Dodaj do ulubionych

Pytanie o krem do twarzy

17.04.15, 11:49
Kiedyś był tu długaśny wątek o kremach do twarzy.
Któraś pisała, że jej babcia (albo ciocia, wiekowa pani pani w każdym razie) od lat stosuje krem z jakimś zielem (nagietek ???) i ma cerę jak marzenie. Ktoś coś kojarzy ?

I co stosujecie na twarz na noc ?
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: Pytanie o krem do twarzy 17.04.15, 11:54
      Pamiętaj, że krem tylko wspomaga to, co dała nam natura, geny i jaki sobie zaserwowaliśmy tryb życia. Żaden krem nie zdziała cudów i żaden nie zadziała tak samo na każdej kobiecie. Ja jestem z opcji "zwykły krem nawilżający", nie stosuję żadnych przeciwzmarszczkowców.
      • karolciab125 Re: Pytanie o krem do twarzy 17.04.15, 12:02
        Nie spodziewam się cudów wink
        Dlatego wolę kupić zwykły krem z naturalnych składników (oliwka, nagietek, aloes) niż jakiś superekstrawypasiony z całą tablicą Mendelejewa.
        W każdym razie, coś na gębę sobie nałożyć muszę, bo mam ściągniętą skórę po myciu...
        • kropkaa Re: Pytanie o krem do twarzy 17.04.15, 23:18
          Nie chcę Ci martwi, ale wszystko, nawet nagietek i aloes, składają się z zawartości tablicy Mendelejewa wink
    • aagnes Re: Pytanie o krem do twarzy 17.04.15, 12:28
      Wyjde na nawiedzoną ale co mi tam - polecam z calego serca olej ryżowy - taki zwykły spożywczy, nie chce mi sie opisywac perypetii z moja such- tłustą (tak!) skórą, ale koniec koncow ten olej zrobil mi z twarzą porzadek. w ogole nie pachnie, nie jest taki mega tlusty, dosyc szybko sie wchlania, nie zapycha - cudo smile
      • rhaenyra Re: Pytanie o krem do twarzy 17.04.15, 17:53
        ooooooo
    • shell.erka Re: Pytanie o krem do twarzy 17.04.15, 12:44
      Na noc pharmaceris? Ten z 5% kwasem migdalowym na przemian z red blockerem
      Na dzien albo bez kremu, za to odzywczy podklad przeciwzmarszczkowy, albo ewentualnie jakies serum. Tylko okresowo moja skora wymaga kremu pod podklad.
    • karolciab125 Re: Pytanie o krem do twarzy 17.04.15, 13:04
      Już wiem !!! Wiesiołek to był smile
    • mamaemmy Re: Pytanie o krem do twarzy 17.04.15, 19:34
      Moja mama ma 57 lat ,cere ma jak niejedna 40-latka,aczkolwiek do momentu kiedy ja zaczełam studiowac kosmetykę -NIE STOSOWAŁA NIC. Czyli do jakiegos 43 roku zycia. Kilkakrotnie brali ją za moją siostrę. smile
      Ale teraz faktycznie poprawiła jej sie cera -uzywa od lat kremów z Dermiki oraz hitu -który wg mnie najbardziej jej poprawił skórę- serum Bioliq ..Dodam tez ,że moja mama pije duzo wody mineralnej-to pewnie też ma wpływ.
      Ostatnio w Hebe kasjerka jej powiedziała :ale ma pani piękną cerę !
      • moofka Re: Pytanie o krem do twarzy 17.04.15, 19:43
        takie dobre to serum?
        • mamaemmy Re: Pytanie o krem do twarzy 17.04.15, 20:13
          też byłam zdziwiona,bo tanie -ale efekt u niej taki,jak u mnie po Lancome Miracle smile
      • karolciab125 Re: Pytanie o krem do twarzy 17.04.15, 22:25
        A to serum dostępne jest w aptece, czy w drogerii też kupię ?
    • nenia1 Re: Pytanie o krem do twarzy 17.04.15, 19:51
      Ja stosuję kosmetyki z Planeta Organica seria Hand made, tonik, maskę, olej i serum. Ponieważ mam cerę mieszaną z przewagą suchej, do tego delikatną mieszam sobie serum z kremami emolium. Doradzam jednak wypytywanie o kremy osób z cerą podobną do twojej. To jak z pielęgnacją włosów, jedni mają włosy cienkie i proste, inni grube czy kręcone. Nie zawsze to co pasuje jednej osobie będzie pasować drugiej. I nie dlatego, że jest złe, tylko dlatego że masz inny rodzaj skóry czy włosów. Moim zdaniem od tego trzeba zacząć, jaki masz typ skóry, a potem przejść do pytań o kremy do konkretnego rodzaju cery.
    • klamkas Re: Pytanie o krem do twarzy 17.04.15, 21:40
      Na noc olej arganowy+kwas hialuronowy+woda lipowa/sok z aloesu. Na dzień zimą nic, albo krem z filtrem 50 Avene.
      • lafiorka2 Re: Pytanie o krem do twarzy 17.04.15, 22:13
        no to ja ten...tylko olejek tamanu na noc, a na dzień nivea soft.
        • klamkas Re: Pytanie o krem do twarzy 17.04.15, 23:49
          A ja nie "ten" tylko z konieczności - po wielu miesiącach pozytywnych działań olej zaczął mi wysuszać skórę. Po lekturze różnych źródeł i konsultacjach dorzuciłam kwas hialuronowy+rozwadniacz i jest super.
          • lafiorka2 Re: Pytanie o krem do twarzy 18.04.15, 10:41
            klamkas napisała:

> A ja nie "ten" tylko z konieczności - po wielu miesiącach pozytywnych działań o
            > lej zaczął mi wysuszać skórę. Po lekturze różnych źródeł i konsultacjach dorzuc
            > iłam kwas hialuronowy+rozwadniacz i jest super.

no tak,tak... tez czytałam,że z kwasem hialuronowym
    • sid-15 Re: Pytanie o krem do twarzy 18.04.15, 10:17
      No ale to przecież regularna forumowa prawda, że babcia: nie używa żadnego kremu/używa całe życie kremu Nivea/lub jakiegoś innego za 5 zł i wygląda na 40 lat, a ma 80. suspicious
    • aurinko Re: Pytanie o krem do twarzy 18.04.15, 10:22
      Naturalny olejek np. arganowy, macadamia do tego kwas hialuronowy - po kilka kropel wymieszać na dłoni i posmarować twarz, niedrogie, bardzo wydajne, bez mnóstwa dodatkowych zbędnych dla skóry składników.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka