marcepanka77 15.01.15, 10:33 Laparoskopia torbieli na jajnikach miała któraś?. Proszę o wszelkie informacje. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilopu Re: Laparoskopia 15.01.15, 10:52 forum.gazeta.pl/forum/w,33396,66650934,66650934,Po_LAPAROSKOPI_.html forum.gazeta.pl/forum/w,33396,75500942,77352779,Re_Laparo_tuz_tuz_wiec_pomozcie.html itd Zależy jak znosisz narkozę, większosć znajomych taki zabieg znosiło bardzo dobrze na drugi dzień do domu, po tygodniu już w domu nie mogły usiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
marcepanka77 Re: Laparoskopia 15.01.15, 11:18 Nigdy nie miałam narkozy ba raz byłam tylko w szpitalu gdy rodziłam Dlatego mój strach ma wielkie oczy Odpowiedz Link Zgłoś
lilopu Re: Laparoskopia 15.01.15, 11:31 Popytaj na tamtym forum, tam wszystkie prawie przed lub po laparoskopii. Laparo to prosty zabieg, małoinwazyjny, masz na podbrzuszu małe 2 lub 3 nacięcia przez ktore ci wkładaja laparoskop i usuwają zmiany. Zagoją się szybko tylko szwy trochę mogą ciągnać. Na drugi dzień się na ogół wychodzi ze szpitala, najllepiej ogól sobie sama podbrzusze to w szpitalu już cię nie będą pielęgniarki molestować, wczesniej dadzą ci lewatywę, położą na łóżko, narkoza, w narkozie pozakładają cewniki i inne potrzebne rzeczy, po zabiegu dostaniesz głupiego jasia na spanie jak się obudzisz to wyślą cię do domu, i tyle Jak zmian do wycięcia niewiele to się uwiną z zabiegiem w pół godziny. Ja byłam raz w szpitalu pod narkozą, tez się bałam a znioslam wszystko idealnie, żadnych problemów. Znajoma narzekała na mdłości i zawroty głowy. Więc to tez indywidualna sprawa jak się zniesie zabieg. Ale nie ma czego się bać. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Laparoskopia 15.01.15, 11:59 Mialam dwie laparoskopie choc z innego powodu, jedna ginekologiczna. Nie jest zle choc zabieg w pelnej narkozie - robia dwie albo trzy dziurki w pepku i w podbrzuszu. Ja bylam 3 dni w szpitalu - od pt do nd. i tydzien na zwolnieniu. Po miesiacu nie pamietalam ze mnie operowano Po narkozie byo mi troche niedobrze jak wypilam troche soku po 2 dniach, najgorszy jest glod - dzien przed operacja nie jesz od 14. potem operacja i wiadomo na lekach i kroplowkach, sala pooperacyjna, dopiero trzeciego dnia wieczorem kleik Czwartego dnia zareagowalam entuzjazmem na szpitalny obiad Ja wspominam dobrze te zabiegi, znioslam bardzo dobrze, ale ja i cesarki znioslam doskonale - goi sie na mnie jak na psie Odpowiedz Link Zgłoś