Dodaj do ulubionych

5 latek poparzony w WC

05.03.15, 21:32
% latek poparzony w WC w restauracji. I czeka go przeszczep. Dla mnie to jakaś mało pradopodobna wiadomość. Jako sprzątaczka ( i chemik z wykształcenia) brzmi to dla mnie niesamowicie nieprawdopodobnie.
Nie mówię,ze srodki do czyszczenia toalet sa zupełnie bezpieczne. Jeśli dzicko wypije, albo środek dostanie się do oka to jest duży problem. Ale wszelkie kwasy i śsrodki z chlorem czy nadtlenkien wodoru sa tego typu, że można polać rękę czy noge opłukać i nie ma problemu.
Najgroźniejszy jest w sumie z tych srodków Kret bo to NaOH, zasady sa dużo bardziej żrące niż kwasy.
Ale na Boga przeszczep ?!!
Owszem, mozna zobaczyć Arabki oblene kwasem. Ale naprawdę stęzony kwas nie występuje w zadnym środku do czyszczenia toalet! Nie mówiąc juz o tym,ze nawet zakręcony mocno śmierdzi, i wcale nie jset łatwo go kupić?
Więc o co chodzi?

Obserwuj wątek
    • asia_i_p Re: 5 latek poparzony w WC 05.03.15, 22:18
      Pod warunkiem, że to był błąd osoby sprzątającej, a nie celowe działanie - bo wtedy to nie musiałaby być substancja używana do sprzątania. We Wrocławiu krążył kiedyś debil, który polewał kwasem siedzenia w autobusie.
      • maltry Re: 5 latek poparzony w WC 05.03.15, 22:30
        A wiesz że o tym samym pomyślałam - że jakiś idiota zrobił "fajny dowcip" uncertain
    • lauren6 Re: 5 latek poparzony w WC 05.03.15, 22:21
      Dla mnie to sprzątaczka chemik z wykształcenia brzmi nieprawdopodobnie.
      • z_lasu Re: 5 latek poparzony w WC 06.03.15, 08:26
        To znaczy, że nie wiesz w jakich realiach żyjesz.
    • crises Re: 5 latek poparzony w WC 05.03.15, 22:23
      >Jako sprzątaczka ( i chemik z wykształcenia) brzmi to dla mnie niesamowicie nieprawdopodobnie.

Gdyby oceniać po jakości polszczyzny, to wyłącznie sprzątaczka (z całym szacunkiem dla sprzątaczek), chemicy jednak muszą mieć maturę.
      • ina_nova Re: 5 latek poparzony w WC 06.03.15, 08:58
        Chyba nie wiesz w jakim świecie żyjesz, naprawdę nie znasz ludzi po studiach piszących "czciąka" albo "dekold"?
        • konsta-is-me Re: 5 latek poparzony w WC 06.03.15, 10:55
          Czasy w ktorych blad ortograficzny byl.powodem do wstydu , minely juz dawno temu (niestety).
          Wiec ocena polszczyzny nie swiadczy o wyksztalceniu.
    • kota_marcowa Re: 5 latek poparzony w WC 05.03.15, 22:33
      Przypomnijmy, że zaraz po zdarzeniu i wysłuchaniu kobiety do restauracji pojechali policjanci. - Tam z technikiem kryminalistyki przeprowadzili oględziny miejsca zdarzenia i zabezpieczyli substancję żrącą znajdującą się w toalecie, która najprawdopodobniej spowodowała obrażenia ciała 5-latka.

Nie wygląda na to, żeby to był zwykły domestos.
    • memphis90 Re: 5 latek poparzony w WC 05.03.15, 22:50
      Mnie ciekawią te mamusie i tatusiowie, którzy nie puszczają dziecka do łazienki, bo je pedofil dopadnie.... No litości! I facet, który zezwala dzieciom na "taką samodzielność" od 10 r.ż. "Synu, jesteś już prawie dorosły, od dziś możesz sam podcierać sobie tyłek i trzymać penisa przy sikaniu".
      • eliszka25 Re: 5 latek poparzony w WC 05.03.15, 23:54
        moze jestem dziwna, ale moi synowie tez chodza sami do ubikacji w centrach handlowych, na stacjach benzynowych czy w innych tego typu przybytkach. sa juz na tyle duzi - 5 i 8 lat - ze wstydza sie isc z mama do damskiej ubikacji, wiec wchodza sami do meskiej. nie wiedzialam, ze jestem taka wyrodna
    • zarin Re: 5 latek poparzony w WC 05.03.15, 23:46
      Też się zastanawiam. Na pewno to nie od chloru, nigdy nie spłukuję Domestosa po przetarciu deski i nic nikomu nie jest.
      • mandolinka.bramborova Re: 5 latek poparzony w WC 06.03.15, 08:42
        Naprawdę? A ja nigdy nie myję domestosem części zewnętrznych, domestos tylko do środka, bo się właśnie panicznie boję, że źle spłuczę deskę i dostaniemy jakichś syfów na udach. A jak w wynajmowanym mieszkaniu umyłyśmy z koleżankami zasyfioną przez poprzednich lokatorów wannę, to pół godziny płukałyśmy prysznicem, żeby nam nic nie odparzyło wink
        • zarin Re: 5 latek poparzony w WC 06.03.15, 11:56
          Nie ma się czego bać. Wannę też dezynfekowałam chlorem, spłukując potem, ale nie jakoś super dokładnie i nic mi nie było (nie można tego robić często, bo niszczy emalię). Na pewno wylałam też ze dwa razy sobie na ubranie (odbarwia się), zakładam, że do skóry coś przesiąkło - nic nie bolało.
    • eliszka25 Re: 5 latek poparzony w WC 05.03.15, 23:56
      raczej watpie, zeby to mogly byc zwykle srodki czystosci. ewentualnie, moze ktos uzyl jakiegos bardzo zracego srodka odkazajacego czy cos, ale najbardziej stawialabym na to, ze jakis debil zrobil sobie "kawal" i wysmarowal kwasem sedes. biedny dzieciaczek sad
    • turzyca Re: 5 latek poparzony w WC 06.03.15, 02:23
      Nie znam sie, ale sie wypowiem - kiedys w jakiejs slowackiej restauracji korzystalam z toalety i mialam nieco zblizone przezycia. Korzystalam w pozycji na Malysza i dosc krotko, ale tylek piekl mnie intensywnie do konca dnia. Nie wiem, czego oni uzywali, w calej toalecie wanialo potwornie srodkami dezynfekcyjnymi. Mialam wrazenie, ze pod wplywem moczu cos sie zaktywowalo, nie wiem, coby bylo, gdybym na tej toalecie usiadla i tym samym zwiekszyla stezenie oparow.
      • mandolinka.bramborova Re: 5 latek poparzony w WC 06.03.15, 08:47
        ekstra, ciekawe czy takie opary nie mogły by być niebezpieczne dla śluzówki pochwy uncertain

i jak pozycja Małysza jest w miarę (jak widać po Twoim przykładzie tylko w miarę) bezpieczna, to 5-latek pewnie nie da rady, musi usiąść.
    • ichi51e Re: 5 latek poparzony w WC 06.03.15, 07:43
      Moze akurat cos dezynfekowali. Niektore sprzataczki maja zwyczaj zalewac jakimis kwasami rodem z obcego i isc sobie do diabla zostawiajac drzwi otwarte. Wystarczy ze zostawila na zlewie otwarta butelke i dzieciak tracil....
      • kota_marcowa Re: 5 latek poparzony w WC 06.03.15, 10:36
        Może to było coś w rodzaju lizolu. A co do poparzenia to miał ręce i tyłek poparzone, raczej wygląda jakby się na kibelek wdrapywał.
      • zarin Re: 5 latek poparzony w WC 06.03.15, 11:49
        Detergenty dla gastronomii są w dużych, podobnych do siebie kanistrach. Sprząta z dużym prawdopodobieństwem nie sprzątaczka, a ktoś z pomocy kuchennej czy nawet obsługi. Jeżeli mają tam jakiś mocniejszy odkamieniacz, to może ktoś wziął zły pojemnik i użył tego jak Domestosa.

Z bardziej drażniących środków pamiętam też taki do czyszczenia piekarnika w piekarni (dużo mocniejszy od tych domowych), rozpyla się w rękawiczkach, a nawet stojącą kawałek dalej osobę szczypią przy tym oczy, śluzówka nosa i ust.
    • tonik777 Re: 5 latek poparzony w WC 06.03.15, 08:33
      Dla mnie też ta sprawa jest dziwna. Poczekajmy - może wyłoni się jakieś drugie dno.
    • nowi-jka Re: 5 latek poparzony w WC 06.03.15, 08:51
      zmroziła mnie ta historia dzis rano, juz nawetw toalecie nie mozna byc bezpiecznym

mój co prawda nie chodzi sam ale tylko dlatego ze ta mała lebioda nie daje rady otworzyc sam tych zazwyczaj ciezkich drzwi z samozamykaczami, w innym przypadku nei widziałabym powodu (do dziś) dla którego nie mógl by 5latek sam z wc skorzystać
    • gazeta_mi_placi Re: 5 latek poparzony w WC 06.03.15, 09:47
      Dziwne, wiele razy korzystałam z wc "zapominając", że jest zalany "domestosem", niedawno polałam sobie nogę wc pikerem i nic, zero śladu. Co to był za konkretny środek? I gdzie rozlany, że dziecko miało poparzone pośladki? Na desce? Dziwne.
      • jagienka75 Re: 5 latek poparzony w WC 06.03.15, 10:41
        w moim domu Domestosu używamy często i jedyny mankament p[rzy jego używaniu, to paskudny zapach. innych nie zauważyłam.
        nigdy się nim nie poparzyłam.
        • lauren6 Re: 5 latek poparzony w WC 06.03.15, 10:51
          Domestos jest slabym detergentem do wc. Nawet porządnie kamienia nie doczysci, dlatego go od lat nie używam.

Podejrzewam, że sprzątaczka używała jakiegoś zajzajera, nie koniecznie dopuszczonego do użycia w celu mycia lazienek. Gdy do mnie przychodzila pani sprzątająca tez miala własny środek do mycia kabiny prysznicowej, przyniesiony w butelce po coli. Trzeba przyznac, ze nigdy nie miałam tak czystej kabiny jak po tym środku.
    • beata985 Re: 5 latek poparzony w WC 06.03.15, 12:54
      specjaliści inspektorzy, którzy badają sprawę stwierdzili, że te środki które tam były w toalecie nie miały prawa wywołać takiej reakcji....wiec albo to 5 latek wybitnie wrażliwą skórę ma albo ktoś sobie zrobił niezły żart...uncertain i to mi wczoraj przyszło pierwsze do głowy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka