Dodaj do ulubionych

Dzieci i trampki

15.04.15, 14:16
Czy wasze dzieci lubią trampki?
Mała dostała na święta od ciotki i jestem prawie pewna, że będą leżeć w kącie. Do tej pory nie nosiła a na podobne wiązane buty krzywo patrzy. Byłam już zamienić ale wróciłam z nimi z powrotem bo nie mogłam się zdecydować. Widziałam fajne sportowe buty adidasa jakie ona lubi i tak się zastanawiam co dalej. Jak to w sumie z tymi trampkami jest? Prawda to że każde dziecko lubi, bo takie mam wrażenie. Wszystkie dzieci w nich śmigają.
Trampki są śliczne, ale te adidasa bardziej praktyczne i też ładne, co robić?
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 14:20
      tak, moja córka kocha miłością wielką ale włączyła jej się coś koło 8 lat, syn chyba jeszcze nie dorósł-mu tam wsyztsko jedno jakie buty...
    • goodnightmoon Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 14:25
      A co sama zainteresowana na to? suspicious
      • kkalipso Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 14:29
        No wiesz lubi przymierzać i w nich skakać ale czy będzie chciała chodzić dłużej niż 10min.
    • asia_i_p Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 14:27
      A ile jesteście po zmianie rozmiaru? No i czy trampki w razie czego ci się sprzedadzą na Allegro?
      • kkalipso Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 14:35
        A ile jesteście po zmianie rozmiaru?

Nie rozumiem.

Co do sprzedania to pewnie tak ale ja nie lubię bawić się w takie rzeczy. Prędzej bym oddała komuś z rodziny.
        • asia_i_p Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 21:54
          Chodzi mi o to, że jeżeli noga dopiero co urosła, to można czekać, aż się dziecku gust odmieni, bo istnieje prawdopodobieństwo, że rozmiar się nie zmieni jeszcze przez jakieś pół roku. A jeśli ma dajmy na to 33 od pół roku, to albo nosi teraz albo wymieniać, bo noga może urosnąć lada chwila.
          • kkalipso Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 22:12
            To cenna rada.
            Nosi teraz 28, trampki to numer 29. Wątpię żeby w lecie chciała w nich chodzić, chyba że wieczorami. Więc może o 30 bym wzięła żeby miała od września.
    • ciri_77 Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 14:31
      teraz jest chyba moda na trampki, bo kupowałam teraz 3 klasistkom "bo wszyscy w nich chodza, mamo...."
      Myślałam ze beda niepraktyczne, a mają zameczek z boku
      • kkalipso Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 14:36
        Mają zamek. Babka w sklepie mi mówiła że nie musi wiązać itd. Mam się dobrze zastanowić i czeka na mnie, mam jeszcze kilka dni na zastanowienie.
    • priszczilla Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 14:35
      10 lat, aktualnie ulubione buty to czarne trampki Vans.

Ile lat ma twoje dziecko? Nie może samo zdecydować? Jeśli nie potrafi sprawnie sznurować butów to może to być istotna przeszkoda, ale też w końcu się tego nauczyć musi.
      • kkalipso Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 14:38
        Za parę dni szóste urodziny. Wiązać umie ale woli buty na rzepy.
        • rhaenyra Re: Dzieci i trampki 16.04.15, 23:39
          może zmienić sznurówki na gumke
    • joanna_poz Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 14:35
      moje nie lubi.

kupilismy raz jeden, jakis czas temu, poszły do kosza prawie nieuzywane.
    • topo-lina Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 15:01
      Moja 6-latka od niedawna ma takie: www.sarenza.pl/skechers-shuffles-triple-up-s812731-p0000089520 i kocha je miloscia wielka (bo najwazniejsza w nich rzecz, to to ze swiaca na nosku roznokolorowe diody podczas chodzenia) i wszystkie kolezanki w klasie chca teraz takie same miec wink)))) I sa na rzepy smile
      • an.16 Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 15:06
        To akurat nie sa trampki. Mój syn kocha trampki, ale jest starszy. Córka (7 lat) nie miała jeszcze ani trampek ani "adidasów". Teraz nosi ukochane sztyblety na zmianę z butami a ecco na rzepy.Gdyby jednak dostała trampki (ładne) to pewno by nosiła. dlaczego nie?
        • topo-lina Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 18:15
          > To akurat nie sa trampki.

Nie? A co to jest w takim razie?
      • kkalipso Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 15:28
        Moja miała prawie identyczne tylko że sznurowane. Już wyrosła, leżą w szafie.
        https://cdn3.skechers.co.uk/img/productimages/small/10360_DMLT.gif
        • ap.so Re: Dzieci i trampki 16.04.15, 23:47
          U nas te trampki działały 1 dzien sad
          • kkalipso Re: Dzieci i trampki 17.04.15, 20:17
            Niemożliwe.
            Miałaś oryginalne Skechers? Bo nasze prane sto razy w pralce, i są jak nówki do tej pory. Nadal świecą.
    • beata985 Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 15:07
      13ltka
      wilelbi trampki zwłacza te czerwone z gwiazdą na boku..suspicious
      • amoreska Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 15:27
        Gdzie w końcu kupiłaś?
        • beata985 Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 15:44
          na allegro nowe odkupione od kogoś, bo niedobry był rozmiar...
          100,-
    • mejerewa Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 15:22
      Starsza nosi w różnych wersjach, a młodsza (11 lat) nie miała jeszcze bo nie lubi. I dobrze, bo to nie są najzdrowsze buty, nie mają profilowanych wkładek, stopa leży płasko, na rosnące stopy lepsze są sportowe buty lepiej dopasowane do stopy lub półbuty skórzane.
      • marzeka1 Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 15:28
        Moi synowie nigdy nie chcieli nosić trampek, lubią adidasy.
      • kkalipso Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 15:54
        I dobrze, bo to nie są najzdrowsze buty

No właśnie też tak mi się wydaje.

Trampki są mniej więcej takie, jaśniejsze w kwiatki i świecą.
        A adidasy takie, wydają mi się bardziej wygodne i zdrowsze dla stopy dziecka. Mała ma wąską chudą stopę.

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQhAGwMTUrL74q6yFBf1wF-LFOMxpv2kaK8dbvFXMq8tvD3QN1jEw

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSAyDaHzjD3MJzAPqkUwuUvdc9RMe7Ee1a1x2Vv_3znZR9V6X1ptw
        • mama303 Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 18:29
          ja tam uważam, że w trampkach noga cały czas pracuje a w adidasach nie.

• zielona.zielona Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 21:12
            Też tak czytałam chyba jakiś artykuł Zawitkowskiego,że najzdrowsze buty to crocsy i trampki. Ważne , żeby 2/3 podeszwy się zginało. W sklepie zawsze podeszwę molestuję i sprawdzam. Mój pięciolatek kocha trampki. Ogólnie zafiskowany jest na punkcie butów i czapeksmile
            • kkalipso Re: Dzieci i trampki 15.04.15, 22:07
              Szukam czegoś na ten temat w sieci, ale nie mogę znaleźć.
          • agni71 Re: Dzieci i trampki 16.04.15, 11:06
            może, ale mnie w trampkach dobija brak amortyzacji jakiejkolwiek. Po dłuższym chodzeniu w trampkach miałam dosłownie odbite pięty. Włożyłam sobie pod pięty miękkie wkładki do trampek i mogę śmigać smile
            • marzeka1 Re: Dzieci i trampki 16.04.15, 11:09
              Dokładnie z tego samego powodu nie przekonałam się nigdy do trampek i nie nosiłam i nie noszę.
              • agni71 Re: Dzieci i trampki 16.04.15, 15:50
                ale fajnie wyglądają do jeansów smile

A po małej modyfikacji stały się wygodne smile

Więc, jeżeli wizualnie ci się podobają, to wypróbuj moją metodę..

Mnie za to zgroza ogrania, jak widzę dzieci ćwiczące w tym na WF, ale nie będe chodziła za 13-latką do szkoły i pilnowała zakładania butów sportowych z amortyzacją uncertain
                • mama303 Re: Dzieci i trampki 16.04.15, 19:46
                  agni71 napisała:

> Mnie za to zgroza ogrania, jak widzę dzieci ćwiczące w tym na WF, ale nie będe
                  > chodziła za 13-latką do szkoły i pilnowała zakładania butów sportowych z amorty
                  > zacją uncertain

własnie lepiej noga pracuje w tenisówce niż w adidasie, jest pełna amortyzacja. staw pracuje. Adidas to jakby gruba podeszwa przyczepiona do stopy, podłoża nie czujesz, . łatwiej o skręcenie stawu skokowego. Do ćwiczeń tylko tenisówki!
                  • agni71 Re: Dzieci i trampki 16.04.15, 23:12
                    gdzie ta amortyzacja w trampkach?
                  • mejerewa Re: Dzieci i trampki 17.04.15, 13:38
                    Może i lepiej pracuje stopa w miękkim bucie, ale akurat amortyzacji tam nie ma żadnej.
                    Amortyzacja jest w tych wszystkich biegowych z podeszwami "poduszkowymi", tak że nawet uderzenia ciężkiej osoby są amortyzowane i nie przenosi się to na stawy. Tenisówki zaś są zupełnie płaskie i twarde.
    • solejrolia Re: Dzieci i trampki 16.04.15, 16:07
      WYŁACZNIE TRAMPKI!!!!!!
      właściwie okrągły rok.
      ale wiesz, 13lat to taki specyficzny wiek, w tym wieku nosi się to, co noszą wszyscy, a wszyscy noszą trampki.
    • lafiorka2 Re: Dzieci i trampki 17.04.15, 10:28
      moje uwielbiają.
    • vert76 Re: Dzieci i trampki 17.04.15, 11:20
      ulubione mojego nastoletniego dziecka to conversy i inne również. Trampki ponoc teraz modne są smile
    • aurinko Re: Dzieci i trampki 17.04.15, 11:28
      Moja niespełna 8latka uwielbia trampki, mogłaby w nich chodzić bez przerwy. U niej szał na trampki zaczął się jakieś 2 lata temu i końca nie widać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka