13.04.15, 00:07
Piewszy raz cos kupuję i mam problem z płatnością. Doszłam do pzlewu i pojawia się komunikat "Podaj kod BLIK/IKO lub numer czeku BLIK/IKO ' czyli co?
Obserwuj wątek
    • kamila77 Re: Zalando 13.04.15, 07:32
      Wybrałaś płatność aplikacja IKO w PKO BP wiec system chce od ciebie jednorazowy kod z tej aplikacji.
    • ichi51e Re: Zalando 13.04.15, 08:47
      Za pobraniem kochana za pobraniem wylacznie
      • 18lipcowa3 Re: Zalando 13.04.15, 09:04
        Co za bzdura.
        • ichi51e Re: Zalando 13.04.15, 09:10
          Ale dlaczego nie za pobraniem? Nie przesylaja to nie masz kasy zamrozonej a nic nie kosztuje ekstra.
          • 18lipcowa3 Re: Zalando 13.04.15, 10:19
            Ale po co skoro się ma i można zapłacić.
            • babcia.stefa Re: Zalando 13.04.15, 10:35
              Po to, że jak zamawiasz za pobraniem, to sklepy internetowe nagle starają się wysłać zamówienie jak najszybciej, żeby dostać kasę, a jak im tę kasę wyślesz, to im się aż tak nie spieszy.
      • bufo.bufo Re: Zalando 13.04.15, 10:10
        Osobiście płatność za pobraniem stosuję wyłącznie, gdy mam do czynienia ze sprzedawcą na allegro, który nazbierał trochę negów. Trochę jest z tym zachodu, trzeba kasę pobrać z bankomatu i jeszcze wyliczyć dokładną sumę bo często kurierzy nie mają wydać. W sklepach sprawdzonych, takich jak Zalando/Smyk itd., zamawiam z płatnością z góry.
    • kamunyak Re: Zalando 13.04.15, 11:09
      różnie kupuję, nie zawsze z przelewem, czasem za pobraniem, najczęściej za przelewem zwykłym, czyli nie bezpośrednio ze strony sklepu. A to dlatego, ze w domu jest tylko jeden komputer, z którego dokonuje się wszelkich platnosci, i raczej nie słuzy do latania po necie, mąż jest przeczulony na punkcie bezpieczeństwa wszelkich płatnosci przez sieć.
      Nigdy nie zauważyłam, żeby jakikolwiek sklep przysyłał szybciej lub później, w zależności od rodzaju płatnosci. A juz na pewno nie taki moloch jak Zalando, moze jakiś prywatny allegrowicz/ka, który sprzedaje ciuch po dziecku i chce dostac jak najszybciej swoje kilkanaście zł.
      W przypadku płatnosci za pobraniem to wystarczy przygotować odpowiednia kwotę i już. Przecież przesyłka przyjdzie za kilka dni, jest czas.
      Niewątpliwą korzyscią przesyłek za pobraniem jest to, że kurier nie zostawi paczki sąsiadowi, ochronie czy diabli wiedzą komu. Kiedys szukałam paczki bo pocztex zostawił ochronie i zapomniał wysłać mi smsa. Zanim zorientowałam się, że paczka cos długo nie przychodzi, skontaktowałam ze sprzedawcą, przeprowadziłam prywatne śledztwo to paczka trafiła w moje ręce 2 tygodnie później niz powinna.
      • 1matka-polka Re: Zalando 17.06.15, 13:07
        Też nigdy nie zauważyłam różnicy w tempie dostawy w zależności od rodzaju płatności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka