Dodaj do ulubionych

Pralka Whirlpool czy Elektrolux - co wybrać??

13.09.04, 10:20
No właśnie, obydwie w porównywalnej cenie, podobno Whirlpool ma więcej
programów i fajne elektroniczne wyświetlacze, ale mniej obrotów (ładniejsza
wizualnie), z kolei Elektrolux jest niemiecka i co się z tym wiąże lepsza
gatunkowo (więcej obrotów).

Proszę oświećcie laika!!!

Obserwuj wątek
    • laskosia Re: Pralka Whirlpool czy Elektrolux - co wybrać?? 13.09.04, 10:42
      mam Electrolux- dużo pożytecznych funkcji,elektroniczy wyświetlacz- jestem z
      niej zadowolona
      moja pralka jest ładowana od góry, obroty do 1200- zdecydowałam się na nią
      dlatego, że robiona jest we Francji a tam ponoć znają się dobrze na pralkach
      ładowanych od góry- tak mi powiedzieli w media i euro rtv, na gwarancji też o
      ile dobrze pamiętam było, że to z Francji....
      generalnie polecam
    • mamastasia Re: Pralka Whirlpool czy Elektrolux - co wybrać?? 13.09.04, 12:16
      Ja mam Whirlpool i jestem z niej zadowolona. Fakt ma mniej obrotów, ale mi to
      akurat nie przeszkadzało. Programów ma dużo i jest klasy AA - to mnie
      interesowało najbardziej. Wygląd też jest OK. Polecam.
    • skarolina Re: Pralka Whirlpool czy Elektrolux - co wybrać?? 13.09.04, 12:31
      Mam Whirlpoola i nie jestem zachwycona. Pierze owszem, przyzwoicie, ale robi
      przy tym tyle hałasu, że aż się czasem podłoga trzęsie. Może i bym się tego nie
      czepiała, ale posiadana przeze mnie poprzednia pralka - polska Luna, prała
      lepiej i chodziła tak cichutko, że niejednokrotnie zdarzyło mi się zaglądać do
      łazienki i sprawdzać, czy aby na pewno ją włączyłam.
      • jagasz Re: Pralka Whirlpool czy Elektrolux - co wybrać?? 13.09.04, 12:55
        Elektrolux, bardziej wytrzymała, nie psuje się. Może mniej atrakcyjna
        wizualnie, ale jakościowo na pewno lepsza.

aga
    • dominika8 Re: Pralka Whirlpool czy Elektrolux - co wybrać?? 13.09.04, 21:07
      ma Elekroluxa od 4lat, pralko-suszarke, i odpukac dziala bez zarzutu
      • amania Re: Pralka Whirlpool czy Elektrolux - co wybrać?? 14.09.04, 12:23
        Mam Whirpoola i nie jestm zadowolona. Niedługo wymieniam na Elektroluxa
        własnie smile
        • hanka_79 Re: Pralka Whirlpool czy Elektrolux - co wybrać?? 14.09.04, 16:05
          Mam Whirpoola od 5,5 roku, nie psuje się (puk puk), fakt- nie jest cicha, ale
          jestem z niej zadowolona. A jeśli chodzi o obroty przy wirowaniu, to już na
          wcześniejszej pralce nie używałam duzych, bo na starszych ubraniach robiły sie
          dziurki- zorientowałam się po dłuższym czasie, ale w kilku koszulkach mam
          wywietrzniki. Też Wam sie tak zdarzało?
    • mast1 Re: Pralka Whirlpool czy Elektrolux - co wybrać?? 14.09.04, 18:37
      Mam od niespełna roku Whirpoola 6th sense najnowszy zeszłoroczny model ładowany
      od góry. Mieszane uczucia....Pralka już zaczęła szwankować - psuje się
      programator - a to niedokończy wirowania, a to program nie chce wskoczyć. Na
      szczeście samo się naprawia po wyłączeniu z sieci, ale już mną
      trzęsie...Eksploatuję pralkę średnio intensywnie 2-3x w tygodniu, a tu takie
      numery. Poza tym faktycznie niszczy ubrania - mechacą się - ale obeszłam ten
      problem przewracając wszystkie ubrania na lewą stronę, a te delikatne piorę w
      poszewkach.
    • lideczka_27 Re: Pralka Whirlpool czy Elektrolux - co wybrać?? 14.09.04, 18:41
      Mam Whirlpoola i jestem bardzo zadowolona. Wszystko super dopiera, mam
      wyświetlacz, dzięki któremu wiem, za ile minut pralka skończy prać; jest
      funkcja opóźnienia prania (wstawiam a pralka się odpali za godzinę np.),
      oczywiście dobiera sobie wodę wg ilości prania, wsad mam 6 kg. Co dla mnie
      najważniejsze: BARDZO zaoszczędziliśmy na wodzie - przyszło rozliczenie i byłam
      mile zaskoczona! Obroty - 800 w zupełności mi wystarczają - pranie jest niemal
      suche (mam wersję "6-ty zmysł", klasa AA)

pozdrówka
      lidka
      • lideczka_27 dodam jeszcze 14.09.04, 18:47
        że pralka jest ładowana w sposób tradycyjny (nasłuchałam się wielu złych opini
        nt. tych ładowanych z góry). U nas serwis wygląda w ten spsoób, że nie bawią
        się w naprawy, tylko przywożą nową pralkę i cześć. Moja chodzi bez zarzutu,
        zresztą Whirlpool wygrał ranking najrzadziej się psujących pralek (lokalna
        gazeta prowadzi takie rankingi, fajne to jest, bo mieszkańcy głosują, potem są
        wyniki, trzeba podać dane i wygrywa się nagrody).
    • olunia75 Re: Pralka Whirlpool czy Elektrolux - co wybrać?? 15.09.04, 13:01
      Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Zamówiłam dzisiaj Electroluxa. Mam nadzieję że
      dokonałam dobrego wyboru.
      pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka