Dodaj do ulubionych

farbowanie wlosow - pytanie techniczne

06.01.15, 10:25
Drogie e-mamy, jakis czas temu czytalam na forum temat o farbowaniu wlosow; niektore z Was pisaly, ze do farbowania krotkich wlosow uzywaja tego samego opakowania farby dwukrotnie. Jak to robicie technicznie? Farba sklada sie z dwoch elementow: przed pierwszym farbowaniem dzielicie te skladniki na pol i mieszacie tylko polowe czy mieszacie calosc skladnikow i zostawiacie taka gotowa farbe do nastepnego malowania?
Zycze wszystkim e-mamom zdrowia, szczescia i pomyslnosci w Nowym Roku smile
Obserwuj wątek
    • zurekgirl Re: farbowanie wlosow - pytanie techniczne 06.01.15, 10:30
      Mieszamy po pol farby. Tylko przed zakupem sprawdz, jakiego typu opakowania polproduktow sa w srodku, czasem nie da sie podzielic czy odlac polowy. Ja dla ulatwienia zostawiam butelke do mieszania z poprzedniego farbowania i sprawdzam dokladnie, czy mi wyszlo pol na pol.
    • aquella Re: farbowanie wlosow - pytanie techniczne 06.01.15, 11:10
      warto jest ryzykować zaburzeniem proporcji dla kilkunastu złotych?
      • kamunyak Re: farbowanie wlosow - pytanie techniczne 06.01.15, 14:20
        > warto jest ryzykować zaburzeniem proporcji dla kilkunastu złotych?

chyba przesadzasz z tym "zaburzeniem proporcji". Myslisz, że jak sie leje do flakonu (w fabryce jakiejs) to co do milimetra?
        Od zawsze tak robiłam i jakos nigdy nie widziałam efektu zaburzenia proporcji. Ba, niektóre firmy same podaja na opakowaniu informację, że przy krotkich wlosach mozna uzyc polowy farby.
        Poza tym, nie wszystkie farby akurat kosztuja kilkanaście zł, sa takie po kilkadziesiat
    • marikooo Re: farbowanie wlosow - pytanie techniczne 06.01.15, 11:53
      Gotowej mieszanki nie można przechowywać. Mieszaj po pół opakowania farby i rozjaśniacza.
      Ja w ogóle kupuję osobno farbę i rozjaśniacz w sklepie fryzjerskim, a potem mieszam. Najśmieszniej, jak jedno ma podaną masę w gramach, a drugie objętość w mililitrach i w dodatku trzeba wziąć pół tego i 1/3 tamtego wink
      • bei Re: farbowanie wlosow - pytanie techniczne 06.01.15, 13:12
        Dziękuję za życzeniasmile
        Tobie również wszystkiego najlepszegosmile
        A farba- zostawiam sobie poprzednie opakowanie po płynie, z nowego ulewam pol, i wciskam pol tuby farby.
        Pozostaly plyn musi byc szczelnie zamknięty.
        Nie mam krotkich wlosow, farbuję tylko odrosty. Nim wpadlam na taki pomysł to ciagle wyrzucalam polowę opakowania rozrobionej farby.
        • yola_d Re: farbowanie wlosow - pytanie techniczne 06.01.15, 15:26
          Z drzewkiem jestem "na bakier", wiec "podpinam sie" pod wypowiedz bei, ale dziekuje za wszystkie odpowiedz;: jestescie, e-mamy, niezastapione smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka