17.12.14, 17:02
Sytuacja w osiedlowym markecie. Wpadam po ziemniaki, idę do kasy, dziecko w aucie. Kolejki do każdej z kas. W tym momencie otwiera sie kolejna. Próbuje sie do niej dostać, ale wpycha sie przede mną kobita z pełnym koszykiem. Pytam wiec proszącą, czy nie wpuscilaby mnie z tymi ziemniakami, bo mam dziecko w aucie. Buczy cos pod nosem i stoi dalej. Ponawiam pytanie. nie.
Mowię wiec, ze dziękuje za życzliwość....
Okazuje sie ze jakiś problem z ta kasa, wiec idę do kolejki obok. Pani czeka. W końcu tez sie poddaje i wraca do swojej wcześniejszej kolejki. Zgadnijcie kto pierwszy skończył zakupywink
Pomachalam jej życzliwie na dowodzenia i mam nadzieje, ze to ja czegoś nauczy....
Obserwuj wątek
    • broceliande Re: Karma;) 17.12.14, 17:06
      Ale Ty asertywna jesteś.
      Nigdy nie poprosiłam, żeby mnie ktoś w kasie przepuścił.
      Dlatego dziecko zawsze ze mną w sklepie było...
      • beata985 Re: Karma;) 17.12.14, 18:40
        ja odwrotnie,
        jak mam jedną dwie rzeczy a przedmną koszyk wyładowany po brzegi czy choćby pół to zawsze proszę, nie tłumaczę się dzieckiem, nawet nie mam go w aucie tylko po prostu pytam czy nie mogłabym z tymi dwoma rzeczami wejść.
        sama też przepuszczam. częściej przepuszczam niż proszę o wpuszczenie.
    • poblazliwie_patrzaca Re: Karma;) 17.12.14, 17:13
      nie wierze w dydaktyczną moc takich wydarzeń wink Jedyne czego pani sie nauczy moim zdaniem, to żeby lepiej oceniać swoje szanse na dopchanie się do szybciej działającej kasy
    • gaskama Re: Karma;) 17.12.14, 17:18
      Zajebista historia. Cieszę się, że się nią podzieliłaś na forum.
    • kkalipso Re: Karma;) 17.12.14, 17:21
      Ale co ma karma z tym wspólnego.
      • toxicity1 Re: Karma;) 17.12.14, 17:35
        kkalipso napisała:

Ale co ma karma z tym wspólnego.

No jak to?
        Karmą są ziemniakiwink
        • kkalipso Re: Karma;) 17.12.14, 17:37
          Cholera liczyłam na ciekawą historię. Zawiodłam się....
      • fomica Re: Karma;) 17.12.14, 18:10
        Ja myślałam że będzie znów o psach.
        • majenkir Re: 17.12.14, 18:46
          fomica napisał:
          > Ja myślałam że będzie znów o psach.

Specjalnie dla Ciebie

https://images2.snapfish.com/232323232%7Ffp83232%3Euqcshlukaxroqdfv33667%3Enu%3D326%3A%3E473%3E68%3B%3EWSNRCG%3D3%3A8497%3C53%3B32%3Cnu0mrj
    • moiza Re: Karma;) 17.12.14, 17:30
      Sądząc po Twoim jesteś niezwykle życzliwą osobą,uważaj na karmęwink
      • shell.erka Re: Karma;) 17.12.14, 17:36
        No właśnie sie zastanawiam jak ta dzisiejsza sytuacja ma sie do wczorajszej na poczcie, kiedy to wpuscilam kobietę, która tłumaczenie miała dokładnie takie samo jak jasmile
        Tak, jestem życzliwa. Nie zjechalam pani, nie byłam opryskliwa...
    • lily-evans01 Re: Karma;) 17.12.14, 17:30
      Zostawiasz dziecko w aucie? Hmmm.
      • annajustyna Re: Karma;) 17.12.14, 18:16
        Moze mogla je widziec przez szybe w sklepie?
    • fomica Re: Karma;) 17.12.14, 18:09
      A czego niby ma ją to nauczyć? Że powinna przepuszczać inne paniusie w kolejce? Hmm... ciekawa logika.
      • parkelbol Re: Karma;) 17.12.14, 18:16
        Ja tez milaam taka sytuacje z wczoraj, z takim facetem ,ktory mi nie chcial ustapic. Jestem w ciazy i nie moge nosis, a on sie wepchal. Zal takich.
    • szamanta Re: Karma;) 17.12.14, 18:24
      Takich uslyszanych alibi w markecie, w przychodni zdrowia , na poczcie, w urzędzie, aby przepuscic, bo dziecko samo w aucie, ze dziecko w domu czeka to mam już po dziurki w nosie i szczerze od jakiegoś czasu mało mnie to bierze na litośc, bol udzie nadużywać potrafią tych wymówki, a jest to fakt to niech mają pretensje do siebie samego ,ze taką stresowke mają o dziecko. Bez ze sobą jak male, jeśli jest starsze w wieku szkolnym to niech czeka na doopie ,albo idzie z tobą ,a nie cala instytucje marke, urząd stawiasz na nogi , bo niewydolna jesteś. Do kogo te żale?
    • ginger.ale Re: Karma;) 17.12.14, 19:05
      shell.erka napisała:

> Pomachalam jej życzliwie na dowodzenia i mam nadzieje, ze to ja czegoś nauczy..
      > ..

lepiej sie naucz nie zostawiac dziecka w aucie, bo Ciebie tez moze karma dosiegnac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka