Dodaj do ulubionych

Tez szukam butow

29.03.15, 18:16
... potrzebuje jakiejs inspiracji.
Buty na pozna wiosne i na chlodne lub deszczowe letnie dni. Do jeansow, na dni, w ktorych mam duzo chodzenia, wiec wygodne. I to byloby proste, gdyby nie to, ze nie chce zupelnie plaskich butow, chcialabym taki 4-6 cm obcas albo koturn. Ma ktos jakis pomysl?
Obserwuj wątek
    • thank_you Re: Tez szukam butow 29.03.15, 19:05
      Vagabond Florence

www.mivo.pl/product-pol-7406-Florence-Grafitowe-Nubukowe-Botki-Damskie-3624-050-18.html
      Są w różnych kolorach oraz długościach - od dłuższych botków na zimę, po zwykłe ciotkowate koturno-pantofle na wiosnę. wink Mogą być ze skóry licowej lub szorstkiej (nubuk). Do wyboru, do koloru. smile
      • bumbunierka1 Re: Tez szukam butow 29.03.15, 19:19
        Te, ktore zalinkowalas, to raczej na jesien/zime. Ale przejrze reszte Vagabonda, mam od nich genialne balerinki na niewielkim koturnie - sliczne i wygodne.
        • thank_you Re: Tez szukam butow 29.03.15, 19:44
          Przejrzyj ten model, bo Vagabond Florence to zarówno kozaki, jak i botki, sandały, pantofle . Ich uroda to rzecz dyskusyjna, ale są wygodne, trwałe, więc nie opuszczą Cię aż do śmierci. wink
          • bumbunierka1 Re: Tez szukam butow 29.03.15, 19:53
            No wlasnie sie dokopalam do tych mniej zabudowanych modeli. Chyba je zamowie do przymierzenia/przemyslenia. Troche wysoki ten obcas - calosc koturna 9 cm - 2 cm platformy = 7 cm obcasa. Na 7 cm to ja raczej dlugo nie pochodze....
            W przyszlym zyciu zostane projektantem butow, i bede projektowac piekne buty na niewysokich obcasach. Wszedzie sa piekne plaskie, albo piekne na wysokim obcasie. A wszysko pomiedzy wyglada tragicznie.
            • thank_you Re: Tez szukam butow 29.03.15, 20:04
              Nie czuć wysokości - biegam w nich za trzylatkiem.

A kowbojki ogladalas? Też spełniają Twoje kryteria.
              • bumbunierka1 Re: Tez szukam butow 29.03.15, 20:57
                > A kowbojki ogladalas? Też spełniają Twoje kryteria.

Vagabondu kowbojki? Oni chyba nie maja...
                Wolalabym nizsze - takie do kostki, czy jakos tak. Na taki dzien, kiedy wychodze rano z domu i jest 17 stopni, i wietrznie i kaluze. A jak wracam, to mamy 23 stopnie i jest sucho...

• thank_you Re: Tez szukam butow 29.03.15, 21:34
                  Nie Vagabond, ale np. w tym stylu:

www.mivo.pl/product-pol-12372-Stivaletto-Clio-Tc-55-Czarne-Skorzane-Botki-Damskie-S64065-P0055-22222.html
                  Tylko bez tych dżetów, oczywiście. smile
                  • thank_you Re: Tez szukam butow 29.03.15, 21:38
                    Te mają ukryty koturn:

www.sarenza.pl/united-nude-fold-low-s332-p0000069923
                    • thank_you Re: Tez szukam butow 29.03.15, 21:48
                      Khrio gardenia

Georgia rose

Esprit

Geox

Esprit

Reebok

G-star

Khrio
                      • thank_you Re: Tez szukam butow 29.03.15, 21:52
                        Mango
                      • bumbunierka1 Re: Tez szukam butow 29.03.15, 21:57
                        Oh jakie fajne!!!!!!!!!!! Duzo fajniejsze od tych, ktore ja znalazlam! Pracujesz w sklepie z obuwiem???/ Czy skad masz w glowie te wszystkie modele? big_grin
                        Dzieki!
                        • thank_you Re: Tez szukam butow 29.03.15, 22:01
                          Kocham buty. wink
                          • bumbunierka1 Re: Tez szukam butow 29.03.15, 22:14
                            > Kocham buty. wink

To widac big_grin
                            Przy nastepnych brakach obuwniczych nie bede nawet probowac czegos szukac, tylko od razu zaloze watek pytajacy skierowany bezposrednio do Ciebe big_grin . Ty w dwie minuty znajdujesz lepsze buty, niz ja przez tydzien poszukiwan...
                            Jestem Ci wdzieczna, dobra kobieto... wink
                            Ide zamawiac.
                            • thank_you Re: Tez szukam butow 29.03.15, 22:20
                              Bardzo się cieszę. smile Pochwal się potem, które wybrałaś! smile
                        • thank_you Re: Tez szukam butow 29.03.15, 22:11
                          Poszukaj jeszcze na riccardo.pl; zalando.pl - a jak już się zdecydujesz, to przekop net w poszukiwaniu bonów zniżkowych - zawsze jakieś są i grzech nie skorzystać. smile
      • pade Re: Tez szukam butow 29.03.15, 19:28
        to propozycja na lato?big_grin
        • thank_you Re: Tez szukam butow 29.03.15, 19:37
          A doczytalas, że ten model butów ma różne długości? Łączy je taka sama podeszwa (koturn, o
          którym pisała autorka wątku).

Ja buty docieram nie do pory roku lecz do aury, więc gdy latem będzie 8 stopni - chętnie zaloze te zalinkowane, bo dobrze wyglądają z podwiniętymi nogawkami rurek.

Producentka hormonu szczęścia smile
          • thank_you Re: Tez szukam butow 29.03.15, 19:38
            *dobieram
          • pade Re: Tez szukam butow 29.03.15, 19:43
            8 stopni latem to jakieś anomalia, chyba, że nad morzem, koło czwartej nad ranem
            zalinkowałaś botki, typowe na jesien/zimę, a nie krótsze/płytsze buty
            • thank_you Re: Tez szukam butow 29.03.15, 19:50
              Zalinkowałam botki, bo ja w botkach chodzę gdy jest ciepło, a w kowbojkach czy płaskich botkach to nawet do krótkich spodni/sukienek. Dodałam też niżej, że ten model ma wiele wariantów (długośc, kolor, rodzaj skóry). Ale lepiej się przyczepić, co? wink
              • pade Re: Tez szukam butow 29.03.15, 20:15
                trza było te warianty zalinkowaćtongue_out
                no widzisz, ja z opcji sandałowej, więc botki w lecie zdecydowanie nie dla mniesmile
                • thank_you Re: Tez szukam butow 29.03.15, 21:24
                  Eee, wyrzuciliby mnie za spam. wink
                  • thank_you Re: Tez szukam butow 29.03.15, 21:27
                    Choć może te by nas pogodziły? wink

nelly.com/pl/odziez-dla-kobiet/obuwie/obuwie-na-co-dzien/mm6-maison-martin-margiela-11023/s40wu0073-113445-14/
                    • pade Re: Tez szukam butow 29.03.15, 22:05
                      dobrebig_grin
                      W sumie to zazdroszczęsmile Ja już czekam na możliwość chodzenia w sandałach, bo w czółenkach itp mi za gorącosad
                      • thank_you Re: Tez szukam butow 29.03.15, 22:10
                        Bo w czółenkach to masz pewnie stopę ściśniętą - a ja w botkach/kowbojkach mam luz. wink
                        • pade Re: Tez szukam butow 29.03.15, 23:09
                          to faktsmile
    • gaga-sie Re: Tez szukam butow 29.03.15, 19:11
      A takie www.hitobuwie.pl/katalog/polbuty/pobuty-cortesini-1209,16574.html ?
      • bumbunierka1 Re: Tez szukam butow 29.03.15, 19:29
        To dobry trop, dzieki!
        Wlasie znalazlam tez takie bardziej zabudowane i sportowe, z wbudowanym/ukrytym koturnem:
        https://secure-i6.ztat.net//large/GC/11/1S/00/CK/11/GC111S00C-K11@6.1.jpg
        Kurcze, jest taka masa plaskich fajnych butow, ale ja jakos lepiej wygladam, jesli sobie przedluze troche nogi sad .
        • thank_you Re: Tez szukam butow 29.03.15, 19:54
          O, takich jest teraz mnóstwo, więc spokojnie coś dla siebie dobierzesz. smile
        • wierska Re: Tez szukam butow 29.03.15, 21:42
          te pokazane przez Ciebie są paskudne, przepraszam za szczerość, nic w tych butach ładnego nie widzę.
          • ola Re: Tez szukam butow 29.03.15, 22:53
            Zgadzam się. Wszystkie buty w tym wątku są okropne. A już te niby sportowe niby na obcasie to jakiś koszmar. Piórka w dupce tylko brakuje.
            Zresztą w sklepach ta sama mizeria.
            Trzeba będzie przeczekać ten sezon i donosić zeszłoroczne...
            • bumbunierka1 Re: Tez szukam butow 29.03.15, 23:15
              > Zgadzam się. Wszystkie buty w tym wątku są okropne.

Acha. Ja wiekszosc butow wyszukanych przez thank_you uwazam za swietne. Ale chetnie popatrze co sie Tobie podoba i spelnia warunek obcasa/koturna 4-6 cm, no gora.
              To napewno bedzie fascynujace, wiec licze na to, ze cos pokazesz wink .
              • ola Re: Tez szukam butow 29.03.15, 23:21
                Napisałam dość wyraźnie, że w tym sezonie nie ma w sklepach ładnych butów. Ja dziś też szukałam czegoś na wiosnę i wróciłam do domu załamana. Jedyne znośne, które wypatrzyłam, to zamszowe mokasyny w Venezii, ale one nie mają obcasu, więc ci ich nie linkuję.
                Podobno o gustach się nie dyskutuje, ale wszystkie te botki bez palców i trampki na obcasach nadają się co najwyżej dla ofiar mody. Wybacz, ale takie jest moje zdanie.
                Mam nadzieję, że ta okropna moda szybko minie.
                • bumbunierka1 Re: Tez szukam butow 30.03.15, 01:41
                  Coz, pozwole sobie sie nie zgodzic, a ze Twoj gust pozostaje Twoja tajemnica, to trudno mi cos wiecej powiedziec.

> Podobno o gustach się nie dyskutuje, ale wszystkie te botki bez palców i trampk
                  > i na obcasach nadają się co najwyżej dla ofiar mody.

Ja wlasnie kupje te https://cdn1.sarenza.net/static/_img/productsV4/0000113780/HD_0000113780_211720_02.jpg?201501211141
                  "trampki na obcasach" wink wyszukane przez thank_you. I uwazam, ze sa swietne. Trudno, pochodze sobie tego lata jak "ofiara mody" wink
                  • bumbunierka1 Re: Tez szukam butow 30.03.15, 01:43
                    eh, nie zmiescily sie, to pewnie z powodu tych obcasow wink
                    Wstawiam linka cdn1.sarenza.net/static/_img/productsV4/0000113780/HD_0000113780_211720_02.jpg?201501211141
                    • maeve_binchy Re: Tez szukam butow 30.03.15, 06:03
                      Napisz, jak przyjda - bardzo mi sie podobaja ( i te drugie zalinkowane tej firmy), ale musze miec b wygodne buty i trudno mi w ciemno kupowac. Napisz, czy rozmiarowka standardowa, wygoda itp.
                      • bumbunierka1 Re: Tez szukam butow 30.03.15, 11:15
                        > Napisz, jak przyjda - bardzo mi sie podobaja ( i te drugie zalinkowane tej firm
                        > y), ale musze miec b wygodne buty i trudno mi w ciemno kupowac. Napisz, czy roz
                        > miarowka standardowa, wygoda itp.

Obiecuje, dam znac - wyciagne jeszcze raz ten watek jak je dostane. Ale zamawiam dopiero pod koniec tygodnia, bo chce zeby doszly jak juz wroce ze swiat - wiec chwilke to potrwa.
                  • ola Re: Tez szukam butow 30.03.15, 07:23
                    Twoja sparawa. Dla mnie to faszyn from Raszyn, wyglądają jak z bazarku osiedlowego.
                    • bumbunierka1 Re: Tez szukam butow 30.03.15, 11:13
                      > Twoja sparawa. Dla mnie to faszyn from Raszyn, wyglądają jak z bazarku osiedlow
                      > ego.

No widze, ze nie dostrzegasz roznicy...
                      Popatrz na te: img.szafa.pl/ubrania/1/019491569/1372097106/czarne-sneakersy-ukryta-koturna.jpg a teraz jeszcze raz na te: cdn2.sarenza.net/static/_img/productsV4/0000113780/HD_0000113780_211720_09.jpg?201501082045
                      To sa dwa rozne swiaty, Ola, naprawde wink
                      Inaczej Ci tego chyba nie potrafie wytlumaczyc...
                  • thank_you Re: Tez szukam butow 30.03.15, 09:25
                    Nie przejmuj się, to żaden faszyn from Raszyn. Te buty - biorąc pod uwagę Twoje wymagania - są naprawdę ok, a niektórzy muszą - bo inaczej się uduszą - wpaść do wątku, skrytykować, choć pomóc nie potrafią. smile Gdybym ograniczała się do sklepów stacjonarnych, to 10 lat temu strzeliłabym sobie w łeb - od tylu lat kupuję głównie przez internet i przynajmniej nie noszę butów jak pół ulicy.
                    • thank_you Re: Tez szukam butow 30.03.15, 09:28
                      https://e5.pudelek.pl/9e88a19b72eafd6416d2a6cacf12a559ebe48d56

Straszna ofiara mody. Chyba w Polsce.
                    • bumbunierka1 Re: Tez szukam butow 30.03.15, 11:25
                      > Te buty - biorąc pod uwagę Twoje
                      > wymagania - są naprawdę ok

Moje glownie wymagania to one spelniaja idealnie. Jeszcze jakies beda mi potrzebne na te sama pogode i odrobine bardziej formalne okazje - tam gdzie nie chce wystepowac w trampkach. Fajne sa zarowno kowbojki jak i te Vagabondy, ktore proponujesz. I pewnie predzej czy pozniej ktores z nich kupie, ale bardziej z mysla o jesieni/wczesnej wiosnie. A moze sie sprawdza i w lecie smile
          • bumbunierka1 Re: Tez szukam butow 29.03.15, 23:08
            > te pokazane przez Ciebie są paskudne, przepraszam za szczerość, nic w tych buta
            > ch ładnego nie widzę.

Zachwycona nimi tez nie jestem. A Ty masz jakis pomysl? (Buty na chlodne/mokre letnie dni - i w sumie jedyny warunek to obcas/koturn/whatever 4-6 cm). Boso chodzic sie nie da...
      • b.bujak Re: Tez szukam butow 29.03.15, 20:38
        www.rylko.com/pl/produkt/4DMN5B_IN1,84596,16.html
        www.rylko.com/pl/produkt/4DMN5_22,77516,58.html
        • lucadimontezemolo Re: Tez szukam butow 30.03.15, 00:33
          Ja od 3 tygodni w suche dni pomykam w tym www.vagabond.com/pl/KEIRA-3944-180-01/
          sama zastanawiam się co nosić jak pada? kalosze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka