Dodaj do ulubionych

Betlejewski prowokacje

20.04.15, 09:30
Oglądacie ten program ? Zastanawiam się, na ile reakcje ludzi są ustawione czy wyselekcjonowane pod kątem dostosowania do założonej tezy... Nie oglądam tego regularnie, więc nie mam porównania. Oglądałam o wynoszeniu batonika ze sklepu bez płacenia i w sumie zestaw pokazanych reakcji nie był dla mnie zaskoczeniem.
Ale wczoraj buzia mi się otworzyła ze zdumienia, gdy patrzyłam na gościa, który mało że dał się podrzucić pijanemu kierowcy, to jeszcze "kibicował" mu w piciu piwa podczas jazdy i w narzekaniu na "czepialstwo" żony i policji. No bo cóż to jedno-dwa piwka za kierownicą. Moim zdaniem facet był tak samo podstawiony jak autorzy prowokacji, by widzom uświadomić skalę problemu p.t. społeczne przyzwolenie na pijanych kierowców. Cel jak najbardziej słuszny, ale przedobrzyli moim zdaniem, bo zanadto przerysowali sytuację, a facet przez to stał się aż niewiarygodny.
Obserwuj wątek
    • lady-z-gaga Re: Betlejewski prowokacje 20.04.15, 09:42
      Nie oglądam. Wyjątkowo nie lubię takich programow, wszelkich prowokacji, "ukrytych kamer", "wkręcania" znanych i nieznanych, nie oglądam tego w tv i nie słucham w radiu. W ogóle mnie to nie bawi.
      • default Re: Betlejewski prowokacje 20.04.15, 09:57
        Wkręcanie "dla jaj" mnie też nie bawi absolutnie, uważam to za żałosne. Tu niby ma to służyć pokazaniu pewnych zachowań społecznych... Podobno smile
        • lady-z-gaga Re: Betlejewski prowokacje 20.04.15, 10:00
          No a wkręcanie na poważnie (takie jak opisałaś) wiązałoby się z naruszeniem dóbr itp.... wink
          więc to chyba nie może byc prawdziwe, bo mieliby procesy jak w banku
          • lolipop93 Re: Betlejewski prowokacje 11.10.15, 12:37
            IMHO ustawiane widzialem odcinek poznaj swoich praw gdzie pan jest klientem zakladu a u betlejewskiego jest glowna ofiarana mobingu w pracy zpowoodu otylosci i homoseksualnosci zeby nie byc goloslownym wklejam linki smile www.ipla.tv/Poznaj-swoje-prawa-odcinek-28/vod-6369082 ttv.pl/aktualnosci,926,n/problem-mobbingu,162284.html Nawet w miniaturkach ten aktor jest podobny ale w filmie jest bardziej podobny nawet glos maja specyficzny- taki sam smile wiem ze podobienstwa sa czeste ale nie az tak smile
      • semihora Re: Betlejewski prowokacje 11.10.15, 13:26
        Ja to samo. Mam alergię na takie programy i uważam je za absolutnie "nieoglądable".
      • panidemonka Re: Betlejewski prowokacje 12.10.15, 10:18
        lady-z-gaga napisała:

> Nie oglądam. Wyjątkowo nie lubię takich programow, wszelkich prowokacji, "ukryt
        > ych kamer", "wkręcania" znanych i nieznanych, nie oglądam tego w tv i nie słuch
        > am w radiu. W ogóle mnie to nie bawi.

To tak jak ja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka