieci dostają przy wyjsciu-w nich jest malutka czekoladka ,cukierek,guma do zucia plus to co mają na imprezie-biorą ze sobą-czapeczkę,baloniki to takie do dmuchania-zapomniałam nazwy smile Do tego karteczka -dziękujemy za przybycie .
      Oprócz tortu mamy rogailiki domowej roboty/lub/i ciasteczka z lentilkami z przepisu Ani Starmach.
      Do tego bardzo często piszinger (dla osób nie z Krakowa-tlumaczenie-to wafel z masą,u nas często albo czekoladowa,albo krówkowa ).
      Popcorn i chipsy-ale to akurat niezbyt zdrowe tongue_out Moja jednakl takie rzeczy je tylko na urodzinach własnie.
      Soki,bo u nas żadne dziecko nie pija coca-coli -to też fenomen tongue_out Pozytywny w sensie smile
    • wielkanocnaniespodzianka Re: Urodziny pytanie 14.12.14, 16:05
      z podarunkami dla gości na urodzinach to się nigdy nie spotkałam (na weselach tak, ale nie na urodzinach)
      na ur. w salach zabaw, na jakich bywa mój syn lub w których robię ur. syna jest tak, że napoje (soki owocowe, woda, owoce i rozmaite ciastka (typy arletki, herbatniki w czekoladzie) zapewnia organizator. Tort kupujemy sami Rodzice jubilata), zaś ciasta (ale nie z kremami, poza torem rzecz jasna) również przynoszą rodzice jubilata. Zawsze jest odrębny stolik zarezerwowany dla tych rodziców, którzy zostają z dzieckiem. U nich na stole stawiamy/rodzice jubilata stawiają ciasta i owoce oraz kawę czy herbatę-zależy na co dany rodzić ma ochotę.
      P.S. Pierwszy raz w życiu właśnie na tym forum się spotkałam, że rodzicom nie wolno zostawać na imprezie z pociechami ! Szczęśliwie nie spotkałam się z taką dziczą w swoim regionie, wśród znanych mi osóbsmile
      • mamaemmy Re: Urodziny pytanie 14.12.14, 16:12
        wielkanocnaniespodzianka napisała:

> P.S. Pierwszy raz w życiu właśnie na tym forum się spotkałam, że rodzicom nie w
        > olno zostawać na imprezie z pociechami ! Szczęśliwie nie spotkałam się z taką d
        > ziczą w swoim regionie, wśród znanych mi osóbsmile

A ja szczęsliwie zawsze trafiam na rodziców,ktorzy po prostu korzystali z tych 3 godzin wolnych od dzieci a nie z nudów przesiadywali na kinderbalu w sali zabaw z kawą/herbatą w plastikowym kubeczku smile Tak samo jak moja gdzieś szła,to my szliśmy w swoje miejsca,mielismy czas dla siebie a nie po to by patrzeć jak dzieci szaleją w kulkolandzie big_grin
        • wielkanocnaniespodzianka Re: Urodziny pytanie 14.12.14, 16:16
          nigdy nie zdarzyło się, by wszyscy rodzice zostali, to chyba oczywiste.

mamaemmy napisała:

> wielkanocnaniespodzianka napisała:
          >
          > > P.S. Pierwszy raz w życiu właśnie na tym forum się spotkałam, że rodzicom
          > nie w
          > > olno zostawać na imprezie z pociechami ! Szczęśliwie nie spotkałam się z
          > taką d
          > > ziczą w swoim regionie, wśród znanych mi osóbsmile
          >
          > A ja szczęsliwie zawsze trafiam na rodziców,ktorzy po prostu korzystali z tych
          > 3 godzin wolnych od dzieci a nie z nudów przesiadywali na kinderbalu w sali zab
          > aw z kawą/herbatą w plastikowym kubeczku smile Tak samo jak moja gdzieś szła,to m
          > y szliśmy w swoje miejsca,mielismy czas dla siebie a nie po to by patrzeć jak d
          > zieci szaleją w kulkolandzie big_grin
          >
          >
        • madame_edith Re: Urodziny pytanie 14.12.14, 16:23
          My się w gronie rodziców po prostu też lubimy. I ta większość lubiąca się zawsze chętnie siada razem i rozmawia, na codzień nie ma na to czasu i nie udaje się spotkać w szerokim gronie. Ja też lubie urodziny dzieci smile
          • wielkanocnaniespodzianka Re: Urodziny pytanie 14.12.14, 16:28
            to jest bardzo miłe, prawda? na takich urodzinach zazwyczaj bywa 12-16 dzieci. wiadome jest, iż nie wszyscy rodzice przepadają za takimi pogaduchami, inni nie mają ochoty, innym nie chce się latać w tę i z powrotem, a są i tacy, którzy zostają - zazwyczaj ok. 8 osób.

madame_edith napisała:

> My się w gronie rodziców po prostu też lubimy. I ta większość lubiąca się zawsz
            > e chętnie siada razem i rozmawia, na codzień nie ma na to czasu i nie udaje się
            > spotkać w szerokim gronie. Ja też lubie urodziny dzieci smile
            • madame_edith Re: Urodziny pytanie 14.12.14, 17:26
              Mile i bardzo integrujące smile
    • zebra12 Re: Urodziny pytanie 14.12.14, 16:30
      My świeżo po 8 urodzinach. Z rodziców 10 dzieci, zostało na imprezie dwoje - moje koleżanki. Serwowałam kawę i herbatę. Oprócz tortu były chrupki smakowe i paluszki oraz różne napoje. Nie robiłam podarków, ale były dla każdego dziecka baloniki, czapeczki itp. Impreza trwała 2,5 godziny.
    • agus-ka Re: Urodziny pytanie 14.12.14, 17:53
      Prezentcikow nigdy nie praktykowalysmy. Jesli chodzi o zdrowe jedzenie to zawsze daje owoce, np winogrona, mandarynki. Ze smieciowego podaje paluszki, chrupki, wafelki, delicje. Chipsów raczej nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka