Dodaj do ulubionych

Zator - Wesołe Miasteczko

11.03.15, 18:59
Dziewczyny, która tam była?
Warto jechać?
Gdzie przenocować w sytuacji gdy zostałabym tam z dziećmi dowieziona ale już na miejscu nie miałabym auta?
Co warto tam zobaczyć poza tym wesołym miasteczkiem?
Obserwuj wątek
    • guderianka Re: Zator - Wesołe Miasteczko 11.03.15, 20:30
      Byliśmy w zeszłe wakacje
      Warto jechać- zwłaszcza, że blisko masz jeszcze ew. Kraków, Oświęcim, pod drodze Enrgylandię
      My nocowaliśmy na terenie parku rozrywki tutaj- my byliśmy w namiocie ale można też zarezerwować domki. Ale to chyba musisz już nawet teraz, pod namioty nie ma rezerwacji.
      Park w Zatorze-to kilka parków. Największy park ruchomych dinozaurów ( z muzeum ) do którego wchodzi się przez fajne wesołe miasteczko z różnymi atrakcjami ( np. kino 5d), obok wejścia głównego masz też "dom do góry nogami). Tuż za tym kompleksem jest park mitologii -z postaciami z mitologii, rzeźbami, wielkim koniem trojańskim - w tym parku jest jezioro i można wsiąść do takiego statku i przewodnik pływa po akwenie i opowiada mitologię pokazując poszczególne rzeźby- mają on baterie solarne więc ruszają się, machają rękami itp.
      Ostatni z kompleksu ParkBajek jest tuż obok tego miejsca, do którego dałam Ci link-dosłownie za płotem. Są tam domki urządzone na wzór postaci z bajek, w tle leci opowieść
      Całość na 5. Warto pojechać i zobaczyć. Bilet kupuje się jeden na cały dzień. Kosztuje jakieś grosze-my za rodzinny ( 5 os) z wejściem wszędzie, do każdego Parku zapłaciliśmy z tego co pamiętam jakieś 150zł ?
      Wrażenia niezapomniane, pouczające,-aaaaa- zapomniałam-jeszcze koło "odwróconego domu" jest ParkOwadów -gigantów. Wszystko jest naprawdę świetne
      Jak cos jeszcze chcesz wiedzieć to pytaj, mogę Ci kilka fotek podesłać jak chcesz wink
      Ps. spokojnie bez auta masz wszędzie blisko aczkolwiek nastaw się na chodzenie
      • niktmadry Re: Zator - Wesołe Miasteczko 11.03.15, 20:44
        Dzięki za informacje. Z tą rezerwacją to mam problem, ponieważ nie znam na chwilę obecną terminu urlopu sad. Obiecałam dzieciakom, że je tam zabiorę - teraz próbuję się zorientować jak to zorganizować, żeby dotrzymać słowa.
        • guderianka Re: Zator - Wesołe Miasteczko 11.03.15, 20:51
          Rozumiem. U nas m.in. ze względu na to bardzo odpowiednia była opcja z nocowaniem w namiocie. Dla dzieciaków przygoda, a my byliśmy niezależni od urlopów, nieprzewidzianych wypadków itd
    • vert76 Re: Zator - Wesołe Miasteczko 12.03.15, 06:49
      Jechac warto Bylismy ze znajomymi ale u nich nocowalismy, wiec z novlegiem nie pomoge. Propozycja guderianki wydaje sie super.
    • robbea1 Re: Zator - Wesołe Miasteczko 12.03.15, 10:21
      Park polecam - jest tam co oglądać.
      Niedaleko parku są domku do wynajęcia - Guderianka dała ci już link.
      Nie wiem tylko jak tam z dostępnością w lecie, bo są tam też grupy zorganizowane.

My z racji bliskości jeździmy zawsze na jeden dzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka