Dodaj do ulubionych

Pomóżmy Ukrainie

25.12.14, 00:58
Wspomóżmy nasze siostry i naszych braci z Ukrainy.
"Pokażmy im, że od jednego sąsiada jadą do nich ciężarówki z pomocą, a od drugiego zielone ludziki z rosyjskim uzbrojeniem, które można kupić w każdym sklepie. Pokażmy im, że jeden kraj potrafił się rozwinąć, a drugi tylko przechlać bonanzę z chwilowo zwyżkujących cen ropy."

Każda złotówka jest dla nich ważna kiedy my siedzimy przy suto zastawionych stołach w ciepłych domach ich kraj toczy wojna wywołana przez naszego wspolnego wroga Rosje. Tak jak jedząc więcej jabłek pokazujemy Putinowi fucka tak samo pomagając Ukraińcom pokazujemy mu drugiego.

wyborcza.pl/1,136350,17110198,Pomagaj_z_Polska_Akcja_Humanitarna.html
Obserwuj wątek
    • kol.3 Re: Pomóżmy Ukrainie 25.12.14, 07:31
      Rosja nie jest naszym wspólnym wrogiem, a Ukraina nie do końca jest naszym przyjacielem. Faktem jest, że na Ukrainie cierpi cywilna ludność. Co wysłałaś na Ukrainę osobiście z własnej portmonetki?
      Nie nawołuj do pomocy, sama pomagaj. Poza tym, czy nie czas dorosnąć?
      Ta retoryka typowa dla gimbazy...
      • moofka Re: Pomóżmy Ukrainie 25.12.14, 07:41
        na ukrainsko-polskiej granicy stoi wiele zatrzymanych transportow z pomoca humanitarna dla donbasu
        nie, nie rosjanie ich zatrzymali
      • tryggia Re: Pomóżmy Ukrainie 25.12.14, 10:18
        kol.3 napisała:
        >Rosja nie jest naszym wspolnym wrogiem

Od dawna zracam uwage na posty kol.3 i teraz nam pewność, ze jest ruskim agentem.
        • kol.3 Re: Pomóżmy Ukrainie 25.12.14, 12:39
          Dorośnij i rozejrzyj się. Ile firm handlowało lub kooperowało z Rosją, ile padło, ilu spadły obroty, ile ludzi zwolniono lub czeka ich zwolnienie. O to nam chodziło? Nie jest tak że Rosja się pogrąża a Polska nie. Moi rodzice mieszkali na Wołyniu, przeżyli lata czterdzieste, za dużo się nasłuchałam. Ukraina robi nas modelowo w bambuko ciągnąc od nas kasę.
          A czyim Ty jesteś agentem?
          • kolter Re: Pomóżmy Ukrainie 25.12.14, 12:52
            kol.3 napisała:

> Dorośnij i rozejrzyj się. Ile firm handlowało lub kooperowało z Rosją, ile padł
            > o, ilu spadły obroty, ile ludzi zwolniono lub czeka ich zwolnienie. O to nam chodziło? Nie jest tak że Rosja się pogrąża a Polska nie. Moi rodzice mieszkali
            > na Wołyniu, przeżyli lata czterdzieste, za dużo się nasłuchałam. Ukraina robi
            > nas modelowo w bambuko ciągnąc od nas kasę.
            > A czyim Ty jesteś agentem?

Nie pie...od rzeczy !!! Hitler tak samo izolował Polskę w latach 1938-39. Putin robi tak teraz z Ukraina, no a w kolejce państwa bałtyckie a my z powodu utraty kilku tysięcy miejsc pracy a my siedzieć cicho ??
            • lauren6 Re: Pomóżmy Ukrainie 25.12.14, 13:13
              Jak ci tak żal banerówców sama wysyłaj im swoją wypłatę.
              • antyk-acap Re: Pomóżmy Ukrainie 25.12.14, 16:46
                Pamiętasz jak Francuzi nie chcieli umierać za Gdańsk? I jak skończyli?
                • simply_z Re: Pomóżmy Ukrainie 25.12.14, 17:17
                  no jak?
    • kolter Nie 25.12.14, 10:36
      Jakoś tak na początku października montowałem na placu Mickiewicza w Poznaniu wystawę IPN na temat "zbrodni wołyńskiej". Było tam jedno zdjęcie na którym widać było mężczyznę z u którego stóp leżała cała jego zamordowana rodzina . W tej chwili straciłem całą sympatie do Ukraińców a szczególnie tych z zachodu . No i nie interesuje mnie to ze Polacy(nie wszyscy) tam samo sobie solidnie zasłużyli na to co ich z powodu ich imperializmu spotkało ....
      • antyk-acap Re: Nie 25.12.14, 10:38
        Niemców też tak nienawidzisz?
        • kolter Re: Nie 25.12.14, 10:40
          antyk-acap napisał:

> Niemców też tak nienawidzisz?

No a gdzie padło słowo nienawiść ??
          • antyk-acap Re: Nie 25.12.14, 10:49
            A jak to inaczej nazwać?
            • kolter Re: Nie 25.12.14, 10:52
              antyk-acap napisał:

> A jak to inaczej nazwać?

"Atakiem trolla na mój brak sympatii ".
              Może być taka wersja ??
              W twoim narzeczu brak sympatii= nienawiść ??
              • antyk-acap Re: Nie 25.12.14, 10:59
                To nie jest brak sympatii czyli obojętność. Przytoczyłeś fakt który spowodował że Ukraińcy stracili twoją życzliwość.
                • kolter Re: Nie 25.12.14, 11:09
                  antyk-acap napisał:

> To nie jest brak sympatii czyli obojętność. Przytoczyłeś fakt który spowodował
                  > że Ukraińcy stracili twoją życzliwość.

Napisałeś tak "Niemców też tak nienawidzisz?"

Więc nie kombinuj a przytocz moje słowa z których wynika ze ja nienawidzę Ukraińców ??
    • miliwati Re: Pomóżmy Ukrainie 25.12.14, 10:47
      krejzimama napisał:

> Wspomóżmy nasze siostry i naszych braci z Ukrainy.
      > "Pokażmy im, że od jednego sąsiada jadą do nich ciężarówki z pomocą, a od drugi

Znaczy, białe Kamazy? To oni wiedzą, że jadą.
    • angry.bird Re: Pomóżmy Ukrainie 25.12.14, 13:09
      Po pierwsze pomoc dla polskich dzieciniezalezna.pl/51407-polskie-dzieci-gloduja
      • lauren6 Re: Pomóżmy Ukrainie 25.12.14, 13:16
        Dokładnie. Pomagać wole "swoim" a nie nacji, która potrafi tylko wyciągać reke po nieswoje pieniądze, choć nienawidzą Polaków, co wystarczajaco pokazali w czasie wojny.
    • komorka25 Re: Pomóżmy Ukrainie 25.12.14, 16:30
      NIGDY i pod żadnym pozorem banderowcy nie mogą liczyć na moje wsparcie. A polska polityka zagraniczna wspierająca ewidentnych bandziorów przyprawia mnie o mdłości.
    • krejzimama Re: Pomóżmy Ukrainie 25.12.14, 16:33
      Wszyscy, co teraz próbują zaogniać rany i spory między Polakami a Ukraińcami, sami realizują program morderców. Sami są „banderowcami” i „upowcami” – nawet jeżeli twierdzą że z „banderyzmem” i „UPA” walczą.
      Nie kontynuujcie dzieła banderowców. Pozwólcie odbudować to, co zostało zniszczone. Tak żebyśmy znowu mogli z naszymi sąsiadami mieszkać w jednej, wspólnej ojczyźnie. By odebrać pośmiertne triumfy tym, którzy to chcieli uniemożliwić.
      Zdrajcy, rusofile przestańcie sobie wycierać gębę Wołyniem!
      • simply_z Re: Pomóżmy Ukrainie 25.12.14, 16:54
        a ty masz jakies korzenie może ukraińskie? co prawda dobrze piszesz po polsku ( choć na ogół kompletnie bezsensu), ale kto tam wie....
        wolę dać na biedne zwierzęta.
        • krejzimama Re: Pomóżmy Ukrainie 25.12.14, 17:00
          W Polsce zdania zaczyna się wielką literą.
          Tego ciebie na kursie dla rosyjskich szpionów nie nauczyli?
          • simply_z Re: Pomóżmy Ukrainie 25.12.14, 17:16
            co to szpion? nie znam twojego slangu.
        • antyk-acap Re: Pomóżmy Ukrainie 25.12.14, 17:00
          A ty jakie masz korzenie? Z tamtej strony Uralu?
          • simply_z Re: Pomóżmy Ukrainie 25.12.14, 17:15
            hehe kolejny impotent na forum dla matek? skąd się ci zboczeńcy biorą...
      • jolunia01 Re: Pomóżmy Ukrainie 25.12.14, 17:16
        Wiesz, nawiedzona agentko ukraińskich bandytów, ja się w zupełności zgadzam z komórką. Ten twór za naszą wschodnią granicą, który próbuje udawać państwo jest zwyczajnie niebezpieczny. To coś nigdy nie było i nigdy nie będzie państwem. Też mi sie niedobrze robi jak słyszę naszych "polityków", którzy 3,14eprzą o wspieraniu dążeń tego tworu do UE, czy DO NATO. To całkiem jakby dać małpie brzytwę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka